28 Μαρτίου 2011

Ελάτε να κλάψουμε όλοι μαζί για το φίμωτρο

Τσουνάμι υποκρισίας έχει χτυπήσει τη blogoσφαιρα, καθώς σχεδόν κάθε μικρό ή μεγάλο blog ένιωσε την ανάγκη να υποστηρίξει τον Παπαγιάννη και το fimotro στην κόντρα που ξεκίνησε με το Mega. Στο πρόσωπο του διαχειριστή του φιμώτρου, που είναι πάγια θέση του συγκεκριμένου blog οτι δεν είναι ο Παπαγιάννης, κάποιοι βλέπουν οτι ξεκινάει πόλεμος εναντίον των blog.


Υπάρχουν κάποιοι "έξυπνοι" δημοσιογράφοι, που έχουν βρει την υγειά τους με τα blog. Σου λέει και δεν πληρώνω τίποτα αφού η υπηρεσία είναι δωρεάν και κάνω τη δουλειά μου σαν κανονικό σάιτ. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι επιλήψιμο  (ίσα ίσα), το πρόβλημα αρχίζει όταν το άνωθι σκεπτικό συνδυάζεται με την επιπλέον σκέψη: άμα λάχει καμία στραβή, έχω και όλους τους blogger με το μέρος μου


"Αφήστε ήσυχα τα blog, απόπειρα φίμωσης του φιμώτρου, ακολουθούν και άλλοι" και λοιπές υστερικές κραυγές θολώνουν τα νερά και είναι επιχειρήματα που έχουν κατασκευαστεί για τέτοιες περιπτώσεις. Εδώ δεν μιλάμε για κάποιον νόμο που πάει να περάσει η κυβέρνηση για την ανωνυμία των blogs, μιλάμε για αγωγή που κατατέθηκε από ανθρώπους οι οποίοι συκοφαντούνται σε καθημερινή βάση.


Το ζήτημα είναι το εξής απλό: Κάποιοι εκμεταλλεύονται τα blog για να παίξουν τα παιχνιδάκια τους, κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, διαστρεβλώνουν, συκοφαντούν χωρίς όρια και έχουν εξελιχθεί σε νταβατζήδες της blogoσφαιρας. Τέτοια φαινόμενα θα έπρεπε κάθε blogger που δεν ανήκει στην κατηγορία του φιμώτρου, να τα καταδικάζει και να τα απομονώνει και όχι ξαφνικά να υποστηρίζει το φίμωτρο, γιατί στο πρόσωπό του χτυπιέται και καλά η blogoσφαιρα ή γιατί του δίνεται μία ακόμη ευκαιρία να φωνάξει "χούντα" και να καταγγείλει το "φιλοκυβερνητικό και προπαγανδιστικό" Mega.


Δεν ξέρω αν το Μega και οι δημοσιογράφοι που κατέθεσαν αγωγή έκαναν καλά, για να δικαιωθούν θα πρέπει να υπάρξει άρση του απορρήτου και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόνο συκοφαντία. Ο λόγος δε για τον οποίο κατατέθηκε η αγωγή (δημοσκόπηση για το ποιος γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση) είναι λίγο αστείος και το ποσό που ζητάνε, εξωπραγματικό. Αλλά και πάλι πώς θα προστατευτεί ο κάθε άνθρωπος, πώς θα περισώσει την αξιοπρέπειά του, όταν κυκλοφορούν κάτι μάγκες τύπου φιμώτρου; 


Δεν θα μπω στον κόπο να γράψω για το Mega, για τους δημοσιογράφους του και για την ενημέρωση που υπηρετούν. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και από αυτή κρίνεται. 


Όσοι bloggers στηρίζουν το εν λόγω blog, ας θυμηθούν την προϊστορία του. Ο διαχειριστής του συγκεκριμένου blog, είναι που “κατέδιδε” άλλους bloggers στον παρελθόν, δίνοντάς τους βορρά σε όσους τους περίμεναν στη γωνία, αυτός είναι που προσπαθεί να επηρεάσει εξελίξεις, πουλώντας παραγοντιλήκι.
Θίγεται η αξιοπρέπεια ανθρώπων μέσα από αυτόν τον οχετό. H Παραπολιτική έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλάει για ηλεκτρονικό jukebox λασπολογίας, πιο ακριβής προσδιορισμός περι του τι ετσί fimotro, δεν υπάρχει.


Επίσης και μόνο το γεγονός οτι ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα ο Πάνος Καμμένος, παραδέχτηκε οτι αρθρογραφεί και ανώνυμα σε αυτό το εμετικό blogo/site, θα έπρεπε να είχε προβληματίσει τους όψιμους υποστηρικτές του φιμώτρου. 


Το πιθανότερο είναι οι αγωγές να αποσυρθούν, ελπίζω τουλάχιστον ο διαχειριστής του φιμώτρου, να πάψει να ξεσπάει πάνω σε συναδέρφους του.


Ας δούμε τώρα κάποια post που φανερώνουν την αγάπη του συγκεκριμένου blog για το Mega και συγκεκριμένα 2 από τα αγαπημένα μου, όπου υπονοείται οτι ο Σωτήρης Δανέζης δεν βρίσκεται στην Λιβύη, αλλά στον .... Χυτήρογλου, στα πλαίσια της λογικής του Mega "προβάλλω ζητήματα ήσσονος σημασίας όπως ο εμφύλιος στη Λιβύη, οι καταστροφές στην Ιαπωνία και η ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή, για να καλύψω την κυβέρνηση και να προβάλλω στο τέλος, τις πραγματικά σοβαρές ειδήσεις, όπως οι δηλώσεις Μιχελάκη"...





9 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Είναι παλιά η τακτική άμυνας ότι αν σε κατηγορούν να ισχυρίζεσαι ότι δεν κατηγορούν απλά εσένα αλλά όλους μαζί αυτούς που ανήκεις.
Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τον Χριστόδουλο που όταν δεχόταν επιθέσεις έλεγε ότι στρέφονται κατά της εκκλησίας!

Τσούγδω είπε...

@ αθεόφοβος

Δυστυχώς κάποιοι δεν το βλέπουν και μπαίνουν οικειοθελώς κάτω από την αγκαλιά του φιμώτρου, το οποίο διόλου τυχαία αναδημοσιεύει κείμενα υποστήριξης... Τώρα το παίζει blogger...
Εκτός και αν όσοι σπεύδουν να μιλήσουν για ελευθερία του λόγου και λοιπά, υποστηρίζουν τέτοιου είδους φαινόμενα, οπότε πάω πάσο.

Swell είπε...

Eνώ συμφωνώ ότι υπάρχουν blogs που, για να το πω απλά, παίζουν βρώμικα παιχνίδια εξυπηρετώντας ποικιλώνυμα συμφέροντα, δεν μπορώ να μη λάβω υπόψη μου τη μόνιμη παραπληροφόρηση του MEGA. Η κριτική ή/και η σάτιρα δεν νομίζω ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί δικαστικά. Το gallop ποιός γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση, είναι σάτιρα. Αυτή δεν αντιμετωπίζεται δικαστικά σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Η Ελλάδα δεν είναι τέτοια και γι' αυτό συζητάμε σήμερα την υπόθεση του fimotro.

panos75 είπε...

Φαντάζομαι πως στο MEGA σκέφτονται σοβαρά πλέον να αποσύρουν την αγωγή μετά τη στήριξη που προσέφεραν στον Παπατζόνη το amaliadanews, τα Σιδηροδρομικά Νέα και ο Πάνος Καμένος.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι πολλά από τα μπλογκ που εξέφρασαν τη συμπαράσταση και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς τους στον Παπατζόνη είναι δικά του δημιουργήματα και βιτρίνες (π.χ. Κουρδιστό Πορτοκάλι, Δημοτικό Σαφάρι).

Λογικό ππάντως να μην πιστεύει πως ο Δανέζης πήγε στην Λιβύη. Η δική του δημοσιογραφία περιορίζεται στο τρίγωνο Σύνταγμα-Κολωνάκι-Ρηγίλλης (νυν Συγγρού).

Τσούγδω είπε...

@ Swell

Όπως λέω και στο κείμενό μου, ο λόγος για τον οποίο γίνεται η αγωγή είναι αστείος, αλλά όποιος διαβάζει φίμωτρο σε καθημερινή βάση, βλέπει οτι συκοφαντούνται καθημερινά οι συγκεκριμένοι και πολλοί άλλοι άνθρωποι και αυτό δεν γίνεται, αθώα. Το γκάλοπ αυτό όπως και οι αναρτήσεις που κολλάνε ταμπέλες δεν είναι σάτιρα. Είναι επικίνδυνη στοχοποίηση. Αυτό κάνει το φίμωτρο, στοχοποιεί επικίνδυνα ανθρώπους.

@panos75

Δεν γνωρίζω για τα blog βιτρίνες που αναφέρεις... Με εκπλήσσει όμως που λες οτι το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι δημιούργημα/ βιτρίνα του. Δεν θεωρώ οτι έχει το χιούμορ για να μπορεί να βάλει έστω και τους τίτλους στα θέματα του συγκεκριμένου blog.

Πάντως το θέμα με τον Πάνο Καμμένο είναι πολύ σοβαρό και απορώ πως έχει περάσει έτσι στα ψιλά.

nikos είπε...

Το τελευταίο με τον Δανέζη το αγνοουσα, με αυτο ομως τα ειδα ολά.

Γι' αυτο αφιερωνω εξαιρετικα στον Φιμωτρο :
http://www.youtube.com/watch?v=u9e7mcb0yVo

Κυριολεκτικα πρεπει να μας πει τι πινει , γιατι και η επιστημη θα σηκωσει τα χερια ψηλα

Τσούγδω είπε...

@ nikos

Μιλάμε για κλινική περίπτωση, χρήζει ιατρικής παρακολούθησης ο άνθρωπος.
Θα μπορούσε βέβαια να αφήσει το "blogging" και να γράψει κανένα συνομωσιολογικό βιβλίο από αυτά που πουλάνε τρελά, είμαι σίγουρη οτι θα τα πήγαινε περίφημα. Όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς "ιδιαίτερων" βιβλίων, έχουν κάποιο πρόβλημα όπως ο Stephen King. Εγώ πάντως δεσμεύομαι να αγοράσω το πρώτο του πόνημα.

Ανώνυμος είπε...

Όσο τα παίρναμε ωραία. Τώρα που αρχίσανε τα ζόρια βοηθάτε. Όχι ρε να πάτε στο δικαστήριο και εκεί να καθαρίσετε μόνοι σας. Μήπως θέλουν να τους πληρώσουμε και τα έξοδα της δίκης ώστε να μη φιμωθούν τα Blogs;

Γιάννης

Τσούγδω είπε...

@ Γιάννης

Το αστείο είναι οτι κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν οτι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε με τον συγκεκριμένο κύριο, καθότι είναι blogger, κάτι που δεν το θεωρώ διόλου τιμητικό για όλους τους υπόλοιπους blogger.
Δεν ξέρω τι είναι αυτό που θέλουν οι συγκεκριμένοι κύριοι, λογικά γλείφτες θέλουν και μία ολόκληρη blogoσφαιρα να τους υποστηρίζει για να βρουν άλλοθι να συνεχίσουν αυτό που τόσο καλά κάνουν, λυπάμαι που κάποιοι έπεσαν στο τριπάκι αυτό.