4 Ιουνίου 2010

Που χάθηκε ο Λαλιώτης?

"Που χάθηκε ο Λαλιώτης", είναι μία εύλογη απορία που δημιουργήθηκε σε έναν αναγνώστη του τρωκτικού την ώρα που έκανε scroll down στις ειδήσεις που φιλοξενεί το blog. Προφανώς μόλις είδε μία ανάρτηση που αναφερόταν ίσως στη Μαριάννα Ντούβλη, αναρωτήθηκε: τι να κάνει βρε αυτό το παιδί, ο Λαλιώτης? Είναι από αυτές τις αθώες απορίες που κατακλύζουν και το δικό μου μυαλό καθημερινά και δεν μου επιτρέπουν να φάω το φαγητό μου.

Η απορία του αναγνώστη έχει ως εξής:

Υπάρχει ένας πολιτικός ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει χαθεί από προσώπου γης....Δεν εμφανίζεται πουθενά ενώ τα ΜΜΕ ούτε καν αναφέρονται σ`αυτόν...υπήρξε υπουργός στο Υπ. Δημοσίων Έργων για πολλά χρόνια (άραγε επειδή ήταν "καλός" στη δουλειά του η επειδή είχε "κολλήσει" το χέρι του...



στο βάζο με το "μέλι" ????? ) και ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης απαιτώ να μάθω τι περιουσία έχει αποκτήσει από την ενασχόλησή του με την πολιτική....Γιατί "κύριε" Παπανδρέου δεν καλείτε στην εξεταστική επιτροπή και τον "κύριο" Λαλιώτη????????? έχει κάτι να κρύψει? Υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ σας ώστε να μην εμπλακεί το όνομά του???? Γιατί έχω την εντύπωση ότι η περιουσία του είναι ανάλογη με του "κυρίου" Τσοχατζόπουλου?????? Μήπως στα πλαίσια της "διαφάνειας" που ζητάτε, πρέπει να ψάξετε και αυτόν?????? 
Άλλωστε δεν νομίζω να έχει κάτι να φοβηθεί (!!!!!!!) γιατί όπως λένε "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται..."


Κάπως έτσι με μία "αθώα" απορία ενός αναγνώστη του τρωκτικού, που βρίσκεται σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν (το αποδεικνύει περίτρανα το κείμενό του), γεμάτη υπονοούμενα και μετά την
απάντηση που έστειλε προς τιμήν του ο Λαλιώτης ξεγυμνώνοντας τα τρωκτικά, ξεκίνησε μία επίθεση μίσους στον Λαλιώτη, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς. Δεν θα βαρεθώ να το λέω πως αυτά τα πράγματα χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και είναι επικίνδυνα.

Τοποθετήσεις του στυλ:
κάθε πολιτικός αθώος ή όχι στα μάτια του κόσμου είναι ένοχος, είναι ακραίες και απαράδεκτες και οδηγούν σε συμπεριφορές του στυλ "προπηλακίζω τον Κακλαμάνη".
Η απαξίωση των πάντων είναι κάτι το τραγικό σε αυτή τη χώρα.

Όλοι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι είναι λαμόγια
Όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελάκια
Οι δικηγόροι είναι καθήκια
Οι συμβολαιογράφοι μας κλέβουν
Οι εφοριακοί τα παίρνουν
Όλοι όσοι ανεβαίνουν ψηλά έχουν πλάτες και κονέ και κανένας δεν έχει αξία
Οι ταξιτζήδες είναι άξεστοι


Ξέρετε που οδηγεί αυτή η τόσο απεχθής λογική; Αυτός ο τρόπος σκέψης;
Στο ότι όλοι οι Έλληνες είναι λαμόγια και κλέφτες. Δε μας αρέσει όμως όταν οι άλλοι σκέφτονται έτσι για εμάς, έτσι δεν είναι? Αλλά εμείς έχουμε το δικαίωμα με τον αέρα που μας δίνει το αλάθητο που κατέχουμε, να εξαπολύουμε μύδρους και να αφήνουμε υπονοούμενα για τον καθένα...

Ξέρω γιατρούς που δεν παίρνουν φακελάκι, ευγενικούς ταξιτζήδες, δικηγόρους που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, εφοριακούς που δε συμβιβάζονται και πολιτικούς τίμιους.
Είναι κρίμα να τους παίρνει η μπάλα όλους. Συνέλθετε σας παρακαλώ και σταματήστε να συχαίνεστε αυτό που δεν είστε.

Και συγνώμη κιόλας αν είμαστε τόσο ζώα που δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν τόσα χρόνια δε μας φταίει ο Λαλιώτης, το παίζουμε και έξυπνοι τρομάρα μας, οι Έλληνες και άλλος κανείς.

Αν διαβάσει κανένας τα αναρίθμητα σχόλια για τον Λαλιώτη θα δει ότι πέρα από κάποιους ανεκδιήγητους Γιακουμάτους, δεν έχει κανένας να του προσάψει τίποτα. Απλά ο Λαλιώτης είχε τα balls να απαντήσει και τον έπιασαν μονότερμα. Και πολύ μεγάλο λάθος έκανε.
Έχει λέει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση, ποιανού? Του Μητσοτάκη!
Που όσο κι αν τον συκοφαντήσεις θα είναι λίγο! Ενώ τα αθώα τρωκτικά ε? Αν δεν καλυπτόντουσαν πίσω από το blogspot θα είχαν άπειρες μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση και καταδίκες φυσικά.

Ακούς εκεί ακόμη και αν δεν κλέψατε είστε συνένοχος. Οπότε “αναγνώστη” ακόμη και αν δεν φοροδιέφευγες, ακόμη και αν δεν ψήφισες ποτέ ΠΑΣΟΚ/ ΝΔ είσαι συνένοχος με την ίδια λογική.

Πάντως η απάντηση του Λαλιώτη στο τρωκτικό ήταν το πιο ορθογραφημένο κείμενο που έχει δημοσιευτεί εδώ και καιρό στο blog.

Καιρό τώρα αναρωτιέμαι γιατί τα ποντίκια δεν προσλαμβάνουν στην επιχειρησούλα τους έναν άνθρωπο να τους διορθώνει τα κείμενα, γιατί δε λέει με τίποτα το Νο1 blog ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ να δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται στα χέρια αμόρφωτων και αν τους περισσεύουν, ας πάρουν και κάποιον άλλον να τους κάνει τον πολιτικό σχολιασμό, γιατί δεν....

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα το πω επειδή σε διαβάζω καιρό και πιστεύω πως δεν θα το παρεξηγήσεις.
Γιατί διαβάζεις το τρωκτικό;
Και δεν είναι ειρωνική ερώτηση.
Κατανοώ ότι είναι η ιδανική "πρόταση" για όσους θέλους σε λίγο χρόνο, εύχρηστα και εντελώς απλά να κάνουν μια γρήγορη περαντζάδα σε ειδήσεις κάθε είδους.
Αλλά φτάνει αυτό;
Αυτή η λίγο απ΄όλα και μπόλικο από τίποτα, η ακαλαίσθητη και ανορθόγραφη, εντελώς πρόχειρη και αρπακολατζίδικη δια γυμνού οφθαλμού και από χιλιόμετρα ενημέρωση, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι κάθε φορά ότι ξανά η περιέργειά σου ή και η τάση για χαζολόγημα που όλοι έχουμε μπροστά στον υπολογιστή είναι αλήθεια, έγινε αιτία ξανά να σε ....κοροϊδέψουν.
Εγώ αυτό ένοιωσα τις πρώτες φορές που μπήκα να γνωρίσω το καινούργιο τότε φρούτο. Και δεν το ξαναέκανα.

Μην το πάρεις στραβά. Αλλά ειδικά εσύ μ΄ενδιαφέρει γιατί αδιαφορείς που τέτοιοι τυχοδιώκτες της ενημέρωσης μετρούν και το δικό σου μυαλό στους μετρητές επισκεψιμότητας και ανοησίας τους.

Φιλιά και καλό σκ

Τσούγδω είπε...

@ Φοράδα στ' αλώνι

Φυσικά και δε θα το παρεξηγήσω.
Κι εγώ απορώ με τον εαυτό μου όταν σκέφτομαι πως θέλω να μπω στο τρωκτικό να δω τι γράφει.
Όχι φυσικά επειδή με ενδιαφέρει η άποψή τους, αλλά γιατί θέλω να δω τι σκατά λένε πάλι και κυρίως γιατί το τρωκτικό ως "φαινόμενο" με ανησυχεί ιδιαίτερα.
Το γεγονός ότι πλέον έχουν αρχίσει να απαντάνε και πολιτικά πρόσωπα στις συκοφαντίες του σημαίνει πως όλοι αναγνωρίζουν την επιρροή που έχει αυτό το "πράγμα".
Αυτή η επιρροή είναι που με ανησυχεί.

Αμόρφωτοι τυχοδιώκτες που το παίζουν ανεξάρτητοι, έχουν φτάσει στο σημείο να διαμορφώνουν απόψεις.
Εμένα δεν υπάρχει περίπτωση να με επηρεάσουν, αλλά τον κόσμο που νομίζει ότι βρήκε στο τρωκτικό αυτό που χρόνια έψαχνε, δηλαδή το βήμα για "να τα πει"?
Αυτό που κάνω, είναι απλά να παρακολουθώ το παιχνίδι τους.

Φυσικά κάθε φορά νιώθω τύψεις που προσφέρω στην επισκεψιμότητά τους...

Ανώνυμος είπε...

Παπάρια απόψεις διαμορφώνουν :))))
Με το μπαρδόν...
Εντυπώσεις και σε κουβέντα να βρισκόμαστε ναι, να το δεχθώ,
Αυτές οι "απόψεις", ίδιες με το κίνημα συντριπτικά υπέρ του "κανένα", μόνο όσο οι εκλογές είναι μακριά.

Ίσως αυτό που πολλοί δεν σκέφτονται όσο θα έπρεπε, είναι ότι όσο κάποιοι κάνουμε την πλάκα μας με τέτοιου είδους "ενημερωτικά" sites, ακόμα και τις φορές που δεν είναι εμφανές, πίσω τους κρύβονται και παίζονται χρήμα και εξουσία στον χώρο των μμε και κάθε κλικ, για κάποιους μεταφράζεται σε ευρώ, αμέσως, εμμέσως, εκείνη τη στιγμή, αργότερα κάπου αλλού και πάει λέγοντας.
Είναι κι αυτό πιστεύω ένα από τα μικρά πράγματα που είναι κυριολεκτικά στο ....χέρι μας να αλλάξουμε, αν πράγματι είμαστε ικανοί.
Να πείσουμε ότι πράγματι δεν θέλουμε και δεν συνεισφέρουμε στη διαιώνιση αυτού του τύπου ενημέρωσης, αυτού του τύπου κουλτούρας.

Τσούγδω είπε...

Εντάξει το διαμορφώνουν απόψεις ήταν λίγο υπερβολικό, αλλά σίγουρα προσπαθούν να κατευθύνουν τις απόψεις όσων τους διαβάζουν σε συγκεκριμένα μονοπάτια και πιστεύω πως σε έναν βαθμό το καταφέρνουν.

Πάντως όσο σκέφτομαι πως κάποιοι πλουτίζουν μέσα από το τρωκτικό, τόσο μου ανάβουν τα λαμπάκια...

Για να σταματήσει να υπάρχει η ενημέρωση αυτού του τύπου, δεν αρκεί εγώ κι εσύ να σταματήσουμε να δίνουμε απλόχερα στο τρωκτικό τα "κλικ" μας....

tsaousa είπε...

Οι δυο από τις αγαπημένες μου μαζί.

Τσούγδω, κι εγώ το σκέφτηκα αρκετά αν έπερεπε να απαντήσει ο Λαλιώτης.
Νομίζω ότι αν δεν το έκανε, θα λυσσάγανε να γράψουν χειρότερα.
Τώρα ξεχαρμανιάσανε με τις βλακείες που απαντήσανε μέσω "αναγνωστών" (επιμένω σε αυτό) και θα το σκεφτούν να ξανασχοληθούν μαζί του, γιατί οι τύποι αυτοί είναι οι γνωστοί θρασύδειλοι τςη κενωνίας.

Τσούγδω είπε...

@tsaousa

Μπα δε θα ασχολιόντουσαν, θα έγραφαν 1-2 καμμένοι ακόμη και πάπαλα. Απλά τους απάντησε όπως τους άξιζε χωρίς να τους γλείφει- επιθετικά (εδώ δεν κιότεψε με τον Μητσοτάκη).
Τους τσίγκλισε επίσης το γεγονός πως δεν κατάλαβαν ακριβώς τι έλεγε, αφού έχει σύνθετη σκέψη.

Κι εγώ θα επιμείνω πως δεν γίνεται να είναι όλοι οι αναγνώστες αυτοί οι ίδιοι.

yota είπε...

"Γειά στο στο στόμα σου" που θα έλεγε και η γιαγιά μου, εάν ζούσε, και χρειαζόμαστε φωνές σαν τη δική σας αυτές τις δύσκολες στιγμές!!!~

Τσούγδω είπε...

@yota

Σ' ευχαριστώ πολύ!
Καλώς ήρθες στο blog!

αθεόφοβος είπε...

Έχοντας αποφασίσει να μην χάνω πλέον τον χρόνο μου περιδιαβάζοντας σε μπλογκ τύπου Τρωκτικού αν δεν διάβαζα το ποστ σου δεν θα διάβαζα και την απάντηση Λαλιώτη που είναι από τις πιο τσεκουράτες που έχω δεί.
Δεν ξέρω δε αν πολλοί πρόσεξαν κάτι που δεν το έχω δεί σε καμιά άλλη δήλωση που αναφέρεται σε ποθεν έσχες.
Γράφει ότι δηλώθηκε η ΑΓΟΡΑΙΑ αξία των ακινήτων και όχι η αντικειμενική.
Πόσοι από μας ή από τους διάφορους Πρωκτικούς το έχουν κάνει αυτό ;

Τσούγδω είπε...

@ Αθεόφοβος

Πολύ σωστή η παρατήρησή σου. Μάλιστα φροντίσε να το τονίσει πως η δηλωθείσα αξία είναι η αγοραία. Το παρατήρησα κι εγώ και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση...

ασημωνης είπε...

Σημερα διαβασα και το αρθρο της Τσαουσας για το Τρωκτικο (καλα μη βαρατε, αργησα λιγακι) και με βαλατε σε σκεψεις. Οι σκεψεις υπηρχαν δηλαδη απλα βλεπω οτι ειναι κοινες με σκεψεις ανθρωπων που εκτιμω αφανταστα. Σε λιγες μερες λεω να τις αποτυπωσω και γω γιατι το πραγμα παρατραβηξε.

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνης

Περιμένω με ανυπομονησία να δω τι θα δημιουργήσεις. Εν τω μεταξύ απηυδησμένοι αναγνώστες έστειλαν μήνυμα πριν λίγες μέρες στο troktiko για κάποιους δοσίλογους bloggers που τόλμησαν να υποστηρίξουν το Λαλιώτη και να την πούνε στον Πάπα της blogoσφαιρας.

Ανώνυμος είπε...

Τον ΛΑΛΙΩΤΗ τον φυλάνε σαν διαμάντι. Τον Γκιόλια με το SMART και τον μισθό των 1300 € του έχωσαν 17 σφαίρες. Στην προκήρυξη ... η σέχτα των Αμερικανών δηλαδή των επαναστατών δεν είχαν κανένα παράπονο από σοσιαλιστές εκδότες όπως ο Ψυχάρης και η Τεγοπούλου. Ο Ψυχάρης έχει ένα σκάφος 50 μέτρων, δεν ήταν θρησκόληπτος σαν τον Γκιόλια αλλά απλά ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Αγίου Όρους και με παράσημο από τον Πατριάρχη (οφικιάλιος το λένε).
Ο Γκιόλιας είχε φίλο τον Κεντέρη αλλά ο Ψυχάρης στήριξε τους Αμερικάνους αθλητές που ως γνωστόν ΔΕΝ ντοπάρονται ποτέ. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι ο λόγος που έβγαλαν από τη μέση τους Έλληνες αθλητές ήταν τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των sponsor των Αμερικάνων αθλητών και τα αντίστοιχα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Το ΤΡΩΚΤΙΚΟ ήταν πολύ συχνά άθλιο, αλλά επίσης συχνά μας άνοιξε πόρτες που τα καθεστωτικά ΜΜΕ μας κρατούσαν κλειστές για χρόνια.

Επειδή ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ μοίρασε 4.300.000.000.000 (4,3 ΤΡΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ) , επειδή υπέγραψε ΟΛΑ τα μεγάλα έργα που ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ τη χώρα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ από αυτά να είναι περισσότερο απαραίτητο από τις συντάξεις που έκοψαν, κι επειδή τα έργα εκτέλεσαν καθαροί άνθρωποι όπως ο μπόμπολας και άλλες offshore Ελλήνων πολιτικών κι επειδή ο Λαλιώτης ΔΕΝ είχε ακούσει τίποτα για σκάνδαλα χρηματιστηρίου, για απευθείας αναθέσεις έργων δισεκατομμυρίων κλπ ... διαβάστε ένα μικρό αφιέρωμα ΕΔΩ
http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html

Τσούγδω είπε...

@ Έλλην Μακεδόνας

Και ο Γκιόλιας είχε φύλαξη αλλά συγκεκριμένες ώρες την ημέρα, δεν ήταν ένας απλός δημοσιογραφάκος.

Επίσης από που και ως που ένας διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού και ιδιοκτήτης του πιο διαπλεκόμενου μέσου στο Internet είχε μισθό μόνο 1300 ευρώ?

Εσείς δηλαδή για να είστε ικανοποιημένος θα θέλατε να υπάρχουν και άλλοι στη λίστα με τους υποψήφιους στόχους? Αν είναι δυνατόν! Αυτή η διατύπωση μου θυμίζει το "Γιατί τον Γκιόλια και όχι τον τάδε".

Δεν είναι θέμα έργων το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι θέμα μιζών και θέμα χρημάτων που εξαφανίστηκαν σε ύποπτες τσέπες. Αν έχετε στοιχεία πως τα πήρε ο Λαλιώτης να τα καταθέσετε.

Peter A. είπε...

Μωρη ηλιθια κλωσσα. που δεν ξερεις που σου πανε τα 4 8α πεις οτι η πολιτικη απαξιωση του τοπου ειναι κατι το τραγικο. κωλοζωο του κερατα. θα καθομουν να σου απαντησω χωρις να σε βριζω αλλα δεν αξιζεις την απαντηση μου καν μονο τα βρισιδια. μαλακισμενο φοιτητουδι κλασικη κουραδα δεν εχεις δουλεψει μια φορα στη ζωη σου σκατο και μου ολη μερα κωλοβορας στα blogs. μαλακιστηρια κοματοσκυλα.

Τσούγδω είπε...

@ Peter A

Η απαξίωση των πάντων είναι κάτι το τραγικό (who said "πολιτική απαξίωση"?), αλλά το τραγικότερο όλων είναι το επίπεδο κάτι τύπων που νομίζουν οτι γαμάνε και δέρνουν.
Μπράβο μου έκανες τη μούρη κρέας. Και μόνο το γεγονός οτι δημοσιεύω το σχόλιό σου, πρέπει να σε προβληματίσει.

ΥΓ: ΚόΜΜατόσκυλο

christos_swc είπε...

Η απαξιωση της πολιτικης ζωης ειναι προϊον επιλογων των δικων μας πολιτικων.
Αυτο ομως που με κατατρωει ειναι οτι σε καθημερινη βαση τα παλλικαρια μας της Βουλης ψηφιζουν και εναν καινουριο νομο που τιμωρει οποιονδηποτε πολιτη τολμησει να αργησει να πληρωσει μισο ευρω στο Δημοσιο, ασχετα αν το ιδιο την ιδια στιγμη του χρωσταει...100000.
Την ιδια στιγμη θετω το ερωτημα:ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ;
Ποσο καιρο ακομα θα διαβαζουμε και θα ακουμε για αυτον αλλα θα συνεχισει να ειναι μια απλη...υποσχεση;
Η τετραετια κοντευει να ληξει, ελεος.
Η ανικανοτητα της σημερινης κυβερνησης σε μια τοσο κρισιμη φαση για τον τοπο να κυβερνησει οντας αποδεδειγμενα ερμαιο της κομματικης της βασης νομιζω ειναι η καλυτερη αποδειξη του ποσο "αδεσμευτα" κυβερνηθηκαμε τοσα χρονια απο ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Νεα Δημοκρατια.
Δε μπορουνε να εφαρμοσουνε ενα μετρο και περιμενουνε να ληξει η διορια απο την Τροϊκα για να το περασουν ως κατ'επειγον και αναποφευκτο προ της καταστροφης, για να αμβλυνουμε τις αντιδρασεις.
Τι να λεμε τωρα.
Προσοχη παιδια να μην αδικησουμε τους πολιτικους που ,μας κυβερνησαν.
Προσοχη να αποφυγουμε την ισοπεδωση, υπαρχει σοβαρο ενδεχομενο να περασαν, να ανελαβαν τα μεγαλα εργα και να μεγαλουργησαν με αισθημα καθηκοντος και τιμιοτητα.
Την ιδια ωρα οι συγχρονοι πολιτικοι μας ισοπεδωνουν καθε εργασιακη ομαδα στο περασμα τους.
Με ιδιαιτερη εμφαση σε οσους προσφερουν κατι σε αυτο τον τοπο, βλεπε, αυξηση φορων, περαιωση κλπ.
Σας θυμιζει κατι;
Εμενα μου θυμιζει το στρατο.
Οσο πιο ικανος και χρησιμος εισαι τοσο πιο βαθεια σε χωνουν.
Οσο πιο κωλοπαιδαρας και αχρηστος τοσο πιο χασικα περνας αφου τους εισαι αχρηστος, ισα ισα παιρνεις συνεχεια αδειες να γλυτωσουν απο τα προβληματα που δημιουργεις.
Δεν ξερω ποσο απικινδυνη ειναι η απαξιωση της πολιτικης στην Ελλαδα, αλλα δε φταινε οι πολιτες που τους απαξιωνουν, σιγουρα οχι.
Μη τρελαθουμε τελειως.

Τσούγδω είπε...

@christos_swc

Αυτό το "προσοχή μη τους αδικούμε" όμως πρέπει πάντα να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας για κάθε κοινωνική ομάδα. Έχουμε φτάσει σε σημείο να τους έχουμε βγάλει όλους λαμόγια.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με το σχόλιό σας που έγινε σε μία ανάρτηση πολυκαιρισμένη, γι' αυτό και δε θα επεκταθώ....