18 Μαρτίου 2011

Απεταξάμην τον Πάγκαλο

Φραστική επίθεση με bonus μία "αγελαδίτσα", δέχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος όταν εντοπίστηκε σε ταβέρνα των Καλυβίων από οργανωμένο πλήθος. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω ακούσει κανέναν να προβληματίζεται για το πως βρέθηκε τόσος κόσμος συγκεντρωμένος έξω από μία ταβέρνα που πήγε να φάει ο Πάγκαλος, τυχαία μάλλον, όπως τυχαία βρέθηκαν και τα ΜΑΤ... Μετά το "πόρτα- πόρτα" τώρα και το "ταβέρνα- ταβέρνα"...


Παρακολουθώντας το βίντεο είδα έναν άνθρωπο να προσπαθεί να κάνει διάλογο, περικυκλωμένος από έναν όχλο που επιστράτευε κραυγές, βρισιές, προσβολές και δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον να ακούσει τι έλεγε ο Πάγκαλος, παρά μόνο ήθελε να πάρει απάντηση ως προς το πότε θα φύγουν τα ΜΑΤ. Παράλληλα για το καλό, δέχτηκε κι ένα γιαουρτάκι (και μία καρέκλα απ' οτι λέγεται) έτσι γιατί του το χρωστάγανε από την εποχή που είπε οτι "μαζί τα φάγαμε".
Ο Πάγκαλος περικυκλωμένος από τον όχλο δεν δίστασε να θέσει τους κατοίκους της Κερατέας προ των ευθυνών τους, λέγοντάς τους οτι μόλις αποσύρθηκαν τα ΜΑΤ, έκαψαν τα μηχανήματα, οπότε “ποια η αξιοπιστία τους”.
Ο οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός σε μία παρόμοια κατάσταση ή θα είχε τρέξει να σωθεί ή θα έλεγε αερολογίες του τύπου “θα το λύσουμε”, “θα επιληφθώ εγώ ο ίδιος” κτλ.


Μέχρι πρότινος ο προκλητικός Πάγκαλος δεν ήταν το απόλυτα στοχοποιημένο άτομο, όμως κατάφερε με σειρά δηλώσεών του, που έθιξαν τα ιερά και τα όσια του ευερέθιστου νεοέλληνα, να γίνει ο Νο1 στόχος.
Ξαφνικά έχουν στραφεί όλοι εναντίον του "φασίστα" Πάγκαλου (στις φλέβες του ρέει δικτατορικό αίμα άλλωστε...), όχι γιατί τα έφαγε, όχι γιατί έχει εμπλακεί το όνομά του σε σκάνδαλα, όχι γιατί καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, αλλά γιατί τολμάει να λέει την άποψή του. Απόλυτα δημοκρατική αντίδραση, δε μας αρέσει η άποψή σου; Σου ρίχνουμε γιαουρτια, πετάμε καρέκλες, σε βρίζουμε όπου σταθείς και όπου βρεθείς και προσπαθούμε να σε κάνουμε να φοβηθείς να κυκλοφορήσεις και όλα αυτά επειδή αυτά που λες και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο τα λες, ενοχλούν. Όπως ακριβώς κάνει δηλαδή και η Χρυσή Αυγή και λοιπές δημοκρατικές αγανακτισμένες δυνάμεις στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού. Αλλά ξέχασα αυτοί είναι ακροδεξιοί οπότε αυτά που κάνουν είναι καταδικαστέα.
Σίγουρα πάντως το ύφος με το οποίο γίνονται οι διάφορες δηλώσεις του, δεν είναι το καλύτερο δυνατό...


Ας δούμε λοιπόν δύο από τις δηλώσεις που κατέστησαν τον Πάγκαλο τον Νο1 στόχο του "θολωμένου" Νεοέλληνα:


- "Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί."


Ο Πάγκαλος ποτέ δεν απεκάλεσε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες, οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε οτι όσοι αντιδρούν είναι ή "κοπρίτες" που "είδαν" τον εαυτό τους στην περιγραφή και ... παρεξηγήθηκαν, ή άνθρωποι που δεν έχουν τη στοιχειώδη ικανότητα να κατανοήσουν τι λέει η φράση, ή άνθρωποι που καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρουν και δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι είπε στην πραγματικότητα ο Πάγκαλος, γιατί εκτός των άλλων θα τους χαλούσε το παραμυθάκι και δεν θα δικαιολογούσε την επαναστατική τους διάθεση εναντίον του.


- "Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος".


Τι τόλμησε να πει ο άνθρωπος; Οτι ο τίμιος ελληνικός λαός που δεν είχε ιδέα για το πάρτυ διορισμών που γινόντουσαν, για τα σκανδαλώδη επιδόματα (τύπου έγκαιρη άφιξη, προθέρμανση της μηχανής κτλ), για τις ΜΚΟ τύπου μεταποίηση τομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού, που δεν πληρώνει τους φόρους του σε ποσοστό 80%, που έχει καταστήσει την ανασφάλιστη εργασία κανόνα και όχι εξαίρεση, που δεν κόβει αποδείξεις, έβαλε κι αυτός τον οβολό του στο τεράστιο χρέος;


Υπάρχει αρκετός κόσμος που συμφωνεί σιωπηλά με τις δηλώσεις του Πάγκαλου που παρέθεσα και αν περιοριζόταν μόνο σε αυτές τις γενικού τύπου διαπιστώσεις  ίσως να μην αντιμετώπιζε τόσο μεγάλο πρόβλημα.


Όμως έχει φροντίσει να δημιουργήσει αρκετές αντιπάθειες με την εμπάθεια που επιδεικνύει κυρίως ως προς τον Σύριζα, τον οποίο εσχάτως ταυτίζει απόλυτα με τους αναρχοαριστερούς θολωμένους επαναστάτες έχοντας υιοθετήσει το : για όλα φταίει ο Σύριζα. Η εμπάθειά του για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο έχει ξεπεράσει και την εμπάθειά του προς το ΚΚΕ. Πάει να πει κάτι σωστό, αλλά μετά τον παρασύρει τόσο πολύ η αντιπάθεια προς τον Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που χάνει το δίκιο του και παράλληλα προκαλεί σφοδρότατες αντιδράσεις. Και όταν λέω πάει να πει κάτι σωστό, δεν εννοώ οτι έχει δίκιο που τα ρίχνει όλα στον Σύριζα, πολλές φορές οι γενικές του διαπιστώσεις είναι ορθές, αλλά κολλάει δίπλα και το "υποκινούμενοι από τον Σύριζα" και καταφέρνει με αυτό τον τρόπο να χαρακτηρίζεται γραφικός, εμπαθής, ακροδεξιός... 
Στην περίπτωση αυτή ούτε οι δηλώσεις του παρερμηνεύονται, ούτε ο πολύς κόσμος συμφωνεί μαζί του και ο Σύριζα έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται και να του προσδίδει διάφορους χαρακτηρισμούς, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση είναι πιο ήπιοι από αυτούς που επιστρατεύει ο ίδιος.


Ο Πάγκαλος είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που στα 73 του χρόνια επέλεξε να πει πικρές αλήθειες (δεν αναφέρομαι προφανώς σε όσα λέει για τον Σύριζα), αλλά είναι πολιτικός, οπότε υπάρχουν έτοιμα επιχειρήματα εναντίον του και δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει υιοθετήσει την τακτική του “μαστίγιο - καρότο”, με λίγα λόγια δεν φροντίζει παράλληλα να χαϊδεύει αυτιά. 
Την ειλικρίνεια και τις σταράτες κουβέντες που θίγουν χρόνια προβλήματα, ο βολεμένος νεοέλληνας που δεν φταίει σε τίποτα και έχει αποφασίσει οτι για όλα τα δεινά της χώρας φταίνε 300 άνθρωποι, δεν την αντέχει. Έχει την απαίτηση όλοι να τον αντιμετωπίζουν με φροντίδα και προδέρμ, είτε πρόκειται για εγχώριους πολιτικούς, είτε για ξένα κράτη, είτε για τους ίδιους του τους συμπολίτες. 


Δεν έχω καταλήξει ακόμη τι είναι αυτό που πραγματικά ενοχλεί... Οι δηλώσεις αυτές καθ' εαυτές, το ύφος με το οποίο γίνονται ή ο άνθρωπος ο οποίος τις κάνει... Η αλήθεια είναι οτι οι διαπιστώσεις που έκανε ο Αντιπρόεδρος δεν είναι πρωτάκουστες, προσωπικά έχω ακούσει αρκετό κόσμος σε συζητήσεις να λέει τα ίδια πάνω κάτω πράγματα και πριν τα πει ο Πάγκαλος...


Και για να κλείσω με ορθό νεοελληνικό τρόπο: Απεταξάμην τον Πάγκαλο (σιξ χάντρεντ σιξτι σιξ)!


22 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

ε οχι και για ολα φταιει ο Συριζα , πολλη αξια δινει σαυτο το κομμα(!?).
Κοιτα τσουγδω εγω δεν ανηκω ουτε στο δημοσιο ουτε διορισμενος ειμαι, μια επιχειρησουλα εχω και τα φερνω δυσκολα , οπως πολλοι στην ελλαδα αυτη τη στιγμη,
Δε συμφωνω με το τροπο του Παγκαλου
ισως να χεις δικιο με το τροπο που αναλυεις τα λεγομενα ττου αλλα ο τροπος του ειναι προκλητικος και ο ελληνας που ειναι ευερεθιστος αυτη τη στιγμη και καλα κανει και ειναι, και γω ειμαι, οταν μου ζητουν καθε 3 και λιγο να πληρωνω για να μην ελεγξουν μια επιχειρηση που εχει λογιστη και ειναι καθ ολα νομιμη.
Τα πολλα λεφτα τα φαγανε και τα τρωνε οι μεγαλοι, δεν ειδα κανενα παγκαλο και λοιπους να καταφερεται εναντιον τους, με δηλωσεις, αντιθετα τον ειδα να φιλοξενειται σε σπιτια τους για χριστουγεννα και λοιπα
σου λεω λοιπον οτι προκαλει ο παγκαλος και κατι απλο να πει, σδε θα αρεσει σε κανενα
ξερεις κατι, θα σου πω την απλη αληθεια, ετσι οπως ζουμε ετσι και βαλομαστε οποιον πολιτικο βρισουν , θα τον βρισουμε ολοι μαζι, υπαρχει μια οργη που την πληρωνουν ολοι οι πολιτικοι, το βλεπεις
αν κυκλοφορουσε ο καραμανλης θα πεφτε πολυ γιαουρτι να το ξερεις, βουλγαρακης και σια, αλλα εχουν εξαφανιστει
την πληρωνουν αυτοι που με χαμογελο ειπαν, υπαρχουν λεφτα!

nikos είπε...

Θα συμφωνησω απόλυτα μαζί στα περισσότερα απ' οσα λέει ο Πάγκαλος έχει απόλυτο δίκιο, οσο κι αν ενοχλούν πολλούς. Βέβαια μέχρι εκεί, ούτε κατα διάνοια δε μπορεί να αναλάβει υπέυθυνη θέση και να Κυβερνησει εχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές οτι τα κάνει θάλασσα.
Η πλάκα είναι οτι με το "Μαζί τα φάγαμε" "ενοχληθηκαν" κατι πρωτοκλασσατοι συνδικαλιστές με καμια 200αρια επιδοματα, ελευθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της κακιάς ωρας που εχουν κανει επάγγελμα τηφ οροδιαφυγη και την εισφοροδιαφυγη και κάτι κρατικοδίαιτοι καλλιτέχνες, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια ξεκοκκαλίζαν τις επιχορηγησεις του ΥΠΠΟ (βλ Λαζόπουλος)

ανεστης είπε...

Ο προηγούμενος φίλος λέει "τα πολλά λεφτά τα φάγανε και τα τρώνε οι μεγάλοι".
Μπορούμε να έχουμε νούμερα παρακαλώ; Μπορούμε να ξέρουμε αν ο Τσοχατζόπουλος, ο Μαντέλης κλπ φάγανε περισσότερα απο τους συνδικαλιστές του ΟΣΕ που εξαφάνιζαν ολόκληρα βαγόνια, που μίσθωναν αποθήκες μέσω θυγατρικών τους; Μπορούμε να ξέρουμε πόσα έφαγαν οι ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ που διέγραφαν χρέη εκατομμυρίων ευρώ; Μπορούμε να ξέρουμε πόσα (πάλι μέσω μαιμού θυγατρικών) φαγώθηκαν απο τους συνδικάλες της Ολυμπιακής μέσω μισθώσεων τσάρτερ; Πόσα φαγώθηκαν απο εφοριακούς; Απο τζιμάνια στην ΕΡΤ για αγορές προγράμματος;
Ποιός πολιτικός μίλησε ποτέ για την καθετοποιημένη διαφθορά;
Το εύκολο για τον Πάγκαλο θα ήταν να σφυράει αδιάφορα, κανένας δε θα σχοληθεί ποτέ με τη "μικρή" τεράστια διαφθορά γιατί μας αρέσει να βλέπουμε τους "μεγάλους" ως κακούς του έργου. Ο λαός πάντα τίμιος ο πούστης...

Τσούγδω είπε...

@ άσωτος γιος

Ενώ ο στόχος του Πάγκαλου με τη διαρκή επίθεσή του στον Σύριζα είναι να τον αποδυναμώσει, καταφέρνει να τον κάνει πιο συμπαθή.

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, αλλά μη ξεχνάς οτι ο Πάγκαλος με την πονηριά που τον διακατέχει δεν είπε οτι τα λεφτά τα έφαγαν οι μικρομεσαίοι, δεν άφησε κανέναν έξω από το κάδρο. Το θέμα είναι οτι κάνει διαπιστώσεις και δεν κάνει ας πούμε προτάσεις για το πως θα σταματήσουν να τα τρώνε και πως θα πάρουμε πίσω τα "φαγωμένα".

Προσωπικά δεν θα βρίσω κάθε πολιτικό και δεν νομίζω οτι θα το κάνει όλος ο κόσμος. Υπάρχουν οι ευερέθιστοι οι οποίοι τους έχουν τσουβαλιάσει όλους και οι πιο ψύχραιμοι που αντιλαμβάνονται οτι δεν φταίνε όλοι.
Όποιος ισχυρίζεται οτι φταίνει όλοι οι πολιτικοί, πρέπει αναγκαστικά να αποδεχθεί και το "Μαζί τα φάγαμε" γιατί εντάσσεται στην ίδια ισοπεδωτική, μη- ψύχραιμη λογική.
Σίγουρα υπάρχουν πέρισσια αποθέματα γιαουρτιού για όλους...

@ nikos

Συμφωνώ απολύτως, είναι καλύτερος στις διαπιστώσεις παρά στις πράξεις.
Δεν παραθέτω τυχαίο την αφίσσα που εξέδωσε η ΠΑΣΚΕ- ΟΤΑ...
Αυτοί που βγήκαν στα κεραμμύδια με το "κοπρίτες" κυρίως, είναι κάτι τύποι σαν τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ που με περίσσιο θράσος απειλεί να κατεβάσει τους διακόπτες.
Όσο για τον Λαζόπουλο δεν το συζητώ, δεν είναι τυχαία η αγάπη του και η στήριξη που παρέχει στους κατά καιρούς Υπουργούς Πολιτισμού (βλέπε Βενιζέλο).

Political Animal είπε...

θα συμφωνήσω με τον Ανέστη. Στην Ελλάδα, ο Λαος (με 'Λ' κεφαλαίο) είναι πάντα αθώος. Φυσικά και υπάρχει διαφθορά των "επιχειρηματιών" και πολιτικών. Επειδή όμως η διαφθορα είναι κάθετη στην Ελλάδα, οι πολλοί "μικροί" και οι διάφοροι μεσαίοι εχουν φάει ισόποσα με τους λίγους μεγάλους (η λίστα του Ανέστη είναι περιεκτικότατη).

Επιπλέον, θελω να κάνω μία αφελή ερώτηση: ποιός είναι πίσω από τα επισόδεια;

Τσούγδω είπε...

@ ανέστης

Κανείς δεν ασχολήθηκε ποτέ με την "καθετοποιημένη" διαφθορά διότι δεν συνέφερε ποτέ κανέναν να το κάνει.
Αν πεις στον μικρομεσαίο που φοροδιαφεύγει όσο μπορεί, που τα τρώει απ' όπου μπορεί, που μπαίνει στο τρυπάκι να κάνει "ό,τι κάνουν όλοι" γιατί αυτός τι είναι μλκς, οτι φταίει κι αυτός για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, θα σου πει, δεν βλέπεις τι τρώνε οι άλλοι, εγώ σε πείραξα;

Σίγουρα υπάρχουν άτομα που έχουν φάει πολύ περισσότερα όμως όπως έχει διαπιστωθεί (μέχρι και η συντρόφισσα Αλέκα το είπε) η πιο επιζήμια είναι η φοροδιαφυγή των μεσαίων στρωμάτων πολύ απλά γιατί εκεί ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων!
Τα παραδείγματα που παραθέτεις, αφοπλιστικά!

@ Political Animal

Θες να δώσεις και μία αφελή απάντηση;

Zelos είπε...

Kαι μόνο για την προδοσία και παράδοση στους Τούρκους του Οτσαλάν, του Πάγκαλου (sic) του αξίζουν τα χειρότερα.

Political Animal είπε...

όχι, πραγματικά αναρωτιέμαι! δλδ μπορεί να είναι υπερβολικός ο Πάγκαλος, αλλά όλοι αυτοί πως οργανώνονται;

Τσούγδω είπε...

@ Zelos

Και αυτό το αποφασίσαμε 10+ χρόνια μετά? Μεγάλη χρονοκαθυστέρηση...

@ Political Animal

Μα κι εγώ αναρωτιέμαι. Είναι περίεργο και που συγκετρώθηκε τόσος κόσμος έξω από την ταβέρνα και που τα ΜΑΤ ήταν εκεί. Προφανώς υπήρξε κινητοποίηση, αλλά το σενάρια του Πάγκαλου δεν το ασπάζομαι...

ellinaki είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σου!

Η κριτική που έχει ασκηθεί για τον Πάγκαλο τον τελευταίο καιρό, και ο τρόπος που έχει "ταμπουποποιηθεί" η περσόνα του, πρέπει να έχει ξεπεράσει σε "λαϊκή οργή" ακόμα και αυτή που εκφράζεται εναντίον πραγματικών φασιστών όπως το ΛΑΟΣ.

Δυστυχώς, για μένα προσωπικά, τείνει να γίνει κανόνας πως ο πολιτικός που εισπράττει τις πιο λαϊκευμένες αντιδράσεις, κατά πάσα πιθανότητα κάνει σωστά τη δουλειά του.

Ο κλασσικός Ελληναράς που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του από 2-3 πολιτικές δηλώσεις, και είναι ικανός να κοσμεί με διάφορους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τον πολιτικό που τις ξεστόμισε, ή έχει πολλά μαζεμένα για άσχετους λόγους ή απλά είναι ανόητος.

Γιατί ως γνωστόν, η αλήθεια πονάει αυτούς που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Τους άλλους δεν τους ενδιαφέρει.

Τσούγδω είπε...

@ ellinaki

Είναι πραγματικά ο Νο1 στόχος, καθώς εισπράττει την οργή όλων, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.

Ο νεάντερταλ που αλλιώς αποκαλείται και Ελληναράς, είναι αυτός που έχει πρόβλημα με ειλικρινείς δηλώσεις κι αυτός που αντιδρά με άναρθρες κραυγές, γιαούρτια κλπ, χωρίς να περνάει φυσικά από το μυαλό του να κάνει διάλογο.
Το μόνο επίπεδο διαλόγου στο οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει είναι το "Ουγκ μαλάκα", οτιδήποτε άλλο του πέφτει πολύ βαρύ και προκειμένου να κάτσει και να σκεφτεί ένα επιχείρημα, πετάει μία αγελαδίτσα, γίνεται λαικός ήρωας ανάμεσα στους άλλους νεάντερταλ και καθάρισε.

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Νομίζω ότι η λογική του κυρίου Πάγκαλου είναι, εκτός από ισοπεδωτική, και εξαιρετικά επικίνδυνη, γιατί αυτό που κάνει είναι να διαχέει τις ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Διότι ναι, έχει ευθύνη για την κατάσταση αυτός που απέφυγε να πληρώσει 10.000 ευρώ αλλά μεγαλύτερη αυτός που χρέωσε διπλάσια ένα δημόσιο έργο, αυτός που καρπώθηκε κοινοτικές επιδοτήσεις κτλ. (και όσοι έκαναν τα στραβά μάτια με το αζημίωτο, π.χ. συνδικαλιστές, όργανα της διοίκησης, πολιτικοί κ.α.). Δηλαδή η ευθύνη είναι ανάλογη με το τι "έφαγε" ο καθένας ατομικά (όχι "οι πολιτικοί" ούτε "οι επιχειρηματίες" ούτε "συνδικαλιστές" ούτε "οι ελεύθεροι επαγγελματίες"). Συνεπώς και ο αγρότης Α που δήλωσε παραπάνω στρέμματα ευθύνεται και ο υπάλληλος Β που δέχτηκε τη δήλωσή του και ο πολιτικός Γ που υπέγραψε ληστρική σύμβαση με τον εργολάβο Δ - και ο εργολάβος Δ φυσικά.
Ο κύριος Πάγκαλος όμως, που είναι τώρα στην εξουσία, αντί να αναζητήσει όσα από αυτά γίνεται πλέον να αναζητηθούν, αρκείται στις ευκολίες: γενικόλογες κατηγορίες που θολώνουν τα νερά και τελικά δημιουργούν ακόμη πιο νοσηρό κλίμα.
Και το χειρότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας για αυτές τις δηλώσεις του. Διότι όταν λέει "μαζί τα φάγαμε" κάνει δύο πράγματα: αφενός κατηγορεί άλλους ότι έφαγαν και αφετέρου ομολογεί ότι και ο ίδιος έφαγε (αλλιώς θα έλεγε "τα φάγανε").
Αυτή η διασπάθιση δημοσίου χρήματος που ομολογεί δεν θα έπρεπε να ερευνηθεί; Τι έφαγε, πότε, με ποιους συγκεκριμένα; Μπορεί να μην αποδειχθεί τίποτα και να φανεί ότι δεν ήταν τελικά ομολογία αλλά ακόμη μία μπούρδα, μπορεί όμως να αποδειχθούν πολλά. Αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει το πράγμα και η δήλωση-ομολογία του κυρίου Πάγκαλου ήταν μια καλή ευκαιρία.

ασωτος γιος είπε...

με καλυψε ο καντακουζινος απολυτα και αλυπητα

Ανώνυμος είπε...

Τι λες μωρή Τσούγδω τι είναι ο Πάγκαλος κανένας φιλόσοφος που εκφράζει ένα φιλοσοφικό ρεύμα που μπορούμε να συμφωνούμε η να διαφωνούμε, υπάρχουν γύρω μας διάφοροι που έχουν ποικίλες απόψεις και καλά κάνουν, αλλά δεν πάνε να φάνε με συνοδεία τα ΜΑΤ, σου διαφεύγει μια μικρούλα λεπτομέρεια αυτό το κάθαρμα είναι εξουσία και έχει το κράτος μαγαζί του και με το μικρό χρονικό διάστημα 30 χρόνων με υπουργική θέση, δηλαδή από τους κυρίως υπευθύνους για την κατάντια της χώρας μας ο θρασύτατος, και μη νου πεις το λαϊκίστικο το ψήφισε ο Λάος, η εξαγορά της πολιτικής συνείδησης του λάου και η εκπόρνευσης της, αυτός και οι όμοιοι του που είναι υπεύθυνοι χρησιμοποιώντας την εξουσία, πρέπει να δικαστούν με την έσχατη των ποινών!

Τσούγδω είπε...

@ Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

Εάν εξετάσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά τότε ναι, έχεις δίκιο.
Αλλά ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας, έστω οτι 1000 άνθρωποι στην Ελλάδα "κλέβουν" ετησίως 1 εκατ ευρώ. Τότε έχουμε έλλειμμα 1δις ευρώ. Το ίδιο έλλειμμα έχουμε και αν 1εκατ Έλληνες "κλέβουν" μέσω της φοροδιαφυγής και λοιπών ελληνικών σπορ 1.000 ευρώ το χρόνο.
Οι κατογορίες του Πάγκαλου δεν θολώνουν τα νερά, τα ταράζουν, οι ερμηνείες είναι αυτές που θολώνουν τα νερά. Νομίζω στο κείμενο εξήγησα επαρκώς το γιατί συμφωνώ με 2 από τις τοποθετήσεις του Πάγκαλου, οι οποίες παρερμηνεύθηκαν ίσως και σκοπίμως.
Θα συμφωνήσω οτι με το μαζί τα φάγαμε στα πλαίσια μιας πρακτικής αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, εννοεί και τον εαυτό του.

@ ασωτος γιος
Και αλύπητα!!?

@Ανώνυμος

Δεν εξετάζω την πολιτική σταδιοδρομία του Πάγκαλου. Εσύ πιστεύεις οτι δεν δικαιούται να ομιλεί, εγώ πιστεύω οτι στα πλαίσια της δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του. Λες: "αυτός και οι όμοιοί του", αλήθεια ποιοί είναι η όμοιοί του, σε παρακαλώ κάνε τον κόπο να μου απαντήσεις.
Α και αν μου απαντήσεις, σε παρακαλώ να αποφύγεις χαρακτηρισμούς τύπου "μωρή".

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν για πια φοροδιαφυγή μιλάμε από της πάνες των μωρών μέχρι τα σαβάνα που μας θάβουν έχουν ΦΠΑ και επιπρόσθετη φορολογία η βενζίνη έχει κόστος 050 κι’ εμείς πληρώνουμε 170 θα μπορούσα να αραδιάσω χιλιάδες παραδείγματα, όλα αυτά τα έσοδα του κράτους πιστεύει κανείς ότι μετατρέπονται σε παροχές για το λαό ,για την παιδεία που για να σπουδάσει ένα παιδί πρέπει να ξεπουλήσουμε και το σπίτι του παππού, για την υγεία έτσι και δεν έχεις μια δεκάρα είσαι τελειωμένος για τους δρόμους για για κτλ, το να δημιουργείς ενοχές στους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες για φοροδιαφυγή είναι ένα άλλοθι στα μεγάλα αρπαχτικά που ασύστολα κλέβουν αρπάζουν και χρηματοδοτούν τα τσιράκια τους που τους εκπροσωπούν στη βουλή με το μανδύα της δημοκρατίας, αυτοί είναι οι όμοιοι του Πάγκαλου κυρίως τα δυο κόμματα εξουσίας που χρησιμοποιώντας πανίσχυρα μέσα προπαγάνδας που κατέχουν, θέλουν να κάνουν τα βρωμοψεματα τους αλήθεια κατεβάζοντας το πνευματικό επίπεδο του λαού μας προκειμένου να τον χειραγωγήσουν και η βλακεία πάει σύννεφο!

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος

Λες οτι το να δημιουργείς ενοχές στους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες για φοροδιαφυγή είναι ένα άλλοθι στα μεγάλα αρπαχτικά που ασύστολα κλέβουν αρπάζουν και χρηματοδοτούν τα τσιράκια τους.

Εγώ λέω οτι έχεις δίκιο ως προς την αγανάκτησή σου, αλλά όχι ως προς το επιχείρημά σου. Κάνεις αυτό για το οποίο κατακρίνεις τους άλλους. Δίνεις άλλοθι με αυτό που λες στη μικροφοροδιαφυγή,η οποία είναι εξίσου επιζήμια γιατί αφορά περισσοτέρους.
Καλό είναι να τα ρίχνουμε στα μεγάλα κεφάλια, αλλά να κοιτάμε και λίγο την καμπούρα μας.

Κατ' εμέ όσοι φοροδιέφευγαν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια θα πρέπει να έχουν και τύψεις και ενοχές και τα πάντα.

ΥΓ: Και πως ακριβώς προσπαθούν να μειώσουν, το ήδη καταβαραθρωμένο πνευματικό μας επίπεδο;

Ανώνυμος είπε...

Με το να σου λέει ότι ο γάιδαρος πετάει και να είσαι υποχρεωμένος να το πιστέψεις γιατί διαφορετικά είσαι άπατρις τι είναι αυτό? Και εν πασσει περιπτώσει, εγώ αυτό που αυτοί λεν πατρίδα δεν με αφορά, ο κόσμος που φτιάχνουν είναι εφιαλτικός, και δυστυχώς στα διπλανά χωράφια μυρίζει ανθρώπινο ψημένο κρέας από πυραύλους Κρουζ, καληνύχτα σας κυρία Τσούγδω και καλή σας όρεξη!

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμε

Σε βρίσκω υπερβολικό.
Δηλαδή αν ο κόσμος που φιάχνουν δεν σε αφορά, τι σε αφορά; Είσαι αμέτοχος και όλα οκ, αφού έχεις τα χέρια σου και τη συνείδησή σου καθαρή;

nikos είπε...

Δεν ξέρω αν θα γίνει ανασχηματισμός, αλλα αν γινει φαίνεται οτι θα ειναι ο ανασχηματισμος του Πάγκαλου και ισως και του Παπακωνσταντίνου, όπως ο προηγούμενος ηταν της Κατσέλη και της Μπατζελή
Αυτο που δεν ξέρω είναι ποιος πατάει το διακόπτη και αυτοματα κάποια ατομα εμφανίζονται ως ανεπαρκη, χωρις πολιτικο βάρος κ.α και καλλιεργείται κλίμα για την απομάκρυνση τους, η οποία τελικα γίνεται

Tommygun είπε...

Προσφατα ο πατερας μου βρεθηκε στον ιδιο χωρο με τον Χαρη Καστανιδη. Σηκωθηκε, τον πλησιασε, ζητησε διακριτικα συγγνωμη απο τον συνδαιτημονα του Καστανιδη και τον ειπε ευγενικα αλλα αποφασιστικα "με απογοητευσατε κυριε Καστανιδη." Ουτε γιαουρτια, ουτε βρισιες, ουτε τιποτα.

Ο Παγκαλος προσωπικα μου ειναι αντιπαθης γιατι ενω κατα κυριο λογο κανει καιριες τοποθετησεις, ειναι τοσο χοντροκομμενος ο λογος του, που πειθεις τον εαυτο σου, οτι η δεν εχει μυαλο, η οτι εχει και δεν μπορει να το χειριστει.

Παντως με πολυ λιγες εξαιρεσεις, δεν πιστευω οτι ειναι ισοπεδωτικος ο κοσμος. Τον πατανε ολοι στον λαιμο, η πλειοψηφια της Βουλης κανει την παλαβη, βγαινουν συνεχεια καινουργια μετρα, βγαινουν και κατι χορτασμενοι τυπου Ρεππα να μιλησουν για "τζαμπατζηδες" και ευχολογια για επενδυσεις, ε, λογικο ειναι καπου να τελειωσει η υπομονη του αλλου.

Τσούγδω είπε...

@nikos

Το ποιος πραγματικά κινεί τα νήματα και ξεκινάει τις επιθέσεις στοχοποίησης δεν νομίζω οτι θα το μάθουμε ποτέ... Σίγουρα υπάρχει τεράστιο παρασκήνιο σε κάθε ανασχηματισμό και πίσω από κάθε αλλαγή και απομάκρυνση. Μόνο να υποψιαστούμε μπορούμε, αλλά με μεγάλη την πιθανότητα λάθους....
Είναι ηλίου φαεινότερο, οτι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αντικατάστασης του Παπακωνσταντίνου, όπως ακριβώς είχε γίνει με Κατσέλη/ Μπατζελή, αλλά νομίζω πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο, να απομακρυνθεί. Πάντως οι "ομάδες κρούσης" έχουν βάλει τα δυνατά τους, μέχρι και την Κατσέλη άρχισαν να καλοβλέπουν.

@Tommygun

Είναι λογικό να υπάρχει οργή, είναι λογικό να μην υπάρχει υπομονή, αλλά όταν θέλεις να κερδίσεις κάτι και να δώσεις στον άλλο να καταλάβει οτι σε έχει απογοητεύσει, κάνεις οτι έκανε ο πατέρας σου.
Εκεί είναι μεγαλύτερο το σοκ, γιατί δεν έχεις απέναντί σου μία οργανωμένη ομάδα με άγρια ένστικτα. Εκεί ο άλλος το σκέφτεται περισσότερο αυτό που του λένε.
Με προπηλακισμούς, γιαούρτια και υβρεολόγια και άλλες τριτοκοσμικές μεθόδους διαμαρτυρίας, δίνεις στον άλλο το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει.

Ο Πάγκαλος δεν έχει τρόπο να τα λέει. Ακόμα και να συμφωνείς μαζί του στο γενικό της τοποθέτησής του, το τραβάει τόσο πολύ που σε κάνει να σκέφτεσαι πως είναι απόλυτα εμπαθής και αυτομάτως σου αναπτύσσονται αισθήματα συμπάθειας για τους εκάστοτε στόχους του.