11 Μαρτίου 2011

Προώρισθαι να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το μηνιαίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue.
Τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης, είχαν να κάνουν στο σύνολό τους με το ΛΑΟΣ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Ο Καρατζαφέρης λοιπόν αναδείχθηκε ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός, ενώ το ΛΑΟΣ συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 9% και αξιολογείται από το 22% των πολιτών, ως το κόμμα που κάνει την καλύτερη αντιπολίτευση (κατατάσσεται πρώτο).


Κάποιοι ίσως να εντυπωσιάζονται από την άνοδο του ΛΑΟΣ και τη μεγάλη δημοτικότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη.


Αυτοί οι κάποιοι φαίνεται να ξεχνάνε πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο εκλεκτός (the chosen one). 
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, η πορεία είναι μη αναστρέψιμη, προώρισθαι να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει! 
Ορίστε και η απόδειξη:





Ας απολαύσουμε τώρα ένα απόσπασμα από τον αριστουργηματικό Ύμνο του ΛΑΟΣ, με στίχο- γροθιά στο στομάχι, με μελωδία που δεν μοιάζει με καμία άλλη και ειδικά με το “Σε περιμένω να 'ρθεις και πάλι”, ενώ τον ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο η καλλίφωνη Μαρία Μπεκατώρου (παραθέτω το βίντεο στο τέλος του post για να σας κρατήσω σε αγωνία)


Τώρα που ο μισθός έχει μικρότερη αξία
τώρα που η ζωή μας είναι μεσ' την καχεξία
τώρα που διατάζει το ανελέητο μνημόνιο
ήρθε η ώρα για το ελληνικό δαιμόνιοοοοο


Μπορούμε όλοι μαζί να βγούμε μπροστά
αρκεί να αποφασίσουμε σωστά
Μπορούμε όλοι μαζί το φως να το βρούμε
και πάλι μεταξύ μας να τα βρούμεεεεε


Σκεφτείτε ελληνικά δεν είναι μακριά η μέρα που η ελπίδα θα γυρίσει
η μέρα που χαμόγελο θα ανθίσει 
δεν είναι μακριά, δεν είναι μακριάααααα


Σκεφτείτε ελληνικά, προϊόντα ελληνικά, 
ελληνικά και μόνο αγοράστε
και ευεργέτες της πατρίδας θα 'στε.
Σκεφτείτε εθνικά, σκεφτείτε ελληνικάααααα





Σοφός Ελληνικός Λαός!!!


ΥΓ: Τον ύμνο είχε αλιεύσει το antiitroktiko



8 σχόλια:

Khlysty είπε...

Για να συνεχίσω την κουβεντούλα μας από το προηγούμενο ποστ, ο Καρατζαφέρης δεν θέλει να κυβερνήσει μόνος του (κανένας σοβαρός ακροδεξιός δεν το επιθυμεί στην Ευρώπη, ιδίως τώρα που το shit has hit the fan). Απλώς ελπίζει ότι μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής, ο "σύμμαχος" σε κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων. Σου θυμίζω ότι μετά τις Ευρωεκλογές του 2009, ουσιαστικά το ΛΑΟΣ καθόρισε την κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, κάτι που το εισέπραξε στις εθνικές εκλογές. Όσο, μάλιστα, η ΝΔ_ θα έχει θολό λόγο και μηδενικά έργα, τόσο το ΛΑΟΣ θα ισχυροποιείται: επί Καραμανλή τσίμπαγε από τη λαϊκή Δεξιά, τώρα τσιμπά και από τους φιλελεύθερους, δεδομένου ότι η ΔΗΣΥΜ είναι ακόμα ανοργάνωτη.

Τσούγδω είπε...

@ khlysty

Γενικά κανένας (ούτε δεξιός ούτε αριστερός) δεν νομίζω οτι σε αυτή τη φάση θέλει να κυβερνήσει μόνος του, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για έναν ημισοβαρό ακροδεξιό.
Το ελπίζει και πιστεύω οτι θα το πετύχει, αν και θα επιδιώξει συνεργασία με τη ΝΔ_ και όχι με το ΠΑΣΟΚ, αυτόν τον συνασπισμό να δω και τι στον κόσμο (φτου φτου).

Όσο η Ντόρα είναι ανοργάνωτη και δεν φροντίζει να αναδείξει νέα στελέχη τόσο θα τσιμπάει ο Καρατζαφέρης καθότι τα στελέχη του έχουν υιοθετήσει πειστική φιλελεύθερη ρητορεία σε σημείο που σε κάνουν να ξεχάσεις πως ο Βορίδης περιφερόταν με τσεκούρια στα νιάτα του... Αν η Ντόρα είχε οργανωθεί καλύτερα και είχε δυνατή ομάδα, τότε αυτές οι 3 περίπου μονάδες που τσίμπησε επιπλέον ο Καρατζαφέρης (με πολύ πρόχειρο μπακαλέ υπολογισμό) θα είχαν πάει σε εκείνη.

Tommygun είπε...

Τσουγδω, μην παραγνωριζεις και το γεγονος οτι η αριστερα ειναι για τα πανηγυρια, νομιζω οτι και αυτο ειναι ενας λογος που ανεβασε η συμμορια αυτη το ποσοστο της.

Παντως σχετικα με την Μπεκατωρου εμεινε το συμπαν αφωνο. Να σκεφτεις οτι οι ΑΒΒΑ σε τυχον reunion θα την αφησουν την Agnetha στην απεξω. Σοκ μιλαμε...

Τσούγδω είπε...

@ Tommygun

Σίγουρα το γεγονός οτι η σκουριασμένη αριστερά περιορίζεται στην καταγγελία των πάντων και δεν μπαίνει στον κόπο να κάνει προτάσεις, καθότι βρίσκεται σε διαρκή φάση ενδοσκόπησης, είναι ακόμη ένας από τους λόγους που επιτρέπει στο ΛΑΟΣ να εμφανίζεται ως δύναμη ευθύνης.

Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η προσπάθεια που έκανε σύσσωμη η αντιπολίτευση ώστε να αναδείξη ως το καλύτερο αντιπολιτευόμενο κόμμα το ΛΑΟΣ!

nikos είπε...

Προσωπικα αμφιβάλλω για το αν είναι τόσο υψηλα τα ποσοστα του ΛΑΟΣ. Είναι εξώφθαλμη η προσπάθεια του συγκροτήματος Αλαφούζου να σπρώξει το ΛΑΟΣ. Εδω προχτές, ο Παπαχελάς εγραφε οτι το ΛΑΟΣ είναι σοβαρό κόμμα με σταθερες θέσεις, και ψυχραιμές φωνές.
Τους λόγους δεν τους ξέρω. Αλλα μάλλον δεν περπαταει η Ντόρα, οσες φορές και να τη βγαλουν. Θεωρω αρκετα δυσκολο να βρει η Ντορα στελέχη νέα, προερχόμενα απο την κοινωνία, γιατι πολύ απλά εκφράζει οτι πιο παλαιοκομματικο. Επειδη την "παίζει" ο ΔΟΛ , το Mega, ο ΣΚΑΙ κ.α Δε σημαίνει οτι μπορεί να τα καταφέρει κιολας. Απο οπου και να πέρασε δεν εκανε απολύτως τίποτα, ακόμα και απο το Δημο Αθηναίων, οπυ δε μπορεί να πεί οτι την εμπόδισε κάποιος. Μονο διορισμούς εκανε

Τσούγδω είπε...

@nikos

Κι εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Το Αλαφουζέικο κάνει ατσούμπαλη προσπάθεια στήριξης του ΛΑΟΣ. Όσο και να προσπαθήσουν πάντως δε θα μας πείσουν οτι το ΛΑΟΣ είναι ένα προοδευτικό φιλελεύθερο κόμμα.

Δεν ξέρω αν η Ντόρα τους βγαίνει ή δεν τους βγαίνει, αλλά το ποσοστό της μου φαίνεται ύποπτα μικρό. Όπως με ψιλιάζει το 9% του ΛΑΟΣ, έτσι με ψιλιάζει και το 2% της Ντόρας.

Θα διαφωνήσω οτι εκφράζει ό,τι πιο παλαιοκομματικό. Είναι μία φθαρμένη πολιτικός αλλά δεν παύει να έχει προοδευτικό λόγο, να κάνει προτάσεις πολλές φορές δυσάρεστες για κάποιους.

Για τα πεπραγμένα της στο Δήμο της Αθήνας, δεν έχω άποψη.

irini είπε...

gia tin Dora...ekane gia tin xopa..ekane..i Makedonia..

Τσούγδω είπε...

@ irini

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω. Μετάφραση;