20 Ιουνίου 2008

Το προσεκτικό σκάκι του Γιώργου Παπανδρέου

Ως γνωστόν μία παρτίδα σκάκι μπορεί να κρατήσει ώρες ατελείωτες, όταν αυτό παίζεται προσεκτικά. Εγώ για παράδειγμα μέσα σε ένα εικοσάλεπτο, έχω χάσει μπαμ μπαμ. Όλα είναι θέμα τακτικής, εκεί που νομίζεις ότι ο αντίπαλός σου είναι άσχετος από σκάκι, μπορεί να βρεθείς με ένα ρουά-ματ εκεί που δεν το περιμένεις (εκτός αν είσαι ο Κασπάρωφ).
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν παίζει ένα πάρα πολύ προσεκτικό σκάκι. Μέχρις στιγμής έχει βγάλει έξω τη βασίλισσα.

Με πολύ τακτικίστικο τρόπο μέσα σε μία βδομάδα έχει καταφέρει το εξής:
Έχει πετάξει έξω από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τον Σημίτη (προφανώς κάπου ο Ανδρέας κρυφογελάει), έχει στείλει μήνυμα σε όλα τα φιλόδοξα μπουμπούκια του κινήματος, έχει βγάλει τον Αλογοσκούφη στη σέντρα και πρόλαβε τις εξελίξεις της Siemens.
Τα «πράσινα» ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα ανήκουν στον στενό κύκλο συνεργατών του Σημίτη, ο οποίος εκτός των άλλων απολογείται για παλιά αγαπημένα στελέχη του (στα διαλείμματα ανάμεσα σε Μέγαρο και Ηρώδειο). Ο Παπανδρέου έχοντας απομακρύνει το «καρκίνωμα Σημίτη» νίπτει τας χείρας του...
Παράλληλα διάφορα wannabe Βενιζελάκια, κατάλαβαν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εδώ πρώην πρωθυπουργός διεγράφη και μάλιστα αγαπημένος της μιντιακής διαπλοκής, θα κωλώσει ο Παπανδρέου σε κάτι «δευτεράτζες»(εκτός αυτού τα Βενιζελάκια έχουν και άλλους λόγους να φοβούνται από ότι φαίνεται, τουλάχιστον η εμμονή Παπανδρέου για εξεταστική επιτροπή στη Siemens αυτό δεικνύει).

Ο Παπανδρέου βγαίνει καθαρός προς το παρόν από αυτή την ιστορία, ενώ από την άλλη ο Καραμανλής και η «Αγία Οικογένεια» (δανείζομαι τον όρο από τον Λύκο, ε δε μπορώ να ρισκάρω και συνέχεια) δεν ασχολούνται με το θέμα. Ενώ τα «πράσινα» στελέχη διαγράφονται από το κόμμα, τα τυρκουάζ συνεχίζουν να κατέχουν βουλευτικούς και υπουργικούς θώκους.

Παράλληλα ο «πύραυλος» Καρχιμάκης αποκαλύπτει στη Βουλή ότι η οικογένεια Αλογοσκούφη κάνει party με την Deutsche Telecom και η κυρία Δίκα Αλογοσκούφη είναι ουσιαστικά η διαχειρίστρια των οικονομικών της εταιρίας στην Ελλάδα... Σύμπτωση; Πρόκειται για μία βόμβα τερατόνων. Και να ήθελαν τα κανάλια δε μπορούσαν να το περάσουν στο ντούκου (εκτός από το mega που έχει δείξει ότι όλα τα μπορεί), εδώ υπάρχει ολόκληρο ΦΕΚ που φανερώνει την κοροϊδία, αυτή τη φορά δε μπορούν να βγάλουν τον Καρχιμάκη τρελό.

Ο Παπανδρέου λοιπόν πραγματοποιεί μία κάθαρση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Θέλει δουλειά ακόμη άλλα η αρχή ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Παράλληλα ο Κωστάκης θυμάται τα διπλόπιτα που τσάκιζε στου Μπαϊρακτάρη και τα όσα έλεγε μπουκωμένος με πατάτες και τζατζίκια. Ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται σε μία αξιόλογη κοινοβουλευτική δράση με ερωτήσεις για τα μικρόβια στα spa. Αυτή η ερώτηση με μπέρδεψε λίγο, ο βουλευτής ρώτησε επειδή ενδιαφερόταν ο ίδιος, επειδή ο Τσίπρας δε μπορούσε να ρωτήσει αφού δεν είναι καν βουλευτής, ή για να ηρεμήσει τις ψηφοφόρους του που περιορίζονται σε κυρίες των ΒΠ που συχνάζουν σε spa, στη Μύκονο και πάνε να ρίξουν το ψηφαλάκι τους στον Cool Alexis φορώντας Manolo Blahnik (ναι είδα πρόσφατα το Sex and the City και σκέφτηκα ότι αν οι πρωταγωνίστριες ήταν Ελληνίδες θα ψήφιζαν Τσίπρα δαγκωτό).

Την ίδια ώρα οι ΔΟΛιοι έχουν λαλήσει ολοκληρωτικά. Ο καημένος ο Πρετεντέρης κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό, το στόμα του έχει στραβώσει επικίνδυνα ενώ οι ασυναρτησίες που λέει θα έπρεπε να έχουν προξενήσει μία κάποια ανησυχία... Έτσι όπως τον παρατηρώ νομίζω ότι κάποια στιγμή θα εκραγεί, θα γίνει κόκκινος σα τομάτα και θα αρχίσει να σέρνει τα εξ’ αμάξης στον Παπανδρέου, θα μας αποκαλύψει και γιατί τόση εμπάθεια. Η Τρέμη από την άλλη, η αληθινή Madonna της Ελλάδος σε ρόλο ατίθασης θηριοδαμάστριας συγκρατεί κάθε «αναρχικό στοιχείο» από το να εκφράζεται ελεύθερα. Ο Τσίμας, μέχρι πρότινως σοβαρός δημοσιογράφος, απλά γελάει, τι άλλο να κάνει; Είπαμε δημοκρατία δημοκρατία αλλά μη το παρακάνουμε, υπάρχουν και κάποιοι άγραφοι νόμοι. Όταν πας στο mega ή στον ΔΟΛ πόσο μάλλον όταν δουλεύεις γι’ αυτόν, πρέπει να έχεις στο νου σου τα εξής:
Ωραία είναι να έχεις μία προσωπική άποψη και να βλέπεις τα γεγονότα από τη δική σου οπτική γωνία. Την άποψή σου όμως να τη λες στον καναπέ σου, στον ΔΟΛ θα λες την άποψη του ΔΟΛ

Ποιόν βολεύουν όλα αυτά; Μα φυσικά τον Γιώργο Παπανδρέου, που αυτή τη φορά νίκησε και τον Κασπάρωφ.

5 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

και που να βγει στο φως το παρασκήνιο της διαγραφής Σημίτη να δεις τι έχει να γίνει και ποιος ήξερε και ποιος δεν ήξερε για τα μάρκα του Τσουκάτου.
Μεγάλη μάρκα ...ο κοντός σου λέω.

kwtsos είπε...

Η όλη κατάσταση έκατσε γάντι στον Παπανδρέου. Όταν έγινε η διαγραφή του κοντοπούτανου νόμιζα πως πάτησε φλούδα ο Γιωργάκης αλλά τελικά βγαίνει το αντίθετο.

wert01gf είπε...

Όπως προείπες όμως, μπορεί να χάσεις την παρτίδα εκεί που δεν το περιμένεις. Γεγονός είναι πάντως ότι οι Νεοδημοκράτες το φυσάνε και δεν κρυώνει το όλο σκηνικό, προς το παρόν. Έχει μέλλον όμως ακόμα..

Μου άρεσε πολύ η ματιά σου στα γεγονότα, να ομολογήσω. Η Sarah Jessica Parker δαγκωτό Τσίπρα, συμφωνώ! Ο Πρετεντέρης κοντεύει να σκάσει από το κακό του και δεν έχει τον Οικονομέα να ξεσπάσει, ο άμοιρος..

dr.SeenG είπε...

Εγώ συμφωνώ με την κίνηση του Γιωργάκη. Κόβει τις αλυσίδες με το παλιό αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν κι αυτός μέλος του... Ας είναι καλή η SIEMENS που μας ανοίγει τα μάτια... Προβλέπω να έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις.

Τσούγδω είπε...

@ monahikoslikos
Είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα, γάτα με πέταλλα.

@kwtsos
Συμφωνώ απόλυτα

@wert01gf
Έχουμε να δούμε τόσα ακόμη... Μόνο από τα ονόματα που ακούγονται καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει. Όσο για τον Πρετεντέρη λέω να του κάνουμε μία ευγενική προσφορά όλοι οι bloggers, έναν στόχο με το πρόσωπο του Παπανδρέου.

@dr Seeng
Η Siemens λάδωνε και υπουργούς του συστήματος Καραμανλή, σημαίνει ότι έχουν λαδωθεί όλοι;
Ας είναι καλά η Siemens που είναι Γερμανική και μαθαίνουμε κι εμείς 5 πραγματάκια...