6 Ιουνίου 2008

Σφηνάκια-Καλό ταξίδι Νίκο

  • Δυστυχώς αρχίζω τα σφηνάκια μου με το τραγικό γεγονός που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα, την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου με 21 μαχαιριές...
  • Τέτοιο τέλος δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο οτι και αν έχει κάνει... Πόσο μάλλον να πληρώνει με αυτόν τον τρόπο τις ιδιαιτερότητές του...
  • Εγώ προσωπικά από την εποχή των 2 ξένων ήμουν ερωτευμένη με το Σεργιανόπουλο (σα παιδί κι εγώ) και τον θεωρούσα τον πιο γοητευτικό, ταλαντούχο και ωραίο ηθοποιό, με τα πιο υπέροχα μελαγχολικά μάτια...
  • Φυσικά η είδηση του θανάτου του και οι συνθήκες έγιναν αντικείμενο σχολιασμού των διαφόρων εκπομπών. Δεν έχουν το Θεό τους οι άνθρωποι. Η κατινιά έχει και τα όριά της. Ένας άνθρωπος πέθανε, αν θέλετε κάντε του ένα αφιέρωμα αλλιώς βγάλτε το σκασμό και ασχοληθείτε με τους γάμους στην Τήλο. Οι μόνες αξιοπρεπείς παρουσίες ήταν η Ελένη Μενεγάκη και η Ράνια Θρασκιά. Η τελευταία είχε τη μαγκιά να τα χώσει σε όσους δε σεβάστηκαν το νεκρό και μπράβο της γιατί κατάφερε να συγκρατήσει και κάποιους παρλαπίπες ρεπόρτερ. Η Τατιάνα, η Δρούζα και σε κάποια στιγμή η Λαμπίρη ήταν για πολύ ξύλο...
  • Λίγος σεβασμός δε βλάπτει, βρήκαν να κάνουν νούμερα στην πλάτη του νεκρού με υπερβολές, ανακρίβειες και υποθέσεις. Λίγη ανθρωπιά τέλος πάντων, έζησε όπως έζησε, είχε τα πάθη του με τα οποία ποτέ δεν προκάλεσε, μαγκιά του. Η ψυχή του δεν ηρέμησε όσο ήταν εν ζωή, αφήστε τη να ηρεμήσει τώρα. Καμία Τατιάνα, καμία Λαμπίρη και καμία Δρούζα δεν είναι ικανές να κρίνουν νεκρούς ανθρώπους και να τους εκθέτουν, πόσο μάλλον όταν οι ίδιες βρίσκονται στον πάτο και χωρίς ιδιαιτερότητες. Κατάφεραν να με βγάλουν εκτός εαυτού!
  • Ας αλλάξω θέμα και κλίμα... Σήμερα ενυμφεύθη η Έλλη Στάη τον κύριο Γουλανδρή στο δημαρχείο της Βουλιαγμένης... Πολύ καλά τη φέρανε στους ρεπόρτερ των μεσημεριανάδικων οφείλω να ομολογήσω, κανείς δεν τους μυρίστηκε! Κάθε ευτυχία εύχομαι!
  • Την Τρίτη τελείωσε το Αλ Τσαντήρι νιούζ του Λάκη Λαζόπουλου. Επιτέλους να ηρεμήσουμε και λίγο. Από ποσοστά πάντως θα περίμενε κανείς να κάνει πολύ περισσότερο απο το 54,1% μέσο όρο και 64% το μέγιστο. Πολύ περίεργο για τελευταίο επεισόδιο...
  • Μόνο έχοντας προσκεκλημένη τη μεγαλύτερη τραγουδίστρια όλων των εποχών, τη συγκλονιστικότερη φωνή της Ελλάδας και λατρεμένη μου Χαρούλα Αλεξίου έσπασε το φράγμα του 70%.
  • Από σχολιασμό ο κλασικός Λαζόπουλος... Πάλι δεν κατάφερε να κλάψει, κρίμα...
  • Πάντως πολλά περίεργα συμβαίνουν σε ετούτο τον τόπο. Από τη μία ο πρωθυπουργός μέσω του Χατζηγάκη μποϋκοτάρει τους gay γάμους και από την άλλη ο Λαζόπουλος τους σατυρίζει και δε τους προωθεί... Τι σου είναι αυτοί οι άνθρωποι... Τη μία έτσι την άλλη γιουβέτσι.
  • Τελικά μάλλον η υπόθεση Siemens αφορά κυρίως την "καθαρή" οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία "δεν κινήθηκε ποτέ στο παρασκήνιο". Και ο Κυριάκος και η Ντορούλα άρχισαν να ακούγονται επικίνδυνα. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, όπου υπάρχει μίζα υπάρχει και Μητσοτάκης. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι η Siemens δεν είναι Αμερικανική εταιρεία.
Λέω να κλείσω από το σημείο που ξεκίνησα με μία ευχή και ένα βίντεο: Καλό ταξίδι...

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Το κείμενο σου για τον αξέχαστο Νίκο Σεργιανόπουλο είναι πολύ ακριβές, και απλά σου στέλνω συγχαρητήρια, και για όσους το διαβάζουν θα ήθελα να επισημάνω οτι δεν είναι δυνατόν με τόσα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας να κρίνουμε τους ανθρώπους και συμπολίτες μας προσωπικά σαν να είμαστε υπεράνω και τέλειοι. Αλκοόλ, ναρκωτικά, και άλλες καταχρήσεις είναι συνήθως το αποτέλεσμα απογοήτευσης, πίκρας, βασάνων, και καημών που δυστυχώς δεν μας αφήνει να δούμε ο μαύρος εγωισμός μας, και αντί να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν τους δείχνουμε με το δάχτυλο. Ναί! Δεν είναι λύση οι παραπάνω καταχρήσεις, παρόλο που ο εκλειπών φαινόταν να νιώθει καλύτερα, ελπίζοντας πως θα του λύσουν το πρόβλημα που τον απασχολούσε για κάποιο διάστημα.
Όπως επίσης δεν είναι λύση να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να σκοτώνουμε τις ελπίδες μας για να βρούμε φως στο τούνελ της αδιεξόδου που βρεθήκαμε. Τα όσα έχω δεί σε διάφορα chat και forums στο διαδύκτιο, όπως επίσης είδα σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές αποδυκνύει το πόσο μίσος, ζήλεια, φθόνο, και αδιαφορία έχουμε μέσα μας για τους συμπολίτες και συνανθρώπους μας. Πάντα λέμε ΕΓΩ κι οχι ΕΜΕΙΣ, πάντα θα βρούμε τρόπο να κρίνουμε και να κριτικάρουμε κάπια επιτυχία, η κάπια αποτυχία. Όσο για εκείνους που για το συγκεκριμένο άγριο φονικό έδωσαν συγχαρητήρια και ξεστόμισαν "μπράβο, ένας τέτιος λιγότερος" τι να πείς; Ελλάδα του 2008. Μήπως δε μας φταίνε όλοι οι άλλοι μα φταίμε εμείς οι ίδιοι για την παιδεία που έχουμε και που θα δώσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας; Μήπως θα ήταν ένα δίδαγμα ο άδικος χαμός του συμπαθεστάτου και μεγάλου ηθοποιού για να μάθουμε σαν λαός να αγαπάμε τους διπλανούς μας και να μην τους κρίνουμε οταν βρίσκοντε σε αδιέξοδο μα να τους βοηθάμε; Και κλείνοντας, μήπως θα έπρεπε να αρχίσει μια μεγάλη εκστρατεία απέναντι στη φτώχεια που φέρνει ολες τις μάστιγες και καταχρήσεις στις πόρτες μας; Πιστεύω πως υπάρχει λύση. Και τη λύση την έχουμε στα χέρια μας εμείς οι πολίτες.

Τσούγδω είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις... Δυστυχώς έχουμε χάσει κάθε ανθρωπιά και έχουμε μετατραπεί σε κανίβαλους. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουν προβλήματα, απλά άλλοι είναι πιο δυνατοί και άλλοι πιο επιρεπείς σε καταχρήσεις.
Το θέμα δεν είναι να περιθωριοποιούμε τα άτομα με ιδιαιτερότητες αλλά να δεχτούμε την ύπαρξη του προβλήματος, να ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας και να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας.
Και όλοι αυτοί που μιλάνε αφ' υψηλού και κριτικάρουνε, μη μου πείς οτι δεν έχουν καμία επαφή με ναρκωτικά κτλ...

roula είπε...

kalo taxidi na exeis niko

den tha se ksexasoume pote

dr.SeenG είπε...

Χμ...δεν τον συμπαθούσα τον συγχωρεμένο, αλλά ο θάνατός του, το τόσο φρικτό έγκλημα με έκανε να τον λυπηθώ. 21 μαχαιριές και μετά άλλες δεκάδες από τις εκπροσώπους του τηλεοπτικού μας πάτου...

media_blogger είπε...

Συμφωνώ και εγώ με αυτά που έγραψες.Η Τατιάνα και η Δρούζα,ειδικά η πρώτη,ήταν για πολύ ξυλο.Όλα για την τηλεθέαση.Η δε Τατιανα έχει χασει κάθε μέτρο με την εκπομπή της.Τελικά την κατινιά της δεν πρόκειται να τη χασει ποτε μα ποτε.Όσο για την Ελλη Στάη έχω να της πω ενα μπράβο γιατί αμα θες να κρύψεις κάτι το κρύβεις,όχι σαν μερικούς άλλους.Και καλά έκανε και τους την έφερε!

Τσούγδω είπε...

@dr Seeng
Όλοι οι Έλληνες τον συμπαθούσαν δε τον συμπαθούσαν έχουν συγκλονιστεί με το τραγικό του θανάτου του...

@Media_blogger
Η Τατιάνα είναι μόνο για ξύλο. Τουλάχιστον τα άλλα κατινάκια παρίσταναν και τα στεναχωρημένα, η φωνή τους ήταν λίγο πιο ζεστή... Στην Τατιάνα έβγαζε μάτι οτι χαιρόταν για το θέμα που βρήκε να ασχοληθεί. Ότι και να κάνει παραμένει η μεγαλύτερη κατίνα, κρίμα για τα παιδιά της.

mmexer είπε...

εννοείται πως θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο το έγκλημα. Ελεεινό. Εδώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έβγαινε κι έκανε ρεπορτάζ μην πω τι έλεγε.

άρα δεν υπάρχει κάτι που θα τους σταματήσει. δυστυχώς!

Τσούγδω είπε...

Απορώ πως η ΕΣΗΕΑ ανέχεται ακόμη αυτόν τον Πρόεδρο... Τι να πω, μόνο για τον Μπομπ Σφουγγαράκη είναι άξιοι να χτυπήσουν το χέρι τους στο τραπέζι.

wert01gf είπε...

Έλα ρε tsougdw με τον Σεργιανόπουλο!! :)
Συμπαθητικός ..αλλά ως εκεί.
Πολύ βίαιος θάνατος, φρικτός.