8 Σεπτεμβρίου 2010

Οκτώβριος 2007, Παπανδρέου: "Δεν χρωστάω σε κανέναν"...

Τώρα που τα πολλά νεύρα από την ανακοίνωση του κωμικού ανασχηματισμού έχουν φύγει, το μόνο που έχει μείνει είναι μία βαθιά απογοήτευση κι ένα μεγάλο γιατί.

Διάβαζα την ανάρτηση που είχα κάνει μόλις ο Παπανδρέου ανακοίνωσε μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 την τότε κυβέρνηση (
εδώ), έβλεπα κι ένα βίντεο από ομιλία του πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, όπου ανάμεσα στα άλλα, έλεγε:

Εχθρός της αυτονομίας της πολιτικής δεν είναι μόνο τα διαπλεκόμενα, αλλά είναι και εκείνοι που τα υπηρετούν. Και ο τρόπος που ενεπλάκησαν τα μεγάλα συμφέροντα και τα εκδοτικά συγκροτήματα στις εσωτερικές μας διαδικασίες επιβεβαιώνει την ανάγκη δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Θέλω να δηλώσω ότι εμείς θέλουμε και παλεύουμε για την Ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία τους. Θα παλέψουμε για αυτή την ανεξαρτησία. Απαιτούμε όμως και ο κάθε επιχειρηματίας ή το όποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης, να σέβεται και τη δικιά μας αυτονομία.
Αφέντες στο κεφάλι μας, ούτε δέχομαι, ούτε δεχόμαστε.

Έτσι πορεύτηκα πάντοτε. Με αρχές και με ιδέες. Χωρίς να συμβιβαστώ ποτέ με τους λογαριασμούς του πολιτικού και του προσωπικού κόστους. Ακόμα και όταν αυτές οι αρχές και οι ιδέες δεν ήταν πλειοψηφικές, ακόμα και όταν έδιναν αφορμή σε κάποιους συκοφάντες. Ακόμα και αν έπρεπε ακόμη και να διαφωνήσω με αυτούς που αγαπούσα, που τιμούσα και που σεβόμουν. Έτσι έμαθα, έτσι προχώρησα. Αυτός είμαι και αυτός θα είμαι....





Είχα σκεφτεί πολλά πράγματα να γράψω, αλλά δεν έχει έννοια ούτε να θυμίσω πώς και γιατί ο Παπανδρέου νίκησε τον Βενιζέλο το 2007, ούτε να θυμίσω πως άνθρωποι που έχει υπουργοποιήσει, τον έβριζαν νυχθημερόν σε Πανελλήνια μετάδοση.
Προφανώς η πολιτική του μαγκιά πλέον, φτάνει μέχρι τη Μπατζελή.

Το αστείο είναι πως ο Παπανδρέου επέλεξε να κάνει τον ανασχηματισμό πριν τη ΔΕΘ και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δηλαδή με τι αέρα θα πάει στη Θεσσαλονίκη, με τι αέρα θα πάει σε εκλογές? Με τον αέρα του συμβιβασμένου?

Από τη Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει στιγμές απείρου γέλιου στους επικριτές του και έχει οδηγήσει στα πρόθυρα του εγκεφαλικού τους υποστηρικτές του.

Όταν κάποιος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ λέει: " Πάλι καλά δεν έβαλε τον Άκη, τη Βασούλα, τον Κουλούρη και δεν ανέστησε τον Γιαννόπουλο" και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, δεν το λέει για να κάνει χιουμοράκι, το λέει πλέον με αίσθημα ανακούφισης και το "Πάλι καλά", το εννοεί. Σας έχουν πάρει όλοι στο ψιλό...

Εντάξει τον Παπουτσή να τον δεχτώ και τον Σκανδαλίδη επίσης, αν και διαφωνώ κάθετα με τις επιλογές αυτές, είναι πεπειραμένα στελέχη, πολλοί τους ήθελαν στην κυβέρνηση και γενικά κατανοώ - αν και δεν αποδέχομαι- το σκεπτικό γύρω από την υπουργοποίησή τους. (Εντάξει πόσους παραπονεμένους - μουτζαχεντίν να αντέξει το Κοινοβούλιο πια, μόνο η Βασούλα έμεινε πλέον)

Αλλά αυτή η υφυπουργοποίηση Μιλένας - Νταλάρα, είναι απ΄τ΄άγραφα!

Ας μου πει κάποιος: Τσούγδω μου, η Μιλένα είναι το κατάλληλο άτομο για να κατεβαίνει στα μπλόκα των αγροτών και να διαπραγματεύεται, έχει δώσει μάχες τόσο καιρό και άξιζε το υπουργικό πόστο και η Νταλάρα είναι το κατάλληλο άτομο για τη θέση της Υφυπουργού Εργασίας, διότι θα διοργανώνει καταπληκτικές συναυλίες με τον σύζυγό της, προσφέροντας θέαμα και δωρεάν (?) ψυχαγωγία. Πραγματικά,
θα τα δεχτώ ως επιχειρήματα.

Πόσο μα πόσο πολύ θα ήθελα να βρίσκομαι στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ για να μπορέσω να κάνω στον Πρωθυπουργό την εξής απλούστατη ερώτηση:

"Κύριε Παπανδρέου, το 2007 είχατε κάνει σημαία σας το σύνθημα "δεν χρωστάω σε κανέναν". Έχει αλλάξει κάτι από τότε? Και αν όχι, πως επιβεβαιώνει ο ανασχηματισμός που κάνατε, αυτή σας την δήλωση?"

Ελπίζω να βρεθεί ένας Άγιος άνθρωπος εκεί μέσα να ρωτήσει κάτι παρόμοιο, γιατί πολύ θα με ενδιέφερε να ακούσω την απάντηση σε μία τέτοια ερώτηση, η οποία ελπίζω να μην είναι: "Δεν έχει αλλάξει τίποτα, σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας"...

Ούτως ή άλλως είναι γνωστή τοις πάσι η ποικιλία των ερωτήσεων που γίνεται στις συνεντεύξεις τύπου, μετά την 10η ερώτηση, αρχίζουν τα : "έχω ήδη απαντήσει". Ε ρωτήστε και κάτι διαφορετικό μία φορά!

ΥΓ: Και επίσημα πλέον τελείωσαν οι ημέρες ανοχής.

17 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ο υπουργος που εχει στην πλατη του ενα Σαμινα, απλα δεν θα ηταν μετα απο αυτο πολιτικος σε καμια σοβαρη χωρα.
Και η σοβαρη χωρα εχει και σοβαρα κομματα και υπευθυνους πολιτες.
Αρα σε μας ολα "επιτρεπονται", ακομα και ο Παπουτσης υπουργος!!!

(αυτο ειναι για μενα το χειροτερο του ανασχηματισμου, γιατι αποτυπωνει την καταντια μας)

Τσούγδω είπε...

@ Αντώνης

Είναι από τα χειρότερα... Αλλά δεν θα σταματήσω να ρωτάω: ποιος τους ψηφίζει αυτούς τους πολιτικούς?

Για τον καθένα μπορεί να έχουμε να πούμε πολλά, όπως εν προκειμένω για τον Παπουτσή, αλλά δεν είναι βουλευτής Επικρατείας, έχει κάμποσες χιλιάδες σταυρούς στην πλάτη του.

αντωνης είπε...

Συμφωνω απολυτα

nikos είπε...

Καλά οτι ενδεχομένως να έπρεπε να βάλει 1-2 κομματικά στελέχη (Παπουτσής, Σκανδαλίδης) στην Κυβέρνηση για να υπάρχουν εσωκομματικές ισορροπίες, το καταλαβαίνω. Αν και γελοίοι, ουδέποτε έχουν κατηγορηθεί για χρηματισμό ή κάτι παρόμοιο.
Τώρα η Μιλένα και η Νταλάρα και όλοι αυτοι οι Υπουργοί για ποιο λόγο έπρεπε να μπούν;
Επίσης ο Χρυσοχοΐδης τα πήγαινε καλά στο Προστασίας του Πολίτη και ήταν ο ίδιος που ήθελε ντε και καλά να πάει σε οικονομικό Υπουργείο, αυτουνού γιατί δεν του έλεγε "ή στο Προστασίας του Πολίτη ή εκτός Κυβέρνησης"
Και αν ήταν έτσι γιατι δεν πήγαινε η Κατσέλη στο Οικονομικών;
Γιατι έπρεπε να κρατήσει και το Λοβέρδο και τη Διαμαντοπούλου; και μάλιστα τον πρώτο να τον πάει σε ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο μόνο και μόνο για να τον κάψει. Δηλαδή για να κάψει το Λοβέρδο θα κινδυνεύσει η Υγεία μας; Γιατι για να κάνει δουλειά δεν τον κόβω, θα χαλάσει το μαλλί αν συγκρουστεί με τα συμφέροντα εκεί.

Δε μπορώ να καταλάβω έφαγε ολόκληρο Άκη Τσοχατζόπουλο, ολόκληρο Γιάννο Παπαντωνίου, ολόκληρο Σημίτη, ολόκληρη Βάσω Παπανδρέου και κολώνει στο Χρυσοχοΐδη, τον Παπακωνσταντίνου, το Λοβέρδο και την Αννούλα, σιγά τα ισυρά στελέχη σε σχέση με τους προαναφερθέντες.

Επίσης θα ήθελα να πω για την Κατσέλη, οτι ενω την εκτιμώ πολύ και δεν ήθελα να φύγει απο το Υπουργείο, θεωρώ αδιανόητο η Προστασία Καταναλωτή να είναι στο Εργασίας.
Αν του είπε όπως λέγεται οτι ή διευρύνεις τις αρμοδιότητες ή δεν πάω έπρεπε να την αφήσει εκτός Κυβέρνησης

Τσούγδω είπε...

@nikos

Θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις τον χαρακτηρισμό "γελοίοι". Άλλο να ασκούμε κριτική και άλλο να προσβάλουμε.

Τώρα από εκεί και πέρα....

Ο καθένας έθεσε τα βέτο του στον ανασχηματισμό και ο Παπανδρέου, δεν πάτησε πόδι, μόνο εκεί που τον έπαιρνε το έπαιξε άτεγκτος.

Το θέμα με τον Λοβέρδο είναι το εξής: Με τους πολίτες μπορεί να τα βάλει (όπως έκανε στο Εργασίας) γιατί είναι συμπαθής και δεν είχε πολύ μεγάλη φθορά. Αλλά στο Υγείας δεν τα βάζεις με τους πολίτες, ούτε έχεις να αντιμετωπίσεις αυτούς. Επιμένω πως χρειάζεται τεχνοκράτης Υπουργός σε τέτοια υπουργεία και ο Λοβέρδος δεν έχει δείξει πως έχει τεχνοκρατική σκέψη.

Τώρα στο θέμα των συγκρούσεων... Αυτοί είναι οι παλιοί και τελειωμένοι. Κανένας δεν έχει να περιμένει τίποτα πλέον από τον Σημίτη, τον Άκη και τη Βασούλα (με την οποία σημειωτέον δεν έχει συγκρουστεί, μόνη της συγκρούεται μαζί του).
Αυτές ήταν οι εύκολες συγκρούσεις.

Τέλος για την Κατσέλη θα συμφωνήσω.

Πάρτυ κάνανε όλοι στον ανασχηματισμό.

nikos είπε...

Άκης, Βασούλα, Κίμωνας ήταν πολύ δυνατα κομματικά στελέχη, κατάφερε να τα αποδυναμώσει. Τωρα τη Βάσω( ήταν Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ που σημαίνει καλές σχέσεις με συγκεκριμένα συγκροτήματα , Ανάπτυξης κ.α πολλά ακούγονται... και εκτός αυτού πολύ ισχυρό κομματικό στέλεχος) ο Σημίτης ήταν Πρωθυπουργός κι επίσης είχε πολύ καλές σχέσεις με Μέγκα . ΔΟΛ κ.α όπως και ο Γιάννος, θυμήσου τι έγινε απο το Mega όταν τους διέγραψε.
Συνεπώς δεν ήταν τόσο εύκολο να τους διαγράψει
Απο την άλλη συμφωνώ οτι χρειάζεται για το Υγείας ενας τεχνοκράτης. Οι γνώσεις όμως δεν είναι το παν στην Πολιτική. Και ο Πάκης και ο Αλογοσκούφης καθηγητές ήταν. Επίσης στην πολιτική και πόσο μάλλον σε ένα υπουργείο με τόσα συμφέροντα, χρειάζεται πυγμη και να έχεις guts. Ο Λοβέρδος δεν έχει τίποτα απ όλα αυτά, σου θυμίζω οτι όταν πρωτοανέλαβε έλεγε να μονιμοποιηθούν τα stage.
Πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατι κόλλωσε σε στελέχη όχι τόσο ισχυρά

Επίσης θα ήθελα να πω οτι η Μιλένα είναι για γέλια, ειδικά σε αυτο το Υπουργείο. Και η Νταλάρα κάτι παρόμοιο πιστεύω οτι είναι, ας τη δούμε όμως πρώτα πως θα ανταποκριθεί για να την κρίνουμε. Εξάλλου στη δουλειά της είναι επιτυχημένη

Τσούγδω είπε...

@nikos

Δεν είπα πως δεν ήταν ισχυρά στελέχη. Τώρα όμως δεν είναι πλέον γι' αυτό και ο Παπανδρέου δεν υποκύπτει στις επιθέσεις της Παπανδρέου πχ. Επίσης αν ο Σημίτης, ο Κουλούρης και ο Άκης δεν είχαν απαξιωθεί, δεν θα τους απέκλειε από τις λίστες. Δεν τους απαξίωσε ο Παπανδρέου.

Αν πήγαινε να διαγράψει τον Σημίτη το 2004 θα έπεφταν επάνω του να τον φάνε όλοι.

Πάντως θα επιμείνω πως δεν είναι ευγενικό να χαρακτηρίζουμε ανθρώπους ως γελοίους ελαφρά τη καρδία, επειδή απλά μπορούμε.

ακυβέρνητος είπε...

@ nikos
@ tsougdw

Σωστά όλα σας τα επιχειρήματα, τα ερωτηματικά, τα γιατί, τα εάν...
Πιστεύω όμως ότι όποια μα όποια κι αν ήταν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα προέκυπταν παρόμοια αν όχι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα, όπως γίνεται πάντα. Ίσως όχι από εσάς, αλλά από εκατομμύρια άλλους, πιστέψτε με. Ο καθένας μας έχει πάντα μια άποψη (συνήθως για όλα), ανάλογα τα θέλω του, τα πιστεύω του, την πολιτική του ταυτότητα, την κομματική του καταγωγή. Πολίτες αυτής της χώρας είμαστε, αλίμονο να μην είχαμε και άποψη.
Ούτε εγώ κατάλαβα την υφυπουργοποίηση της Νταλάρα (αλήθεια, αυτή χρησιμοποιεί το επώνυμο του συζύγου της για αναγνωρισιμότητα;). Μπορεί να είναι το ικανότερο άτομο που έχει πάρει παρόμοια θέση, αλλά μάλλον την πήρε για να κρατηθούν οι ισορροπίες.
Το μόνο, μέχρι αυτή τη στιγμή, παρήγορο είναι ότι τα άτομα αυτά δεν συμμετείχαν σε λαμογιές και δεν έχουν αφήσει κανένα υπονοούμενο για τη μέχρι τώρα πολιτική και προσωπική τους πορεία. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, αλλά γαμώ το κέρατό μου, έρχονται στο μυαλό αναπόφευκτα. Μήπως θέλετε να κάνουμε μια αναδρομή στο πρόσφατο, ή και στο όχι πολύ πρόσφατο παρελθόν και να θυμηθούμε ποιοι κλέφτες, άχρηστοι ή επικίνδυνοι μας κυβερνούσαν;;; Ασ’το καλύτερα, γιατί θα ξημερωθούμε γράφοντας.
Καλό βράδυ σε όλους…

Τσούγδω είπε...

@ Πέτρος Κ.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως κρίνω αντικειμενικά. Υποκειμενικά κρίνουμε όλοι.

Ξέρεις πόσους ανθρώπους ξέρω που μου είπαν: "Επιτέλους πέταξε έξω τους ανίκανους και έβαλε μέσα καλά στελέχη όπως ο Παπουτσής και ο Σκανδαλίδης";
Αυτοί κρίνουν από άλλη σκοπιά, όπως κι εσύ, όπως κι εγώ...

Επίσης χαθήκαμε αν η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή ή αυτή του Σημίτη αποτελούν μέτρο σύγκρισης. Δεν γίνεται κάθε φορά για να δικαιολογήσουμε το παρόν, να καταφεύγουμε στο παρελθόν.

Εμένα μία φράση μου έρχεται στο μυαλό αυτές τις ημέρες: "Οι άριστοι και όχι οι αρεστοί"...

Ένα πράγμα δεν ανέχομαι, τον Παπανδρέου συμβιβασμένο, γι' αυτό "τσινάω" τόσο πολύ.

nikos είπε...

Έχω εκφράσει επανειλημμένα την άποψη μου γι αυτόν τον ανασχηματισμό. Απο την άλλη όμως ειναι λάθος να κρίνουμε την πολιτική μόνο απο πρόσωπα, πρέπει να δούμε και τις πολιτικές.
Και η πολιτική δεν εξαρτάται μόνο απο τον Υπουργό εξαρτάται πρωτίστως απο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση συλλογικά.
Παράδειγμα ο Λοβέρδος τις πρώτες μέρες στο Υπουργείο του, είπε οτι θα μονιμοποιήσει τα stage και θα καταργήσει το ασφαλιστικό Πετραλία, αυτό τις επόμενες μέρες το πήρε πίσω, γιατι σαφώς κάποιος του τράβηξε το αυτί, αργότερα κάποιος τον ανάγκασε να περάσει το ασφαλιστικό
Ή ο Χρυσοχοΐδης επι Σημίτη είχε συμφωνήσει να πάρουμε το C4I επι ΓΑΠ πρίν μερικούς μήνες το ακύρωσε. Ελπίζω να μην αφήσει χαλαρούς τους νέους Υπουργούς.
Απο την άλλη βλέποντας σήμερα και τις προηγούμενες μέρες Mega, βλέπω οτι συνεχίζει να ξεσκίζει την Κυβέρνηση ακουμπώντας και τον ΓΑΠ προσωπικά. Ανεξάρτητα απο το αν έχει δίκιο ή άδικο, κάτι τέτοιο ποτε δεν είχε γίνει στο παρελθόν(θυμηθείτε τι έλεγε ο Πρετεντέρης και η Τρέμη, με το Βατοπέδι) και αυτό γίνεται αποκλειστικά επειδή θίγονται συμφέροντα.
Επίσης σήμερα ξέσκισε για μια ακόμα φορα τη Μπιρμπίλη και το Ρέππα που είχε καλεσμένο.
Τώρα αν δε σας ανησυχεί το κανάλι οι μέτοχοι του οποίου διεκδικούν δημόσια έργα και επενδύσεις στην Ενέργεια, να λιβανίζουν τους εμπλεκόμενους Υπουργούς(Περιβάλλοντος, Υποδομών), τι να σας πώ;
Συνεπώς το να βάλλονται οι Υπουργοί Περιβάλλοντος και Υποδομών απο το Mega είναι απόλυτα θετικό

Τσούγδω είπε...

@nikos

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου.

Το Mega ξέσκισε για ακόμα μία φορά και την Λούκα, γιατί κατάλαβαν πως παρότι μετακινήθηκε, δεν θα τηρήσει σιγή ασυρμάτου.

Στο Mega πάντως τη δουλειά τους κάνουν, γραφείο τύπου του Άκτωρα κλπ... Ας μη τους παρεξηγούμε δεν είναι δημοσιογράφοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι που απλά σχολιάζουν.

nikos είπε...

Καλά και τα υπόλοιπα κανάλια δεν πάνε πίσω παρόμοια συμφέροντα εξυπηρετουν. Για παράδειγμα στη Real news έχω δεί πολλές φορές διαφημίσεις του Άκτορα, μέχρι και της Siemens έχω δει.
Γι΄ αυτό και η στάση του Alter δεν είναι πολύ διαφορετική απο του Mega, ειδικά η στάση της Μακρή.
Σου θυμίζω τι υποστήριξη είχε πέσει στο Σάλλα, κατα την περιβόητη εξαγορα ΑΤΕ και ΤΤ απο την Τράπεζα Πειραιώς. Τα δο αυτα κανάλια είχαν πρωτοστατήσει, εντελώς τυχαία βέβαια και τα δυο απο την Πειραιώς έχουν πάρει όλα τα δάνεια

Τσούγδω είπε...

@nikos

Δεν είπε κανείς πως όλοι οι άλλοι είναι Άγιοι. "Δειγματοληπτικά" μιλάμε...

sapphire είπε...

Συγγνώμη αλλά τυχαία βρέθηκα στο μπλογκ,οκ είσαι οπαδός του ΓΑΠ,εγώ πάλι τον σιχαίνομαι κι αυτόν και το ΠΑΣΟΚ όσο λίγα πράγματα στη γη αλλά θέλω απλώς να μου απαντήσεις,τώρα μετά από τόσο καιρό από αυτή την ανάρτηση,επιμένεις να τον βλέπεις με τόσο καλό μάτι;και ειδικά αυτό το "δεν χρωστάω σε κανέναν"!ΕΛΕΟΣ!ΕΛΕΟΣ!ΕΛΕΟΣ!τον στηρίζει με τρόπο απίστευτο και εντελώς γκαιμπελίστικο το 90% των ΜΜΕ και πιστεύεις ακόμα ότι δεν χρωστά σε κανέναν;πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με την μεγαλύτερη βρωμιά του τόπου μας τον μπόμπολα,το κανάλι του οποίου είναι ο βασικός επικοινωνιακός πυλώνας του ΔΝΤ και του ΠΑΣΟΚ,ο βασικός άνρθωπος που το όνομά του ταυτίζεται με τη λέξη διαφθορά κι εσύ επιμένεις ακόμα να θεωρείς τον ΓΑΠ καλό;έλεος τσούγδω

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Δεν ποινικοποιώ καμία συνάντηση και δεν μπορώ να ξέρω τι λόγους είχε για να συναντηθεί με τον Μπόμπολα. Αν γνωρίζεις κάτι εσύ σε παρακαλώ διαφώτισέ με.

Λες για τα ΜΜΕ που στηρίζουν Παπανδρέου... Προφανώς για σένα ΜΜΕ είναι μόνο ο ΔΟΛ, που και αυτός Παπανδρέου δεν στηρίζει, Πασοκ ίσως.

Δικαιωμά σου να σιχαίνεσαι το Πασόκ και τον Παπανδρέου και μπράβο σου που το λες. Εγώ συνεχίζω να πιστεύω σε αυτόν (αν και μία απέχθεια προς το Πασοκ την έχω).

sapphire είπε...

Ρε τσούγδω θα μας τρελάνεις δηλαδή!πες μου μία εφημερίδα και ένα κανάλι που δεν στηρίζει Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ!δεν το κάνει το Σκάι και η Καθημερινή που έχουν καταντήσει γελοία ροζ-αριστεροφιλελεύθερα φυλλαδοπρωινάδικα;δεν το κάνουν και τα τρία κανάλια της κρατικής;ο αντ1;ο άλφα;και μάλιστα με τον πιο χυδαίο και γκαιμπελίστικο τρόπο;οι ίδιοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που ο καθένας σας έχει να δείξει πίσω του γεννεές 14 "αγωνιστών" κτλ κτλ κτλ κτλ...που τσιρίζεται αν θίξει κάποιος την "δημοκρατικότητά" σας θα έπρεπε να απαιτήσετε να πάψει αυτή η κατάσταση!αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται!

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Ελεύθερος Τύπος, Real News, Alter...

Τέλος πάντων δεν θα κάτσω να σου απαριθμήσω τα Μέσα, γιατί δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες.

Καλό είναι να μη μιλάς γενικόλογα, προσωπικά δεν έχω πίσω μου 14 γενιές αγωνιστών, ούτε κυκλοφορώ με πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης στην κωλότσεπη.

Αφού μπήκες στον κόπο να διαβάσεις περισσότερες από μία αναρτήσεις, μπορείς να πας και πιο πίσω (βλ. http://tsougdw.blogspot.com/2010/09/blog-post_07.html). Δεν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί περισσότερο από το παιχνίδι που κάνουν τα ΜΜΕ. Φυσικά και θέλω να πάψει αυτή η κατάσταση και αξιώνω αντικειμενική ενημέρωση για όλους. Ειδικά για την "ενημέρωση" που προσφέρει το Mega έχω φωνάξει πολλές φορές.