19 Ιουλίου 2010

Καλό ταξίδι κύριε Γκιόλια


"Γι' αυτό εμείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε και ποιον ενοχλούμε."


Αυτά ήταν το μάθημα δεοντολογίας που παρέδωσε σήμερα ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ φαντάζομαι, Δημήτρης Τάκης, στην πρωινή του εκπομπή, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Ο Γκιόλιας ήταν δημοσιογράφος, διευθυντής του Θέματος 98,9 και κατά πολλούς ο άνθρωπος πίσω από το τρωκτικό...

Η είδηση πέραν από το αποτρόπαιο του πράγματος έχει και έναν ιδιαιτέρως επικίνδυνο συμβολισμό: “πρόσεχε με ποιους τα βάζεις”.

Αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως η διαπλοκή είναι εδραιωμένη στη χώρα αυτή και πως τα σκοτεινά κυκλώματα δρουν ανεξέλεγκτα και χωρίς κανέναν συναισθηματισμό. Δεν υπολογίζουν ούτε ζωές, ούτε οικογένειες, ούτε παιδιά που μένουν ορφανά. Δεν τρέφω αυταπάτες πως θα βρεθούν οι ένοχοι παρά τα ευχολόγια.

Διαβάζω τις πληροφορίες που μεταδίδουν blogs για το σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας και αναρωτιέμαι αν μας κοροϊδεύουν. Είναι δυνατόν να προσανατολίζονται στο να ψάξουν στο παρελθόν για τα κίνητρα της δολοφονίας και μάλιστα σε θέματα που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας?

Τέλος πάντων νομίζω πως είπα αρκετά και δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ψύχραιμες αναλύσεις, όταν έχεις να κάνεις με ένα τόσο σοκαριστικό γεγονός.

Καλό ταξίδι στον Σωκράτη Γκιόλια και συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΥΓ: Η εικόνα από το τρωκτικό.

8 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Ο κύριος Δημήτρης Τάκης πάντως δεν κινδυνεύει να έχει την τύχη του Γκόλια...
Αυτός δημοσιογραφία εννοεί το γλύψιμο, άρχισε γλύφοντας την Παναγιωταρέα που τον ανέδειξε και μετά του έγινε συνήθεια να γλύφει γενικώς.

Swell είπε...

Λύκε, αν δεν είσαι καλός στο "άθλημα" του γλυψίματος, δεν προσλαμβάνεσαι στο MEGA που να κωλοστρώνεσαι και να κωλοχτυπιέσαι.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αυτό το γραβατοφορεμένο τυπάκι με το σάλιο να κρέμεται ποιο είδος δημοσιογραφίας, ακριβώς υπηρετεί;

ακυβέρνητος είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη
Ένας ακόμη από το σωρό δημοσιοψεύτης που εκπροσωπεί τη νέα γενιά του δημοσιοτίποτα.
Αρμάνι, μακιγιάζ, καλά προσεγμένο styling (απεχθάνομαι τους αγγλικούς όρους, αλλά στα ελληνικά δεν ξέρω αν υπάρχουν) και καλή αποστήθιση των κειμένων που σβήνουν και γράφουν συνέχεια, ούτως ώστε να μη θίγονται τα συμφέροντα των διαφημιζομένων του καναλιού στο οποίο δουλεύουν.

Τσούγδω είπε...

@monahikoslikos

Οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν μπορείς να είσαι δημοσιογράφος αν δεν γλύφεις τα αφεντικά. Γι' αυτό και ονομάζονται δημοσιοκάφροι ή δημοσιογλύφτες.

Ξέρουν να κάνουν κριτική σε όλους τους άλλους που κατά την άποψή τους δεν ασκούν καλά το επάγγελμά τους, αλλά ανάθεμα κι αν ξέρουν τι θα πει πραγματική δημοσιογραφία.

Δηλαδή αν δημοσιογραφία είναι καφεδάκια και δείπνα με υπουργούς, ακριβοπληρωμένα ταξίδια από εταιρείες και γλύψιμο των ανωτέρων, ε τότε το κάνω κι εγώ και χωρίς να το σπουδάσω!!!

@Swell

Αυτός ο Λύκος δεν λέει να συμμορφωθεί! Για ακόμα μία χρονιά το Mega δε θα τον προτιμήσει...

@Γιαγιά Αντιγόνη

Ανήκει στο είδος των δημοσιογραφών που ευδοκιμεί στην Ελλάδα. Δημοσιογράφοι - γλίτσες.

@ Πέτρος Κ.

Δημοσιογράφος του σωρού... Ο συγκεκριμένος με εκνευρίζει αφόρητα κάτι στη φάτσα του, κάτι στο ντύσιμό του, κάτι στον τρόπο που μεταδίδει τα ρεπορτάζ... Πολύ αλαζονεία και το παίζει και γκόμενος (με τι προσόντα???)!!!

the elf at bay είπε...

Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι του κώλου κάνουν καλά την δουλειά τους. Ειδικά το mega μόνο για να γελάς προσφέρεται. Ειδικά στο πρωινό μαgκαζίνο του ανωτέρω καναλιού, τέθηκε πάλι το θέμα περί θεσμοθέτησης και άρσης της ανωνυμίας των blogs. Ό,τι γίνεται στο Ελλαδιστάν, από δολοφονίες μέχρι προσβολές on-line, οι κυβερνήσεις βρίσκουν πάτημα για καταστολή δικαιωμάτων. Βόμβες από 'τρομοκράτες'; Κάμερες παντού. Δολοφονίες δημοσιογράφων; Άρση της ανωνυμίας στα blogs.

Τσούγδω είπε...

@ the elf at bay

Δεν διαφωνώ, αλλά καλύτερα να μην προδικάζουμε γεγονότα, ειδικά τώρα που οι κυβερνήσεις γνωρίζουν πως με το παραμικρό στραβοπάτημα θα πάψουν να είναι κυβερνήσεις.
Δεν σημαίνει πως ό,τι λέει ένας δημοσιογραφίσκος του mega το ενστερνίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση...

chessman είπε...

Νομίζω τα έχουμε μπλέξει λίγο. Κατ' αρχάς οι δημοσιογράφοι (εκτός από τους 5-10 προβεβλημένους και παλιές καραβάνες) είναι αναγκασμένοι (δυστυχώς αλλά έτσι είναι) να γλύφουν και να υπηρετούν. Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μπορούν αν ζήσουν με τα 800€ μεικτά που είναι ο μισθός τους και μάλιστα με μπλοκάκι. Οπότε είναι αναγκασμένοι να είναι και στο ραδιόφωνο του αφεντικού και στο κανάλι του αφεντικού και να συντηρούν κι ένα καλοδιαφημισμένο blog για το αφεντικό. Από κει και μετά όμως κάτι σιχαμερά παρτάλια τύπου Γκιόλια δε δικαιούνται να παριστάνουν ανώνυμα τους τιμητές των πάντων, τους εκβιαστές, και τους προπαγανδιστές-διεκπεραιωτές των βρωμοδουλειών του ΕΚΑΣΤΟΤΕ αφεντικού τους. Όπως λέω και στο blogάκι μου, καμιά δολοφονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, αλλά το "τράβηγμα της πρίζας από το τρωκτικό" ήταν ένα καλό μήνυμα προς κάθε επίδοξο χαραμοφάη-εκβιαστή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γκιόλια (αυτό είναι ανθρώπινο μη μπερδευόμαστε), αλλά έτσι όπως είχε καταντήσει ο σχωρεμένος είχε επιλέξει και προδιαγράψει τη μοίρα του. Α, κι αν νομίζετε ότι έχει νόημα ρίξτε και μια ματιά στο http://kissmychess.blogspot.com