13 Ιουλίου 2010

Σφηνάκια


  • Ήμαστε σχεδόν 2 μήνες υπό την αιγίδα του ΔΝΤ που μας ... περιποιείται καταλλήλως και ακόμη οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση, δεν μας έχουν πει ποιος ήταν ο "άλλος δρόμος".
  • Εγώ στη θέση τους, θα καθόμουν νυχθημερόν και θα έστυβα το μυαλό μου, να βρω το παραδρομάκι αυτό, γιατί χωρίς να μας ενημερώσει κάποιος για την όποια εναλλακτική είχαμε, αντιπολίτευση δεν γίνεται. Η όποια αντιπολιτευτική τακτική καταρρέει όταν τίθεται το ερώτημα : "Ποιος ήταν ο άλλος δρόμος?". Αφήστε που ο κόσμος πείθεται και δεν το θέλει, πως το ΔΝΤ ήταν μονόδρομος.
  • Η κυβέρνηση λέει πως αν δεν πηγαίναμε στον μηχανισμό στήριξης, τώρα θα είχαμε στάση πληρωμών. Το επιχείρημα αυτό δεν αμφισβητείται, απλά μας λένε πως υπήρχε “άλλος δρόμος”...
  • Αυτός ο άλλος αυτός ο άλλος θα ήταν ευεργέτης μας μεγάλος, αν τον βρίσκαμε.
  • Ξεκίνησε και η πολυσυζητημένη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων για να μάθουμε, πόσους ΔΥ έχει το κράτος... Αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι τραγικό να μην ξέρει ένα κράτος πόσους υπαλλήλους πληρώνει. Εν τω μεταξύ οι δικαστές που είναι κράτος εν κράτει, δεν δέχονται να απογραφούν με την πλέμπα... Αυτοί είναι λειτουργοί άλλωστε! Πρέπει να εξασφαλίζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία τους για να μπορούν να κάνουν την τόσο καλή δουλειά που κάνουν μέχρι τώρα...
  • Το ακούσαν αυτό και οι γιατροί και λένε, ωπ! κι εμείς λειτουργοί είμαστε, ας διαμαρτυρηθούμε κι εμείς, μετά πήραν σειρά και οι πανεπιστημιακοί. Μέχρι και στην απογραφή συντεχνιακά συμφέροντα και διαμαρτυρίες! Ελλαδάρα!
  • Αγαπημένο hobby των τελευταίων ημερών έχει γίνει η παρακολούθηση του δελτίου ειδήσεων του Alter. Δεν έχω καλύτερο από τους στημένους καβγάδες! Κάτι συμβαίνει κάθε μέρα, τον τσιμπάει η ίδια μύγα τον Χατζηνικολάου και φορτώνει, ψάχνεται για καβγά.
  • Τώρα τα έχει βάλει με τον Τράγκα επειδή λέει είναι Σαμαρικός... Εντάξει είναι λογικό, όταν είσαι αντικειμενικός δημοσιογράφος, εκνευρίζεσαι με την υποκειμενικότητα του άλλου. Έχει δώσει ποτέ ο Χατζηνικολάου λαβές για σχόλια, έχει υπάρξει μη αντικειμενικός? Εντάξει επειδή ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάπου στα σπίτια μας μία εικονίτσα με τον Χριστό και την Παναγία, αυτός έχει πάνω από το προσκεφάλι του το εικόνισμα του Επίτιμου?
  • Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά τις ατυχείς (?) δηλώσεις Καστανίδη, έχει αρχίσει και συζητιέται χλιαρά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών...
  • Αυτή η μανία ό,τι κι αν συμβεί να ζητάμε παραιτήσεις, ανασχηματισμό ή εκλογές, λες και είναι οι μόνες λύσεις έχει παραπάει. Δηλαδή κάθε μεταρρύθμιση που θα γίνεται , θα βγαίνουν μετά μερικοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι και θα λένε πως υπάρχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης?
  • Αλλά έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε, γι΄αυτό φτάσαμε στον πάτο. Όποτε πήγαινε να γίνει μία σοβαρή μεταρρύθμιση, η χώρα βούλιαζε, οι κυβερνήσεις κιότευαν μη τυχόν και χάσουν την εξουσία και τελικά όλοι βολευόντουσαν με τη στασιμότητα. Αυτή τη ραθυμία ετών καλούμαστε να την πληρώσουμε τώρα με τον πιο σκληρό τρόπο.
  • Πάντως δεν μπορεί κάθε 3 και λίγο να γίνονται εκλογές...
  • Έστω ότι γίνονται εκλογές λοιπόν, τι θα συμβεί? Πρώτο κόμμα άλλα μη αυτοδύναμο(?), θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Οπότε ή θα πάμε σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις που με τέτοια οικονομικά χάλια που έχουμε θα ήταν καταστροφικές, αφήστε που θα χαθεί ο όποιος έλεγχος υπάρχει, αφού κάποιους θα τους καίει ο κώλος τους να επανεκλεγούν , οπότε οι μεταρρυθμίσεις θα πάνε για βρούβες ή θα υπάρξει συγκυβέρνηση δηλαδή θα τρώγονται σαν τα κοκόρια για τα υπουργεία και η όποια κυβέρνηση θα πέσει πολύ σύντομα. Οπότε ας το ξεχάσουμε καλύτερα.
  • Εν τω μεταξύ ο κουρασμένος, που έχει γίνει σαν Πακιστανός από το πολύ μαύρισμα, τα ακούει πλέον και από δευτεροκλασάτα γαλλικά περιοδικά. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί του. Όλους γραμμένους τους έχει. Τον είδα προχθές εκεί στη Βουλή καλοζωισμένο, ευδιάθετο... Α ρε Δάμαλε, μας έχεις λείψει βρε άτιμο! Τέτοιο εκτόπισμα, τέτοιος πολιτικός...
  • Αλλά είναι και αυτοί που τον κατηγορούν, άδικοι βρε παιδί μου. 5,5 χρόνια σκιζόταν για τη χώρα, δεν δικαιούται ο άνθρωπος λίγο αραλήκι? Αίμα έφτυσε το θρεφτάρι μας τόσα χρόνια, όχι αστεία!
  • Η Ντόρα από την άλλη δείχνει σε όλους εμάς ποια θα ήταν η πορεία του Βενιζέλου, αν δεν είχε καταφέρει να συγκρατηθεί μετά την ήττα του στις εσωκομματικές. Η κυρία έφτιαξε φόρουμ προβληματισμού.Έφτιαξε φόρουμ η Ντόρα και ετοιμάζεται για κόμμα” μας ενημερώνουν οι εκλεκτοί δημοσιογράφοι μας, χέστηκε η Φατμέ...
  • Ότι τώρα η Ντόρα θα το παίξει 3ος πόλος... Μα καλά πρέπει να μας περνάει για πολύ ταγάρια. Βγαίνει η κόρη Μητσοτάκη και κατηγορεί το παρόν πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρέτησε πιστά τα τελευταία χ χρόνια και το παίζει μεσσίας. Έκανε και αυτοκριτική, μάλιστα, καλά ακούσατε. Δε μίλησε λέει όταν έπρεπε... Ανατρίχιασα... Τέτοια αυτοκριτική, χρειάζεται πολύ θάρρος για να την κάνεις. Μιλάμε για κανονικό αυτομαστίγωμα!
  • Σε ποιους απευθύνεται αυτός ο όμιλος προβληματισμού? Μόνο σε Κρητικούς και στους Νεοδημοκράτες που τη στήριξαν? Σε νεοφιλελεύθερους κύκλους? Ή σε, άκουσον άκουσον, κεντρώους ψηφοφόρους που και μόνο στο άκουσμα του ονόματος "Μητσοτάκης" φτύνουν τον κόρφο τους και σταυροκοπιούνται?
  • Έχει φτιάξει ομαδάρα πάντως. Μιας και ο Χατζηνικολάου έχει επικεντρωθεί στον τομέα της υποκριτικής, καθώς το χειμώνα σκοπεύει να δημιουργήσει , και αυτό είναι αποκλειστική είδηση, το Real Theater, δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη στήριξη της Ντόρας... Οπότε τι να κάνει η γυναίκα, έχει προσεγγίσει το κακέκτυπό του, τον Νίκο Ευαγγελάτο! Kαλύτερα να έβαζε για εκπρόσωπο τύπου την πολύπαθη Τατιάνα Στεφανίδου. Τώρα που της έτυχε και αυτή η συμφορά θα είναι συμπαθής στο κοινό και θα πιάσει.
  • Τι ήταν κι αυτό βρε παιδιά? Θα μείνουμε χωρίς “Αξίζει να το δεις”? Πως θα περάσει ο χειμώνας, πως θα περάσει η χρονιά?? Τέτοιες δημοσιογραφικές εκπομπές δεν είναι μόνο αμαρτία, είναι και αλητεία να κόβονται! Προφανώς δεν μπορούσε η υψηλοτάτη, όπως και κάθε υψηλοτάτη της showbizz, που πλέον χρειάζεται θέση φορτηγού για να παρκάρει το καλάμι της, να δεχθεί μείωση μισθού.
  • Αχ τι ακούμε κι εμείς τα έρμα που παλεύουμε για ένα πτυχίο και έχουμε το κάθε τηλεψώνιο με phd στην κατινιά, να παραπονιέται και να κλαίγεται που δεν θα παίρνει πια 20.000 ευρώ το μήνα... Σας βλέπουν και σας ακούνε ρε βόδια, μαζευτείτε επιτέλους.
  • Μιας και αναφέρθηκα στην συμπαθέστατη Τατιάνα, ας ασχοληθώ και λίγο με το διαδικτυακό έκτρωμα που ονομάζεται tlife. Όπως κάθε σωστή βασίλισσα, έτσι και η Τατιάνα έχει την απαίτηση οι αυλικοί της να την γλείφουν πατόκορφα και δεν ανέχεται την κριτική. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για την έγκριση σχολίων στο site της, αλλά η λογοκρισία που επιβάλει προσεγγίζει τα όρια του γελοίου. Περνάνε μόνο σχόλια του τύπου : Τατιάνα είσαι η Θεά μου, φόλα στον ΑΝΤ1 που άφησε να του φύγει η κορυφαία δημοσιογράφος, μην ανησυχείς και από αύριο θα σε προσκυνάνε όλοι οι άλλοι σταθμοί κτλ κτλ
  • Με αφορμή αυτό, θέλω να πω πως η Τατιάνα είναι το μόνο πρόσωπο της τηλεόρασης (δεν θα πω της δημοσιογραφίας γιατί ως γνωστόν δεν είναι δημοσιογράφος) που έχει φτιάξει site, το οποίο δεν σέβεται τους όποιους αναγνώστες έχει. Οι υπόλοιποι με έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Τι να κάνουμε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου. Χαίρε Τατιάνα, οι αυλικοί σου σε χαιρετούν!

(Ναι ναι καλά το καταλάβατε, δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το γεγονός πως η Τατιάνα δεν με επέλεξε για συνεργάτιδά της, μετά την συγκινητική ανοιχτή επιστολή μου...)

4 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Καλησπέρα

Ο περίφημος «άλλος δρόμος» σήμερα απλά δεν υπάρχει. Είμαι όμως από αυτούς που πιστεύουν ότι ήταν (εκ του αποτελέσματος) λάθος του ΓΑΠ που βγήκε στα κεραμίδια για να ξεσκεπάσει τις οικονομικές και στατιστικές αλχημείες-ψέματα του κουρασμένου.
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι τη στιγμή που ο ΓΑΠ βρισκόταν στην αφετηρία, πριν μπει στο μονόδρομο, θα έπρεπε να κοιτάξει και τις διασταυρώσεις.

Σήμερα, δύο είναι οι απόψεις που επικρατούν.
Η μία λέει ότι ίσως να ήταν προτιμότερο για όλους μας, να συνεχίζαμε να λέμε παραμύθια στην Ε.Ε και τις αγορές, παίρνοντας παράλληλα όχι όλα, αλλά κάποια από τα μέτρα που μας επέβαλλαν, χωρίς να έχουμε τη θηλιά στο λαιμό που μας έβαλε η Ευρώπη. Το έλλειμμα θα μειωνόταν σταδιακά, πιο ανώδυνα και χωρίς τις βίαιες ανατροπές που όλοι γνωρίζουμε. Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του σημερινού Πρωθυπουργού: «εγώ δεν θα επικαλεστώ τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης». Τα λάθη ήταν πάμπολλα και το έλλειμμα τεράστιο, αλλά αυτό είχε υποσχεθεί.
Η άλλη άποψη είναι αυτή που λέει ότι ως λαός έχουμε μάθει να λειτουργούμε πειθαρχημένα μόνο αν έχουμε κάποιον πάνω από το κεφάλι μας. Με αυτό το δεδομένο, αν δεν υπήρχε η Τρόϊκα, ο μηχανισμός στήριξης και οι ασφυκτικές προθεσμίες, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να περάσει κανένα μέτρο.

Μετά την απογραφή των Δ.Υ. περιμένω να μάθω αν το Υπουργείο Οικονομικών εντοπίσει τους 350 εφοριακούς-φαντάσματα και τα άλλα Υπουργεία τους διπλο-τριπλοθεσίτες και τους πεθαμένους.

Η κόρη Μητσοτάκη που κατηγορεί το παρόν πολιτικό σύστημα, μου θύμισε τον άλλον αγωνιστή της παράταξης, τον Αβραμόπουλο, που όταν είχε ιδρύσει το ΚΕΠ, είχε κάνει πανομοιότυπες δηλώσεις: «το παρόν πολιτικό σύστημα είναι φθαρμένο, η Ν.Δ. εκπροσωπεί το χθες, το αύριο είμαστε εμείς». Τελικά επέστρεψε στο …χθες και πάει γι’ άλλα.

Καλό βράδυ…

Τσούγδω είπε...

@Πέτρος Κ.

Προσωπικά κλείνω προς τη 2η άποψη. Πάντα θέλαμε ένα δερβέναγα πάνω από το κεφάλι μας.

Όσο για τη Ντόρα... Πιστεύω πως και γι' αυτή ισχύει το "όποιος φύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος". Αν και ο Καρατζαφέρης ανέτρεψε κάπως αυτό το δόγμα.... Δυστυχώς για την Ντόρα, η δεξιά στην Ελλάδα, δεν είναι ούτε τόσο ευρύχωρη ούτε τόσο πολυπληθής όσο η αριστερά. Πόσους σχηματισμούς να αντέξει πια στους κόλπους της?

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρών ο μοναδικός άλλος δρόμος που βρήκα, είναι εκείνος που οδηγεί σε μια ήσυχη παραλία για να στήσω τη σκηνούλα μου.
Να μαζέψω όση ηρεμία, ήλιο και φεγγαράδα μπορώ γιατί ο χειμώνας που έρχεται είναι φτυστός μ΄εκείνον στο παλιό τραγουδάκι...."τον χειμώνα ετούτον άμα την πηδήσουμε, για άλλα δέκα χρόνια άντε καθαρίσαμε...." :))

Kαλό Καλοκαίρι

Τσούγδω είπε...

@ Φοράδα στ' αλώνι

Καλό καλοκαίρι Φοραδίτσα!

Κοίταξε να γεμίσεις στο φουλ τις μπαταρίες σου και τις εφεδρικές, γιατί ο δρόμος προς το επόμενο καλοκαίρι μάλλον θα είναι πολύ μακρύς...