27 Ιουλίου 2011

Ορισμένοι νομίζουν οτι ψήφισαν κάτι κενό περιεχομένου



Διαβάζω στο ρεπορτάζ του Βήματος τις χθεσινές αντιδράσεις βουλευτών στο ΚΤΕ Μεταφορών και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Κατέληξα οτι η κατάσταση θα ήταν για γέλια, ειδικά λίγο μετά την "απόφαση-ανάσα" της ΕΕ όπως κάποιοι την χαρακτηρίζουν, αν δεν απειλούσε η εξέλιξή της να μας τινάξει στον αέρα.
Μακριά από εμένα οι κινδυνολογίες και η κατατρομοκράτηση, ας το δούμε ψύχραιμα...
Την προηγούμενη εβδομάδα μας δόθηκε από την ΕΕ μία ακόμη παράταση ζωής, όχι όμως άνευ όρων. Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που έχουμε υπογράψει που η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου έχει ψηφίσει και πρέπει να εφαρμοστούν.
Την αμέσως επόμενη μέρα οι ταξιτζήδες βγήκαν στους δρόμους επειδή ο Ραγκούσης αποφάσισε απλά να κάνει τη δουλειά του, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του.


Είναι μεγάλη ντροπή, οι βουλευτές που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο, για να γλιτώσει η χώρα από τη χρεοκοπία (επιχείρημα το οποίο προφανώς ενστερνίζονται γι' αυτό και πάνε κόντρα στην σοσιαλιστική τους ψυχούλα), να μποϋκοτάρουν την εφαρμογή τους. Εκτός και αν πιστεύουν οτι η ψήφισή τους, τους κατέστησε αρκετά γενναίους και κανένας δεν έχει το δικαίωμα, εφόσον τα ψήφισαν, να τους ασκεί κριτική, που στην πράξη επιδιώκουν να τα καταργήσουν.
Δεν αφορά κανέναν αν η κυρία Αντωνίου μπορεί ή δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην πλατεία του χωριού της. Αυτό που μας αφορά είναι να μη βουλιάξουμε. Ψήφισε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, ας στηρίξει την επιλογή της και αυτή και το υπόλοιπο αντιδραστικό παρεάκι ή να πάνε σπίτια τους. Κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε και αγανακτούμε. 
Η Ευρωπαϊκή λύση δεν θα σημάνει τίποτα αν δεν εφαρμοστούν επιτέλους τα όσα ψηφίστηκαν. Αν η λογική ήταν "ας τα ψηφίσουμε και ας κάνουμε μετά τους "σκούντα με κι εγώ δε θέλω" , που είναι όμως υπεύθυνοι, αλλά και φίλοι του λαού μπας και γλιτώσουμε. Οι κουτόφραγκοι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν χωρίς εμάς, οπότε κάποια στιγμή στο μέλλον θα μας ξανασώσουν", θα πρέπει να ντρέπονται για τον γλοιώδη τρόπο σκέψης τους. 

Δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να ασκήσει κριτική στον Ρέππα για το οτι αποπειράθηκε να κρατήσει το επάγγελμα κλειστό με ημι-λύσεις; Είναι δυνατόν να λένε οι συνδικαλιστές "εμείς τα είχαμε βρει με τον Ρέππα, ήρθε ο Ραγκούσης και μας χάλασε τη σούπα" και κανείς να μην αντιδρά;


Υποτίθεται οτι ο ανασχηματισμός θα εκτόνωνε το πρόβλημα αλλά απ' οτι φαίνεται πρόβλημα θα σταματήσει να υπάρχει μόλις υπουργοποιηθεί η Τόνια Αντωνίου, η Καϊλή και ο Σαλαγιάννης. Γιατί έτσι έχουν μάθει, γιατί αυτά τα μυαλά έχουν και γιατί είναι ανεπαρκέστατοι βουλευτές και ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα. Εδώ που τα λέμε άλλη χάρη έχει να σε γιουχάρουν επειδή είσαι βουλευτής και άλλη επειδή είσαι Υπουργός. Άσε που έχεις εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο οτι ο Χατζηνικολάου θα σε αποκαλεί για μία ζωή "Υπουργέ μου".
Ας απολαύσουμε μερικές τοποθετήσεις που έγιναν στο ΚΤΕ...


Ο Ευάγγελος Αργύρης τόνισε ότι αν δεν γινόταν ο ανασχηματισμός δεν θα είχε συμβεί αυτή η καταστροφή. «Είναι σαν να έχει αλλάξει η κυβέρνηση και όχι ο υπουργός». Αρχικά, για ποιά καταστροφή μιλάει ο κυριούλης; Καταστροφή θα επέλθει μόνο αν επικρατήσει  στασιμότητα και αδράνεια, η κυβέρνηση οφείλει αμέσως μετά την μικρή Ευρωπαική επιτυχία να δείξει οτι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της. Μέχρι και οι Ευρωπαίοι με τους ταξιτζήδες ασχολούνται, γιατί γνωρίζουν οτι είναι το πρώτο κρίσιμο τεστ και περιμένουν να δουν αν η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει αυτά που ψήφισε.


Τη σκυτάλη πήρε ο "δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος" Βούρος: "Χρειάζεται μία συνέχεια συγκοινωνούντων δοχείων, αλλιώς θα είναι εύκολο να χαρακτηριστούμε σαν να βρισκόμαστε σε λούνα παρκ και να παίζουμε συγκρουόμενα" . Κάποιοι το εξέλαβαν ως σπόντα, εγώ θα το εκλάβω ως έμμεσο τράβηγμα αυτιού στους συναδέλφους του. Η παρομοίωση πάντως είναι λάθος. Η Κ.Ο. του Πασοκ πολύ θα ήθελε να μοιάζει με λούνα παρκ, πιο πολύ σε τσίρκο φέρνει.


Στη συνέχεια, η αγαπημένη όλων, Τόνια Αντωνίου έψεξε τον Ραγκούση γιατί λέει έχει κάνει δήλωση υπέρ της αυτορρύθμισης της αγοράς. Θα την ικανοποιούσε φαίνεται να είχε κάνει δήλωση υπέρ του κλεισίματος όλων των επαγγελμάτων και του ελέγχου των πάντων από το κράτος- πατερούλη.
Συνέχισε δε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση: "πάνω από όλα είναι η χώρα και όχι οι προσωπικές στρατηγικές. Πες ποια είναι η θέση σου! Ανέτρεψες κυβερνητική απόφαση. Ξέρουμε πολύ καλά τι ψηφίσαμε. Να σταματήσεις τις προβοκάτσιες! Σε είκοσι ημέρες έχει διαλυθεί η χώρα. Δεν είναι κακό να παραδεχθείς ότι κάνεις λάθος".
Ευτυχώς που υπάρχουν πολιτικοί σαν την κυρία Αντωνίου που δεν ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές και πάνω απ' ολα βάζουν το καλό της χώρας. Η νοοτροπία της αυτή βρίσκεται συμπυκνωμένη στη φράση: "Εγώ δεν μπορώ να πάω ούτε στην εκλογική μου περιφέρεια γιατί έχουν αποκλείσει οι ταξιτζήδες την πλατεία. Τρώμε ξύλο για το μνημόνιο να μην τρώμε και για τα ταξί".


Απ' οτι φαίνεται η κυρία Αντωνίου, δεν αντιλαμβάνεται οτι ψηφίζοντας το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο ψήφισε και κάποια μέτρα και όχι κάτι προς διαμόρφωση και κενό περιεχομένου.
Σκέφτομαι κάποια στιγμή να γράψω μία ωδή στην Τόνια Αντωνίου. Προς το παρόν αναρωτιέμαι πώς γίνεται να υπάρχει κόσμος που την έχει ψηφίσει. Πώς γίνεται να υπήρξε άνθρωπος που έβαλε σταυρό δίπλα από το όνομά της; 
Με έχει βγάλει εκτός εαυτού. Καιρό είχε να το καταφέρει άνθρωπος αυτό. Μπράβο. Αφήστε που όσο διαβάζω το βιογραφικό της γίνομαι ακόμα πιο έξαλλη. 
Αν υπήρχαν άλλοι 299 σαν την εν λόγω κυρία μέσα στο Κοινοβούλιο, ευχαρίστως θα κατασκήνωνα στο Σύνταγμα και θα μούτζωνα νυχθημερόν το περιεχόμενο της Βουλής.


Πάντως αυτή η χώρα είναι απολαυστική. Την ώρα που μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας κατηγορεί την Διαμαντοπούλου για ξενομανία αφού παίρνει μοντέλα επιτυχημένα στο εξωτερικό και προσπαθεί να τα προσαρμόσει και να τα εφαρμόσει, οι ταξιτζήδες λένε "κοιτάξτε τι γίνεται στο εξωτερικό, η αγορά δεν αυτορρυθμίζεται παντού". Ό,τι μας βολεύει εν ολίγοις. Αμφιβάλει κανείς οτι αν στο εξωτερικό ήταν το επάγγελμα ανοιχτό χωρίς κανόνες, οι ταξιτζήδες θα μίλαγαν για ξενομανία και αν τα Πανεπιστήμια συνδιοικούνταν και ακολουθούσαν το μοντέλο των ελληνικών Πανεπιστημίων οι Πρυτάνεις θα έλεγαν: δείτε τι γίνεται στο εξωτερικό;


ΥΓ: Η εικόνα αποτελεί μία προσπάθεια δραματοποίησης του σύνθηματος "ιου ιου ιου, περνάει καρνάβαλος με Τόνια Αντωνίου" του οποίου την ύπαρξη πληροφορήθηκα από τη Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.
ΥΓ2: Απ' οτι διάβασα στο ρεπορτάζ η Σούλα Μερεντίτη τάσσεται υπέρ Ραγκούση... Πώς κι έτσι;

14 σχόλια:

Pasokkkos είπε...

Φαντάζομαι ότι είσαι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες -δες που πιστεύουν ακόμα ότι γλιτώσαμε τη χρεοκοπία. H Τόνια Αντωνίου είναι "παιδί" του πτωχού μεν τιμίου δε Τσοχατζόπουλου. "Αδελφός" της είναι το άλλο παιδί του Τσοχατζόπουλου, ο Θάνος Μωραΐτης. Ως αδέλφια κάνουν κολλητή παρέα. Ο Μωραΐτης συμμετέχει στην κυβέρνηση. Περίεργα πράγματα.

Οι βουλευτές ψήφισαν μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο, αλλά οι περισσότεροι δεν ήξεραν τι ψήφιζαν...

Η δανειακή σύμβαση που καλύπτει το μνημόνιο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα στη βουλή. Μήπως ξέρεις γιατί;

nikos είπε...

Αυτό πάλι που αντιδρά και η Καϊλή τι ανέκδοτο είναι;

Αν έχεις παρατηρήσει πάντως οι πιο πολλοί βουλευτές που αντιδρούν ανήκουν στο λέγόμενο "ρεύμα Βενιζέλου", άραγε είναι τυχαίο.
Βέβαια δε λειπουν και οι "κορυφαίοι"Υπουργοί που παίρνουν αποστάσεις και δε φαίνεται να είναι υπερ του ανοίγματος του επαγγέλματος(Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου, Ρέππας).

Πάντως πολύ φοβάμαι οτι "τρίζει" η καρέκλα Ραγκούση και τελικά θα απμακρυνθεί και φυσικά θα μείνει κλειστό το επάγγελμα.

Μήπως την Τόνια τη βλέπουν και τρομάζουν και νομίζει η ίδια οτι δε μπορεί να κυκοφορήσει λόγω των σκληρών μέτρων;

Τσούγδω είπε...

@Pasokkkos

Όχι δεν πιστεύω οτι γλιτώσαμε, προφανώς σήμερα μπήκατε πρώτη φορά στο blog μου. Θα μπορούσατε να μπείτε στον κόπο να διαβάσετε και την αμέσως επόμενη ανάρτηση, αλλά μπορεί να σας πέσει βαριά...
Φυσικά και δεν έχουμε γλιτώσει ακόμη, πήραμε απλά μία μικρή παράταση ζωής. Αν δεν γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε σε ακόμα χειρότερη θέση και καμία Ευρώπη δεν θα είναι διατεθειμένη να μας σώσει.
Δεν μπορεί κανένας να επικαλεστεί οτι δεν ήξερε. Δεν ήξερες; Ας μην ψήφιζες. Ψήφισες; θα το εφαρμόσεις. Η στάση που τηρούν είναι ανέντιμη. Θα μπορούσαν να μη το ψήφιζαν και να άφηναν τον λαό να δώσει τη λύση. Με το να ψηφίζεις κάτι και μετά να το σαμποτάρεις κάνεις τη χειρότερη δυνατή κίνηση. Μπλοκάρεις τα πάντα.
Πείτε μου εσείς γιατί.

@ nikos

Διαφωνώ με το να λέμε, είναι του Βενιζέλου, είναι του Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος θέλει να πετύχει και προφανώς όσοι είναι υπό την επιρροή του επίσης.
Ο Χρυσοχοΐδης είναι πλέον καμένο χαρτί. Από τη μία οι "νεοφιλελεύθερες σαχλαμάρες", από την άλλη ο πολιτικός έρωτας με τον Φωτόπουλο... Ο Ρέππας εκφράζει το παλαιοκομματικό και η παρουσία του στο κυβερνητικό σχήμα από την αρχή με είχε προβληματίσει.... Η Διαμαντοπούλου αντέδρασε κι αυτή;

Δεν υπάρχουν περιθώρια να μείνει κλειστό. Και μόνο το γεγονός οτι η Μέρκελ αναφέρθηκε στο θέμα θα έπρεπε να έχει κάνει πολλούς πισινούς να σφίξουν. Την εξέλιξη της υπόθεσης την παρακολουθούν οι πάντες. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω, χάνει κάθε αξιοπιστία.
Πολύ φοβάμαι οτι αν συνεχιστεί αυτό, οι εκλογές θα αποτελέσουν μονόδρομο.

nikos είπε...

Ο Βενιζέλος αυτο που θέλει να κάνει είναι να αποφύγει το πολιτικό κόστος και να γίνει πάση θυσία αρχηγό, μεταχειριζόμενος κάθε μέσο. Πάντως αυτοί που αντιδρούν πιο έντονα είναι φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν (Τόνια, Γιαννακά, Σαλαγιάννης κ.α).
Δεν ξέρω αν θα περάσει το άνοιγμα. Απο τη συμπεριφορά που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο Παπανδρέου το πιο πιθανό είναι ο Ραγκούσης να πάει σπίτι του.


Μιας που το έφερε η κουβέντα έχετε κανένα νέο απο τη Βάσω; Καιρό έχω να την ακούσω

panos75 είπε...

Συγγνώμη αλλά ποιά είναι η Τόνια Αντωνίου και ο λόγος της αντιμετωπίζεται ως θέσφατο; Ποιός της έχρισε από έδρας αυθεντία και της έδωσε το δικαίωμα να μιλά με τόσο θράσος επί παντός επιστητού; Ούτε ο ΓΓ του ΟΗΕ να ήταν δεν θα κρέμονταν έτσι από τα χείλη της οι δημοσιογράφοι.

Πάλι καλά πάντως που αναφέρθηκε στις ειδήσεις πως υπήρξαν και βουλευτές που στήριξαν τον Ραγκούση. Διόλοι τυχαία κανείς από αυτούς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε τηλεοπτικό παράθυρο ή πάνελ των Πρετεντέρη, Χατζηνικολάου.

nikos είπε...

@panos75
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κρέμεται απο τα χείλια 3 γυναικών: Ανγκέλα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ και Τόνια Αντωνίου, δεν ξέρω βέβαια αν η τελευταία πιάνεται για γυναίκα...

Τσούγδω είπε...

@nikos

Ας το δούμε αλλιώς: υπάρχει περιθώριο να μην περάσει το άνοιγμα και να δημιουργηθούν προτετελεσμένα; Αν δεν ανοίξει αυτό, δεν θα ανοίξει κανένα. Η Ευρώπη παρακολουθεί, αυτή τη φορά δεν θα την πατήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Πάντως στο σχόλιο/ απάντησή σου στον Παναγιώτη, την αδικείς. Είσαι σίγουρος οτι έχεις παρατηρήσει καλά τη Λαγκάρντ;

@panos75

Όσοι την ψήφισαν και αυτή και την Καϊλή και τον Σαλαγιάννη, τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα. Τα παράπονά μας στους ψηφοφόρους. Δεν είναι περαστικοί όλοι αυτοί, εκλεγμένοι είναι.

nikos είπε...

@TSOUGDW
Σε σχέση με Τόνια, Λαγκάρντ και Μέρκελ μπορούν να θεωρηθούν γατούλες

panos75 είπε...

Υπάρχουν πάνω από 140 εκλεγμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τι παραπάνω έχει η Αντωνίου από τους υπόλοιπους και κάθε δήλωση της αντιμετωπίζεται ως βαρυσήμαντη εξέλιξη;
Για την Καϊλή οι λόγοι που ασχολούνται μαζί της τα ΜΜΕ είναι τουλάχιστον οφθαλμοφανείς.

ασωτος γιος είπε...

ειμαι μαζι με την κυβερνηση στο θεμα ανοιγματος επαγγελματος

nikos είπε...

Διαβάζοντας το βιογραφικό της Τόνιας ζαλίστηκα. Εκτός απο γυναικάρα... έχει και πολύ πλούσιο βιογραφικό... Είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, με σπουδές, εργασιακή εμπειρία και πάνω απ' όλα κοσμοπολιτισμό... Τύφλα να 'χει η Λούκα. Απορώ πως ένα τέτοιο στέλεχος δεν αξιοποιήθηκε και αξιοποιήθηκαν άσχετα άτομα, όπως η Μπιρμπίλη και η Μπατζελή, αυτό θα πεί η Ελλάδα τρώει τα παιδια της... Φαντάζομαι αν(χτύπα ξύλο ) γίνει Πρωθυπουργός ο Μπενι δε θα αφήσει αναξιοποίητο ένα τέτοιο στέλεχος μαζί με Καϊλή, Γιαννακά, Σούλα, Σαλαγιάννη, Λιτζέρη

Τσούγδω είπε...

@panos75

Απλά φωνάζει πολύ. Δεν ασχολείται κανείς με την Αντωνίου ως Αντωνίου, δεν την είδα πουθενά καλεσμένη.

Αυτό που συμβαίνει είναι η εκδίκηση της μετριότητας.

@ασωτος γιος
Στο θέμα του ανοίγματος των επαγγελμάτων γενικά, ή ειδικά;

@nikos

Εντάξει, πέθανα με τον κοσμοπολιτισμό. Άπειρο γέλιο αυτές τις μέρες με την κυρία Τόνια!
Δεν νομίζω οτι μία ενδεχόμενη κυβέρνηση Μπένυ θα διέφερε πολύ από τη σημερινή.

Pasokkkos είπε...

Oμολογώ ότι εντυπωσιάστηκα κι εγώ από το βιογραφικό της κας Τόνιας. Συναγωνίζεται αυτά της κυρίας Νατάσας και της κυρίας Μαριάννας.

Αν κατάλαβα σωστά, Τσούγδω, εκτιμάς αν όλα γίνουν σωστά και σύμφωνα με αυτά που μας έχουν επιβάλει οι Τροϊκανοί, ότι θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, η οικονομία να κινείται με θετικό πρόσημο.

Αν δεν είναι αυτή η εκτίμησή σου, τότε εκτός από την "κυβέρνηση" μας δουλεύεις κι εσύ ψιλό γαζί.

Τσούγδω είπε...

@ Pasokkkos

Πράγματι εντυπωσιακά τα βιογραφικά των κυριών.

Ναι η θέση μου είναι οτι αν εφαρμοστούν όλα αυτά και πάμε σε πλεονασματικούς προυολογισμούς:
1) Θα αρχίσει να μειώνεται το χρέος
2) Θα είμαστε απόλυτα αξιόπιστοι και σε βάθος χρόνου θα μπορούμε, έχοντας να επιδείξουμε πρόοδο να διεκδικήσουμε κούρεμα μέρους του χρέους και ευνοϊκοτερους όρους.