17 Ιουνίου 2011

Λογικός ο ανασχηματισμός

Μόλις άκουσα για ανασχηματισμό το βράδυ της Τετάρτης, μετά το ναυάγιο των συζητήσεων για Οικουμενική, λίγο αναθάρρησα, λίγο χάρηκα και θεώρησα οτι ο Παπανδρέου θα έκανε έναν ανασχηματισμό που θα μας άφηνε όλους άφωνους, όπου θα αξιοποιούνταν άνθρωποι της αγοράς, εξωκοινοβουλευτικά αξιόλογα πρόσωπα ή ακόμα και στελέχη της ΝΔ όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Χατζηδάκης και μετά ... ξύπνησα.
Θα ήταν ένα ωραίο σενάριο, σε μία ιδεατή χώρα με ένα ιδεατό Κοινοβούλιο και υπεύθυνους πολιτικούς.
Θα ήταν ένα ιδεατό σενάριο σε μία χώρα που αποδέχεται οτι μπορεί να υπάρχει και η αυθεντία, που δεν είναι φυσικά αλάνθαστη. Θα ήταν ένα ιδεατό σενάριο σε μία χώρα που αντιλαμβάνεται οτι στο Υπ. Οικονομικών θα πρέπει να βρίσκεται Οικονομολόγος ή Τεχνοκράτης, στο Υγείας άνθρωπος που να ξέρει πως έχουν τα πράγματα στον χώρο της Υγείας, σε μία χώρα που έχει σε εκτίμηση τον τεχνοκρατικό τρόπο σκέψης.


Σε μία χώρα που κουμάντο κάνουν θλιβεροί μουτζαχεντίν του παρελθόντος που τους ενδιαφέρει να επηρεάζουν τα πράγματα, που δημιουργούν προβλήματα, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών που περνάμε, που λένε με αβάσταχτη ελαφρότητα "ας χρεωκοπήσουμε", ένα σχήμα όπως θα το επιθυμούσα κι εγώ και πολύς κόσμος, έστω κι αν είχε την σιωπηλή υποστήριξη της πλειοψηφίας, δεν θα άντεχε ούτε τρίμηνο.
Γι' αυτό και φτάσαμε στην άλλη άκρη. Αντιρρησίες και άνθρωποι που μπορούν να συγκρατήσουν αντιδράσεις πήραν υπουργικές θέσεις. 
Ας πούμε με ποια λογική υπουργοποιήθηκε ο κύριος Παντελής Οικονόμου, πολέμιος του Μνημονίου; 


Ο Παπανδρέου έβγαλε στον αφρό την εσωκομματική του αντιπολίτευση και την έφερε προ των ευθυνών της, γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Δυστυχώς ή ευτυχώς το πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία της χώρας πλέον. Πολιτική αστάθεια δεν επιτρέπεται να δημιουργηθεί και προφανώς ο Παπανδρέου προέβη στον ανασχηματισμό αυτό για να εξασφαλίσει σύμπνοια στην Κοινοβουλευτική του ομάδα, υπουργοποιώντας πρόσωπα ευρείας αποδοχής που δεν θα χαρακτηριστούν από κανέναν Φλωρίδη ως κηπουροί.


Είναι λυπηρό πάντως να βλέπεις οτι η επιβίωση της χώρας εξαρτάται εν πολλοίς από ανώριμους πολιτικάντηδες, επίσης είναι λυπηρό να ακούς οτι κορυφαίοι Οικονομικοί παράγοντες αρνούνται σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία το Υπουργείο Οικονομικών, όπως είναι λυπηρό να συνειδητοποιείς οτι ίσως αυτή τους η άρνηση, να είναι λογική.


Πάντως έχει και κάποια θετικά στοιχεία ο ανασχηματισμός: Ο Λαμπρινίδης στη θέση του Υπ. Εξωτερικών είναι μία εξαιρετική επιλογή, ο Μόσιαλος ως υπουργός Επικρατείας επίσης.
Κατά τα άλλα όπως στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχαμε ως διαμαντάκι το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, το τωρινό διαμάντι είναι το Υπουργείο Εσωτερικών: Καστανίδης/Κουκουλόπουλος... Αν είναι...
Ανεξήγητη κρίνω την παραμονή στο κυβερνητικό σχήμα της Φώφης, της Μαριλίζας, του Παπουτσή, του Σκανδαλίδη, του Καστανίδη, ενώ η αλήθεια είναι οτι περίμενα επάνοδο της Κατερίνας Μπατζελή στο παλιό της πόστο.


Τέλος απόλυτα άδικη θεωρώ την απομάκρυνση των Μπιρμπίλη, Κατσέλη και την υποβάθμιση του Γιάννη Ραγκούση. Ο Ραγκούσης έχει να επιδείξει έργο, ενώ η Κατσέλη όσο ήταν στο Ανάπτυξης άφησε έργο, το οποίο τώρα φαίνεται και το πιστώνεται όλο ο Χρυσοχοϊδης. Δεν είναι αυτό που λέμε Μνημονιολάτρης, αλλά για να μην τρελαθούμε η γυναίκα εντάσσεται στην κατηγορία των αρίστων. Δεν πειράζει αφού ο Χρυσοχοίδης κρίνεται θετικά και μάλιστα αποκτά και νέες αρμοδιότητες, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα...


ΥΓ: Μακάρι να μην κρινόταν ως απαραίτητη η αντικατάσταση του πρώην Υπ. Οικονομικών.
ΥΓ2: Βρε Βάσω, τι πήγε λάθος πάλι;

24 σχόλια:

nikos είπε...

Νομίζω οτι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι μακρυά.
Η Κυβέρνηση θεωρώ οτι είναι για γέλια.
Η τοποθέτηση Βενιζέλου στο Υπουργείο Οικονομικών είναι απαράδεκτη(με γέλια διαβάζω τα αρθρα του Βήματος για Κυβέρνηση Τεχνοκρατών.
Η Μπιρμπίλη δεν έπρεπε να φύγει,ούτε η Κατσέλη, δηλαδή τώρα είναι καλύτερο κατα τους μνημονιολάγνους που αντικαταστάθηκε της απο εναν πρώην συνδικαλιστή(δενέχω πρόβλημα με τονΚουτρουμάνη);
Επίσης παρέμειναν οι εξέχοντες τεχνοκράτες στα Υπουργεία τους, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος,Χρυσοχοΐδης (απόλυτα επιτυχημενος στο Ανάπτυξης...)
Επίσης ανέλαβαν τη δημόσια δίοικηση τα "φρέσκα" στελέχη Ρέππας και Καστανίσης.
Ξεθάφτηκε ο Μ Παπαιωάννου.
Υποβαθμίστηκε ο Ραγκούσης παρα το τεράστιοεργο του καιτον αντικατέστησε κάποιος πιο κομματικός(Ο Ραγκούσης καιη Μπιρμπίλη θεωρω οτι ηταν οι πιο αποτελεσματικοί Υπουργοί)
Παρέμεινε η Διαμαντοπούλου στο Υπ Παιδείας(τόσα συνολάκια έχει η γυναίκα να μένουν στη ντουλάπα).
Το μόνο θετικό είναι η Υπουργοποίηση Λαμπρινίδη και Μόσιαλου(χάθηκε να πάει στο Υγείας ή το Οικονομικών)

Νομίζω οτι αδικήθηκε η επίσης εξέχουσα τεχνοκράτης Σούλα Μερεντίτη

Τσούγδω είπε...

@nikos

Ξέρεις οτι στα περισσότερα συμφωνούμε, αλλά ως προς τη Διαμαντοπούλου έχεις άδικο. Η μόνη από τους δελφίνους που βγήκε σχετικά πιο μπροστά. Τα πάει καλά στο Παιδείας και περιμένω τον νόμο-πλαίσιο.
Και ο Λοβέρδος προσπαθεί, στο Υγείας έχει να κάνει με σκυλόψαρα, σε σχέση δε με την ανύπαρκτη Μαριλίζα κάνει δουλειά.
Τώρα Παπουτσής, Σκανδαλίδης και Καστανίδης, απορώ γιατί έμειναν.

Για τη Λούκα ξέρεις επίσης οτι συμφωνούμε αν και ο Κουτρουμάνης δεν είναι κακός. Στο Εργασίας δεν ξέρω τι έργο έχει να επιδείξει, αλλά να σου πω την αλήθεια, ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί αντικαταστάθηκε στον προηγούμενο ανασχηματισμό και για ποιο λόγο ο Χρυσοχοίδης επιβραβεύεται.

Είναι πάντως μία κυβέρνηση που δεν πέφτει εύκολα εκ των έσω.

nikos είπε...

Η Κυβέρνηση μπορεί να μην πέσει εκ των εσω, απ' έξω όμως δεν ξέρω τι γίνεται. Δε νομίζω οτι θα εκτονώσει τους αγανακτισμένους η επιστροφή των ίδιων φθαρμένων προϊόντων και η διατήρηση του ιδιου πολιτικού συστήματος.
Για το έργο της Διαμαντοπούλου ακούω κανα χρόνο τώρα και δεν το βλέπω. Ούτε συγκεκριμένες πολιτικές εξαγγελίες ακούω .
Όσο για το Λοβέρδο, πέρασε και απο κανένα δημόσιο νοσοκομείο να δείς την κατάσταση....

Τέλος, όπως ηρθαν τα πράγματα έχει ανοίξει σε πολλούς η όρεξη. Αν δείς σε κανέναν επόμενο ανασχηματισμό τη Βάσω, τη Σούλα, τον Ευθυμίου, τον Πρωτόπαππα μην εκπλαγείς

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου είπε...

Βρε, μήπως το έχουμε παρεξηγήσει το παλικάρι; Μήπως ο ΓΑΠ δεν είναι τόσο GAP όσο πιστεύουμε;
Τελικά τί έγινε χθες; Ο ΓΑΠ, από μια κρίση τεραστίων διαστάσεων (που δε ξέρω πόσοι και πώς θα τη ξεπερνούσαν), βγήκε όχι μόνο αλώβητος αλλά και ενισχυμένος.! Ενισχυμένος; Μα φυσικά. Για κάντε σούμα.
Πρώτα απ' όλα δεν τον φάγανε. Αντίθετα έφαγε όλους τους αντι-Μνημονιακούς. Μα είναι επιτυχία αυτό; Και βέβαια είναι. Μας αρέσει ή όχι, αυτή είναι η πολιτική που αυτή η Κυβέρνηση επέλεξε να υποστηρίξει κι αν είναι έτσι, δεν είναι δυνατόν να έχει στους κόλπους της "Αντί"! Έξω από τη "παράγκα" λοιπόν.
Μετά, έκανε ορισμένες "αισθητικές" αλλαγές. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν χαμένος από χέρι. Ακόμα κι αν ήταν να αλλάξει ένας μόνο Υπουργός, αυτός θα ήταν ο Παπακων/νου. Ενοχλούσε ρε γαμώ το και ήταν "στόχος". Έπρεπε να φύγει! Αυτό δεν χρειάζεται και πολλή ανάλυση. Το ίδιο και ορισμένες κυρίες που είχαν (καλώς ή κακώς σχολιαστεί, ακόμα και για τις στιλιστικές τους επιλογές!). Δεν θα σχολιάσω τα υπόλοιπα πρόσωπα που είτε βγήκαν ή μπήκαν στη νέα Κυβέρνηση. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του. Ο σχολιασμός δεν θα είναι παρά μια παράθεση των δικών μου και δε βλέπω κανέναν λόγο γι’ αυτό, ειδικά όταν είναι βέβαιο ότι θα διαφωνήσουν σχεδόν όσοι θα συμφωνήσουν μ’ αυτές.
Το μεγάλο ερώτημα μετά από την αποπομπή Παπακων/νου ήταν: «Ποιος θα ήταν διατεθειμένος να καθίσει σ’ αυτή την ηλεκτρική καρέκλα»; Γιατί, ας μη κοροϊδευόμαστε, εκτός κι αν αυτός ήταν καμία «οικονομική διάνοια», ή επί θητείας του ανακαλύπταμε ταυτόχρονα πετρέλαιο, χρυσό, ουράνιο και φυσικό αέριο, όποιος και να αναλάμβανε είναι χαμένος από χέρι. Η τοποθέτηση το Βενιζέλου πέτυχε δύο σκοπούς για τον ΓΑΠ. Αφ' ενός έβαλε στη θέση αυτό "τον καλύτερο" (από πλευράς μεγέθους, αν όχι τίποτε άλλο) που, παρά τη γκρίνια των ειδημόνων, θα εντυπωσιάσει τους πολλούς κι απ' την άλλη, έθαψε το πολιτικά του κύριου ανταγωνιστού του, μιάς δια παντώς. Γιατί το δέχτηκε ο άλλος; Ποιος μπορεί να ξέρει πώς δουλεύει το μυαλό του ανθρώπου! Μωροφιλοδοξία, εμπιστοσύνη στον εαυτό του, αφέλεια, κακή εκτίμηση; Εκτός κι αν έχει τόση εμπιστοσύνη στις ικανότητές του που πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και θα .... δοξαστεί γι' αυτό. Ας ελπίσουμε ότι έτσι είναι!
Ακόμα, εξασφάλισε εσωτερική ηρεμία, (που θα επιβεβαιωθεί τη Τρίτη με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου), για αρκετό διάστημα. Και, για να πω την αλήθεια, πιστεύω ότι και ο πολύς κόσμος μάλλον ικανοποιήθηκε από την αποπομπή του Παπακων/νου και μόνο κι αυτό, αν δε κάνω λάθος, θα αντικατοπτριστεί στην εκτόνωση των Συνταγματικών!
Τέλος, αλλά όχι τελευταίο (μου έχει μείνει κουσούρι να μεταφράζω Αγγλικές εκφράσεις - "last but not least"!) τάπωσε τον Αντωνάκη! Εκεί που το παλικάρι πίστεψε ότι είχε κάνει "ρούμπο" στον ΓΑΠ, και προβάριζε το Πρωθυπουργικό του κοστουμάκι, ξαφνικά κατέρρευσαν όλα! Άνθρακες ο θησαυρός. Πάπαλα. Τζίφος. Και έμεινε με τον «θώκο» (τον Πρωθυπουργικό καλέ) στα χέρια. "It, couldn’t happen to a better man" απ' λεν κι Εγγλέζ!

Khlysty είπε...

Για τη μετακίνηση του Ραγκούση έχω κάποιες υποψίες, ότι δεν είναι ακριβώς υποβάθμιση. Όπως και για την παραμονή του Χρυσοχοΐδη στο Ανάπτυξης. Από κει και πέρα, Μπιρμπίλη, Δρούτσας πλήρωσαν τα περί "κηπουρών" και η Κατσέλη μάλλον αποσύρεται στον "πάγκο" για όταν χρειαστεί. Περιμένω, δε, με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνεργασία του Βενιζέλου με τον Καστανίδη (ενιαίο μισθολόγιο) και με τον Λοβέρδο (δαπάνες Υγείας). Let's see what we shall see, eh? ;-)

Τσούγδω είπε...

@nikos

Μα ο ανασχηματισμός δεν έγινε προς εκτόνωση των αγανακτισμένων, έγινε προς εκτόνωση της Κ.Ο και προς αποφυγή της πτώσης της κυβέρνησης (αυτά που λένε εκ των υστέρων για δήθεν υπερβολές κάποιων τα ακούω βερεσέ). Δεν τους έχω παρακολουθήσει καθόλου τις τελευταίες μέρες να δω πώς πάει η Άμεση Δημοκρατία... Σίγουρα πάντως αυτός ο ανασχηματισμός θα δημιουργήσει νέους αγανακτισμένους....

@Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

Ο Σαμαράς έπαψε να υπάρχει από τη στιγμή που προσπάθησε να επιβάλλει πολιτική ΠΟΛ.ΑΝ έπαψε να υπάρχει για τον μέσο ψηφοφόρο από τη στιγμή που υιοθέτησε επιχειρήματα του τύπου, εμείς προσπαθούμε να σωθούμε και έρχονται λαθρομετανάστες να καταργηθεί ο νόμος για την ιθαγένεια (ό,τι να ναι).
Δεν ξαπόστειλε τους Αντιμνημονιακούς, εγώ τον Παντελή Οικονόμου μέσα τον βλέπω. Αυτό που με ανησυχεί είναι που απ' όσο άκουσα τον Μπένυ στο Mega άρχισε τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις....

@khlysty

Συμφωνώ. Θα δούμε πώς θα πάει το πράγμα....
Θα ήθελα να αποκαλύψεις τις υποψίες σου... :)

nikos είπε...

Ο Μπένι απόψε στο Mega , τι διαβολική σύμπτωση ρε γαμώτο...


Επίσης η Τρέμη σημαιοστολισμένη και ολοι μες την καλή χαρα . Φοβάμαι οτι περιμένουν γερη μπάζα

panos75 είπε...

O Οικονόμου ήδη έσβησε από την ιστοσελίδα του τους αντιμνημονιακούς φιλιππικούς του. Έτσι είναι, άλλο να είσαι πανελίστας του Παπατζόνη κι'άλλο να καλείσαι να βγάλεις το φίδι των εσόδων από την τρύπα. Περιμένω και τους υπόλοιπους ...καθολικά διαμαρτυρόμενους που υπουργοποιήθηκαν να ξεχάσουν σε χρόνο ρεκόρ το "αμαρτωλό" παρελθόν τους.

Υ.Γ. Οι φήμες ότι την ώρα της επιλογής του Μπένι Χιλ ως Υπουργού Οικονομικών, ο Παπανδρέου του είπε "ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε" ελέγχονται ως ανακριβείς.

Υ.Γ. Λιντζέρη, μην τολμήσεις να περάσεις από τη γειτονιά μου γιατί έχω κάτι κλούβια αυγά στο ψυγείο και δεν ξέρω τι να τα κάνω.

Τσούγδω είπε...

@nikos

Ο άνθρωπος δεν αντέχεται, νομίζει οτι είναι ο Τσακ Νόρις. "Πρότεινα στον Πρωθυπουργό τον Παπαδήμο", τι λες ρε Μπένυ σοβαρά; Εσύ κι άλλος κανένας.

Μωρέ κι εγώ αυτό φοβάμαι, γι' αυτό ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω: Ποιανού αρμοδιότητα είναι οι αποκρατικοποιήσεις.

@panos75

Είναι ανακριβείς. Η αλήθεια είναι οτι ο Βενιζέλος είπε: Ή αλλιάζουμε ή βουλιάζουμε και πρότεινε την κυβέρνησή του.
Πάντως είναι ενδεικτικό πολιτικής κατινιάς, ανεπάρκειας και κυρίως τυχοδιωκτισμού το γεγονός οτι τόσο καιρό κάποιοι ήταν απέναντι και σήμερα ορκίστηκαν όλο χαμόγελα.
Ο ΓΑΠ τους ξεσκέπασε μία χαρά, τη χώρα δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφελήσει όλο αυτό.

panos75 είπε...

Βασικά με το πρώτο υστερόγραφο εννοούσα ότι πλέον σε περίπτωση αποτυχίας ο Παπανδρέου θα συμπαρασύρει μαζί του στον βυθό τον χοντρό Νο 2 και το Βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Κάτσε να πάει στις Βρυξέλλες να τον περιλάβουν ο Ρεν, ο Γιούνκερ και τα υπόλοιπα παιδιά, και να δεις για πότε συνέρχεται. Αν νομίζει ότι έχει να κάνει με τίποτε μαστουρωμένα ΠΑΟΚια ή κομματόσκυλα της κλαδικής Άνω Τούμπας που τον ακούνε με ανοιχτό το στόμα ("τι είπε πάλι ο πούστης!"), τότε ας ετοιμάζεται για πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

nikos είπε...

Μου έρχεται να κάνω εμμετό οταν ακούω κάτι δημοσιογράφους να λένε οτι ο Βενιζέλος θα πετυχει επειδη είναι πιο επικοινωνιακός. Και ο Παπακωνσταντίνου επικοινωνιακός είναι και με πολύ ξεκαθαρο λόγο, αλλά το θέμα δεν είναι η επικοινωνία αλλά η ουσία.
Επίσης προβλέπω
1) Ο Βενιζέλος είναι πανάσχετος με τα οικονομικά, αλλαζόνας και νομίζει οτι είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος που έχει περάσει. Προβλέπω λοιπόν οτι παίζοντας το αφ' υψηλού στους κουτόφραγκους θα γίνουμε ο περίγελος της Ευρώπης και όχι μόνο. Καλά για τα spread μην το συζητήσουμε, με τα κυάλια θα τα βλέπουμε
2) Έχοντας εξαγγείλει επαναδιαπραγματευση ουσιαστικά του μνημονίου, προβλέπω να τον ξεσκίζει νύχτα-μέρα το ΣΚΑΙ. Εξαρτάται τι θα γίνει και με τις ιδιωτικοποιήσεις... Για τη στάση του Mega θα δούμε
3) Προβλέπω να πλακωνεται με το Λοβέρδο για τις δαπάνες Υγείας
4) Προβλέπω να μην μακροημερεύει στο Υπουργείο Οικονομικών, γιατί δεν πιστεύω οτι ο ΓΑΠ μπορεί να του έχει δώσει λευκη επιταγή

Αν φύγει και ο Βενιζέλος και κριτήριο είναι μόνο η επικοινωνία, προτείνω να μπεί η Ελένη Μενεγάκη στη θεση του.

Τέλος, θα ηθελα να πω οτι στενοχωρήθηκα και για τον Πεταλωτή, θεωρώ οτί είναι αξιόλογος και του άξιζε μια καλύτερη θέση π.χ Υπουργός αντι για Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Τσούγδω είπε...

@panos75

Η ρητορική του δυνότητα συναρπάζει μόνο τους Έλληνες. Σκεφτόμουν κάτι άλλο σήμερα: Ποιά να είναι άραγε η άποψή του για το Ευρωομόλογο και πώς θα το προωθήσει;

@nikos

Δεν νομίζω οτι είναι πανάσχετος, αλλά θεωρώ πως η λεπτή διαπραγμάτευση απαιτεί γνώστη των Οικονομικών.

YΓ: Σου προτείνω να διαβάσεις το άρθρο του διευθυντή ειδήσεων του Mega στο aixmi.gr το λάτρεψα! http://www.aixmi.gr/index.php/papandreou-staurwsh-anastash/

nikos είπε...

@panos75
Ο Μπένι έχει την εντύπωση οτι Γιούνκερ, Τρισέ, Σόιμπλε, Λαγκαρντ, είναι ο Πρετεντέρης, ο Καψής και η Τρέμη αντε και ο Ψυχάρης και οτι το Eurogroup είναι το δελτίο του Mega.

Άραγε λέτε να δούμε σε κανά μήνα το Mega να επιτίθεται στους Ευρωπαίους και την Τρόικα;

Khlysty είπε...

@τσούγδω: ε, είπαμε, τσάρος ο Βενιζέλος, αλλά να υπάρχουν και ισχυροί και πιστοί βογιάροι σε κά'να υπουρείο από αυτά που θα έχει υπό την "επιρροή" του... Αυτά...

panos75 είπε...

@nikos

Μα ήδη το ΜEGA έχει βάλει στο στόχαστρο του τρόικα. Δεν βγήκε ο Πρετεντέρης και κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι "σε λίγο θα μας ζητήσουν και τη Βάνα Μπάρμπα";

Τσούγδω είπε...

@ Khlysty

Για τον Ραγκούση το δέχομαι.

@nikos

Casus belli η Βάνα Μπάρμπα για τον Πρετεντέρη. Δε θα του συγχωρήσω ποτέ οτι αυτή του η ατάκα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τηλεοπτικό σποτάκι του Σεφερλή.

nikos είπε...

Αυτην την ατάκα για τη Βάνα Μπάρμπα δεν την ήξερα. Πάντως απο χιούμορ σχίζει ο Γιαννάκης....


Σε λίγο δηλαδή όπως πάμε θα δούμε το παρεάκι του Mega στους Αγανακτισμένους. Την Τρέμη με τα κοσμήματα και τις γούνες να φωνάζει "κλέφτες-κλέφτες", τον Πρετεντέρη να πετάει μπουκάλια(στο στοιχείο του) και όλοι μαζί θα φωνάζουν "Δε θα πάρεις τα Καγιέν, Όλι Ρεν, Όλι Ρεν)

nikos είπε...

Παιδια, μεγάλη μας παράλειψη, ξεχάσαμε να αναφερθούμε στο Λάκη. Αραγε μετα την τοποθέτηση στο Υπ Οικονομικών και στην Αντιπροεδρία του αγαπημένου του Μπένι, λέτε να γίνει φιλοκυβερνητικός; Να το δω και αυτό. Φαντάζεστε το Λάκη υπέρμαχο του μνημονίου...... Οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι ο ΓΑΠ είναι πολύ σατανικός.

Επίσης, ανυπομονώ να γίνει το πρώτο ΚΤΕ Οικονομίας με Υπουργό το Μπένι και Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών τη Βάσω. Σε περίπτωση που πλακωθούν θέλω να δω τη στάση θα κρατήσει το Mega .

Αν παρατηρήσατε απο εχθές όλα τα λαμόγια-φοροφυγάδες(ΚΟυρής, ΔΟΛ, Κομιστήςκ.α) κάνουν πάρτι. Τυχαίο; Δε νομίζω; (Για να θυμηθούμε και τον Αντωνάκη).

Ακόμα, ο Μπένι χαίρει μεγάλης εκτίμησης απο την πλειοψηφία των οπαδών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ(λόγω ρητορικής δεινότητας). Αν κρίνουμε απο το μυαλό των τελευταίων, σκούρα τα πράγματα...


Τέλος, ο ΔΟΛ απο εχθές δίνει ρεσιτάλ, μέχρι που έγραψε οτι "τρομοκρατήθηκε ο γερμανικός ηγεμονισμός". (Πληροφορίες μου θέλουν τη Μέρκελ να είναι με ενα πιεσόμετρο στο χέρι). Αντίθετα, οι Financial Times έγραψαν οτι ο Βενιζέλος είναι ένας λαϊκιστής απο τη Βόρεια Ελλάδα. Εγω φυσικά σπεύδω να πιστέψω το ΒΗΜΑ, γιατι όπως και να το κάνουμε οι FT είναι μπροστά του απο άποψη εγκυρότητας και αντικειμενικότητας για να τυλίγεις σαρδέλες...

Τσούγδω είπε...

@nikos

Ο Λάκης έφυγε για διακοπούλες. Και αν ο Θεός μας λυπηθεί δεν θα επανακάμψει το φθινόπωρο με Τσαντήρια. Πάντως σίγουρα θα χαίρεται για την υπουργοποίηση Μπένυ, αν σκεφτεί κανείς οτι ο τελευταίος υπήρξε Υπουργός Πολιτισμού.

Η μαγκιά της όλης κίνησης βρίσκεται στο οτι όποιος από εδώ και πέρα θέλει να τα βάλει με την Οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα πρέπει να πυροβολεί τον Βενιζέλο.
Ο δε Βενιζέλος είναι σκληρό καρύδι, έχει τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και θα παλέψει να πετύχει και αν πετύχει οι πιο σκληροί επικριτές του θα είμαστε οι πρώτοι που θα του το αναγνωρίσουμε.
Ελπίζω να πετύχει.

nikos είπε...

Οχι ρε γαμώτο, δεν παρακολουθώ Λάκη, έχω πιο σοβαρά πράγματα να κάνω εκείνη την ώρα, γι' αυτό δεν το ήξερα.
Μη μου πείς όμως οτι δε θα υπάρξει και ΚΤΕ Οικονομικών;

sapphire είπε...

Τις έντονες διαμαρτυρίες της κακεντρεχούς και οπισθοδρομικής αντιπολίτευσης και των κ.κ. Βενιζέλου και Πάγκαλου ξεσήκωσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βούλη,στη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί υποχρεωτικών φιτ κώλων και καλλίγραμμων κορμιών.Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά σε "θείες του λαού που πιάνουν τόπο" και συνέχισε λέγοντας πως με κάποιον αξιόπουστα θα "υπάρξει πρωτογενές έλλειμμα","αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος που θα τονώσει την ψυχική διάθεση και την υγεία του Έλληνα και θα αυξήσει τον τουρισμό,γι'αυτό είναι αναγκαία σκληρά μέτρα πείνας".
Από την πλευρά της η ανεύθυνη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης των κέντρων αδυνατίσματος που θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ανάπτυξη στην χώρα,ενώ συζητιέται και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του πασοκικού αξιόπουστα.Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως δεν έχει πρόβλημα με το αδυνάτισμα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί οι θείες του λαού,που ανέφερε ο πρωθυπουργός, να υποβάλλονται σε αντιδραστική αποτρίχωση και ιμπεριαλιστικό χαλάουα από τον κάθε ρεβιζιονιστή και οπορτουνιστή αξιόπουστα του Τζέφρυ,κάλεσε δε σε διαδήλωση τα εργατικά στρώματα.Ο τσαμπουκάς και κουκουλοφόρος Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έκπληκτος για τις ρατσιστικές αναφορές και προθέσεις του Τζέφρυ,πράγμα που δεν περίμενε ποτέ από αυτόν,παρά το γεγονός ότι σ'όλα τ'άλλα είναι άχρηστος και τουφεκαλαύρης,ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας δήλωσε πρόθυμος να αλειφθεί με μέλι και να κυλιστεί γυμνός στο Σύνταγμα με τον κ.Πάγκαλο και Βενιζέλο.
Τέλος ο λατρευτός μας Γιώργος Καρατζαφέρης,η σοβαρή αυτή φωνή του κοινοβουλίου,συμφώνησε με τον ένδοξο Τζέφρυ παρά τις αμφιβολίες που έχει για ελλειπή στοιχεία για το πρόσωπο του αξιόπουστα,για το καλό της έθνους όπως τόνισε,ενώ η πανέμορφη κ.Μπακογιάννη και ο τιτάνας κ.Κουβέλης δήλωσαν αλληλέγγυοι με το πρόγραμμα της σκληράς μαχόμενης κυβέρνησης.
Για την Τηλε-Πράβντα Β.Ελλάδας (ΕΤ3) Θεοδώρα Αυγέρη,υπεύθυνη λογοκρισίας.
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/3_20.html

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου είπε...

Αγαπητή Τσούγδω, Καλή μέρα και καλή βδομάδα.
Δύο μικρές(!!!) παρατηρήσει.
Πρώτη: Ο Σαμαράς, για τη πλειοψηφία των Νέο Δημοκρατών, «έπαψε να υπάρχει» από το 93! Καμία αντίρρηση;
Δεύτερη: Υπάρχουν πολλοί τρόποι να «φας» ή «ξαποστείλεις» τους εσωκομματικούς σου αντιπάλους. Η "δωροδοκία" και η "κολακεία" (όρα Οικονόμου) είναι μία (ή μάλλον "δύο σε μία") από αυτές. Κάπου διάβασα ότι μέσα σε μία ώρα από την Υπουργοποίησή του, είχαν εξαφανιστεί όλες οι "Αντιμνημονιακές" αναφορές και "κορώνες" στο Face book του! Είπαμε, «το χρήμα πολλοί εμίσησαν (όποιος το πιστεύει αυτό είναι τουλάχιστον αφελής) αλλά τη "Δόξα" ουδείς»! Λες να χρειάστηκε πολλή ώρα ο GAP να πείσει τον "κύριο" Οικονόμου να δεχτεί (τραβάτε με κι ας κλαίω!) την Υπουργοποίηση; Δεν έκανε "κιχ", ούτε έτσι, για τα μάτια του κόσμου!
Πάνος Χ.

nikos είπε...

Ο Μπένι ξεφούσκωσε πολύ γρηγορότερα απο ότι αναμενόταν. "Διαπραγματεύτηκε" στις Βρυξέλλες απειλώντας οτι θα χρεωκοπήσουμε και τα μέτρα ηταν ακόμα πιο αυστηρά, ακολουθώντας λογική καφενείου.
Το πιο απίστευτο είναι οτι ακόμα και το Mega είναι απέναντι του.
Άραγε ανοίγει ο δρόμος για Υπουργοποίηση της Βασως...

Τσούγδω είπε...

@Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

Σωστές οι παρατηρήσεις σας. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι όπως ο κύριος Οικονόμου επιβραβεύτηκαν. Πάλι καλά δεν υπουργοποιήθηκε κανένας Λιντζέρης.
Παίζουν όλοι πολύ άτσαλα και ο κόσμος είναι υποψιασμένος.
Όπως η πλειοψηφία κατάλαβε οτι μαγειρεύτηκε αποστασιούλα παρ' ότι το mega και λοιπά αντικειμενικά μέσα πήγαν να μας βγάλουν τρελούς έτσι και οι περισσότεροι κατάλαβαν οτι ο Παπανδρέου με τον ανασχηματισμό αυτό έκλεισε στόματα.

@nikos

Γενικά τον Μπένυ δεν τον αντέχω, τον φοβάμαι. Πιστεύω οτι οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση της ευφυίας τους και την εκμεταλλεύονται είναι επικίνδυνοι και δεν είναι καλό να τους δίνεις πολλές εξουσίες.
Γι' αυτό και ποτέ δεν χώνεψα τον Βενιζέλο, γιατί είναι αλαζόνας και νομίζει οτι είναι ανώτερος όλων. Τον είδα στο Alter και συνειδητοποίησα οτι δεν διδάχθηκε τίποτα από το 2007.