11 Ιουνίου 2011

Γύρω- γύρω όλοι, στη μέση ο Παπανδρέου

Πόσα συμβούλια πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνουν για να πειστούν τα κόμματα οτι απαιτείται συναίνεση; Ή για να το θέσω από άλλη οπτική: πόσα συμβούλια πρέπει να γίνουν για να πειστεί ο Παπανδρέου, οτι ο Σαμαράς (που είναι και η πολύφερνη νύφη) δεν συναινεί; Εκτός κι αν έχει αντιληφθεί οτι κάνει ... ναζάκια... οπότε πάω πάσο και περιμένω να δω μετά από πόσα παρακαλετά και πόσες παραχωρήσεις θα ενδώσει. Πάντως αν τελικά ενδώσει η αργοπορία θα πιστωθεί στον ίδιο.
Ο Παπανδρέου έχει κουραστεί να ζητάει συναίνεση από τους πάντες: Από τα κόμματα, από τους υπουργούς του, από τους βουλευτές του, από την κοινωνία. Κάθε εβδομάδα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, συνεχή υπουργικά, σύγκλιση του πολιτικού συμβουλίου, για να εισπράξει κριτική για τα μέτρα, για τα πρόσωπα που έχει επιλέξει να τοποθετήσει σε καίρια πόστα, για το γεγονός οτι δεν διαπραγματεύεται επαρκώς (όπως θεωρούν κάποιοι). Φυσικά για την αργοπορία στην εφαρμογή του προγράμματος, τον ψέγουν ελάχιστοι...


Η μεν Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί και περιμένει να έρθουν εκλογές για να μας σώσει εφαρμόζοντας το Ζάππειο4, οι δε βουλευτές του Πασοκ, συναινούν και δεν συναινούν, καθώς νιώθουν οτι παρακάμπτονται, δεν γουστάρουν τη φάτσα του Παπακωνσταντινου (μάλιστα μερικοί έχουν υποδείξει άλλα πρόσωπα για τη θέση του Υπ.Οικ), αφήστε που κάποιοι εξ' αυτών είναι και σοσιαλιστές, οπότε καταλαβαίνετε. Υπάρχουν φυσικά και άλλα στελέχη που υιοθετούν Τσίπρια λογική και παραμένουν στο Πασόκ μόνο για να τα χώνουν πού και πού στον Παπανδρέου και να νομιμοποιούνται ηθικά να κολλάνε αφίσες του Ανδρέα σε όλη την Ελλάδα...


Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Παπανδρέου να δέχεται επίθεση απ' όλες τις μεριές.
Από τους μεν γιατί αργοπορεί, από τους δε γιατί "ξεπουλάει τη χώρα". Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος και όμως κατά έναν περίεργο τρόπο σχεδόν κανείς δεν είναι πρόθυμος να συνεισφέρει.  Ας βγάλουν οι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά, αυτοί στους οποίους κατέληξε η καυτή πατάτα, οι άλλοι νίπτουν τας χείρας τους και το έχουν ρίξει στην τρελή.
Εχθές στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Παπανδρέου το έθεσε ξεκάθαρα: τι θέλουμε επιτέλους: Θέλουμε τα λεφτά, οπότε είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και μειώνουμε τα ελλείμματα ή δεν τα θέλουμε, "φτύνουμε" τους δανειστές μας και πάμε σε πτώχευση. Σε αυτή την ερώτηση δεν είναι δουλειά του Παπανδρέου και της κυβέρνησης να απαντήσει, είναι δουλειά όλων όσων βρίσκονται στην επίθεση και ζητάνε να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα.
Η κυβέρνηση έχει κάνει την στρατηγική επιλογή του Μνημονίου, τώρα είναι η σειρά των υπολοίπων να πούνε φανερά και χωρίς στρογγυλέματα την πρότασή τους.


Προφανώς ορισμένοι νομίζουν οτι τα πράγματα είναι όπως στο παρελθόν, δεν καταλαβαίνουν οτι οι όροι που ασκείται η πολιτική έχουν αλλάξει. Όπως ο Παπανδρέου δεν δικαιούται να λέει “ασ'το γι' αργότερα” έτσι και ο Σαμαράς δεν δικαιούται να τάζει παραδείσους για προεκλογικούς λόγους.
Θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία πως αν κάποια στιγμή κυβερνήσουν, θα μπορέσουν να υιοθετήσουν εκ νέου την τακτική της καμμένης γης. Πλανώνται πλάνην οικτρά. Σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει κάτι που έχει αλλάξει και κάποιοι το αμελούν, αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός είναι ενήμερος για τα νούμερα, γνωρίζει και το έλλειμμα και το χρέος και μπορεί να κρίνει τι είναι εφικτό και τι όχι, μπορεί να κρίνει αν οι υποσχέσεις που δίνονται ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας ή είναι άμεσα εφαρμόσιμες.


Το αν ο Παπανδρέου γνώριζε ή δεν γνώριζε τα πραγματικά νούμερα το 2009 και παρ' όλα αυτά έταζε, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Σίγουρα είχε καλή εικόνα της κατάστασης, ίσως να μην φανταζόταν σε ποιο σημείο είχε φτάσει το έλλειμμα, καθώς το αμίλητο νερό-Κώστας Καραμανλής και η παρέα του μίλαγαν για έλλειμμα 6%, ενώ ο Προβόπουλος είχε ενημερώσει για έλλειμμα κοντά στο 10%. Εάν το 2009 λοιπόν ο κόσμος "εξαπατήθηκε" γιατί προφανώς με το "λεφτά υπάρχουν" νόμιζε οτι ο Παπανδρέου θα γεννήσει ευρώ, τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία. Τα νούμερα τα γνωρίζουμε, το τι διαπραγματεύσεις γίνονται το γνωρίζουμε, το πώς μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι μας επίσης. Για πρώτη φορά έχουμε γίνει κοινωνοί του προβλήματος, ζούμε κι εμείς από απόσταση την αγωνία της διαπραγμάτευσης και περιμένουμε να δούμε τις αντοχές της κοινωνίας και της οικονομίας. 
Γι' αυτό λοιπόν αναρωτιέμαι, ο Σαμαράς τι ακριβώς νομίζει οτι θα πετύχει με το να μη συναινεί και να τάζει φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Την ώρα που το 100% του ελληνικού λαού γνωρίζει την τραγική δημοσιονομική μας κατάσταση, τάζει μειώσεις σε φόρους κλπ. Προφανώς ευελπιστεί οτι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πει “παραλάβαμε χάος" και θα ξεμπερδέψει ή ελπίζει οτι αν μακροπρόθεσμα η πολιτική αυτή αποδώσει θα καρπωθεί ο ίδιος την επιτυχία, χωρίς παράλληλα να έχει εισπράξει τη φθορά που θα επέφερε η συναίνεση σε αυτή τη φάση.


Για ακόμα μία φορά οι επιλογές που έχουμε είναι οι εξής δυο: Μεσοπρόθεσμο ή χρεωκοπία. Και τα δυο δεν θα είναι αναίμακτα, οπότε πρέπει ο καθένας να αποφασίσει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει. Ξέρουμε λίγο πολύ οτι τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου δεν θα είναι τα τελευταία, το θέμα είναι να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι αν χρεωκοπήσουμε και πάνω σε αυτό, οφείλουν να μας ενημερώσουν όσοι υποστηρίζουν οτι με μία χρεωκοπία και με την έξοδό μας από το ευρώ, θα σωθούμε.


Κάποια στιγμή η πίεση που ασκείται για συναίνεση θα σταματήσει. Ή που τα κόμματα θα συναινέσουν ή που ο Παπανδρέου θα πάψει να παρακαλάει, θα κάνει έναν ανασχηματισμό "όλα για όλα", θα πετάξει έξω όσους δημιουργούν προβλήματα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και θα κρατήσει μόνο όσους είναι έτοιμοι για σύγκρουση και δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική τους επιβίωση.



Δυστυχώς η μαζική συνειδητοποίηση της κατάστασης και του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε περιέλθει φαίνεται να έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας σε μία παράνοια. Αντί να στρωθούμε όλοι και να δούμε πως θα βγούμε από την ύφεση μία ώρα αρχύτερα, κοιτάμε πώς θα φάμε τα λεφτά των δανειστών μας και πώς θα ξεμπερδέψουμε με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Για να είναι ο τίτλος ολοκληρωμένος:


Γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Παπανδρέου
όλοι κάθονται στη γη και ο Γιώργος στο σκαμνί...

26 σχόλια:

nikos είπε...

Η Κυβέρνηση πάντως καλά θα κάνει να ξαναδεί κάποιους όρους του μνημονίου, γιατί πολύ απλά τέτοιες συνταγές δεν οδηγούν πουθενά.
Εκτός που δε φαίνεται να έχει αποτέλεσμα στα φορολογικά έσοδα και τη μείωση του ελλείμματος λόγω της υποκατανάλωσης και της ύφεσης. Το πιο ανησυχητικό είναι η πολύ ηψηλή ανεργία. 16,2 επίσημα, κακά τα ψέματα ανεπίσημα μπορέι να είναι και 20%

Ας αφήσει η Κυβέρνηση τους ανασχηματισμούς και τους τεχνοκράτες και τα πρόσωπα γενικότερα κι ας δεί τις πολιτικές

Τσούγδω είπε...

@nikos

Μα το θέμα είναι πως αν η κυβέρνηση είχε προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις ίσως τώρα να μην έπρεπε να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα. Η αργοπορία δεν μας κρατάει στάσιμους, μας βυθίζει περισσότερο. Επέλεξαν τον εύκολο δρόμο των περικοπών και άφησαν στην άκρη τα δύσκολα. Γι' αυτό θα έπρεπε να υπάρχει ομαδική αγανάκτηση.
Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι με την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα που πληρώνει κατά κύριο λόγο την κρίση.

Τις πολιτικές τις εφαρμόζουν και τις προτείνουν πρόσωπα, αν δημιουργείται πρόβλημα στην κορυφή και δεν υπάρχει θέληση, στη βάση δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή.

Swell είπε...

Mπράβο Τσούγδω! Bρέθηκε ο δεύτερος άνθρωπος (μετά τη Μαργαρίτα) που πιστεύει ότι ο ΓΑΠας διαπραγματεύεται.
Ενάμισι χρόνο μετά, το έλλειμμα μειώθηκε γιατί το δημόσιο σταμάτησε να πληρώνει αυτά που οφείλει και το χρέος είναι skyhigh που θα 'λεγε και ο ΓΑΠας στη μητρική του.

Στο σκαμνί (του δικαστηρίου) δεν θα καθίσει ποτέ Έλληνας πολιτικός. Γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

sapphire είπε...

χαχαχαχα Τσούγδω!απίστευτη!και έλεγα αν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει την πασοκική προπαγάνδα!και βρήκα!τέλειο το Μέγκα,να'σαι καλά καινούργιο συκώτι και σήμερα!θα μπαίνω κάθε έξι μήνες στο μπλογκ σου να βλέπω αν επιμένεις!

Τσούγδω είπε...

@ Swell

Βρέθηκε ένας ακόμη άνθρωπος στο πλευρό δεν ξέρω κι εγώ πόσων άλλων που πιστεύει αφελώς οτι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, όλα έρχονται ουρανοκατέβατα. Αν αυτό εξυπηρετεί τη μικρή ιστοριούλα που έχεις φιάξει στο μυαλό σου, μη στο χαλάσω.
Αν δεν κάνω λάθος στόχος είναι να μειωθεί το έλλειμμα και αφού πάμε σε ισοσκελισμένους προυπολογισμούς να αρχίσει να μειώνεται και το χρέος, ξέρεις κάτι διαφορετικό;

@sapphire

Το "τέλειο το Mega" προφανώς είναι δική σου προσωπική θέση, μιάς και δεν υπάρχει κάτι σχετικό στο post. Αν σου αρέσει τόσο πολύ τι να πω... Μη ξεχάσεις να βάλεις ξυπνητήρι για την επόμενη φορά.

nikos είπε...

Είτε γίνουν ιδιωτικοποίησεις είτε όχι, περικοπές μισθών και συντάξεων πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το μνημόνιο. Τα έσοδα απο ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν αποκλειστικά στη μείωση του χρέους και οιπερικοπές αποσκοπούν στη μείωση του ελλείμματος και στο να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα.
Επίσης οι ιδιωτικοποίησεις καλύτερα είναι να καθυστερήσουν επειδή η αξία των μετοχών στο χρηματιστήριο είναι πολύ χαμηλή.
Δεν πρόκειται να μειώσουν οι ιδιωτικοποίησεις την ανεργία ούτε να μειώσουν την ύφεση, γίνονται για ταμειακούς λόγους.

Όσο για τον ανασχηματισμό, δεν έπρεπε να έχει γίνει το Σεπτέμβριο, Μια "Κυβέρνηση Τεχνοκρατών" όπως την εννοούνε θα είναι λάθος

Τσούγδω είπε...

@ nikos

Δεν ξέρω πόσο μπορούν να καθυστερήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Τόσο χαμηλά που είναι οι μετοχές θα ήταν αυτοκτονικό να πουληθούν τώρα ΔΕΚΟ κλπ...

Για τον μεταμεσονύχτιο ανασχηματισμό τα έχουμε ξαναπεί... Ήταν καταστροφικός.
Εσύ δηλαδή τι καταλαβαίνεις με το "κυβέρνηση τεχνοκρατών";

panos75 είπε...

Ο Παπανδρέου πρέπει να πετάξει από χθες έξω από την κυβέρνηση τα βαρίδια και να βάλει στη θέση τους υπουργούς-καμικάζι που θα εφαρμόσουν το μνημόνιο αδιαφορώντας για το τι λένε στα τηλεπαράθυρα οι διάφοροι Μίκηδες, Λάκηδες και Παπατζόνηδες.

Και αν η Σούλα Μερεντίτη και ο Λιντζέρης νιώθουν ότι εκβιάζονται τότε ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Η πολιτική είναι αιματοβαμένο άθλημα, όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι. Ή για να χρησιμοποιήσω μια αθάνατη ατάκα του Χάρυ Τρούμαν, "αν δεν αντέχεις τη ζέστη τότε βγες έξω από την κουζίνα".

nikos είπε...

Αν εννοούνε κάποιους Τραπεζίτες, δε συμφωνώ καθόλου

Τσούγδω είπε...

@panos75

Ποιούς θεωρείς εσύ βαρίδια; Πραγματικά δεν μπορώ να πω: να πετάξει έξω αυτόν, δεν μπορώ να το τεκμηριώσω. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στο ποιοί είναι υπουργοί όσο στην γενική απροθυμία και στην πασοκική κρατιστική αντίληψη των πραγμάτων.
Don't touch Merentiti, είναι η αγαπημένη μου, νιώθει μόνιμα οτι εκβιάζεται, μία με τις Natura, μία με το Μεσοπρόθεσμο...

@nikos

Δεν νομίζω οτι το λέει κάποιος αυτό πέρα από τους διαφόρους δημοσιογράφους που περισσότερο προσπαθούν κα προκαταλάβουν εξελίξεις παρά μεταφέρουν ρεπορτάζ. Βλέπεις τι γίνεται τον τελευταίο καιρό, χαρακτηρίζονται "κηπουροί" όσοι δεν είναι να πεις του συστήματος και προωθούνται μέχρι αηδίας άλλοι. Νομίζω οτι ο ΓΑΠ έχει στο μυαλό του περισσότερο "κηπουρους" παρά στελέχη που προσπαθούν να του επιβάλλουν.

nikos είπε...

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λές. Προσωπικά θεωρώ εξαιρετική τεχνοκράτη και την Κατσέλη και το Μόσιαλό για το χώρο της Υγείας και τη Μπατζελή για το Γεωργίας, (η τελευταία έδειξε οτι είναι και πάρα πολύ σοβαρή πολιτικός και οχι καμια Κατίνα, όταν στον τελευταίο ανασχηματισμό έφυγε χωρις λόγο, μη θυμηθω απο ποιους αντικαταστάθηκε, δε θέλω να ανεβάσω πίεση)και φυσικά τη Μπιρμπίλη για το Υπουργείο που είναι, βέβαια οι δημοσιογραφοι εννοούν άλλα πρόσωπα, όπως τον Παπαδήμο, που ως Διοικητής της ΤτΕ, μας έβαλε στο ευρώ με τόσο υψηλή ισοτιμία που σήμερα πρέπει να κάνουμε "εσωτερική υποτίμηση", μειώνοντας μισθούς και συντάξεις

Τσούγδω είπε...

@nikos

Ελπίζω να είναι έτσι. Συμφωνώ στα πρόσωπα που αναφέρεις (τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε). Και η Κατσέλη δεν θεωρώ οτι είναι ένα από τα άτομα που δημιουργούν προβλήματα όπως παρουσιάζεται, κρατάει τα γκέμια και διαπραγματεύεται σκληρά. Εγώ απορώ γιατί έφυγε από το Ανάπτυξης και τι κατάφερε σε αυτό το διάστημα ο αντικαταστάτης της....

Δεν θα τους περάσει (ελπίζω) ούτε αυτό με τον Παπαδήμο, ούτε αυτό με τον Μαρκεζίνη. Τον δε Παπαδήμο έχει αναλάβει να τον προωθήσει και αυτός που είναι πιο πρόθυμος για συναίνεση (βλ. Καπετάν Κωλοτούμπας).

nikos είπε...

Υπάρχουν οι επίσης μεγάλοι τεχνοκράτες Βάσω Παπανδρέου, Φλωρίδης, Μιλένα κ.α

Τσούγδω είπε...

@nikos

Πάντως αν και δεν είμαι σε θέση, ούτε έχω τη γνώση να προτείνω, θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογο τον Μόσιαλο, την Παναρίτη, τη Μπατζελή, την Κεφαλίδου που διάβασα προχθές συνέντευξή της στην Παραπολιτική. Και φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί αφανείς που έχουν περιοριστεί στο ρόλο του κομπάρσου και κανένας δεν τους προβάλλει. Εγώ πραγματικά θα ήθελα να είχα γνώση του τι στελεχειακό δυναμικό υπάρχει για να μπορώ και να προτείνω.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι με πολιτικάντηδες όμως δεν πάμε πουθενά.

sapphire είπε...

τι έχεις να πεις για τότε που ο σωτήρας-μεσσίας Τζέφρυ εμφανιζόταν με μπλουζάκια της ΕΥΑΘ που έγραφαν δεν πωλείται;για τότε που όλα τα πασοκόσκυλα της Θεσσαλονίκης "μάχονταν" και ο Καστανίδης μάλιστα κρέμονταν από τα κάγκελα για να μην ενοικιαστεί έναντι 120 δις για 22 χρόνια το λιμάνι,ενώ τώρα πάει να πουληθεί για 50 εκατομμύρια,τι έχεις να πεις τον Τζέφρυ που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν,θα διαγράψει το χρέος στις τράπεζες και θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και ότι το μνημόνιο είναι μια καταστροφή την ώρα που είχε συμφωνήσει να μπει η Ελλάδα στο μνημόνιο...ελπίζω μόνο να είσαι ειλικρινής στην απάντησή σου!καλά βέβαια εννοείται δεν είναι μόνο αυτά,για το τι θα κάνει η κυβέρνηση αυτή είμαστε σίγουροι μόνο από τις διαψεύσεις!κάνουν με μαθηματική ακρίβεια το εντελώς αντίθετο!επί της ουσίας φυσικά δεν μπαίνω γιατί είναι αυτονόητο ότι η πολιτική αυτή είναι εντελώς παράλογη με μόνο στόχο την κινεζοποίηση της χώρας!αλλά για την αν-ηθική τους τι έχεις να πεις...;ελπίζω βέβαια αν είσαι τόσο χαλαρή -για το καλό της χώρας πάντα και γιατί δεν γίνεται αλλιώς- με τα απίστευτα σε αριθμό και σε μέγεθος ψέμματα του ΠΑΣΟΚ όταν βγει άλλη κυβέρνηση να είσαι το ίδιο χαλαρή και μ'αυτή και να μην κάνεις ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση!

sapphire είπε...

και όταν λέω Μέγκα εννοώ την επιρροή από την πασοκική προπαγάνδα γενικά,που βέβαια δεν την ασκεί μόνο το μέγκα αλλά το 90% των ΜΜΕ!άραγε δεν σας ενοχλεί εσάς τα πασόκια που σχίζεται τα σουτιέν για την δημοκρατία και για αγώνες προγόνων κτλ κτλ που το κόμμα σας στηρίζεται φασιστικά και γκεμπελίστικα από όλη την προπαγάνδα και από όλα τα συμφέροντα εγχώρια και ξένα;αλλά είπαμε δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς το καλό της χώρας...έτσι

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Θέτεις πολλά θέματα:
-Έχω να πω οτι λαίκιζε απαράδεκτα, όπως και όταν κατέβαινε στις πορείες της ΓΣΕΕ και κράταγε το πανό και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Έχω να πω οτι ήταν απαράδεκτο που έταζε ενώ ήξερε τα νούμερα μόνο και μόνο για να δημιουργήσει ένα ψεύτικο όραμα.
-Είχε μιλήσει για το ΔΝΤ και αυτή τη στιγμή είμαστε σε Ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης με συμμετοχή του ΔΝΤ, είναι πολύ διαφορετικό.
-Με τις διαψεύσεις εννοείται έχω πρόβλημα. Καθυστερούν απαράδεκτα, διαψεύδουν ενώ γνωρίζουν οτι και οι ίδιοι θα διαψευστούν και καταφεύγουν στα παραδοσιακά επικοινωνιακά κόλπα που πλέον δεν έχουν καμία ισχύ, ίσα ίσα εξοργίζουν και υποψιάζουν. Έχω πει χιλιάδες φορές οτι είμαι κατά των επικοινωνιακών διαχειρίσεων του κώλου και είμαι υπέρ του να ξέρει ο κόσμος την πλήρη αλήθεια.

-Αυτό για το Mega είναι μία τεράστια συζήτηση. Το Mega δεν υποστηρίζει κόμματα, υποστηρίζει πρόσωπα, πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς αυτό; Τον πόλεμο που είχε δεχθεί στο παρελθόν ο ΓΑΠ δεν τον έχει δεχτεί κανείς άλλος, διαφωνείς;
Προσωπικα΄απεχθάνομαι το Mega και τη δημοσιογραφία που υπηρετεί. Προσπαθεί να επηρεάσει εξελίξεις και να εκβιάσει καταστάσεις. Αυτό δεν λέγεται στήριξη στην κυβέρνηση. Επίσης ποιό άλλο ΜΜΕ είναι με την κυβέρνηση, για πες μου; Το Alter, ο ΑΝΤ1, ο Alpha; Ή μήπως τις 1-2 εφημερίδες τις βαφτίζουμε 90%;

-Πότε έσκισα του σουτιέν μου για τους αγώνες και τους προγόνους και τα σχετικά, βρες μου ΜΙΑ περίπτωση και κάν΄τη μου copy paste, τώρα μιλάς με εμένα και όχι ίσως με κάποιο "πασόκι" που θα ήθελες να έχεις απέναντί σου για να βγάλεις το άχτι σου.
Τέλος πού το είδες το χαλαρή; Με δουλεύεις;

ΥΓ:Σε 6 μήνες σε περίμενα, τώρα μου ήρθες...

nikos είπε...

Αμά ο Σαμαρά γίνει Πρωθυπουργός(χτύπα ξύλο) το Mega θα αφήσει τις νυν καψούρες του(Μπένι, Λοβέρδος, Μιλένα) και θα πιάσει την Όλγα

sapphire είπε...

Σοβαρολογείς;μάλλον δεν θα ζεις στην χώρα αυτή για να μην βλέπεις ότι το 90% των έντυπων και τηλεοπτικών ΜΜΕ στηρίζουν φανατικά ΠΑΣΟΚ!κατ'αρχάς ΕΡΤ όπου δεν υπάρχει δεξιός ούτε για δείγμα,όπως γενικά στο δημόσιο όπου η ΠΑΣΚΕ χτυπάει 80αρια...(και με τις απολύσεις τώρα θα χτυπάει κατοστάρια γιατί μη μου πεις ότι δεν θα βρουν τρόπο να διώξουν τους εναπομείναντες νεοδημοκράτες και να μείνουν οι πασόκοι...) μετά Μέγκα μαζί με ΝΕΑ,ΒΗΜΑ,ΕΘΝΟΣ,μετά ΣΚΑΙ με την απαράδεκτη πλέον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα ραδιοφωνικά τους τσιράκια,μετά ΘΕΜΑ,μετά οι τρεις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης (Μακεδονία,Αγγελιοφόρος,Θεσσαλονίκη,η τελευταία δε έγινε προεκλογικά καθαρά για να στηρίξει τον ανεκδιήγητο μουχτάρη) μετά ΑΛΦΑ,ακόμα και ΑΝΤ1!το ΣΤΑΡ δεν το σχολιάζω δεν πιάνεται για μέσο ενημέρωσης...τουλάχιστον όχι πολιτικής,φτάνουμε σιγά σιγά σε επιρροή 90% στο κοινό!Και μάλιστα με ένα υπόβαθρο προπαγάνδας τριάντα χρόνων!άλλωστε στην προπαγάνδα το ΠΑΣΟΚ δεν παίζεται πρέπει να διδάξουν απλά...
Τώρα ο Τζέφρυ ήταν και είναι ο αγαπημένος όλων των ΜΜΕ και φυσικά πολλών μα πάρα πολλών συμφερόντων,το αρνείσαι;πως θα αισθανόσουνα αν ο Σαμαράς ή ο Καραμανλής,που ως γνωστόν φταίει για όλα,έτρωγε και συναντιόνταν με σαβούρες τύπου Μπόμπολα,Χατζηνικολάου και Αλαφούζου κάθε τρεις και λίγο...
Πάντως τι κάνετε οι πασόκοι για να μείνετε στην εξουσία ε;μέχρι και νεοφιλελεύθεροι γίνατε!
Ο Τζέφρυ δέχτηκε μόνο για ένα μικρό διάστημα πόλεμο από το Μέγκα ασύγκριτα πιο ήπιο από αυτόν που δέχεται από όλους τους "δημοσιογράφους" για παράδειγμα και ο τελευταίος δεξιός μόνο για μερικούς μήνες,γιατί απλά ο Μπόμπολας δεν κατάλαβε ότι το παιντί παρά τα διανοητικά του προβλήματα είχε την στήριξη πολλών άλλων "φίλιων" δυνάμεων και συμφερόντων,άμα τη εκλογή δε του Τζέφρεως επροσεκύνησαν αυτόν άπαντες οι πρασινοφρουροί του Μέγκα!

Τσούγδω είπε...

@nikos

Μα την έχει πιάσει ήδη την Όλγα. Το Mega έχει αυτόν τον εμετικό και οφθαλμοφανή τρόπο να προωθεί πρόσωπα, που τελικά τα καίει, δεν έχουν καταφέρει να το βελτιώσουν αυτό, παρασύρονται από τον υπερβάλλοντα ζήλο...

@sapphire

Σοβαρολογώ. Ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι θέλει μου φαίνεται, ανάλογα με την οπτική του (κι εγώ φυσικά).
Ξεκινάς από την ΕΡΤ που αν παρατηρήσεις τα άλλα κανάλια, είναι η πιο αντικειμενική, γιατί πολύ απλά δεν έχει από πίσω της επιχειρηματίες που να προωθούν με δόλιο τρόπο μέσω των ειδήσεων τα συμφέροντά τους. Πάντα ξέρεις οτι η ΕΡΤ προβάλλει περισσότερο την εκάστοτε κυβέρνηση, όμως προσπαθούν επίσης να φαίνονται πιο αντικειμενικοί γιατί υπάρχει πάντα αυτή η κακή προαίρεση.

Είσαι υπερβολικός και εμπαθής, δεν υπάρχουν πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, προφανώς οι απολύσεις θα γίνουν αφού προηγηθεί αξιολόγηση. Δηλαδή στο δημόσιο δουλεύουν μόνο Πασόκοι και ΝΔτες, πόσο θες να μας τρελάνεις;

Για το Mega σου εξήγησα, άμα θες καταλαβαίνεις. Τον πόλεμο που έχει δεχτεί ο ΓΑΠ από το Mega δεν τον έχει δεχτεί κανένας άλλος, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις οτι τα κανάλια με επιχειρηματίες από πίσω τους, στηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα από όλα τα κόμματα και ανάλογα με το που πάει το ρεύμα στηρίζουν και κόμματα κατά περιόδους;
Καλά για τον ΣΚΑΙ δεν το συζητώ. Έχουν απλά μία πιο φιλελεύθερη λογική και δεν λαικίζουν απαράδεκτα ανάλογα με το που πάει το ρεύμα. Θέλεις να μου πεις τώρα οτι η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η Έλλη Τριανταφύλλου κλπ στηρίζουν Πασόκ, θα μας τρελάνεις; Θέλουν απλά να πετύχει το Μνημόνιο και να γίνουν αλλαγές (κυρίως Μανδραβέλης και Παπαδημητρίου των οποίων την αρθρογραφία παρακολουθώ)

Θέμα, Άλφα και ΑΝΤ1, ούτε καν, πετάς ατεκμηρίωτα πράγματα και απορώ πραγματικά. Είναι μάλλον αυτή η σκοτεινή συνομωσία που όλοι στηρίζουν Πασοκ, την ώρα που ακόμη και το Καρφί κάνει πόλεμο. Αλλά όχι εσύ πιστεύεις οτι όλοι στηρίζουν Πασόκ ακόμη και να μην τα παρακολουθείς οπότε έτσι θα είναι. Φαντάζομαι όλα αυτά τα μέσα που αναφέρεις τα έχεις ψάξει πάρα πολύ και εκφέρεις σφαιρική αντικειμενική άποψη.

Ναι το αρνούμαι οτι ο Παπανδρέου ήταν ο αγαπημένος των ΜΜΕ. Δεν θυμάσαι καλά, καθόλου καλά μάλλον και παραποιείς τα γεγονότα. Μέχρι πριν τις εκλογές του 2009 όταν ήταν σαφές οτι ο Παπανδρέου θα έκανε περίπατο, δεχόταν ασύλληπτο πόλεμο από το Mega. Αγαπημένος όλων ήταν ο έταιρος διεκδικητής ο κύριος Βενιζέλος. Άμα θέλεις το βλέπεις.

panos75 είπε...

Θυμάσαι που σου έλεγα για βαρίδια; Το πρώτο μίλήσε σήμερα στον έτερο χοντρό. Φαίνεται πως η λευκή απεργία που έκανε εδώ και ένα χρόνο καταπίεζε αφόρητα την πληθωρική παρουσία του.
Ελπίζω στον ανασχηματισμό που έρχεται να πάει σπίτι του μαζί με τον κολλητό συμφαφλατά Λοβέρδο και να ιδρύσουν εκείνον τον εξωραϊστικό σύλλογο που είναι το μεράκι του.

Υ.Γ. Σε λίγο θα διαβάσουμε και ότι η Τάνια Ιακωβίδου είναι ΠΑΣΟΚ.

Τσούγδω είπε...

@ panos75

H σημερινή του συνέντευξη επιβεβαιώνει με επίσημο τρόπο τις υποψίες που είχαμε όλοι οτι το ρεύμα βρίσκεται πίσω από την κίνηση των 16 σημαντικών προσωπικοτήτων (Καιλή κλπ)...
Δυστυχώς όμως για τον Μπένυ δεν μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις όπως μπορούσε παλιότερα, η παρέμβασή του δείχνει απλά οτι προσπαθεί και πάλι να βγει στην επιφάνεια. Θα αποτύχει γιατί το κάνει πάλι με ατσούμπαλο τρόπο.

ΥΓ: Κόντρα και Extra3 επίσης Πασοκικά.

sapphire είπε...

οκ έχεις δίκιο!δεν υπάρχει καμία στήριξε στο ΠΑΣΟΚ από τα κανάλια,είναι όλα στη νεοδημακρατική αχαλίνωτη φαντασία,αντίθετα η ΠΑΣΟΚάρα η ατελείωτη βάλλεται πανταχόθεν!καληνύχτα!

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Είσαι ισοπεδωτικός, σου απάντησα με επιχειρήματα και εσύ μου εύχεσαι Καληνύχτα.
Σου είπα εν ολίγοις οτι τα ιδιωτικά ΜΜΕ που ανήκουν σε επιχειρηματίες που έχουν διάφορες δραστηριότητες δεν έχουν κόμμα, είναι διακομματικά. Το μόνο που κάνουν είναι να υπερασπίζονται τις διάφορες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να έχουν προνομιακές σχέσεις με διαφόρους πολιτικούς.
Κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν είναι ούτε με το Πασοκ, ούτε με τη ΝΔ, ούτε με οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Μόνο πρόσωπα προωθούν, το γιατί σκέψου το μόνος σου. Αυτό το φτηνιάρικο επιχείρημα οτι το Mega είναι Πασοκοκάναλο έχει κουράσει. Έχεις δει ποτέ έναν άνθρωπο που να υποστηρίζει το Πασόκ να μιλάει με καλά λόγια για το Mega, την Τρέμη, τον Πρετεντέρη; Έλεος δηλαδή.

sapphire είπε...

την δεξιά Τσούγδω αυτή την επάρατο υποστηρίζουν όλα τα κανάλια και ρίχνουν λάσπη στον Τζέφρυ μας!
Για να απαντήσω και στα επιχειρήματά σου,οι επιχειρηματίες των καναλιών όπως λες φτιάχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και έχουν κάθε συμφέρον να ταυτίζονται με το ΠΑΣΟΚ,δεν υπήρξε δεν στιγμή από το '81 και μετά που η ΠΑΣΟΚάρα η ατελείωτη να μην επέβαλε την προπαγάνδα της με την βοήθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ!τώρα αν δεν δίνεις και ευγνωμοσύνης σ'αυτούς που ανέφερες μάλλον εκεί στην ΠΑΣΟΚάρα είστε αχάριστη!μα τι άλλα να κάνουν τα παιδιά για σας;έλεος δηλαδή!

Τσούγδω είπε...

@ sapphire

Βλέπεις οτι σου απαντάω ανθρώπινα, γιατί πρέπει να έχεις τόσα νεύρα και να είσαι τόσο επιθετικός και ισοπεδωτικός; Εκεί στην Πασοκάρα και αηδίες.

Εγώ σχολιάζω το τώρα και γενικά την περίοδο που μου επιτρέπει η ηλικία μου να σχολιάζω.
Ας δούμε λοιπόν την "συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ":
Mega συμφερόντων Μπόμπολα (+Εθνος) και Βαρδινογιάννη (+Star), το παρτυ του Μπόμπολα με τα δημόσια έργα είναι διαχρονικό, για τον Βαρδινογιάννη δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω
Κουρής---> Παρέχει τεράστια στήριξη στην κυβέρνηση έχεις δίκιο.
Αλαφούζος---> Τι να λέμε τώρα βαμμένος Πασόκος
Μίνωας Κυριακού---> Ισχύει ό,τι και για τον Αλαφούζο.

Υπάρχουν σίγουρα ΜΜΕ που δεν είναι απέναντι από την κυβέρνηση και δεν την βαράνε συνεχώς, δεν ξέρω αν αυτό ... απαγορεύεται.