19 Σεπτεμβρίου 2010

Η Μαραθώνια Συνέντευξη τύπου του Σαμαρά σε Σφηνάκια

  • Είναι γεγονός πως η συνέντευξη τύπου του Σαμαρά ήταν της υπομονής, πρέπει να ήμασταν πολλοί λίγοι όσοι αντέξαμε να καθίσουμε 3 ώρες και να παρακολουθήσουμε τις μαραθώνιες απαντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Και αν η συνέντευξη τύπου του Παπανδρέου την προηγούμενη Κυριακή ήταν βαρετή, αυτή του Σαμαρά ήταν το ακριβώς αντίθετο. Είχε ροή, είχε πολύ πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και εξίσου ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Βέβαια εκεί προς το τέλος έκανε μία τεράστια κοιλιά κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο.
  • Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με έναν απαράδεκτο άκρως τηλεοπτικό- Λαζοπουλικό τρόπο, με ένα βιντεάκι που αποδείκνυε τα "ψέματα" του Παπανδρέου στην περσινή ΔΕΘ και περιείχε μία συρραφή δηλώσεών του, προ ΔΝΤ. Κλασσική προπαγάνδα. Είναι πραγματικά κρίμα η αντιπολίτευση να γίνεται σε τέτοιο επίπεδο γιατί το βιντεάκι αυτό θα μπορούσε να αντικρουστεί με ένα αντίστοιχο βίντεο του ΠΑΣΟΚ με πολύ Καραμανλή, λίγο Σαμαρά και λίγο Βάρδα. Βέβαια, ο Σαμαράς στο θέμα Βάρδα, ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επικαλείται τις απόψεις ενός φίλου του για να παγιδέψει τη ΝΔ, όταν ο ίδιος σήμερα επικαλέστηκε στην αντι- Παπανδρεική συνέντευξή του, τις δηλώσεις της μισής γης!
  • Ο Σαμαράς λοιπόν μας ενημέρωσε πως στην αρχική woodstock εποχή συναίνεσης μετά την εκλογή του στην Προεδρία της ΝΔ, φώναζε στον Παπανδρέου : "Πάρτε μέτρα". Αλήθεια στον Καραμανλή ο οποίος κυβέρνησε 5,5 χρόνια και στις κυβερνήσεις του οποίου ήταν υπουργός, είχε φωνάξει ποτέ, πάρε μέτρα?
  • Ή το όλο πρόβλημα της Ελλάδας δημιουργήθηκε ξαφνικά από κάποιες δηλώσεις? Τι έγινε με αυτές τις δηλώσεις, φούσκωσε το έλλειμμα και διπλασιάστηκε ξαφνικά το χρέος? Είναι ψέμα πως η εθνική στατιστική υπηρεσία έστελνε μαγειρεμένα νούμερα στην Ευρώπη? Ή είναι ψέμα πως ο Μπαρόζο και η ΕΕ έκλειναν τα μάτια και τα αυτιά τους επι διακυβέρνησης Καραμανλή στο "πρόβλημα Ελλάδα", όπως πολλάκις τους έχει κατηγορήσει από το Ευρωκοινοβούλιο ο Κον Μπεντιτ (για να επικαλεστώ κι εγώ τις δηλώσεις κάποιου).
  • Σε κάποια στιγμή του έγινε η ευθεία ερώτηση αν πιστεύει πως ο Παπανδρέου μεθόδευσε την όλη κατάσταση για να οδηγηθούμε στο ΔΝΤ... Απάντησε πολύ προσεκτικά και μας έδωσε να καταλάβουμε πως πιστεύει πως κάτι πάει στραβά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Του φάνηκαν λέει περίεργες οι δηλώσεις περι εντατικής, Τιτανικού και παγόβουνου. Άφησε σαφή υπονοούμενα και κατά την άποψή μου, έπρεπε να προσέξει πάρα πολύ αυτή του την απάντηση, μα πάρα πολύ όμως, ήταν η μεγαλύτερη ερώτηση- παγίδα που του έγινε... 
  • Στα της μετα- Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας... Ισχυρίστηκε πως έχει κάνει αυτοκριτική σε βαθμό... αυτομαστιγώματος, αφήνοντάς μας όλους σύξυλους... Πότε έγινε αυτό και δεν το πήραμε χαμπάρι?
  • Για ακόμα μία φορά δεν μας είπε ποιος ήταν ο άλλος, ο εναλλακτικός δρόμος που θα μας έσωζε από την τρόικα. Επιμένει να ζητά την απεμπλοκή μας από το μνημόνιο κάτι που όλοι οι Έλληνες θέλουμε, αλλά δεν μας έχει πει ακόμη και είναι ο αρμόδιος για να το κάνει αυτό, πως θα μπορούσε να αποτραπεί η ... εμπλοκή μας. 
  • Η κριτική του Σαμαρά στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν πραγματικά πολύ σκληρή. Θα περίμενε κανείς πως κατά την συνήθη πρακτική των κομμάτων θα έλεγε πως το καλύτερο για την χώρα θα ήταν να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές. Αλλά τις εθνικές εκλογές δεν τις θέλει, γιατί άραγε? Μήπως γιατί τα όσα εξήγγειλε, τα όσα είπε χθες στηρίζονται σε μία ουτοπία? Μήπως γιατί ξέρει πως όλα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε καιρούς μνημονίου ή μήπως γιατί θέλει το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτό που θα οδηγήσει την χώρα στο δυσκολότερο γεφύρι που έχει διαβεί ποτέ? 
  • Ακολουθεί πιστά τα βήματα Καραμανλή, ο οποίος έκανε πρόωρες εκλογές χωρίς κανένα απολύτως νόημα, απλά και μόνο για να του φύγει ο βραχνάς και να είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που θα έπαιρνε τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα. 
  • Μία ενδεχόμενη νομιμοποίηση των επιλογών του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο πολιτικός θάνατος της ΝΔ- ΠΟΛΑΝ.
  • Στο μέτωπο των αυτοδιοικητικών, συνεχίζει την γνωστή αλητεία: Δεν ψηφίζουμε με αυτοδιοικητικά κριτήρια, αλλά με πολιτικά, αντιμνημονιακά και αντι- Καλλικρατικά, καθόσον όπως είπε: "Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, ξεπερνούν την αυτοδιοίκηση!"
  • Ξεχώρισα επίσης κάποιες μετριοπαθείς δηλώσεις του όπως: "Η εντολή που έχω είναι Αντώνη άλλαξέ τα όλα και αυτό κάνω", "Πρωτοέφερα στο πολιτικό σκηνικό τη λέξη υπέρβαση", "Το εύκολο είναι να κερδίσεις το Πασοκ, το δύσκολο είναι να κερδίσεις τον πολίτη", "Είναι πιο εύκολο να πείσεις τον Πασόκο να ψηφίσει ΝΔ παρά τον Νεοδημοκράτη", "Τέτοιο μεγάλο σφουγγάρι δεν έχουν βγάλει ποτέ στην Κάλυμνο" και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
  • Μας μίλησε για τις 3 κορυφαίες επιλογές του κόμματός του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Κικίλια (και γιατρός και μπασκετμπολίστας = μελλοντικός Ομπάμα), Γκιουλέκα και Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μας αποκάλυψε επίσης πως ο Πανίκας του έκανε δώρο ένα βιβλίο με τίτλο: " Σε εμπιστεύομαι", σε συνέχεια των επιτυχημένων δώρων που κάνει κατά καιρούς στους πολιτικούς του έρωτες, όπως τα πάλαι ποτέ πράσινα παπαγαλάκια.
  • Φυσικά κάλυψε απόλυτα τον Εξαφανισμένο πρώην Πρωθυπουργό ο οποίος θα μιλήσει όταν θέλει να μιλήσει... Μας θύμισε επίσης πως η μεγάλη πολιτική μορφή "Κώστας Καραμανλής" έχει αναλάβει στο παρελθόν την πλήρη πολιτική ευθύνη για το μη-σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
  • Ο Κώστας Καραμανλής δυστυχώς σήμερα δεν εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου, καθώς πρέπει να κουράστηκε ιδιαίτερα εχθές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Σαμαρά στους παραγωγικούς φορείς. Δεν μπορέσαμε να τον χαρούμε... Όπως μας ενημέρωσε ο Σαμαράς δεν μπορεί να του υποδείξει πότε να μιλήσει κάτι που ο ίδιος ο Καραμανλής θα επιλέξει, αυτός ξέρει, εμείς τον περιμένουμε με πολύ υπομονή, νωρίς είναι ακόμη...
  • Τέλος φαντάζομαι καταλάβατε πως ο απαράδεκτος δημοσιογράφος που είχε ρωτήσει τον Σαμαρά: "Την συνέντευξη του Πρωθυπουργού την παρακολουθήσατε ή σας πήρε ο ύπνος", ήταν κατά πάσα πιθανότητα, ο συμπαθέστατος κύριος Βλάχος...

12 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Δεν είχα καμία πρόθεση να ασχοληθώ με τον σφουγγαράκη. Με εκνευρίζει αφάνταστα και η φάτσα του και οι ηλιθιότητες που εκστομίζει. Με τις ασυναρτησίες του πείθονται μονάχα οι χάνοι, που απ' ότι μαθαίνω μόλις και προσεγγίζουν το 20%.

Αλλά θα σταθώ στο τελευταίο: Συμπαθέστατος ο Βλάχος;;;;
Μη μας τρελάνεις βρε Τσούγδω. Ένας χαζοχαρούμενος δεξιός σφουγκοκωλάριος είναι, που πάει έρποντας και γλύφοντας και το λεξιλόγιο του δεν ξεπερνά τις 100 λέξεις.
Εκεί που έχ@σε η δημοσιογραφία φύτρωσε ο Βλάχος.
Όνομα και πράγμα...

Τσούγδω είπε...

@Πέτρος Κ.

Πάντως σε σχέση με άλλους δημοσιογράφος μου είναι πολύ πιο συμπαθής. Δεν έχει αυτή τη σκατόφατσα του δυσκοίλιου παντογνώστη...

koulpa είπε...

χαχα αρκετά εκνευρίστηκα με του γιωργάκι τις μαρούφες.. τον σαμαρά όπου τον πετύχω απλά αλλάζω κανάλι πλέον.. αμέσως μετά τις εκλογές μου έγινε σαφές ότι δε μπορεί να πει κάτι μη κοματικό.. και έτσι κι αλλιώς ότι και να πεί.. δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι.. με ενοχλεί η ευλάβια των ηλιθίων οπαδών γενικά.. ευτυχώς το ΣΚ ήμουν σε ιστιολοιικό αγώνα.. και δεν έπεσα ούτε καταλάθος στην υποδοχή του κωστάκι.. δε θα το άντεχα.. θα ξεκινούσα τη βδομάδα βλαστημόντας.. :):)
καλημέρα και καλή εβδομάδα :):)

Τσούγδω είπε...

@koulpa

Σε αυτή την περίπτωση ελπίζω να είδες το βιντεάκι της υποδοχής του στη δεξιά στήλη... Το έχω βάλει για να το βλέπω κάθε πρωί και να φιάχνει η μέρα μου.... Θα γυρίσει που θα πάει! χαχαχα

ακυβέρνητος είπε...

Χαρά στο κουράγιο σου να κάτσεις και να τον παρακολουθήσεις. Εγώ θα τα κατάφερνα μόνο αλυσοδεμένος και αφού πρώτα είχα κατεβάσει καμιά δεκαριά λεξοτανίλ για να αντέξω.
Είναι λέει καταστροφική η κυβέρνηση αλλά δεν ζητάει εκλογές! Ναι, για ζήτα τις και θα δεις τι θα πάρεις αν γίνουν.
Επίσης του λένε «Αντώνη άλλαξέ τα όλα». Κλεμμένο κι αυτό Αντωνάκη-σφουγγαράκη.
Πρωτοέφερε στη πολιτική τη λέξη «υπέρβαση». Μπαμπινιώωωτηηηηηηη, τα δικαιώματα.
Κορυφαίες επιλογές του κόμματος οι Πανίκας, Γκιουλέκας, Κικίλιας. Μάλιστα! Σαν σκετσάκι από το Δελφινάριο μου ακούγεται.
Επειδή δεν τον παρακολούθησα, του έθεσε κάποιος το ερώτημα: «αφού εσύ έχεις θέσει θέμα δημοψηφίσματος κατά του μνημονίου και του Καλλικράτη, σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα σταματήσεις τις παπάρες»;;;

Υ.Γ.1 Αν και άσχετο με το θέμα της ανάρτησης, θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή: μην υπερασπίζεσαι βλάκες. Μια βόλτα στο youtube θα σε πείσει
http://www.youtube.com/watch?v=C_MPgc-d2DI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PP8ANgCreQQ&feature=related
και το κορυφαίο
http://www.youtube.com/watch?v=cHqE332efHk&feature=related
Υ.Γ.2 Τουλάχιστον οι άλλοι με τις μπαρούφες τους, αυγαταίνουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τους φτύνει όλη η Ελλάδα κι αυτοί κονομάνε. Ο συγκεκριμένος το κάνει μόνο από κομματικό πατριωτισμό, ή έτσι νομίζει. Και να σου πω κάτι; Βλάκας και κομματόσκυλο μαζί αποτελούν ανυπόφορο συνδυασμό.

Τσούγδω είπε...

@Πέτρος Κ.

Εντάξει απλά έχω πεθάνει με τα βιντεάκια του Βλάχου, κυρίως με το δεύτερο! Τέτοιες φιγούρες σπάνια βρίσκεις!
Βλάχος, Βερύκιος και Τράγκας είναι οι αγάπες μου!

Όσο για το θέμα της ερώτησης και να κερδίσει όλες τις περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ, πάλι ο Σαμαράς τρελούς θα μας βγάζει. Θα πει πως το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη τα κατάφερε και πως αυτό είναι ένα μήνυμα από το λαό προς τη ΝΔ να εντείνει τις προσπάθειες κτλ... Κλασικά εικονογραφημένα. Όλοι είναι κερδισμένοι!

koulpa είπε...

Δε με μέλλει αν οι όρκοι μας σβηστήκαν
δε με μέλλει και αν όλα ξεχαστήκαν,
πίστεψε με διόλου δεν πονώ
κι αν εσύ ξεχνάς κι εγώ ξεχνώ.

Δε με μέλλει αν η καρδιά σου άλλους θέλει,
δυνατά σου το φωνάζω δε με μέλλει.
Δεν ζηλεύω αυτα που αγαπάς
δε με μέλλει όπου θέλει ας πας.

Θα ξανάρθεις,
όσα χρόνια κι αν περάσουν θα ξανάρθεις.
Και συμπόνια θα ζητάς μετανιωμένος
θε να ‘ρθεις με ραγισμένη την καρδιά.

Θα ξανάρθεις,
δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθεις
όταν μάθεις πως εβγήκες γελασμένος,
θα ξανάρθεις ντροπιασμένος μια βραδιά.
χαχα και μόνο στη σκέψη της επιστροφής.. μου ήλθε αυτό το τραγουδάκι των γιαννίδη/σακελάριου.. θα το έβαζα σα μουσική υπόκρουση.. (και παράκρουση).. στο βιντεάκι που δεν είδα ακόμα.. τα μπολντ είναι τα γράματα που π΄ραξα λίγο τους στίχους.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

tzonakos είπε...

Αφου άντεξες και τον άκουσες ... μπράβο.
Αυτος δεν ηταν που τον Μάϊο του 2009 σε ομιλία του έλεγε οτι η κυβέρνηση Καραμανλή εκτόξευσε την ελληνική οικονομία ;
Πώς εγινε και βρεθήκαμε με αυτο το θεόρατο χρέος ; Το έκανε σε 11 μήνες η γαποκυβέρνηση ;
Κάποιοι μας δούλεψαν, δούλευαν, δουλεύουν και θα μας δουλεύουν, ως σύνολο πολιτών εννοώ, κάποιοι μας είπαν ψέμματα, ποιοί ειναι δεν ξέρω, αλλα εχει ενα δίκιο ο Σαμαράς, πράγματι κάτι δεν πάει καλά.
Το κατάλαβε κατα τη διάρκεια διακυβέρνησης άλλου κόμματος και οχι του δικού του.
Μήπως κι αυτον τον δούλευαν και δεν του ειχαν πει την αλήθεια για τα χρέη και τα μαγειρέματα στα οικονομικά ;
Τον δούλεψαν κι αυτον και μετά τον κάναν αρχηγό τους ... εβίβες !

Τσούγδω είπε...

@koulpa

Όταν σκέφτομαι την επιστροφή του τέως καταλληλότερου ένα τραγούδι μου έρχεται στο μυαλό : Θα 'ρθεις σαν αστραπή - Σπανουδάκης!!! Μόλις επιστρέψει θα του το αφιερώσω... http://www.youtube.com/watch?v=IfDISFLjGbU

@tzonakos

Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου. Πρέπει κάποια στιγμή να το δεχτούμε σαν πολίτες και να αυτοπυρποληθούμε που τον ψηφίσαμε...

Αυτό τουλάχιστον θα ήθελαν από εμάς οι λάτρεις του Καραμανλή και του Σαμαρά που κατέχουν την πάσα αλήθεια...

ακυβέρνητος είπε...

Εμένα τσούγδω μου, όταν σκέφτομαι την επιστροφή του ακαταλληλότερου (Ωχ, Παναγία μου) μου έρχεται στο μυαλό το τραγούδι του Μηλιώκα
http://www.youtube.com/watch?v=S_qWk5rAI4I&feature=related

Κωστάκη, αφιερωμένο...

sapphire είπε...

Πόσο άρρωστα πασοκικό είναι αυτό που λες ότι κάνει προπαγάνδα η ΝΔ την ώρα που για το ΠΑΣΟΚ κάνουν γκαιμπελίστικη προπαγάνδα το 90% των ΜΜΕ;δηλαδή έλεος...

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Μα δεν το είπα ως προσβολή. Τα λαζοπουλικά video είναι κλασσικό έργαλείο προπαγάνδας. Τώρα αν εσένα αυτή μου η διατύπωση σου φαίνεται "άρρωστα πασοκική" τι να σου πω.

Και για πες μου φίλε μου, ποιος κάνει προπαγάνδα ακριβώς και ποιος πέφτει θύμα της την σήμερον ημέρα?