1 Σεπτεμβρίου 2010

Σφηνάκια



  • Πρώτη μέρα της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους σήμερα- Καλό μήνα κιόλας- και κάτι μου λέει πως η δημοτικότητα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από -8% που ήταν στις "Θετικές μαζί με τις αρνητικές γνώμες" στη mega- δημοσκόπηση της GPO, θα προσεγγίσει μεγάλα διψήφια αρνητικά ποσοστά στο εγγύς μέλλον.
  • Πιο πιθανό βλέπω να ανασχηματίζεται το Μαριλιζάκι, παρά η Κατσέλη, την οποία έχουν λυσσάξει να ανασχηματίσουν.
  • "Η μεγαλύτερη κυοφορία ανασχηματισμού που έχει γίνει ποτέ", είπε προχθές ο Παύλος Τσίμας στο mega. Πραγματικά κυοφορία, γιατί κυριολεκτικά μας έχουν γκαστρώσει με τα διάφορα σενάρια μήνες τώρα.
  • Και ποιος κυοφορεί? Η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ? Θα σας γελάσω.
  • Μετά το πρώτο μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους τους ανασχηματισμολάγνους που είναι το αν θα φύγει ή αν θα μείνει η Λούκα έχουμε και το άλλο μέγα θέμα. Θα υπάρχει υπερυπουργός συντονιστής?
  • Υποτίθεται, λέω εγώ τώρα, πως τον συντονισμό της κυβέρνησης τον είχε αναλάβει ο Πάγκαλος αλλά για έναν περίεργο λόγο, όλοι ξεχνάνε να το αναφέρουν. Υποτίθεται επίσης πως τον συντονισμό της κυβέρνησής του, πρέπει να τον έχει ο Πρωθυπουργός και όχι ο εκάστοτε Υπερυπουργός.
  • Δηλαδή τι άλλο κάνει ένας Πρωθυπουργός πέρα από το να συντονίζει το κυβερνητικό έργο και να χαράσσει τις κατευθυντήριες γραμμες? Αφήστε που εκτός του Παγκάλου, υπάρχει και ο Παμπούκης, που είναι Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και υποτίθεται πως και αυτός συντονίζει...
  • Επέστρεψαν σχεδόν όλοι στα πόστα τους στα δελτία ειδήσεων και φυσικά την παράσταση έκλεψε η μεγάλη ντίβα του δελτίου του Mega, ο Ιωάννης Πρετεντέρης, που εμφανίστηκε εχθές και όχι στην πρεμιέρα του δελτίου (θα ήταν πολύ προβλέψιμο για μία ντίβα κάτι τέτοιο) και προς στιγμήν νόμιζα πως τον είχαν παστώσει με Τερακότα. Τόσο εξωτικό μαύρισμα είχε να δει η τηλεόραση, από την τελευταία εμφάνιση του Λάκη Γαβαλά.
  • Την ημέρα που επέστρεψε λοιπόν, είχαμε τους πρώτους εκσυγχρονιστικούς θρήνους, καθώς κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει, τι συνέβη και η Άννα Διαμαντοπούλου δεν ήταν μέσα στο top5 των υπουργών στη δημοσκόπηση που παρουσίασαν, όπως τους είχε συνηθίσει. Πιο πολύ σχολιάστηκε αυτό παρά το -8% της Ξενογιαννακοπούλου ή τα υψηλά ποσοστά του Λοβέρδου και του Παπακωνσταντίνου.
  • Βρισκόμαστε εν αναμονή της ανακοίνωση των υποψηφίων για τις δημαρχίες και τις περιφέρειες ανά την Ελλάδα και απ' οτι φαίνεται τα κόμματα δεν έχουν καταλήξει.
  • Στην μόνη περιφέρεια – σιγουράκι της Νέας Δημοκρατίας, αυτή της Μακεδονίας, κατεβαίνει όπως ήταν αναμενόμενο ο Πανίκας Ψωμιάδης, τέως ζορονομάρχης- τηλενομάρχης και νυν ζοροπεριφερειάρχης- τηλεπεριφερειάρχης.
  • Υπήρξε ένα μικρό προβληματάκι βέβαια, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς, ως πολέμιος της οικογενειοκρατίας δεν μπορούσε να χωνέψει πως ο αδερφός του Ψωμιάδη, προορίζονταν για αντιπεριφερειάρχης, αλλά ευτυχώς λύθηκε. Έτσι ο Αποστόλης Τζιτζικώστας - πως λέμε οικογενειοκρατία? καμία σχέση- θα είναι υποψήφιος στη θέση του.
  • Εν τω μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς έχει βαλθεί να κάνει τα νεύρα της Ντόρας τσατάλια, καθώς δεν παίζει το παιχνίδι της και δεν της πάει κόντρα εκεί που η ίδια το επιδιώκει. Στα Χανιά, όπως όλα δείχνουν, θα στηρίξει τον ξάδερφό της Κ. Βιρβιδάκη, στην Ευρυτανία δεν θα κατεβάσει δικό του υποψήφιο, στην Έλσα Παπαδημητρίου και στον Θανάση Γιαννόπουλο, έδωσε περιθώρια να ανασκευάσουν...
  • Εγώ προσωπικά, αν ήμουν Ντόρα, καπνούς θα έβγαζα που ο Σαμαράς το παίζει τόσο υπεράνω.
  • Τέλος, πλησιάζει η ημέρα που θα ανέβει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και έχει καλλιεργηθεί από τους υπουργούς η εντύπωση, πως ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να εξαγγείλει σειρά αναπτυξιακών μέτρων...
  • Για να δούμε, τι θα δούμε, γιατί μ' αυτά και μ' εκείνα, η "Ανάπτυξη" έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

3 σχόλια:

Swell είπε...

Φαίνεται ότι από τον πολύ συντονισμό που υπάρχει στη ΓΑΠεια κυβέρνηση, ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΤΕΛΕΙΑ "ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΙΑ"...

tzonakos είπε...

Exω την εντύπωση οτι ολα αυτά ειναι συγκρουόμενα του λούνα πάρκ, βάλε όπου λούνα-πάρκ, τα ΜΜΕ που τρελαίνονται να εχουν θέματα τους ανασχηματισμούς και τις εκλογές για να πρήζουν τον κόσμο με φιλολογίες, φημολογίες και ... φουμαροολογίες.
Επιπλέον όλα αυτά αποπροσανατολίζουν απο τα πραγματικά προβλήματα.
Καλά κάνω και βλέπω μόνο μπάσκετ στην τηλεόραση.
Καλό μήνα Τσούγδω.

Τσούγδω είπε...

@Swell

Όλο συντονίζονται και όλο αποσυντονισμένοι είναι... Η αλήθεια είναι όμως πως κάποιοι τραγικοποιούν τα πράγματα.

Γενικά σαν λαός έχουμε ένα μικρό πρόβλημα ... συντονισμού.

@ tzonakos

Βασικά δεν έχουν τι άλλο να παίξουν και συντηρούν εδώ και καιρό τις φήμες για τον ανασχηματισμό.

Ακατάσχετη ονοματολογία, προκλητική εμμονή με συγκεκριμένους υπουργούς και ρεπορτάζ "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".
Τα πραγματικά και καθημερινά προβλήματα, δεν τους αφορούν, αφού το μόνο που έχουν να κερδίσουν απ' αυτά είναι απλά κοινωνικά ρεπορτάζ που σαν ειδήσεις "δεν πουλάνε", εκτός και αν υπάρχει προοπτική ανθρωποφαγίας, οπότε αλλάζει το πράγμα.

Μωρέ καλά κάνεις και δεν βλέπεις τηλεόραση!!!

Καλό μήνα και σ' εσένα!