25 Ιουνίου 2010

Κι όμως κάποιοι ψυχανώμαλοι, χαίρονται...

Καθισμένοι σε ένα τραπέζι με πολλά μπυρόνια, συντροφιά με μία μεγάλη τηλεόραση ανοιγμένη σε ένα οποιοδήποτε κανάλι στην οποία τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τις επόμενες θα βλέπουν μουντιάλ, κάποιοι περίεργοι τύποι, κάθονται και παρατηρούν με ανυπομονησία την οθόνη.

Έκτακτο


Βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίπλα στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ενώ όλη η Ελλάδα πανιάζει, αυτά τα λιγοστά καθίκια πανηγυρίζουν γιατί πέτυχαν τον στόχο τους.
Μόλις ακούνε για νεκρό ... ενθουσιάζονται!

Μου έρχονται τέτοιες εικόνες στο μυαλό, σαν να βλέπω σε βίντεο το τι συνέβη και ανατριχιάζω. Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που μπορεί να χαίρεται με το θάνατο ενός συνανθρώπου του?

Τρομοκράτης, αναρχοαυτόνομος, εξουσιαστής, πράκτορας...

Είναι δυνατόν να χαίρονται? Να αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή ως κάτι το ευτελές σε σχέση με τον μεγάλο στόχο που θέλουν να φέρουν σε πέρας, είτε αυτός είναι η αποσταθεροποίηση, είτε η
συντηρητικοποίηση της κοινωνίας?
Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι σκατά υπάρχει στο κεφάλι μερικών ανθρώπων, πόσο
αρρωστημένοι και ψυχικά διαταραγμένοι μπορεί να είναι, για να σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών (παράπλευρες απώλειες γι΄αυτούς). Πραγματικά πολύ κρίμα για τον άνθρωπο....

Το τι έχει ακουστεί ήδη από τα πρώτα λεπτά δεν
περιγράφεται. Το πιο απίθανο σενάριο για τους λάτρεις της συνωμοσιολογίας, είναι να πρόκειται όντως για τρομοκρατικό χτύπημα από οργάνωση στόκων. Βέβαια κι εμένα απίθανο μου φαίνεται, διότι οι γνωστοί στόκοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι ατσούμπαλα χτυπήματα σε άκυρους στόχους. Ότι τώρα οι αμπλαούμπλες που απαρτίζουν την εγχώρια τρομοκρατία, σκέφτηκαν και οργάνωσαν αυτό το χτύπημα. Πλάκα μου κάνετε?

Αλλά εξίσου χλωμό μου φαίνεται να είναι σχέδιο της κυβέρνησης για να περάσει νύχτα το ασφαλιστικό.
Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η κυβέρνηση, ήταν αυτό, αρνητική προβολή της χώρας μας εν μέσω τουριστικής περιόδου. Κλειστά λιμάνια, τρομοκρατικά χτυπήματα... Ποιος νοήμον άνθρωπος θα έρθει στην Ελλάδα? Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δίνεται η εικόνα μίας ανοχύρωτης πολιτείας, όπου μπορεί να σταλεί βόμβα με μεγάλη άνεση σε υπουργό και μάλιστα σε ένα κτήριο- αστακό, που στεγάζει και τις μυστικές υπηρεσίες. Ε με συγχωρείτε αλλά είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό φαντάζει απίθανο.

Κάποιοι λένε: Να παραιτηθεί ο
Χρυσοχοίδης γιατί είναι άχρηστος. Ζήσαμε να το ακούσουμε κι αυτό. Άχρηστος γιατί? Ο πιο αποτελεσματικός υπουργός, τώρα ξαφνικά βγήκε άχρηστος?

Άλλα για να μην τρελαθούμε κιόλας, η βόμβα δεν υπάρχει περίπτωση να έφτασε εκεί χωρίς να υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση. Μα για τα κενά στον έλεγχο πακέτων, μα για τυχόν βλάβες σε μηχανήματα... Τι μόνο η ασφάλεια θα έχει φυτευτούς?
Τώρα για το πως πέρασε κάτω από τη μύτη της
ΕΥΠ (CSI bouzoukia)... Είναι γνωστό ότι η ΕΥΠ είναι για τα πανηγύρια. Με διοικητές διακοσμητικούς και γλέντια στα μπουζούκια, δε μου κάνει εντύπωση. Επίσης δεν τους έχω ικανούς να σχεδίασαν κάτι τέτοιο, ξένος δάκτυλος βρωμάει.

Κι έχεις το ΚΚΕ και τον
ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά πιστεύουν πως όλα αυτά συμβαίνουν για να πνιγεί το λαϊκό κίνημα και η λαϊκή οργή. Ναι όλοι με αυτή τη σκέψη κοιμούνται και ξυπνάνε, πως δηλαδή θα καταφέρουν να σαμποτάρουν την αριστερά. Μην ανησυχείτε, αυτοσαμποτάρεστε μία χαρά.

Ζούμε σε περίεργες μέρες και αν δεν θέλουμε να πάθουμε ομαδική παράκρουση καλύτερα να πάψουμε να υφαίνουμε σενάρια....


Άντε παιδιά όποιοι κι αν είστε, καλή συνέχεια στα φονικά....

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα διαφωνήσω επί της ουσίας, αλλά για την λεπτομέρεια του αν έπρεπε ή όχι να παραιτηθεί ο οποιοσδήποτε πετυχημένος ή όχι υπουργός, όταν στον τομέα ευθύνης του, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι προσωπική για το συγκεκριμένο περιστατικό, υπάρχει νεκρός με τέτοιο τρόπο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.

Τα "νέα πολιτικά ήθη και πολιτισμός" που σε ανύποπτο χρόνο αρέσει σε πολίτες και πολιτικούς να ευαγγελιζόμαστε, είναι κατά τη γνώμη μου ακριβώς αυτό.
Ο υπουργός και ο κάθε λειτουργός να εγκαταλείπει την καρέκλα του επειδή κάτι σοβαρό πήγε στραβά στον μηχανισμό εποπτείας του.

Οι πολιτικοί που θα μάθουν να συμπεριφέρονται κάποτε μ΄αυτόν τον αληθινά πολιτικό τρόπο, αδιαφορώντας για την εκμετάλλευση τέτοιων κινήσεων απ΄όλους τους υπόλοιπους πολιτικάντηδες, θα είναι οι μόνοι που θα διασωθούν πλέον στη συνείδηση των πολιτών.

Τσούγδω είπε...

@ Φοράδα στ' αλώνι

Αυτό που συνέβη είναι και τραγικό και τραγελαφικό και πραγματικά δεν ξέρω αν ο Χρυσοχοίδης πρέπει να παραιτηθεί ή όχι. Λίγο που ήταν ο στόχος, λίγο οι επιτυχίες του παρελθόντος, λίγο η αποφασιστικότητα που δείχνει...

Αυτό που έγινε όμως, είναι πολύ βαρύ για να περάσει στο ντούκου, με υποσχέσεις πως οι άνανδροι δολοφόνοι θα πιαστούν και τις κλασικές γενικότητες.

Ελπίζω μόνο αν παραιτηθεί να μην αναλάβει κανένας ντολμάς, τύπου Λοβέρδου, γιατί τότε οι δολοφόνοι θα κάνουν πραγματικό πάρτυ.

tsaousa είπε...

Πέρνα κάποια στιγμή από το μπλογκ μου να δεις πόσο και πώς χαίρονται μερικοί. Διάβασε σχόλια να δεις.

Χτες είδα τον Χρυσοχοίδη για πρώτη φορά με βλέμα κοινού θνητού.
Δεν ξέρω αν αυτό θα μπορούσε να τον κάνει να παραιτηθεί,αλλά τον κόβω να σκυλιάζει περισσότερο και να μην παραιτείται θεωρώντας οποιοδήποτε άλλον ανάξιο να αναλάβει ειδικά τώρα.
Θα συμφωνούσα με αυτό το σκεπτικό.

Βρε Τσούγδω, αυτό το "ξένοι πράκτορες" από πού προκύπτει. Έτσι έλεγαν και για τη 17ν και όλοι είναι ντούροι, Έλληνες μελισσοκόμοι, γιοί παπάδων, διανοούμενοι.

Τσούγδω είπε...

@tsaousa

Προκύπτει από το γεγονός πως δεν έχω σε καμία εκτίμηση τα εγχώρια τρομοκρατο- φασιστάκια. Δεν πιστεύω πως είναι ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο ξαφνικά ντου και βόμβες σε άκυρα σημεία μπορούν να βάζουν.
Πως να στο πω πιστεύω πως ούτε καν θα είχαν σκεφτεί μία τέτοια ενέργεια, εφόσον το μυαλό τους έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Πιστεύω πως ο Χρυσοχοιδης σκέφτεται ακριβώς έτσι κι ελπίζω να μην παραιτηθεί.

tzonakos είπε...

Κι όμως υπάρχουν ανθρωπίδια που χαίρονται.
Χαίρονται οταν συμβαίνουν αυτά χωρίς να σκέφτονται τι θα έλεγαν αν ηταν δικός τους άνθρωπος κάποιο θύμα. Τους αρκεί να βάλλεται η εξουσία όπως κι αν γίνεται αυτό.
Ασε δε η τρομολαγνεία των τιβι καναλιών !

Τσούγδω είπε...

@tzonakos

Τους φαίνεται πολύ μακρινό... Και αυτό είναι το λάθος που κάνουμε όλοι. Μας φαίνονται τα πάντα πολύ μακρινά και όταν χτυπήσει το κακό τη δική μας πόρτα, περιμένουμε από όλη την κοινωνία να συμπάσχει, ενώ εμείς αντίστοιχα είχαμε αδιαφορήσει...

ακυβέρνητος είπε...

“…Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι σκατά υπάρχει στο κεφάλι μερικών ανθρώπων…”
Αυτό ακριβώς υπάρχει στο κεφάλι τους Τσούγδω μου. ΣΚΑΤΑ!!!

Επί της ουσίας όμως. Αν έπρεπε να υπάρχει παραίτηση υπουργού κάθε φορά που υπήρχε ολιγωρία της κρατικής μηχανής, κάθε φορά που ασκούσε πλημμελώς τα καθήκοντά του ένας χαμηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος, κάθε φορά που κάποιο κάθαρμα-δολοφόνος έβρισκε τις «τρύπες» του συστήματος, τότε δεν θα είχαμε υπουργό ούτε μιας εβδομάδας.
Δεν θα επικαλεστώ την επαναλαμβανόμενη μαλακία της προηγούμενης Κυβέρνησης στην περίπτωση Παλαιοκώστα ο οποίος απέδρασε δύο φορές, από την ίδια φυλακή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χωρίς να παραιτηθεί κανένας, για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα. Φαντάζομαι όμως ότι δεν θα έπρεπε να πληροφορηθεί από τηλεοράσεως ο υπουργός ότι τα δέματα που αποστέλλονται από τα ΕΛΤΑ δεν ελέγχονται από το Ταχυδρομείο γιατί οι ταχυδρομικοί πιστεύουν ότι τα ελέγχουν οι αστυνομικοί, ενώ οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα ελέγχουν οι ταχυδρομικοί. Αυτό το μπάχαλο είναι αηδιαστικό και κόστισε μια ζωή.
Με αυτή την έννοια λοιπόν θα συμφωνήσω με τη ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ που μίλησε για νέα πολιτικά ήθη και πολιτισμό που ευαγγελίζονται οι κυβερνώντες.
Για να μην αδικώ όμως τον Χρυσοχοϊδη πιστεύω ότι η παραίτηση του θα ήταν ακριβώς το ζητούμενο των τρομοκρατών του κώλου που αφαίρεσαν με πρόθεση τη ζωή ενός αθώου. Ο συγκεκριμένος μέσα σε ελάχιστους μήνες έχει τέτοια αποτελέσματα και τέτοιες επιτυχίες (όποιος δεν το παραδέχεται, έχει τεράστιο πρόβλημα και να το ψάξει) που δεν είχαν 10 προηγούμενοι του υπουργοί. Αυτό είναι που ενόχλησε και τον στοχοποίησαν. Αν παραιτηθεί και λουφάξει, μπορεί έκτοτε να μην αποτελεί στόχο της τρομοκρατίας, θα εισπράξει όμως
την απέχθεια ενός ολόκληρου λαού.

Τσούγδω είπε...

@ Πέτρος Κ.

Συμφωνώ απόλυτα.

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι ολοι οι υπουργοι που περασανε απο αυτο τον ερμο τον τοπο να ειχαν μια υποψια απο τον τσαγανο του Χρυσοχοιδη. Πολλα πραγματα δεν θα ηταν οπως ειναι σημερα!

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνης

Συμφωνώ μαζί σου αν και πίστεψέ με πάρα πολλοί πιστεύουν, πως είναι απλά ένας αχυράνθρωπος. Εγώ προσωπικά όχι, τον έχω σε αρκετά μεγάλη εκτίμηση και χαίρομαι που δείχνει τόση αποφασιστικότητα...
Άντε να δούμε πόσο θα αντέξει ακόμη.