13 Ιουνίου 2010

Οι 2 πρώην Πρωθυπουργοί- Α ρε Τράγκα και λίγα τους σούρνεις...

Τον Τράγκα τον αντιπαθώ όσο λίγους δημοσιογράφους. Αυτή η "αλητεία" και ο λαϊκισμός με τον οποίο προσεγγίζει τα διάφορα θέματα, μου τη δίνουν άσχημα. Όμως δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας που διαφωνεί με τα όσα λέει τον τελευταίο καιρό για τους πρώην Πρωθυπουργούς. Ακραία? Ίσως, αλλά δε θα μας βγάλουν και τρελούς στο τέλος...
Και ο Καραμανλής και ο Σημίτης, είναι υπόλογοι και σε μία ενδεχόμενη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία πρέπει να καταθέτουν νυχθημερόν και να μην τους επιτραπεί η έξοδος από τη Βουλή. Πρέπει να διαμορφωθεί ειδικό δωματιάκι δίπλα από την αίθουσα συνεδριάσεων της επιτροπής, όπου και θα κοιμούνται, έτσι ώστε η κατάθεσή τους να ξεκινάει χάραμα και να τελειώνει βράδυ.

Ο Καραμανλής


Πλήρως απαξιωμένος πλέον στα μάτια των Ελλήνων, το πάλαι ποτέ μεγάλο κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας, τώρα σουλατσάρει με το πορτοκαλί του μαγιουδάκι στις παραλίες και εισπράττει την αδιαφορία του κόσμου. Ούτε να τον κράξουν δεν μπαίνουν στον κόπο, αφού έχουν καταλάβει πως ουσιαστικά ήταν μία απλή βιτρίνα, ένα όνομα που έφερνε ψήφους και την πολιτική των κυβερνήσεών του, την χάραζε το σκιώδες περιβάλλον του.
Φυσικά και δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται να δει τι έχει να πει ο Καραμανλής για την παρούσα κατάσταση. Εισπράττει τη λιγότερη δυνατή κατακραυγή, αφού στα μάτια όλων πλέον είναι απλά ο άχρηστος.

Το άλλοθι της αχρηστίας όμως, δε τον καθιστά και αθώο. Είναι υπόλογος για τις επιλογές του, για τις σκανδαλάρες επί των ημερών του, για το κλείσιμο της Βουλής, για το γεγονός πως αυτό που κάνει τώρα ο Παπανδρέου με τις εξεταστικές, δεν το έκανε αυτός, πριν, που δεν είχαμε αυτή την κρίση, το ΔΝΤ δερβέναγα και που οι ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων δεν είχαν παραγραφεί.

Αλλά να σας πω κάτι, πιστεύω πως ο Καραμανλής ήταν παραπλανημένος Πρωθυπουργός ( ο μόνος παραπλανημένος ίσως). Το μόνο που περιμένω από αυτόν είναι μία συγνώμη και να μας αφήσει ήσυχους και από εκεί και πέρα, να ασχοληθούμε με τα διαμάντια που είχε στο περιβάλλον του.

Ο Σημίτης όμως είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο....

Ενώ ο Καραμανλής έχει επιλέξει να εξαφανιστεί και να κάθεται στα πίσω έδρανα της Βουλής (και πολύ καλά κάνει κατά την άποψή μου) ο Σημίτης, που ευτυχώς δεν βρίσκεται στο Κοινοβούλιο (ήθελε να είναι και επικεφαλής στο Επικρατείας τρομάρα του...) έχει επιλέξει άλλη τακτική τον τελευταίο καιρό, την οποία θεωρώ ιδιαίτερα προκλητική.

Ποντάροντας στο γεγονός ότι οι Έλληνες είμαστε χρυσόψαρα και ξεχνάμε εύκολα, έχει επιλέξει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες, σαν να πρόκειται για το τρίτο μάτι στην όλη ιστορία, για έναν ξένο οικονομικό αναλυτή, όπου λίγο πολύ υπερασπίζεται, αντικειμενικά πάντα και με.... στοιχεία, την περίοδο διακυβέρνησής του, όπως σήμερα στο Έθνος καλή ώρα.
Πιστεύει πως ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ας πούμε, τα ρίχνει όλα στον Καραμανλή και σκέφτεται πως τουλάχιστον ο Σημίτης μας έβαλε στην ΟΝΕ, έκανε 2-3 έργα πνοής (Αττική Οδός, γέφυρα Ρίου –
Αντιρρίου)... Δεν είναι έτσι όμως.

Ο άνθρωπος αυτός, στον οποίο "ανεξάρτητες" εφημερίδες όπως το Έθνος, δίνουν βήμα για να εκφράσει με μακροσκελή άρθρα την αδιάφορη για εμάς άποψή του, είναι υπόλογος. Αντί να απολογείται, εκφέρει και ... άποψη! Είναι το δεύτερο άρθρο του Σημίτη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπου ουσιαστικά πάει να βγάλει τον εαυτό του λάδι.
Για ακόμα μία φορά δεν μπαίνει στον κόπο να αναφερθεί σε ΤσουκατοΜαντέληδες, σε τυχόν λάθη που έγιναν κατά την περίοδο διακυβέρνησής του, στα περίφημα ομόλογα της Goldman Sachs, έστω το κέρατό μου να υποκριθεί πως δεν γνώριζε τίποτα για το τι έκαναν τα δεξιά του χέρια... άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή. Και αντί η "αδέσμευτη" εφημερίδα να του πει: "θες αγάπη μου να γράψεις άρθρο? Μήπως καλύτερα να μας έδινες μία συνέντευξη, μη μας πάρουν με τα νεράτζια?" ,κάθεται και φιλοξενεί, άρθρα – προσβολή στη νοημοσύνη των όποιων αναγνωστών της. Κατανοώ βέβαια πως όταν έχεις φάει ψωμί από κάποιον, του κάνεις τα χατήρια....

Σήμερα στο
Έθνος λοιπόν, σε ένα άρθρο που χαρακτηρίζεται παρέμβαση (χαχαχχα) ο πρώην Πρωθυπουργός, μας λέει για την γιγαντιαία προσπάθεια που έγινε για να μπει η Ελλάδα στην ΟΝΕ, για το πως κατόρθωσε με την πολιτική που εφήρμοσε να πληρεί τα κριτήρια ένταξης, για τις αστοχίες της ΕΕ σε σχέση με τις χώρες του Νότου....

Ας δούμε όμως τι λέει μέσα σε όλα ο Σημίτης:


  • Η Ελλάδα χάρη σε μια συνεπή πολιτική σταθεροποίησης, η οποία μείωσε τα ελλείμματα, τον πληθωρισμό, την ανεργία και ενίσχυσε την ανάπτυξη, πέτυχε τον στόχο της.
  • Η ΕΚΤ ακολουθούσε επεκτατική νομισματική πολιτική που προωθούσε την ανάπτυξη στις οικονομίες του Βορρά. Αποτέλεσμα ήταν να εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα....
  • Οι χώρες του Νότου, και ιδίως η Ελλάδα, που ήταν λιγότερο ανταγωνιστικές οδηγήθηκαν στη διόγκωση των ελλειμμάτων του εμπορικού ισοζυγίου και σε αυξημένο δανεισμό. Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνήσεις τους δεν αντέδρασαν.
  • Το πρόβλημα είναι και ότι η λειτουργία του όλου συστήματος βασίζεται στην παραγωγικότητα, στην ανταγωνιστικότητα, στις επενδύσεις, στο επίπεδο γνώσης, σε στοιχεία στα οποία ορισμένα κράτη υπερτερούν και άλλα υστερούν. Χρειάζονται εξισορροπητικοί μηχανισμοί και για την καταπολέμηση της υστέρησης.
  • Έχουμε όμως και σε άλλες εποχές πετύχει να ξεπεράσουμε κρίσιμες καταστάσεις. Η ένταξη στην ΟΝΕ αποτελεί ένα παράδειγμα. Η έξοδος από την κρίση εξαρτάται λοιπόν κατά κύριο λόγο από τη δικιά μας δουλειά. Δεν πρόκειται να προκύψει χωρίς επίπονη και συνεχή προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε.

Όσον αφορά στην τελευταία παρατήρηση... Από τον Παπανδρέου, από τον Σαμαρά, από τον Καρατζαφέρη, ανέχομαι να ακούω τέτοιες τοποθετήσεις. Από τον Σημίτη όμως όχι. Δεν δικαιούται να λέει τέτοιες κουβέντες. Δεν δικαιούται ο άνθρωπος που κυβέρνησε 8 χρόνια με τους αετονύχηδές του, να ζητάει από τον λαό να σκύψει και να δουλέψει. Έστω και αν αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε, ο Σημίτης δεν δικαιούται να μας το ζητάει.
Επίπονη και συνεχής προσπάθεια θα υπάρξει και σίγουρα μπορούμε, αλλά λατρεμένε μου Σημίτη εσύ ειδικά δεν δικαιούσαι να κάνεις τέτοιες διαπιστώσεις και σκέψεις. Και τέλος πάντων άμα θέλεις κάπου να τα πεις, πεσ' τα στη Δάφνη, αλλά μη μου τα κοτσάρεις και σε άρθρα - παρεμβάσεις της πλάκας.

Θα συμβούλευα τον Σημίτη να ακολουθήσει τη μέθοδο Καραμανλή. Μούγκα στη στρούγκα δηλαδή. Δεν είναι εποχές για να προκαλείς καλό μου Σημίτη. Τι κρίμα να μη ζει ακόμη η Μαλβίνα να σε πιάσει και να σε κάνει αλοιφή με αυτά που λες.

ΥΓ: Σε περίπτωση που και ο Καραμανλής ετοιμάζεται να κάνει άρθρο- παρέμβαση σε καμιά Real News, ας τα πει καλύτερα στην Νατάσα.
ΥΓ2: Ναι έχω αλλεργία στον Σημίτη, τι να κάνουμε??? Έχω δοκιμάσει να τον δω με άλλο μάτι, να πείσω τον εαυτό μου να προσπαθήσει να τον συμπαθήσει, αλλά δεν μου βγαίνει... Το ξέρω είμαι αγύριστο κεφάλι, ο άνθρωπος έχει προσφέρει τόσα... Σταυρώστε με!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάαααααααλιστα.
Τρωκτικό - Μάκης - Τράγκας..... :)))
Παιδί μου έχεις πέσει στα ναρκωτικά.... Kάνε κάτι γρήγορα...
:)))))))))

Φιλιά και χαιρετίσματα στους ....τέως
Παρεπιπτόντως οι τέως πρωθυπουργοί είναι σαν τους τέως γκόμενους.
Οι κάποτε θεοί, γίνονται πλέον "ακατανόμαστοι".... :)))
Αλλιώς δεν θα ήταν τέως.
Ούτε οι μεν, ούτε οι δε
(κυρίως οι γκόμενοι) :))))))))))

Τσούγδω είπε...

@ Φοράδα στ' αλώνι

Το έχω ρίξει στα σκληρά, διότι με αυτόν τον τρόπο τσιτώνω, βρίσκομαι σε υπερένταση, οπότε δε νυστάζω εύκολα και κατά συνέπεια κάνω πιο παραγωγικό και πολύωρο διάβασμα.
Τακτική όχι αστεία!!!! (σε έπεισα???)

Πρώην Πρωθυπουργοί- Πρώην γκόμενοι

Όπως τα λες. Ο τέλειος πρώην που αυτός ήταν και άλλος κανένας, ο "one and only", ο σταθμός της ζωής μας και λοιπά ρομαντικά, που μετά γίνεται απλώς ο "μαλάκας"

tsaousa είπε...

χαχαχα! Πέθανε με το σχόλιο της Φοράδας σχετικά με τους πρώην!

Πάντως, δεν κάνει συγκρίνεις τα σκατά με τα παλτά.
Είσαι επιπλέον επιεικής με τον Καραμανλή ότι δεν γνώρισε.
Απλώς στην καραπουτσακλάρα του ο Ελληνικός λαός.

Ο Σημίτης, άλλο πράγμα , τεχνοκράτης με συγκεκριμένη νοοτροπία.
Νόμιζε ότι όλοι ήταν σαν αυτόν.
Συμφωνώ απόλυτα όμως για το "απόκοσμο" της αρθρογραφίας του.

Τσούγδω είπε...

@tsaousa

Σκατά --> Σημίτης
Παλτά---> Καραμανλής

Δεν είπα ότι ο Καραμανλής δεν γνώριζε, είπα ότι "παραπαλανήθηκε". Όντας αδιάφορος για τα πάντα, χέστηκε για τα πάντα και είχε εκχωρήσει τη διακυβέρνηση της χώρας στα γνωστά λαμόγια. Αυτός απλά ξυνόταν και δε τον ένοιαζε τίποτα.

Τι εννοείς νόμιζε πως όλοι ήταν σαν αυτόν ο Σημίτης? Τίμιοι ας πούμε???

koulpa είπε...

πωπω πολυγραφότατη.. εγώ ένα τη βδομάδα και να δούμε.. πρέπει να διαβάσω αυτά που έχασα τώρα.. :):)
λοιπόν ο καραμανλής ήταν η καταξίωση της εθνικής ανισοροπίας.. κάτι σα τον μπουσ για τους αμερικάνους.. μια φορά για μένα ήταν λίγο πιστικός.. το 2000 με την ορμή της νεότητας.. και δε τα κατάφερε.. το 2004 και ένα κουράδι (να μη το κάνω θυλικό) να ήταν στην αρχηγία της νδ.. θα έβγαινε καταληλότερο.. και μετά από 4 χρόνια απραξίας.. με χίλια όσα που είχαν αρχίσει ήδη να φάινονται ξαναβγήκε!!!!!!
ο σιμήτης θεωρώ ότι κάτι έκανε.. όχι κάτι.. ίσως η μόνη επιτυχημένη περίοδος μετά την πρώτη του βενιζέλου.. αλλά.. πιστέυω ότι ήξερε πολύ καλά τι γινόταν.. και είχε παραδεχθεί ότι δεν γίνεται τίποτα.. και αυτή η παραδοχή έβαλε τα τελευταία καρφιά στη κάσα της οικονομίας μας.. να πη πώ και βίδες.. το ηλήθειο είναι ότι δεν έχασε για τις ατασθαλείες που όλοι ήξεραν.. αλλά για το χρηματηστήριο.. λες και θα μπορούσε προθυποργός να πει κάτι άλλο.. να πει ας πουμε "το χρηματήστήριο ειναι μια φούσκα που θα σκάσει".. που μπορεί να ήταν εμφανές.. αλλά θα προκαλούσε απλά νωρήτερα την πτώση του.. :):)
παπα δε ποστάρω στο δικό μου και είπα να ποστάρω εδώ :):)
την καληνύχτα μου :):)

Τσούγδω είπε...

@ koulpa

Μη φανταστείς, σε κάθε εξεταστική με πιάνει. Δικαιολογία για να μη διαβάσω...

Το πιο ηλίθιο είναι πως oι περισσότεροι θεωρούν το Χρηματιστήριο το μεγαλύτερο σκάνδαλο ever, ενώ ουσιαστικά ήταν επιλογή τους να τζογάρουν.
Και η οικογένειά μου έχασε πολλά, αλλά μετά δε φασκέλωναν τον Σημίτη (και φαντάσου δεν είναι καν ΠΑΣΟΚ) αλλά τον εαυτό τους που πήγαν σαν τα ζούδια και έπαιξαν επειδή ήταν η ... μόδα!

koulpa είπε...

χαχαχαχαχα τα διέγνωσα τα ταπινά σου κίνητρα αλλά δε γνωριζόμαστε τόσο όσο να τα στιγματίσω.. :):)
ναι είναι τραγικά αστεία αυτή η χώρα.. εγώ γενικά δεν είμαι του τζόγου.. και δε κρατώ ποτέ περίσευμα για να το χάσω.. οι μίσοι μου γνωστοι έπαιζαν και οι άλλοι μισοι είχαν κάνει γραφία.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Konstantinos είπε...

Καραμανλης. Κριμα τα λιτρα του. και τα εχει και πολλα.

Σημιτης. Το σημερινο του αρθρο μου φανηκε λιγο περιεργο. Περιέργως δεν διαφωνω με αυτα που λεει σε γενικες γραμμες για το ευρω. Αλλα γιατι να παινευει τον εαυτο του? μαλλον καπου τα εχασε.

Παντως θελω να το δω απο την αλλη πλευρα το θεμα. Γιατι εγω τους εχω λυπηθει και τους δυο. Γιατι δεν μας φταινε μονο αυτοι. Δεν μπορει απο εναν ανθρωπο να ζητουμε να εχει τον ελεγχο των παντων. Φταινε καποιοι υπουργοι, καρεκλοκενταυροι, και λοιποι χαρακτηρισμοι. οι προθυπουργοι περιστοιχιζονταν απο κολακες, ψευτες και πονηρους τυπους, που τωρα πια τους κραζουν. Βλεπε και Τραγκας με τα εκατομυριας της κρατικης διαφημισης.

Και τελικως τους λυπαμαι. Ακομη και τον Καραμανλη που δεν τον πηγαινα μια, πιστευω πως ισως συντομα βγει και τους δωσει ολους. Ξεσκεπασει τα λαμογια της τραγικης διακυβερνησης του. Γιατι δεν εχει τιποτα να χασει. μπορει να κερδισει και λιγο στα ματια του κοσμου.

ΥΓ. ο Τραγκας, οταν του γεμιζε η κυβερνηση με εκατομυρια σε διαφημιση κρατικη την εφημεριδα του που διαβαζε 3 και ο κουκος, μονο καλα λογια ελεγε για τον Καραμανλη. Τωρα θυμηθηκε να τον κραξει... Τρομαξα με την συμπλευση με τον τραγκα που εδειχνε ο τιτλος σου...

Πρετεντέρης είπε...

Ο Σημίτης είναι εργατικός, είναι "μάνατζερ" και θα ήταν πολύ χρήσιμο να είναι κάπου και να δουλεύει για την χώρα.

Αλλά ο κομπλεξάρας ο ΓΑΠ δεν τον θέλει. Προτίμησε την Παναρείτη και την Κλώνη και την Τσόκλη για το επικρατείας.

ακυβέρνητος είπε...

Τσούγδω καλησπέρα. Ψιλομπερδεύτηκα με το άρθρο. Για τη σημερινή κατάντια ευθύνες έχουν όλοι. Όχι όμως τις ίδιες. Το θεωρώ και λάθος και άδικο. Τον Σημίτη προσωπικά δεν τον συμπάθησα ποτέ. Είχε μια αποκρουστική αύρα, αγέλαστος, απλησίαστος, σκληρός. Εκ των πραγμάτων όμως γίνονται οι συγκρίσεις με το διάδοχό του στη πρωθυπουργία. Και εκεί είναι που υπερέχει σε όλα (εξαιρουμένης της δυσλεξίας).

Ακόμη και ο Αλογοκλέφτης, ο οποίος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης μιλούσε για τραβεστί οικονομία, όταν υπουργοποιήθηκε (συμφορά μας) παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ. Έλεγε και αυτός ψέματα; Πιθανόν. Άλλωστε δεν θα είναι και το μοναδικό του ψέμα. Βγήκε η Goldman Sachs και αποκάλυψε το κρυφό δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ που πήρε η Ελλάδα επί Σημίτη. Με αυτό το δάνειο «κοροϊδέψαμε» τις άλλες χώρες και μπήκαμε στη ζώνη του ευρώ. Έλα όμως που ακριβώς το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι, με πρώτη και καλύτερη τη Γερμανία. Δηλαδή κλέψαμε τον κλέφτη; Αλήθεια, αυτό το δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση; Πάμε για πτώχευση λόγω των 2,5 δισ; Ούτε ο πιο ηλίθιος δεξιός δεν μπορεί να το χάψει (ο μαλάκας πάλι μπορεί).

Θα διαφωνήσω με την άποψη που διατυπώνεις ότι καλά κάνει ο ακαταλληλότερος και κρύβεται στα τελευταία έδρανα της Βουλής και δεν προκαλεί με τη στάση του. Ίσα – ίσα αυτό είναι που προκαλεί. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ανάγκη να βγει από το λαγούμι του και να ζητήσει έστω μια συγγνώμη. Συγγνώμη για την πολιτική του, για τις επιλογές των προσώπων, για το σημερινό αδιέξοδο, για την διεθνή απαξία της χώρας και πιο πολύ για το μέλλον που έκλεψε από τη γενιά που έρχεται; Θα μου πεις «αρκεί μια συγγνώμη;». Φυσικά και όχι. Τουλάχιστον όμως θα έδειχνε μια διάθεση μεταμέλειας. Ούτε και αυτή υπάρχει. Ούτε καν μετάνιωσε. Να σου θυμίσω επίσης την απάντηση που έδωσε ερωτώμενος λίγο πριν τις εκλογές για το τι θα κάνει σε περίπτωση ήττας. «Θα είμαι στην πρώτη γραμμή και θα δίνω τον αγώνα» είχε διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους του. Αν η πρώτη γραμμή είναι στο τέλος τότε να γυρίσουμε τη Βουλή ανάποδα για να τον έχουμε μπροστά.

Είναι πολλά τα λεφτά που σπατάλησαν, άρπαξαν, έκλεψαν, έφαγαν. Δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας (αριθμός 1) από δαύτους να μας δώσει μια πειστική απάντηση πως στο διάολο γίνεται τα 148 δισ. ευρώ χρέος που παρέδωσε ο Σημίτης να διπλασιαστεί μέσα σε 5,5 χρόνια και να φθάσει τα 293 δισ.!!!

Όσο για τον Τράγκα, τα είπε όλα ο Konstantinos. Θυμάμαι τον Τράγκα επί Σημίτη να κλαίει (κυριολεκτικά) στο γυαλί επειδή
δεν έδιναν στη «ΧΩΡΑ» του κρατικές διαφημίσεις. Λίγο αργότερα του έδωσαν και σταμάτησε την κλάψα. Ε όχι τιμητής και ο Τράγκας!!!

Τσούγδω είπε...

@ Konstantinos

Σίγουρα δεν μπορεί να ελέγχει ένας άνθρωπος τα πάντα, αλλά είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που κάνει και κρίνεται από αυτές.
Δεν υπάρχει περίπτωση ο Καραμανλής να κάνει κάτι τέτοιο, μετά κι αν θα τον φάνε. Τα λαμόγια της διακυβέρνησής του, έχουν πολύ περισσότερη δύναμη και επιρροή από τον ίδιο.

Το ξέρω ο τίτλος είναι λίγο τρομακτικός, ξεκαθάρισα όμως από την αρχή την άποψή μου για τον Τράγκα. Δεν τον έχω σε καμία εκτίμηση, αλλά τουλάχιστον το απίστευτο θράσος του, του επιτρέπει να λέει με μεγαλύτερη ευκολία αυτά που λέει για τους τέως Πρωθυπουργούς

@Πρετεντέρης

Αυτό είναι ψευδώνυμο?

@Πέτρος Κ.

Φυσικά και δεν ευθύνεται αυτό το δάνειο, ψίχουλα είναι μπροστά στο τεράστιο χρέος και μέσω αυτού πετύχαμε να μπούμε στην ΟΝΕ, αν ήμασταν εκτός τώρα θα είχαμε κηρύξει πτώχευση...
Τώρα για τον Αλογοσκούφη, πιστεύεις πως του ήταν δύσκολο να πει ένα τόσο δα ψεματάκι (το θέμα είναι πότε το είπε, πριν ή μετά)?

Για τον Καραμανλή τώρα, ίσα ίσα που είπα πως πρέπει να πει μία συγνώμη. Προσωπικά δεν θα αντέξω να τον ακούσω να λέει το οτιδήποτε άλλο, ήτοι να επιρρίπτει ευθύνες οπουδήποτε αλλού για το χάλι της οικονομίας και να απαριθμεί τα κατορθώματα της Νέας Διακυβέρνησης... Εσύ θα το αντέξεις?

Τώρα αν οι ψηφοφόροι του, που ακόμη και τώρα τον έχουν Θεό, θέλουν να μάθουν τι έχει να πει το μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, πάω πάσο.

Για τον Τράγκα απάντησα και στον Κωνσταντίνο. Τον απεχθάνομαι, αλλά με τα όσα σούρνει καθημερινά στους τέως, συμφωνώ.