24 Ιουνίου 2010

Σφηνάκια

  • Πρέπει να το καταλάβουμε κάποια στιγμή πως δεν γίνεται να έχουμε πάντα την τύχη με το μέρος μας... Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα γκαντέμικη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως μέχρι πριν μερικούς μήνες, είχαμε μία ιδιαίτερη κωλοφαρδοσύνη.
  • Δεν θα αναφερθώ σε Μουντιάλ και λοιπά, αλλά πραγματικά τόση γκαντεμιά που βαράει τη χώρα μας, μόνο τυχαία δεν είναι.
  • Ας πούμε πηγαίνετε στο παράθυρό σας και κοιτάξτε έξω... 24 Ιουνίου... Εδώ και 3 μέρες αρχίσαμε πάλι να φοράμε τζιν και ζακετούλα σαν να είναι φθινόπωρο. Δηλαδή έχουμε που έχουμε την καταθλιψούλα μας, είναι και αυτός ο βρωμόκαιρος... Θες να πας για ένα μπάνιο βρε αδερφέ και φοβάσαι πως θα ξεσπάσει καταιγίδα, άσε που είμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε άσπροι μέχρι ο καιρός να σοβαρευτεί επιτέλους. Πολύ ύποπτος καιρός....
  • Ρε Μητσοτάκιδες τώρα βρήκατε? Καλοκαιριάτικα? Όσο καλά και να το κρύβετε σας μυριζόμαστε από μακριά το κέρατό μου! Το μαρτυράει ο καιρός πως κάτι ετοιμάζετε! Άντε να τελειώνει το συνέδριο της ΝΔ μπας και πάμε για κανένα μπάνιο...
  • Φυσικά αφού κλεινόμαστε στο σπίτι μας, ενώ σε άλλη περίπτωση τα πράγματα θα είχαν χαλαρώσει λίγο, είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε την επικαιρότητα.
  • Όχι άλλο Λοβέρδο, δηλαδή σας ικετεύω, δεν αντέχω άλλο. Μοναχικός καβαλάρης, αγωνιστής από τους λίγους και μεγάλη ηθοποιάρα. Εντάξει για να μην τον αδικώ, ο άνθρωπος φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένος και κουρασμένος, αλλά ποιός ο λόγος να τρώει τη θέση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στα παράθυρα?
  • Δηλαδή βρε αγόρι μου έχεις τόση δουλειά και ταλαιπωρείσαι τόσο, σου περισσεύει μία ώρα της ημέρας και αντί να κάτσεις να ξεκουραστείς κάθεσαι και ξεκατινιάζεσαι στα παράθυρα, για να μας πεις τι; Ότι πιέζεσαι και ότι δεν θέλεις να πάρεις τα μέτρα που είσαι αναγκασμένος να πάρεις?
  • Χαίρω πολύ! Μέχρι πρότινος το να είσαι πολιτικός ήταν ιδιαίτερα φλούφλικο επάγγελμα, τώρα συνειδητοποιείτε μερικοί πως δεν έχετε αρκετά γερό στομάχι για να κάνετε την εν λόγω δουλειά. Η λύση είναι μία: μην ξαναβάλετε υποψηφιότητα, αλλά τώρα αν γίνεται, παρακαλώ βγάλτε τον σκασμό, κάντε τη δουλειά σας χωρίς πολλά πολλά και μην προσπαθείτε να δείξετε στον κόσμο πως: εγώ δεν θέλω, γιατί είμαι αγνός αριστερός, αλλά οι συνθήκες με οδήγησαν εκεί.
  • Ζώα δεν είμαστε, καταλαβαίνουμε πως σε κανέναν δεν αρέσει να είναι μισητός και να κινδυνεύει από γιαούρτωμα σε κάθε του δημόσια εμφάνιση. Αλλά αν δεν είχατε τα balls ας μη γινόσασταν πολιτικοί. Κι εσύ βρε Λοβέρδο που δεν το θες το υπουργειάκι, δηλαδή ποιόν να έβαζε ο Παπανδρέου, έβαλε τον βουλευτή με την μεγαλύτερη αποδοχή (μα ποιός τον ψηφίζει, θα μου πει κανένας επιτέλους?) στο πιο δύσκολο πόστο. Ένα πράγμα δεν μπορώ, τους ανθρώπους που κλαίγονται συνέχεια.
  • Μέσα σε όλα έχουμε και το ΠΑΜΕ, αυτοί οι άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα, δηλαδή ότι και να πεις είναι λίγο. Τώρα ειδικά που έχει πέσει η οικοδομική δραστηριότητα, το ΚΚΕ πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά να προσλάβει τους συνδικαλιστές του, ως bodyguard πορειών και κινητοποιήσεων. Τα βάζεις με το σωματείο των οικοδόμων εύκολα? Απαπαπαπα
  • Πήγαν λοιπόν στο λιμάνι του Πειραιά και αφού δεν έχουν δουλειά να κάνουν κατασκήνωσαν αγκαλιά με τα λάβαρά τους πάνω στις μπουκαπόρτες. 2 από τα 15 σωματεία λιμενεργατών απήργησαν, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία δηλαδή!
  • Το ΚΚΕ είναι μία αστεία περίπτωση πολιτικού φορέα και κακώς το παίρνουμε στα σοβαρά. Αυτό που θέλουν τώρα και το επιδιώκουν με κάθε δύναμη, είναι να προκαλέσουν και να χυθεί αίμα έτσι ώστε να βρουν την αφορμή για να ξεκινήσουν την επανάσταση της μειοψηφίας. Σας βλέπουν πρώην κομμουνιστές (άρα προδότες) και γελάνε μαζί σας.
  • Το ΚΚΕ εν τω μεταξύ αδυνατεί να καταλάβει τί ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι κινητοποιήσεις του στον τουρισμό, αφού πιστεύει πως ουσιαστικά δεν υπάρχουν τουρίστες και όλοι αυτοί οι περίεργοι με τις βαλίτσες στο λιμάνι, είναι καπιταλιστές του χειρίστου είδους, που έχουν την απαίτηση να πάνε διακοπές, ενώ ο κόσμος πεινάει. Πιστεύουν δε, πως οι εκ του εξωτερικού τουρίστες θα θαυμάσουν την επαναστατικότητα της μειοψηφίας των Ελλήνων και γυρίζοντας στις χώρες τους, θα ξεκινήσουν κι αυτοί την επανάσταση εναντίον του κεφαλαίου κι έτσι θα καταρρεύσει ο καπιταλισμός και μάλιστα η επανάσταση θα έχει ξεκινήσει από αγνούς αριστερούς της Ελλάδας που μένουν σε λαϊκές γειτονιές, όπως η Λιάνα η Κανέλλη.
  • Εν τω μεταξύ με τα κλάματα του Λοβέρδου και την επαναστατική γυμναστική του ΚΚΕ έχουμε ξεχάσει το θέμα της Siemens. Δηλαδή γιατί να βλέπω τον Λοβέρδο κάθε μέρα και όχι τον μπουγελοφατσάκο τον Τζαβάρα που δημιουργεί κλίμα ευθυμίας; Είναι κρίμα κι άδικο.
  • Πάντως οι κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά έγιναν τις ημέρες που ασχολούμασταν με τις νέες φωτογραφίες από το θωρηκτό Αβέρωφ. Τυχαίο? Δε νομίζω.
  • Κι επειδή το γέλιο είναι καλό στις μέρες μας, εγώ θα σας προτείνω να διαβάζετε καθημερινά tlife, το site της Τατιάνας Στεφανίδου και ειδικά την αρθρογραφία της (μέγιστη κοινωνική αναλύτρια). Απλά θα σας χαρίσω ένα απόσπασμα: Δεν σου συγχωρούν Μαριέττα μου ούτε την ομορφιά, ούτε τα νιάτα και κυρίως δεν σου συγχωρούν ότι θα περάσεις τη ζωή σου με 30 φιλιππινέζες να σε υπηρετούν. Δεν σου συγχωρούν ότι θα ζήσεις μέσα στα κότερα και τη χλιδή.
  • Απλά να υπενθυμίσω ότι μας βλέπουν.

8 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Το τελευταίο Τσούγδω μου γιατί το έβαλες; Για να μας χαλαρώσεις ή να μας χαλάσεις; Ναι, το ξέρουμε, υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, η απεραντοσύνη του τίποτα, η ψευτοδημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, η κοκεταρία (με το ζόρι και με σπρώξιμο) που χαβαλεδιάζει σαν να μην κατάλαβε τι γίνεται γύρω της.

Όσο για τον Λοβέρδο, δεν πιστεύω πια ούτε τα λεγόμενα του ούτε τις προθέσεις του. Αν πραγματικά δεν θέλει να περάσει τέτοια μέτρα, τότε να παραιτηθεί. Ας τα περάσει ο επόμενος και το κρίμα στον δικό του λαιμό.

Δεν γίνεται Ανδρέα μου και το σκύλο χορτάτο και την πίττα ολάκερη. Κρίμα το όνομα...

Τσούγδω είπε...

@Πέτρος Κ.

Το έβαλα γιατί όπως είπες υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, που κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβει τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα και να πάψει να προκαλεί.

Ο Λοβέρδος ήταν πάντα τέτοιος πολιτικός, καλύτερα να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια παρά να κάθεται και να κλαίγεται κάθε μέρα. Μπήκε φρένο στις πολιτικές του φιλοδοξίες και δεν το αντέχει...

Konstantinos είπε...

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ξερουν καλα τι κανουν. Μαλιστα ετυχε απο σποντα σε μια συναντηση που ειχε το ΠΑΜΕ με καποιους επιχειρηματιες για καποιες διαφορες τους στο ξενοδοχειο ΤΙΤΑΝΙΑ να παρει το αυτι μου καποιον να λεει "το βλεπετε αυτο (Τιτανια), αυτο και αλλα θα τα κλεισουμε φετος. Ο τουρισμος ειναι το τελευταιο καστρο"

Λοιπον αυτοι λοιπον θελουν να φερουν την οικονομικη καταστροφη της χωρας, μηπως και ετσι ερθουν στην εξουσια. Μηπως γυρισουμε στις ιδεολογιες τους...

Ελπιζω μονο να εχω ακουσει λαθος. Ελπιζω να εχω αδικο.

Αλλα δεν ειναι δυνατο να κλεινεις το λιμανι, διοτι αυτο σημαινει ξεκαθαρα απολυσεις. Το γιατι ειναι προφανες. Δεν μπορει να μην το γνωριζουν.

Σαν να θελουν να χαθουν οι δουλειες ωστε να μπορουν μετα να ανεμιζουν τις σημαιες τους ως σωτηρες και αγωνιστες...

tzonakos είπε...

Aς αφησω ενα σχόλιο μια και σε διαβάζω εδω και λιγο καιρό.
Θίγεις πολλά θέματα.
Απο τον μισητό Loverδο, μισητό καθαρά γι αυτό που πάι να κάνει και οχι γι άλλο λόγο. Δεν τον ψήφισα πάντως, άλλους ψήφισα.
Μεχρι τη Χρουσσαλά και την Κατ... εεεε Τατιάνα ( παραλίγο να πω Κατίνα ) που εχουν βαλθεί να μας πείσουν οτι το σημαντικότερο γεγονός του Ιουνίου ειναι το θωρηκτό πάρτι.
Για μενα το σημαντικότερο ειναι οτι έκανα το πρώτο μου μπάνιο στις 2 Ιουνίου στη Χαλκιδική. Και μετά με πλάκωσε στη βροχή. Moύσκεμα έγινα. Αντε να πιστέψω οτι καλοκαίριασε κι ας εκανε μετά ενα καλό καύσωνα.
Πολιτικός ; Ασε, απο καιρό ειχα καταλάβει οτι θέλει γερό στομάχι αυτη η δουλειά και δεν δέχθηκα να κατέβω υποψήφιος ουτε για σο Σύλλογο φίλων πεύκου Γλυφάδας.
Siemens : Κατι μου λεει οτι δεν τα εχουμε μάθει ακόμα όλα.

Καλοκαίρι ( ξανά ) : απο αύριο μπάνια.

Καλως σε βρήκα και με σχόλιο.

Τσούγδω είπε...

@Konstantinos

Το εξωφρενικό με αυτούς τους τύπους είναι πως θεωρούν ότι με αυτές τις μεθόδους εξυπηρετούν το κοινό καλό και εμείς οι απλοί παρωπιδοφόροι δεν το βλέπουμε. Προσπαθούν λοιπόν να μας ανοίξουν τα μάτια. Πας μη ΚΚΕ, μη άνθρωπος γι' αυτούς.

Τους βλέπω μέσα στη σχολή μου. Στοχοποιούν πλέον τους πάντες χωρίς κανέναν δισταγμό και έχουν επιλέξει την πόλωση.
Μπορεί οι ΚΚΕδες να το γουστάρουν αυτό που γίνεται, αλλά ο κόσμος πρώτα αυτούς θα απομονώσει.

@tzonakos

Καλώς ήρθες λοιπόν και επίσημα!!!

Πραγματικά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση που έχω να επιλέξω ποιούς θα σταυρώσω το πρώτο που λέω είναι: Λοβέρδος, Μιλένα και Πρωτόπαπας αποκλείεται, απορώ ποιός τους σταυρώνει!
Το καλοκαίρι πολύ έχει αργήσει φέτος... Εγώ έκανα ένα μπάνιο μέσα στον Μάιο και από τότε δεν έχει κάτσει καλός καιρός και ελεύθερη μέρα, πρώτο καλοκαίρι στα χρονικά!

Άντε και καλά μας μπάνια!

Ανώνυμος είπε...

Να βγω λιγο εκτος θεματος;;;...Πειραζει;; Οχι ε;
Δυο απο τους πιο αγαπητους μου μπλογκερ συναντιωνται! Πολυ χαρηκα,ειλικρινα.

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνης

Φυσικά και δεν πειράζει Ασημωνάκο!!! Κι εγώ χάρηκα πολύ που ο tzonakos πέρασε από τα μέρη μου και περνάς κι εγώ από τα δικά του!!!

tzonakos είπε...

Εμένα εννοούσε και την Τσούγδω !
Μα ο Ασημώνης μας εχει ξεπεράσει όλους τι λες τώρα.
Με μιά εικόνα τα λεει όλα κι εμείς γράφουμε κατεβατά να πούμε τρία πράματα...
Καλημερα.