4 Σεπτεμβρίου 2008

Μετα-Τατουλικά Σφηνάκια (Updated)

  • Αρχικά θέλω να κάνω ένα σχόλιο γιατί κοντεύω να χάσω το μυαλό μου με το όργιο επιχειρηματικότητας υπουργών και συζύγων υπουργών. Κάτι το οποίο είναι νομότυπο ή και νόμιμο, δε σημαίνει ότι είναι και ηθικό. Σεμνά και ταπεινά είχε πει ο Καραμανλής...
  • Όσον αφορά τη Μάρα Ζαχαρέα, καλά όλα όσα λέει, αλλά πριν το 2004 ήταν μία απλή ρεπόρτερ και ξαφνικά έγινε παρουσιάστρια και τώρα εκδότρια. Αφού δεν παίρνει κρατική διαφήμιση όπως η ίδια δηλώνει, τότε πως μπορεί να διατηρεί και να εκδίδει μία free press; Βασίζόμενη μόνο σε ιδιωτική διαφήμιση και σε προσωπικούς της πόρους; Πόθεν έσχες κυρία Ρουσοπούλου μου (μη ξεχνάμε ότι ετοιμάζει και διαδικτυακή τηλεόραση); Από τη δημοσιογραφική δραστηριότητα της ίδιας και του συζύγου της; Ε τότε πάμε να γίνουμε όλοι δημοσιογράφοι ρε παιδιά.
  • Πάντως το παλιοκόριτσο με συγκίνησε, ειδικά όπως συλλάβιζε στον real και παπαγαλίζοντας τον μονόλογο που είχε δουλέψει ως άλλη Μάρθα Βούρτση στο δελτίο ειδήσεων του Alter... Πολύ στημένο το όλο σκηνικό...
  • Από την άλλη ο Ρουσόπουλος, χαρακτήρισε λίγο πολύ το ΠΑΣΟΚ φαλλοκρατικό και οπισθοδρομικό, ξεχνώντας ότι την αρχή και με πολύ σκληρά λόγια έκανε ο Τατούλης. Σε αυτόν δεν είχε τα κότσια να απαντήσει και απάντησε μόνο στα σχόλια του ΠΑΣΟΚ επι του θέματος.
  • Από την άλλη έχουμε τον έτερο άγγελο, Γιώργο Βουλγαράκη. Υπουργός ο οποίος δηλώνει ότι έχει συνηθίσει ένα Α βιωτικό επίπεδο, ο οποίος κυκλοφορεί με κότερα και εκπροσωπεί off shore εταιρείες! Βέβαια αποκάλυψε ότι η off shore ήταν της πεθεράς του και ουδεμία σχέση είχε... Τι να πω αν μας περνάει για τόσο ηλίθιους...
  • Στον Νίκο Χατζηνικολάου δε, ωρυόταν ότι ούτε ένας δεν έχει παραπονεθεί για τις δραστηριότητές του στο Υπουργείο Ναυτιλίας, έκανε ειδική μνεία δε στο ξεπούλημα των λιμανιών, χαρακτηρίζοντάς το μία άψογη διαδικασία, όπου κανείς δεν είχε να του προσάψει τίποτα. Μα πόσο θέλει να μας τρελάνει;
  • Αλλά και η υπουργική σύζυγος, κατακόρυφη αύξηση των εσόδων από το 2004 (σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος), έγινε κι αυτή συμβολαιογραφάρα, όπως η Ζαχαρέα δημοσιογραφάρα.
  • Στο θέμα Τατούλη: ο Βουλευτής δε μπορεί να κατηγορηθεί για τα λεγόμενά του, ήταν ακριβής και σωστός σε όσα είπε. Προσπάθησε όμως να προκαλέσει τη διαγραφή του και διέρρευσε πριν κάνει την ανάρτησή του, ότι ετοιμάζει χτύπημα.
  • Προφανώς και κάποιο νέο κόμμα βρίσκεται στα σκαριά, δε μπορώ να δικαιολογήσω αλλιώς την κίνησή του να χτυπήσει το δεξί χέρι του Καραμανλή και παράλληλα την αδράνεια της κυβέρνησης που εμένα προσωπικά με αφήνει έκπληκτη, αν αναλογιστεί κανείς για ποιο λόγο είχε διαγραφεί ο Πολύζος.
  • Τώρα βέβαια το Μαξίμου πρέπει να προσέξει πως θα αντιδράσει, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ή τον διαγράφει, οπότε μένει με 151 και ο νέος πόλος κάνει την κίνησή του, ή του κάνει πόλεμο νεύρων κρατώντας τον στο κόμμα.
  • Είναι όμως απορίας άξιο, αυτός ο τρίτος πόλος, που τόσο πολύ παίζει ως σενάριο πότε περιμένει να κάνει την εμφάνισή του;
  • Αν πάντως το αποφασίσει σύντομα, θα το καταλάβουμε όλοι... Πως; Ο Βενιζέλος θα προκαλέσει και τη δική του διαγραφή με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Παπανδρέου.
  • Αν πάντως είναι η Γιάννα πίσω από αυτό (όπως ακούγεται), ένα είναι σίγουρο: μπορεί το κόμμα να πάει άπατο, αλλά θα έχει στυλ!
  • Τέλος σε ότι αφορά τον Τατούλη δεν πιστεύω ότι είναι το "βαθύ λαρύγγι" της ΝΔ. Γιατί πολύ απλά θα κράταγε στα χέρια του το video και θα αποκάλυπτε ο ίδιος ότι αλλοιώθηκαν οι ψήφοι βουλευτών, δε θα όπλιζε το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα θα μπορούσε να είχε δηλώσει ότι η δική του ψήφος αλλοιώθηκε, δε το έκανε όμως. Πολύ απλά γιατί δε θέλει να χαρίσει πόντους στην Τρικούπη. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρεται μάλλον υποτιμητικά στο θέμα.
Update: Και επειδή πολλοί έχουν κάνει το όνομα της Christine Ockrent καραμέλα, δείτε ένα βίντεο για να καταλάβετε τη χαώδη διαφορά, ανάμεσα σε αυτή και σε όλους τους δικούς μας δημοσιογράφους. Στο βίντεο αυτό μιλάει ουσιαστικά για το πως βλέπει, με αφορμή φυσικά την υποψηφιότητα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο κόσμος τη διεκδίκηση της Προεδρίας από μία γυναίκα και το το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει μία γυναίκα από έναν άνδρα υποψήφιο, αναλύωντας τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα. Παράλληλα μιλάει για το νέο "επιχείρημα της μητρότητας", όπως το χαρακτηρίζει που χρησιμοποίησε τόσο η Σεγκολέν όσο και η Χίλαρι και το ενδεχόμενο να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Είναι απόλυτα αντικειμενική θα έλεγε κανείς, με την υποψήφια που ήταν απέναντι από τον Σαρκοζύ και τον άντρα της Μπερνάρ Κουσνέρ. Γι' αυτό καλύτερα να σταματήσουν όσοι το κάνουν να τη συγκρίνουν με εγχώριες κυρίες, καμία απολύτως σχέση.

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι η Μάρα, το πρόβλημα είμαστε εμείς που δεν τους έχουμε πάρει με τις πέτρες...

Τσούγδω είπε...

Το πρόβλημα είναι και η Μάρα, αλλά δεν είναι το μείζον.
Φυσικά θα έπρεπε να τους έχουμε πάρει με τις πέτρες, έχουν ξεφύγει εντελώς και πλέον δεν έχουν συναίσθηση.
Αλλά εμείς φταίμε που καθόμαστε και τους ακούμε