2 Σεπτεμβρίου 2008

Η..βόμβα και το...αστροπελέκι

Σχολιασμός της επικαιρότητας με συρραφή αποσπασμάτων από άρθρα του Ιωάννη Πρετεντέρη που είχαν γραφτεί μόλις πριν ένα χρόνο και χωρίς παραποίηση των λεγομένων του ή του νοήματος. Πάντα με χιουμοριστική διάθεση...
  • Κανείς άλλος πολιτικός πέραν του σημερινού πρωθυπουργού δεν διανοήθηκε ότι η δημόσια ζωή του τόπου μπορεί να συγκροτείται μόνο από «δικούς» του και κανείς άλλος δεν επέλεξε να συνομιλεί μόνο με τον εαυτό του και τους υπαλλήλους του.
  • Κανείς άλλος δεν επιχείρησε να κυβερνήσει τη χώρα μέσα από ένα προσωπικό κύκλωμα εξουσίας, το οποίο νομιμοποιείται μόνο από την αναπαραγωγή του. Υποθέτω, δηλαδή, ότι και πολλοί άλλοι πρωθυπουργοί στον κόσμο θα προτιμούσαν να ακούνε τις ειδήσεις από τις γυναίκες των υπουργών τους. Αλλά κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ ότι θα το ζήσει μηδέ της Ουγκάντας εξαιρουμένης... Όχι επειδή ο Καραμανλής είναι ο μοναδικός πολιτικός που του αρέσει να μην τον κρίνουν αλλά επειδή είναι ο μόνος (ως τώρα...) που κατήργησε αυτή τη λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε πράγματα που γίνονται και σε πράγματα που δεν γίνονται.
  • Η ΝΔ [...] δεν έχει δικαίωμα όμως να επενδύει την άρνησή της με παιδαριώδη και επίπλαστα επιχειρήματα. Στην περίπτωση αυτή δημιουργεί απλώς την εντύπωση ότι κοροϊδεύει τον κόσμο.Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση επιμένει να χειρίζεται τόσο άκομψα και τόσο άτεχνα τη συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Ασφαλώς, στα ερωτήματα αυτά δικαιούται ο κάθε Ελληνας να δώσει τη δική του απάντηση. Να σταθμίσει περιστάσεις, πρόσωπα και ελαφρυντικά. Ενα μόνο πράγμα δεν μπορεί να αρνηθεί: ότι η χώρα αυτή αποδομήθηκε, απαξιώθηκε,έγινε χειρότερη στο διάστημα από το 2004 ως το 2007(βάλτε 2008). Εως τώρα τον διαβεβαίωναν για αυτό μερικοί ιδιοτελείς πολιτευτές της αντιπολίτευσης και οι τελευταίοι δημοσιογράφοι που έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Τώρα δεν χρειάζεται κανείς να τον διαβεβαιώσει για τίποτε, ούτε να του εξηγήσει το παραμικρό: το θέαμα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση καταρρέει σε απευθείας μετάδοση.
  • Γιατί κατέρρευσε το κράτος. Και τι σόι Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος ενώπιον μιας εθνικής καταστροφής το μόνο που σκέφτηκε είναι να ανακαλέσει σε ενεργό υπηρεσία τον... Ρουσόπουλο!(Δε συνέβη καμία Εθνική καταστροφή, απλά μου άρεσε το σχόλιο, το οποίο είναι πάντα επίκαιρο)
  • Τώρα ψάχνονται να βρουν τι έφταιξε, ενώ επί της ουσίας έφταιγαν όλα και εξαρχής. Διότι οι κυβερνήσεις δεν εκλέγονται υπό ορισμένες προϋποθέσεις αλλά για να αντιμετωπίζουν όλα τα ενδεχόμενα. Οι άνθρωποι που κυβερνούν έναν τόπο δεν είναι για τη φιγούρα στα εύκολα αλλά για την προσπάθεια στα δύσκολα. Οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί τους δεν υπάρχουν για να μην κυκλοφορούν άδειες οι Μερτσέντες αλλά για να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες κρίσιμες καταστάσεις- με ή χωρίς «ασύμμετρες απειλές» , αδιάφορο...

2 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Έχεις κι άλλα βίτσια ή τη βρίσκεις μόνο με Πρετεντέρη.
Μα είσαι σοβαρή κοπέλα μου που ασχολείσαι με τον Γιάννη τον μπουκαλορίχτη....

Τσούγδω είπε...

Μόνο ο Πρετεντέρης μου δημιουργεί μία φούντωση μία φλόγα...
Δεν έχω καλύτερο από το να διαβάζω άρθρα του! Με αυτά και με το Κόκκινο δωμάτιο και με τη Μάρα Ζαχαρέα όσο γελάσω...