1 Σεπτεμβρίου 2008

Ο λύκος κι αν εγέρασε...(update)

Νοθεία...
Για όλα τους είχα ικανούς εκεί στη Νέα Δημοκρατία, αλλά νόμιζα ότι οι εποχές της "βίας και της νοθείας" είχαν παρέλθει προ πολλού (από τότε που ψήφιζαν και τα δέντρα...)
Το βίντεο θεωρώ ότι δεν αμφισβητείται, πράγμα το οποίο φαίνεται από το γεγονός πως ο τσάρος της προπαγάνδας Ρουσόπουλος δεν έχει εμφανιστεί ακόμη να κάνει δηλώσεις, απαξιώνοντας όπως συνήθως τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και μιλώντας για εσωκομματικά προβλήματα.
Δεν μιλάμε απλά για μία επερώτηση του Καρχιμάκη, μιλάμε για μία σοβαρή καταγγελία που κάνει σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ και συνοδεύεται από οπτικό υλικό που βγάζει μάτι.
Είναι όμως απορίας άξιο, οι βουλευτές που ήταν εκτός γραμμής, γιατί δε βγήκαν να μιλήσουν για την αλλοίωση, γιατί δεν ακούστηκαν;
Ένας βουλευτής που "δυσπιστεί" επώνυμα και βλέπει ότι περιέργως πως το ψηφοδέλτιό του έχει "αγνοηθεί", γιατί φοβάται να καταγγείλει την αλλοίωση; Υπάρχουν εκβιασμοί στη μέση;
Ουσιαστικά αν δε γινόταν η νοθεία, θα είχε μπλοκάρει η συνταγματική αναθεώρηση και ο Καραμανλής δε θα ήταν παντοκράτορας.
Το ερώτημα είναι, οι βουλευτές που δεν υπάκουσαν στην κομματική γραμμή, το έκαναν επειδή δε συμφωνούσαν ή ήταν μέρος "σχεδίου αμφισβήτησης";
Το γεγονός ότι υπήρξε τέτοια οργάνωση και σπουδή για να καλυφθούν οι διαφωνούντες σημαίνει ότι υπήρχαν κάποιες υπόνοιες ότι κάποιοι δε θα ψήφιζαν σύμφωνα με τη γραμμή Καραμανλή και δε μιλάμε μόνο για Τατούλη, Πολύδωρα και Μανώλη που δημοσίως είχαν απείλησει.. Προφανώς η μία πλευρά της ΝΔ ήθελε να στείλει ένα μήνυμα και η άλλη ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να στείλει το δικό της μήνυμα.
Θα μπορούσαν όμως να βρουν κάποιον άλλο τρόπο να αντιδράσουν οι φίλτατοι δεξιοί πλειοψηφούντες και όχι να παίζουν με τη δημοκρατία και τους θεσμούς.
Γιατί να τώρα κι εγώ μπαίνω σε σκέψεις, ενθυμούμενη και τις καταγγελίες για τη σταυροδοσία στις πρόσφατες εκλογές...

Αλήθεια, οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ που ήταν παρόντες, δεν κατάλαβαν όλα όσα το ΠΑΣΟΚ είδε από τις κάμερες;
Αν υπήρξε έστω και μία υπόνοια, γιατί δε το κατήγγειλαν;
Μιλάμε για μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έγινε την κατάλληλη χρονική στιγμή, όπως αναλύει και η Παραπολιτική .

Είναι λογικό να προσπαθήσουν πολλοί παπαγάλοι, κυρίως σε alter και mega να απαξιώσουν την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ. Στην Ελλάδα όμως και μόνο η λέξη νοθεία είναι ικανή να αφυπνίσει τον κόσμο που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, κανένας δεν έχει ξεχάσει τις παλιές κακές εποχές...
Κάποια πράγματα στην Ελλάδα τελικά μένουν ίδια, όσα χρόνια κι αν περάσουν... Η παράδοση δύσκολα σπάει, έτσι δεν είναι;

Σήμερα αρχίζουν τα δελτία ειδήσεων και παρότι δεν είχα καμία όρεξη (δεν αντέχει και το στομάχι μου) να δω alter, θα περιμένω να ακούσω την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης από την επιχειρηματία Μάρα Ζαχαρέα.
Πάντως από ότι βλέπω, κάποια αν μη τι άλλο χρωματισμένα blogs είναι λίγο αμήχανα και δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή...

Είναι πολύ αρχή για να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο πάνω στο θέμα, θα επανέλθω σύντομα...

update
Απαράδεκτα τα δελτία ειδήσεων. Άκρως προκλητική η Μάρα Ζαχαρέα και ο Γιώργος Τράγκας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ο κομματισμός δεν έχει όρια. Εμένα προσωπικά η παρουσία της Ζαχαρέα στο δελτίο (τρόμαξα να την αναγνωρίσω) με προσβάλει ως πολίτη.
Πάντως το alter ασχολήθηκε με το θέμα σε όλη τη διάρκεια του δελτίου και ήταν το μόνο.
Το mega ξεπέταξε το θέμα, για να μπορέσει να ασχοληθεί με το θάψιμο του Παπανδρέου, με νέα δημοσκόπηση (πάντα σε κρίσιμα χρονικά σημεία για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία έτοιμη που συνήθως δείχνει πως ο "Γιώργος ή Γιωργάκης" όπως τον αποκαλούν ευγενικά δε κάνει για αρχηγός και διχάζει), παλιά του τέχνη κόσκινο.
Ο alpha περιέργως πως ξεπέταξε το θέμα, πράγμα τουλάχιστον περίεργο αν αναλογιστεί κανείς ότι τον τελευταίο καιρό παριστάνει την αντιπολίτευση.
Το γεγονός οτι όλα τα δελτία προσπαθούν να υποβιβάσουν το θέμα, είναι τουλάχιστον περίεργο . Το να παίζουν με τη νοημοσύνη μας οι διάφοροι εξυπνάκηδες ακόμη και όταν υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις για τη νοθεία καταντάει γελοίο.
Περίμεναν λέει μία αποκάλυψη-βόμβα και αυτό που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το ΠΑΣΟΚ δεν τους καλύπτει. Εντάξει ξέρουμε πως κάποιοι δημοσιογράφοι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τη δημοκρατία, αλλά απορώ τι άλλο πρέπει να έχει μία αποκάλυψη για να χαρακτηριστεί βόμβα. Μιλάμε για νοθεία μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, όποιος αντιλαμβάνεται κάτι διαφορετικό από το video, ή είναι χαζός ή έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στη ΝΔ, οπότε επιστρέφουμε στο πρώτο.
Σίγουρα πείραξε η αποκάλυψη και ενόχλησαν οι αποδείξεις που είχε στα χέρια του το ΠΑΣΟΚ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι έχουμε να κάνουμε με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτή τη φορά δε μιλάμε για κουμπάρους, για μίζες και ομόλογα, αλλά για προσβολή του πολιτεύματος.
Θα χρειαστεί πολύς κόπος για να πειστούν οι πολίτες ότι δεν έγινε νοθεία και καλύτερα η κυβερνητική προπαγάνδα να επιστρατεύσει άλλα άτομα γι' αυτή τη δουλειά και όχι βουλευτές που μπαίνουν στην κατηγορία Παπακώστα.

Αυτά προς το παρόν...

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Κατ΄ αρχή διαμαρτύρομαι έντονα για την απρέπειά σου να εμπλέξεις τους λύκους στη νοθεία της ψηφοφορίας που έκαναν οι εθνικόφρονες της Ν.Δ για τη Συνταγματική μεταρρύθμιση.
Κατά δεύτερο θα σου επισημάνω ότι τη νοθεία -αντάμα με τη βία- την έχουν στο DNA τους οι δεξιοί όταν αλλιώς δεν τους βγαίνουν τα κουκιά.
Κάποτε ο βουλευτής της ΝΔ Καλ(π)ογιάννης σήκωσε ολόκληρη την κάλπη και την έβγαλε εκτός βουλής.
Όσο για τα "τσακάλια" βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε αυτή που ήταν μεταξύ των ψηφολεκτών για να αβαντάρει την κυβέρνηση "αν διαπίστωνα κάτι θα το είχα καταγγείλει" είπε η "συντρόφισα", όπερ έστι μεθερμηνευόμενο (που λέγαμε οι παλιοί) έωλοι οι ισχυρισμοί του ΠΑΣΟΚ για νοθεία του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Φιλιά και καλό μήνα

Τσούγδω είπε...

Χίλια συγνώμη λύκε μου!
Δεν ήθελα να σε θίξω...
Δεξιοί τι να πεις...

olympia.gr είπε...

Γλυκιά μου συμφωνώ με τις προσεγγίσεις σου για τα κομματόσκυλα των δελτίων, δυστυχώς φοβάμαι ότι αλλού είναι ο στόχος.

Τσούγδω είπε...

Δε νομίζω ότι στήθηκε ολόκληρο πανηγύρι στη Βουλή για να παγιδευτεί ο Παπανδρέου. Δε θεωρώ το Ρουσόπουλο τόσο ακραίο. Από εκεί και πέρα ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει.

Anyparktos είπε...

νοθεια-βια-δεξια..αρρηκτα συνδεδεμενες εννοιες...

olympia.gr είπε...

Καλοί μου φίλοι, υπάρχουν συμφέροντα υπερκομματικά που δε στοχεύουν κόμματα αλλά πρόσωπα. Και πιστέψτε με έχουν ανθρώπους σε ΟΛΑ τα κόμματα. Ο ΓΑΠ έχει αποδείξει αν μη τι άλλο ότι ΔΕΝ έίναι λαμόγιο. Γι' αυτό είναι και στόχος.