3 Μαρτίου 2013

Μας ψεκάζουν, χειροκρότησαν τον ΓΑΠ

Ένα περίεργο φαινόμενο παρατηρήθηκε εχθές στο ΣΕΦ καθώς έλλογα έμβια όντα χειροκρότησαν τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.  Η διπλανή φωτογραφία σχεδόν σοκάρει....

Προσωπικά βρισκόμουν εκεί και θα σας περιγράψω ευθύς αμέσως τους ανθρώπους αυτούς για να βοηθήσω στον εντοπισμό και στην εξολόθρευσή τους, φυσική ή ηθική δεν έχει σημασία. Σημασία έχει οτι δεν μπορούν να κατοικούν ή να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ίδια χώρα που κυκλοφορούν και όσοι γνωρίζουν οτι ο ΓΑΠ είναι ένας χαζός πουλημένος άχρηστος προδότης, που "χάλασε" το όνομα του ενός και μοναδικού Ανδρέα. 

Πράγματα αυτονόητα για όλους όσους δεν έχουν μυαλό αμοιβάδας φαίνεται να δυσκολεύουν μικρή μερίδα ηλιθίων που συνεχίζουν να βλέπουν με συμπάθεια τον ΓΑΠ. Ενώνω τη φωνή μου και την αγανάκτησή μου με ανθρώπους της διανόησης και του πνεύματος, που από εχθές υποστηρίζουν οτι όσοι προέβησαν σε μία τέτοια ενέργεια χρειάζονται λοβοτομή ή ευθανασία και οτι η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Είναι γνωστό οτι η χώρα θα αρχίσει να ελπίζει όταν το ΠΑΣΟΚ πάει στο 0%, ο ΓΑΠ στη φυλακή και έρθουν στα πράγματα αξιόλογοι άνθρωποι όπως αυτοί που στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, ή όσοι σνομπάρουν εδώ και χρόνια το πολιτικό σύστημα, δεν ψηφίζουν και κάνουν αφ' υψηλού κριτική σε όλους, από τον θρόνο τους που βρίσκεται στην αίθουσα των αλανθάστων.

Ως σύνεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι παράλογο να αποθεώνεις τον ΓΑΠ όταν έχεις έναν τόσο χαρισματικό αρχηγό όπως ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Φυσικά αν τους βάλεις να διαγωνιστούν σε debate ο Βενιζέλος θα ισοπεδώσει τον Γιώργο Παπανδρέου ανακαλώντας ξεχασμένες και από τον Μπαμπινιώτη τον ίδιο λέξεις. Ο ΓΑΠ από την άλλη επειδή δεν είναι Έλλην ε και είναι και λίγο χαζούλης, το πολύ πολύ να γελάσεις μαζί του. 
Η χαζομάρα του ΓΑΠ και η ακαταλληλότητα του αποδεικνύεται και από το γεγονός οτι παλαιά απαγόρευε το κάπνισμα που είναι γνωστό σε όλους οτι ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία. Πόσο υπέροχη ατμόσφαιρα εχθές μέσα στο ΣΕΦ με τσιγάρα αναμένα... Έμπαινες και χαιρόταν το πνευμόνι σου κάπνα, έλεγες "μάλιστα αυτό είναι ΠΑΣΟΚ".

Ως σύνεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ως πασόκος έχεις υπογράψει οτι θα σέβεσαι, θα αρκείσαι και θα υιοθετείς στο σύνολό της τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη για μία ζωή, χωρίς ποτέ να προτείνεις καμία τροποποίηση. Το "ΣΟ" επίσης σε δεσμεύει στο να δηλώνεις σοσιαλιστής, οπότε σοσιαλφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, μεταρρυθμιστές και λοιπές μπαλαρίνες, δεν έχουν θέση και οφείλεις να το καταδεικνύεις σε κάθε τοποθέτηση. Άρα οτιδήποτε βρίσκεται πέρα από αυτό, οτιδήποτε δεν θυμίζει ανδρεοπαπανδρεϊκές πολιτικές δεν έχει θέση στο κόμμα και δεν μπορεί να αποτελεί την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς πρέπει και οφείλεις να αναγνωρίζεις οτι ο Γιώργος Παπανδρέου πρόδωσε όλες αυτές τις αρχές, μπαστάρδεψε ιδεολογικά ένα καρασοσιαλιστικό κίνημα και ως εκ τούτου του αξίζουν γιαούρτια και όχι χειροκροτήματα....

Ως πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να έχεις σοβαρό πρόβλημα για να έχεις σε εκτίμηση τον Γιώργο Παπανδρέου, την ώρα που Πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Columbia τον καλούν ωσάν την αρκούδα του αρκουδιάρη για κωμικά νούμερα στα Πανεπιστήμιά τους. Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση. Πώς γίνεται να έχει κανείς σε εκτίμηση έναν άνθρωπο που έφερε το opengov (που με θράσος επαναχρησιμοποίησε μετά από 1,5 χρόνο ο Χάρης Θεοχάρης), που έφερε τη Διαύγεια, που είχε το θράσος οι προσωπικές του επιλογές, οι λεγόμενοι "κηπουροί" να μην είναι αετονύχηδες, που είχε όραμα για εκσυγχρονισμό του κράτους; 

Πώς ξεχωρίζεις τους ανθρώπους που ενδέχεται να μην θεωρούν οτι ο ΓΑΠ είναι για φυλακή (για λόγους πέρα από το οτι είναι γιος του Ανδρέα):
  • Είναι συνήθως ήρεμοι, ίσως από την λοβοτομή που τους έχει γίνει. Δεν θα τους δεις να περιφέρονται με μία φραπεδιά, μία τσιγαρούμπα και ένα μπεγλέρι στο χέρι, πράγμα που αποδεικνύει οτι ίσως και να μην έχουν ελληνικά γονίδια ή οτι ο συνδυασμός κάπνισμα και πόση καφέ είναι αρκετά δύσκολος και περίπλοκος γι' αυτούς.
  • Θα τους ακούσεις να υπερασπίζονται το opengov και τη Διαύγεια, πράγμα που αποδεικνύει οτι είναι τεχνολάγνοι και προφανώς ρέπουν προς τον τεχνοκρατισμό.
  • Ίσως να υποστηρίζουν οτι μετά από αξιολόγηση μπορεί να γίνουν απολύσεις, οπότε προφανώς δεν έχουν καρδιά και φυσικά δεν είναι αριστεροί.
  • Ενδέχεται να πιστεύουν οτι ο νόμος για την ιθαγένεια και ο νόμος για τα Πανεπιστήμια ήταν θετικά βήματα, οπότε είναι ΚΑΙ λαθρολάγνοι ΚΑΙ άνθρωποι που ονειρεύονται τα Πανεπιστήμια να γίνουν υπάλληλοι των εταιρειών. Φυσικά δεν είναι αριστεροί.
  • Θεωρούν οτι το Μνημόνιο δεν είναι μία κατάρα και δεν προέκυψε λόγω προδοσίας, αλλά ήταν μία κατάληξη χρόνων σπατάλης, άρα είναι ή ηλίθιοι ή πληρωμένοι. Φυσικά δεν είναι αριστεροί.
  • Όταν αναφέρονται στους: Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη, Ραγκούση, Μόσιαλο, Γερουλάνο, δεν φτύνουν, δεν βρίζουν και δε λένε "φυλακή, ουγκ" ή "κηπουροί, ουγκ".
  • Δεν αναγνωρίζουν την ανωτερότητα σε όλα του Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν μπορούν να αντιληφθούν οτι θυσιάστηκε για να σώσει το κίνημα.
  • Δεν λένε να αντιληφθούν οτι ο ΓΑΠ στηρίχθηκε λυσσαλέα από τα ΜΜΕ.
  • Δεν μπορούν να καταλάβουν οτι ο ΓΑΠ παρέδωσε τη χώρα χειροπόδαρα δεμένη στους δανειστές και ενδέχεται να υποστηρίζουν οτι διαπραγματεύτηκε.
  • Πιστεύουν οτι σε μία δημοκρατία πρέπει να γίνονται δημοψηφίσματα, άρα ενδέχεται να ρέπουν ΚΑΙ προς τον αναρχισμό.
  • Δεν τους πειράζει που ο ΓΑΠ μιλάει καλύτερα Αγγλικά από Ελληνικά, άρα είναι διεθνιστές του κερατά, ευρωλιγούρια κοκ...
  • Υπάρχει μία πιθανότητα να μην έχουν για θεό τους τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Οι οικείοι τους ίσως θα έπρεπε να ενδιαφερθούν λίγο περισσότερο γι' αυτά τα άτομα. Ψυχίατρος που ρωτήθηκε από το blog υποστήριξε οτι ο "γαπισμός" είναι μία ασθένεια που έχει τις ρίζες της σε παιδικά τραύματα και στην έλλειψη μητρικής αγάπης. Αν ξέρετε κι εσείς έναν τέτοιο άνθρωπο ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσετε με κάποιον ειδικό, έστω και μία ζωή να σωθεί είναι σημαντικό...

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eisai aplos vlemenos...

Τσούγδω είπε...

1) Δεν υπάρχει λέξη "βλεμένος"
2) Δεν έχετε την ικανότητα να αντιληφθείτε οτι είμαι γυναίκα...

Πόσο κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Το βρίσκω τρελο οτι λέτε ολα αυτα για έναν άνθρωπο που ήθελε να προτείνει τον Φίλιππο πετσαλνικο για πρωθυπουργό.

Unknown είπε...

γιατί καταχειροκροτήθηκαν γιωργάκης και μητσοτάκης αυτές τις μέρες:
http://wp.me/p2EW4M-4b

Nikos Lioliopoulos είπε...

Εχω ακριβως τα ιδια συμπτωματα που περιγραφεις. Γαμωτο εχω κολησει Γαπισμο. Υπαρχει γιατρεια;; Το οτι εφυγα απο τα τελη Νοεμβριου απο το αρωστημενο περιβαλλον αυτο, με βοηθησε ναι ή οχι? Γιατρε βοηθα!

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 8:28

Και τότε λέγαμε οτι η πιο "συνταγματική" λύση ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής που ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος, έτσι πάει. Δεν είπε "α ποιός είναι ο καλύτερός μου βουλευτής; ο Πετσάλνικος". Ξεχνάμε μου φαίνεται.

@ mikri kyria

Ωραίο... Βασικά και οι δυο ήταν λίγο πιο μπροστά από την εποχή τους, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς χρειάζεται μεγαλοσύνη ψυχής, για να καταλάβει κανείς την προμηθεϊκή σχέση που ενώνει τον λαό με τους Παπανδρέου.
Ήμουν παρών και περίμενα αυτό που έγινε, καθώς από το πρωΐ του Σαββάτου, οι σύνεδροι ρωτούσαν συνεχώς, ο ένας τον άλλον,"θα έλθει, πότε, τί έμαθες".
Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ψάχνουμε αποδιοπομπαίο να του φορτώσουμε τα κρίματα του ελλαδικού μορφώματος. Όπως φάνηκε το απόγευμα του Σαββάτου, υποδείγματα πολιτικού ήθους και ύφους ψάχνουμε, γιατί μας λείπουν απελπιστικά.
Και ο Γιώργος, είτε αρέσει αυτό, είτε όχι, είναι ένα λαμπρό τέτοιο υπόδειγμα.
Η υποδοχή των συνέδρων, είναι μήνυμα αισιοδοξίας. Δεν χάθηκαν όλα.
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος είπε οτι χρειάστηκε ποτε μια συνταγματική λύση. Ο Γαπ ήθελε τον πετσαλνικο μόνο και μόνο για να συνεχίσει ο ίδιος ουσιαστικά να είναι πρωθυπουργός .

Ανώνυμος είπε...

Πιο νεοφιλελέ ψοφάς.

Το πιο αστείο δε είναι ότι οι σύγχρονοι κυριλέ ΠΑΣΟΚοφασίστες και trendy τύποι/ισσες ήταν τα χειρότερα κομματόσκυλα.

Ξέρεεις, οι πρασινοφρουροί.

Ξεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

το να χαιρετάς τον gap πρέπει να είσαι όχι ηλίθιος...αλλά πανηλίθιος......βρε ούστ τον προδότη.

x.k. είπε...

Δυστηχως ειναι μονον ενας ,ο πολιτικος που βρισκεται στην παγκοσμια ελιτ, στην πατριδα του να λοιδορειται ασυστυλως,και που θεωρηθηκε ντροπη να τον χειροκροτουν ε ρε χρεωκοπια που μας χρειαζοταν.Γαπ keep walking.

Ανώνυμος είπε...

Συγκρίνεις το σχόλιο του ανώνυμου 8:09 με αυτό του 9:35 και λες ναι ρε φίλε έχω μεγαλύτερη αντίληψη από την πλειοψηφία.

ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ είπε...

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αναθεματίσεις τον ΓΑΠ. Υπάρχουν όμως και κάποιοι για να τον χειροκροτήσεις.

Όχι, δεν μου κάνει εντύπωση που κάποιοι επιμένουν να απομονώνουν τα θετικά και αρνούνται να δουν τα αρνητικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα. Ακόμα κι εσύ στο ίδιο άρθρο εξυμνείς τον πατέρα του, μετά από όσα έγιναν και πληρώνουμε μέχρι τις μέρες μας (ο πρώτος διδάξας της λογικής του υπερδανεισμού για εξαγορά ψήφων, βιομηχανική και διοικητική αποδόμηση της χώρας).

Όσοι βλέπουν μόνο το μαύρο ή μόνο το άσπρο, αποπροσανατολίζονται από την αλήθεια. Αν εκτιμάω κάτι σε εσένα, είναι ότι συνήθως δεν πέφτεις σε αυτή τη παγίδα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 10.37 και τους ομοιους του#
Η ταραχη και το Σοκ ειναι κατι παραπανω απο εμφανη. Σας πληροφορω ομως οτι ακομη δεν ειδατε τιποτα, λιγο υπομονη και η πολιτικη τιμωρια των πραγματικων προδοτων-συνομωτων που κοστισαν στον μισθωτο και συνταξιουχο 13.5 δις επιπλεον για να γινει ο ενας προεδρος και να κανουν τοω υβριστη προθυπουργο, θα ελθει σιγα-σιγα και βασανιστικα. Ο εκνευρισμος σας φαινεται και επιπλεον εχετε αποκαλυφθει πληρως γαιυτο που αρχισατε το 2007 και τελειωσατε το 2011.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πετσαλνικος "ζωα" ηταν προεδρος της Βουλης. Τον Προεδρο της Βουλης προτεινε.


Ο πουλημενος προδοτης ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ηθελε τον Φιλιπακο απ την Καστορια. Που αφιερωσε την ζωη του στα κοινα και εκλεγοτανε απο τον κοσμο επι 25 χρονια Βουλευτης.

Αλλα εσεις φυσικα θα συμφωνειτε μαλλον οτι η επιλογη του Καριεριστα τραπεζιτη ηταν καλυτερη.



Τσούγδω είπε...

@ Δημήτρης

Αυτό ακριβώς.

@ Ανώνυμος 9:40

Τι λέτε κύριε, το Σύνταγμα το επίτασε. Και αντ' αυτού είχαμε μία αντιδημοκρατική τσόντα. Καλός χρυσός ο Παπαδήμος, αλλά έχουμε Δημοκρατία και εκεί δεν υπάρχουν διορισμένοι Πρωθυπουργοί. Προτίμησαν όλοι μία αντισυνταγματική λύση μία δημοκρατική έκπτωση, παρά μία αμεσοδημοκρατική λύση. Αυτό κάτι λέει και για τον ΓΑΠ και για τους άλλους και πιστέψτε με, δε λέει οτι ήθελε να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός.

@ Ανώνυμος 10:02 + 10:37

Λούζεται η αγάπη μου στον Γουαδαλκιβίρ και βλέπει παντού νεοφιλελέδες και προδότες.

@ Ανώνυμος 10:39

Φταίει ο ΓΑΠ σε αυτό

@ Θεόδωρος Αθηναίος

Δεν είναι έτσι, δεν αρνούνται να δουν τα αρνητικά. Απλά τα αρνητικά του στοιχεία τα έχουν εκατοντάδες άλλοι πολιτικοί, τα θετικά του στοιχεία όμως, ζήτημα να τα έχουν 5-6. Πού εξυμνώ τον Ανδρέα;



Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ ειναι προεδρος της ΣΔ αυτοι που τον ψηφισαν βλακες ειναι;

Γ.Κ.

tsoupakas είπε...

Εξαιρετικά βιτριολική... όσο χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

ο ΓΑΠ χρειάζεται δημόσια διαπόμπευση και όχι χειροκροτήματα.
Όχι επειδή είναι χαζός, αμαθής, εγωπαθής τυχοδιώκτης κλπ. (Τέτοιοι υπάρχουν πολλοί).
Ούτε επειδή είπε το μεγαλύτερο προεκλογικό ψέμα όλων των εποχών στην ελληνική ιστορία (και από τέτοια μαθημένοι είμαστε).

Αλλά επειδή προσπάθησε να επιβάλει την πολιτική λιτότητας με περισσότερα ψέματα και σπέρνοντας την ΔΙΧΟΝΟΙΑ στον ελληνικό λαό. θυμηθείτε πως έβαλε τα ΜΜΕ να σκούζουν για την καρατόμηση των διάφορων "προνομιούχων" ομάδων οταν επέδραμε σε αυτές μία προς μία, ώστε όταν έρθει η σειρά σου να μην σε στηρίξει κανείς.

Και φυσικά όλοι όσοι τον χειροκροτήσατε χρειάζεστε μόνιμη στέρηση των πολιτικών σας δικαιωμάτων τουλάχιστον :):):)

Ανώνυμος είπε...

Τσούγδω σωστα τα περισσότερα απο όσα λές αλλά πολλές απο τις αλλαγές που έγιναν επι ΓΑΠ ήταν στο πόδι όπως ο νόμος για την Παιδεία,ο ΕΟΠΠΥ κ.α

Ακόμα μην ξεχνάς οτι εκτός απο την φυλή των Ελληναράδων που αναφέρεις υπάρχει και η φυλή των ''ραγιάδων'', οι οποίοι θεωρούν οτι πρέπει να κάνουμε απόλυτα ότι μας λένε οι ξένοι, παπαγαλίζουν συνεχώς τα περί Ευρώπης , Ευρωπαϊκής Προοπτικής και άλλα παρόμοια(κάτι σαν το ΚΚΕ με τους εργαζομενους και την εργατική τάξη), αδυνατώντας να καταλάβουν οτι Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά δεν υφίστανται και οτι κάποια κράτη με εξέχουσα τη Γερμανία προσπαθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρω και των Πακέτων Διάσωσης να στηρίξουν τα συμφέροντα τους, κάτι που πιστεύω οτι είναι θεμιτο απο μέρους τους.

Τέλος, τεχνοκράτης είναι κάποιος που αντιλαμβάνεται την οικονομία μόνο σαν αριθμούς, αγνοώντας τους ανθρώπους

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 7:36

Ω ευχαριστούμε πολύ. Χαίρομαι όταν βλέπω ποιοί κατά την άποψη ορισμένων χρειάζονται στέρηση των δικαιωμάτων τους.

@ Ανώνυμος 10:53

Συμφωνώ και δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο έγιναν στο πόδι... Γι' αυτό κατηγορώ τον ΓΑΠ ας πούμε.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω οτι ο ΓΑΠ είναι εντελώς άμοιρος ευθυνών, θα μπορούσε για παραδειγμα να χτυπησει το χέρι στον τότε ανερχόμενο αστέρα Λοβερδο, που με πρόχειρες αλλαγές(ΕΟΠΥΥ, φαρμακεία κ.α) προσπαθούσε να είναι στα φώτα της δημοσιότητας
Ανώνυμος 10:53

Ανώνυμος είπε...

@Τσούγδω

η τελευταία πρόταση προφανώς δεν ήταν σοβαρή, αν ήθελες να σχολιάσεις κάτι από αυτά που έγραψα απορώ που επέλεξες αυτήν.

ανώνυμος 7.36

fanis panagiotopoulos είπε...

Σ' ευχαριστώ γι' αυτό το κείμενο! Απλά σ' ευχαριστώ! Να 'σαι καλά... :)

Μαζεστίξ είπε...

Αντιπαραθέτοντας τον ΓΑΠ με το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ και λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ ξαναγύρισε στις "αριστερές" και ανδρεοπαπανδρεϊκές συνήθειές του, θες να καταλήξεις πως ο Βενιζέλος είναι συνέχεια του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και εκφράζει το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ;

Καλή η προσπάθεια, μα δεν έπιασε.

Το ΠΑΣΟΚ είναι δεξιό, καθώς πιστεύει πλέον στην ελεύθερη αγορά, δεν εχει καμία σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τη σοσιαλιστική ιδεολογία του και βεβαίως καλά κάνετε οι εναπομείναντες και εναπομείνασες υποστηρικτές/τριες και είστε εκεί, καθώς ούτε εσείς προφανώς έχετε ουδεμία σχέση με το σοσιαλισμό, ούτε βέβαια και με οποιαδήποτε σύνθετη λέξη τον εμπεριέχει.

Είστε σοσιαλιστές όσο σοσιαλιστές είναι ο Χατζηδάκης, η Ντόρα, ο Μάνος κι ο Τζήμερος.

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 10:53

Συμφωνώ, εννοείται πως έχει την κύρια ευθύνη

@ Ανώνυμος 7:36

Τι θα θέλατε ακριβώς να σχολιάσω; Τι θα πει "έβαλε τα ΜΜΕ";Δεν γνώριζα οτι έκανε κουμάντο στα ΜΜΕ, κάτι θα ξέρετε εσείς παραπάνω.

@ Μαζεστιξ

Αρχικά δεν είπα κάτι τέτοιο για το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά και δεν θέλω να καταλήξω εκεί, θα ήταν ανέκδοτο. Ο Βενιζέλος δεν έχει καμία ιδεολογία.

1) Δεν έχω μεινει στο ΠΑΣΟΚ,έχω πει και τι έχω ψηφίσει στις εκλογές. Πήγα εκεί για να κόψω κίνηση και μόνον.
2) Δεν δήλωνα ποτέ ούτε αριστερή ούτε σοσιαλίστρια οπότε τσάμπα μου τα λέτε αυτά.
Παρ' όλα αυτά δεν έχετε το δικαίωμα να απαγορεύετε σε κανέναν (όχι οτι μου το απαγορεύσατε) τον αυτοπροσδιορισμό. Θέλω να δηλώνω σοσιαλδημοκράτισσα ή σοσιαλφιλελεύθερη, είναι δικαίωμά μου, γνωρίζω καλύτερα τι πιστεύω από εσάς και θα μπορούσα πολύ άνετα να μπω σε μία συζήτηση μαζί σας σε σχέση με τη δική σας ιδεολογία. Δεν το κάνω γιατί δεν έχει νόημα.

Χαλαρώστε λοιπόν κι εσείς και οι όμοιοί σας που θεωρείτε οτι έχετε το δικαίωμα να μοιράζετε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης κλπ.

Χ.Κ. είπε...

Διακρινω sτο αρθρο σου μια διαχυτη ειρωνεια οντως ειναι ντροπη να χειροκροτουν το ηθος και το υφος ενος πολιτικου που η ευγενεια και δημοκρατικη του συμπεριφορα μεταφραστηκε ως βλακεια και ανεπαρκεια οπου η προσπαθεια διασωσης της χωρας θεωρηθηκε προδοσια,οπου ο μοναδικος εν ενεργεια πρωθυπουργος στην ιστορια του ελληνικου εθνους παραιτειται η' ανατρεπεται οn-kamera γιατι κερδισε η διαπλοκη και κοζα-νοστρα που διαφεντευει αυτο τον τοπο το εχει αραγε τοDNA των Ελληνων να κανουν λαθος εκτιμησεις οπως φυλακιζοντας τον Κολοκοτρωνη σκοτωνοντας τον Καποδηστρια,εξορριζοντας τον Ε Βενιζελο,στην προσφατη ιστορια,γιατι απο την αρχαιοτητα εχουμε δειξει οτι μας ενοχλει η ανωτεροτητα και η αυτη καθαυτη η δημοκρατια,στον Γαπ θα κολλαγαμε κριμα για ολους μας.

Ανώνυμος είπε...

Χ.Κ. Εχουν μετανοιωσει γιαυτο που εκαναν και κυριως οι Πασοκοι επειδη αντιλαμβανονται οτι αρχησαν να το πληρωνουν, πιστεψεμε. Οι καιροι εχουν αλλαξει και δεν αιναι οπως παλια που παει περνουσε και εληξε. Αυτη η φορα ειναι διαφορετικη και το ξερουν πολυ καλα.

Ανώνυμος είπε...

Τσούγδω, δεν ήμουν και δεν είμαι οπαδός του ΓΑΠ αλλά τέτοια δαιμονοποίηση δεν ταιριάζει σε νοήμονες ψηφοφόρους. Τον Παπανδρέου κατά τη γνώμη μου τον έφαγαν οι τραγικές επιλογές σε παλαιοκομματικά ανδρεοπαπανδρεϊκά κοπρόσκυλα. Αν όντως είχε ξεφύγει από τα δεσμα΄του λαϊκίστικου παρελθόντος θα είχε κάνει αξιόλογα πράγματα. Είχε εξαιρετικές ιδέες, υπήρξε ειλικρινής με τον κόσμο αλλά αποδείχτηκε ανεπαρκής συντονιστής. Στην Ελλάδα επιβίωσαν πολύ χειρότεροι πρωθυπουργοί, με πρώτο και καλύτερο το νυν μέντορα και κολλητό του Τσίπρα και είναι εξοργιστικό να βλέπεις ότι γι' αυτό το χαμένο κορμί δεν ανοίγει ρουθούνι. Θα πρότεινα πάντως να διεξαχθεί δημοψήφισμα σε όσους δαιμονοποιούν τον Παπανδρέου με το ερώτημα: Ηλίθιος ή πανούργος προδότης; Και τα δύο δε γίνεται παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

8.34, Σωστος σε αρκετα σημεια οπως απαντας στην Τσουγδω και πιστευω θα σου απαντησει αλλα εγω σαν αναγνωστης σου απαντω.
Τα κοπροσκυλα ητανε τοσα πολλα που θελει καποιος 10 θητειες στο Πασοκ για να τους αφανισει. Αυτοι που τον εφαγαν ητανε της γνωστης ομαδας και για τους γνωστους λογους. Οσο για τις τραγικες επιλογες δεν συμφωνω (λαθη παντα γινονται) γιατι ακριβως αυτες τις επιλογες υπηρετουν με παθος αυτοι που δεν συναινουσαν με το λαθος επι 2.5 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

12.01
Είπα τραγικές επιλογές σε στελέχη, όχι σε πολιτικές, φίλε.
8.34

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω όλα τα συμπτώματα που ανέφερες κοπέλα μου,και δεν είμαι αναγκαστικά κολημένη με το ΓΑΠ.Μπορεί κανένας να πει ότι δεν έφθασαν οι δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει τέτοια κρίση,μπορεί να πει ότι δεν διάλεξε σωστούς συνεργάτες,αλλά ήταν η πρώτη φορά που άρχισα να ελπίζω ότι έστω και εν μέσω οικονομικής κρίσης κάτι μπορεί να άλλαζε προς το θετικώτερο με τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε στη διαφάνεια,στην παιδεία,στην υγεία,για την ιθαγένεια,την τοπική αυτοδιοίκηση.
Η ιστορία θα του αποδώσει κάποτε την πραγματική του συμβολή στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

10.04, Και που ξηλωνει η συγκυβερνηση, λεω εγω, βημα-βημα μερα με την μερα ωστε να μην μεινει τιποτα απο αυτα τα καλα λιγα θετικα που εγιναν και να ξαναγυρισουμε στις καλες παλιες μερες των Μαυρογιαλουριδων. Βλεπε διαυγεια, Opengov και οχι μονον.

Σχολιαστής είπε...

Είσαι θεά...

Ανώνυμος είπε...

Tσουγδω, απο την αναρτηση αυτη 3 Μαρτιου δεν εχεις σχολιασει τιποτα και το μπλογκ μενει νεκρο. Αν δεν εχεις τι να γραψεις τοτε να το ξερουμε να το σβησουμε το μπλογκ σου απο τα Favorites. Συγνωμην αλλα δεν μπορει να ακανουμε 10 κλικ την ημερα και να βλεπουμε ενα στασιμο μπλογκ κολλημενο στο ψεκασμα που φαγατε εξαιτιας του ΓΑΠ???

Τσούγδω είπε...

@ Προς όλους

Με συγχωρείτε που δεν έχω απαντήσει και ειδικά στον τελευταίο σχολιαστή έχω να πω οτι μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω. Γιατί τα βλέπω όλα μαύρα, γιατί δεν μου περισσεύει ούτε μία εξυπναδίτσα να πω, γιατί θεωρώ πως ο καθένας οτι γράφει πρέπει να είναι ζυγιασμένο. Μπορεί αν γράψω κάτι μετά να χρειαστεί να ζητάω συγγνώμη. Γιατί τα πράγματα τα βλέπω πολύ σκούρα και δεν έχω μάθει να γράφω ψύχραιμη, αλλά τώρα δεν επιτρέπεται "πάθος" στη γραφή. Έχω αυτό το πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

Τσούγδω, σου στέλνω τα φιλιά μου από τη μακρινή Φλοριντα των Η.Π.Α.
Επίσεις να πω ότι αν σκοτώσουν ή πάθει έμφραγμα ο Ομπάμα αναλαμβάνει ο Τζο Μπάιντεν, αν πάθει κάτι κι αυτός τότε Αναλαμβάνει Αυτός ο Γουρουνομούρης ο Ακροδεξιός Πρόεδρος των αντιπροσώπων της βΟΥΛΉς των αμερικανών ! Οι εκλογές θα γίνουν στα 4 χρόνια και κανείς Τρελαντώνης δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Αμαν γι αυτό πάνε μπροστά οι άλλοι σας το είπε κανείς;;;;;;

maria