25 Ιανουαρίου 2011

Εκρηκτικό κοκτέιλ: Πολιτική βόμβα "άσυλο" + Πολιτική βόμβα "μετανάστες"

Το σκηνικό που στήνεται με τους μετανάστες στη Νομική με τρομοκρατεί.
Κάποιοι παίζουν πάρα πολύ άσχημα παιχνίδια στην πλάτη των μεταναστών και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι, έχουν και πλάτες μέσα στο Κοινοβούλιο.


Όπως είπε κάποιος σοφός του twitter (side_shore): Ο εγκέφαλος που συνδύασε την πολιτική βόμβα άσυλο, με την πολιτική βόμβα μετανάστες, είναι σατανικός.


Ας δούμε λίγο το χρονικό της όλης ιστορίας...


Την προηγούμενη εβδομάδα, φοιτητές που πρόσκεινται στην ΑΡΕΝ αν δεν κάνω λάθος, ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Νομικής, τον Κοσμήτορα και στη συνέχεια τον Πρύτανη οτι προτίθενται να φέρουν 160 μετανάστες στη σχολή και ζήτησαν να φιλοξενηθούν στο κτήριο της Σόλωνος. Λαμβάνουν αρνητική απάντηση.
Αποφασίζουν λοιπόν να πάνε με το έτσι θέλω. Το νέο κτήριο σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Φορτσάκης είχε κλειδωθεί προς αποφυγή κατάληψης, αλλά το “διέρρηξαν” και εισήλθαν παρανόμως.


Οι Πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώσει για το τι επέκειτο την αστυνομία η οποία δεν τους σταμάτησε ούτε στην Κρήτη, ούτε στον Πειραιά, ούτε πριν την είσοδό τους στη Νομική.
Αλήθεια δεν προβλημάτισε κανέναν το γεγονός οτι 160 μετανάστες μπήκαν σε ένα πλοίο και ήρθαν μέχρι εδώ από την Κρήτη, κανείς δεν το παρατήρησε? Μήπως ήταν αρμοδιότητα των Πρυτανικών αρχών να πάνε στο λιμάνι και να τους εμποδίσουν να κατευθυνθούν προς τη Νομική?


Κάποιοι δημοσιογράφοι (που χθες αγνοούσαν το θέμα) εγκαλούν τις πρυτανικές αρχές που δεν υπέδειξαν στην αστυνομία τι έπρεπε να κάνει... Συγνώμη δηλαδή, αλλά τι είναι οι Πανεπιστημιακοί για να κάνουν υποδείξεις στην αστυνομία  και να καταστρώνουν επιχειρησιακά σχέδια?
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Πελεγρίνης, είπε σε παρέμβασή του στο δελτίο του Mega πως είχε ενημερώσει Διαμαντοπούλου και Παπουτσή για την κατάσταση, δεν νομίζω οτι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο... Τώρα για το αν η αστυνομία ενημερώθηκε επίσημα, θα μου επιτρέψετε να πω οτι αυτά είναι γελοιότητες.


Στην όλη ιστορία ένα πράγμα κραυγάζει, η πολιτική αβουλία και απροθυμία της κυβέρνησης, η οποία περιμένει οι μετανάστες να εξαφανιστούν εν μια νυκτί, με μυστήριο τρόπο.
Το πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση έχει γιγαντωθεί και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να ανοίξει μία αποπροσανατολιστική συζήτηση για απόδοση ευθυνών, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, χωρίς υπεκφυγές.


Τρια τινά υπάρχουν: Ή νομιμοποίηση όλων, όπως ζητάνε οι ακραίες φωνές της αριστεράς, ή απέλαση μεγάλου αριθμού και νομιμοποίηση όσων έχουν το δικαίωμα να νομιμοποιηθούν (μη με ρωτήσετε ποιοι είναι αυτοί, ρωτήστε τα ξαδέρφια Ραγκούση), όπως ζητάνε οι μετριοπαθείς φωνές ή απέλαση όλων, όπως ζητάνε οι ακραίες φωνές τις δεξιάς.
Άλλες μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Έχουν αρχίσει και ξυπνάνε σε όλη την κοινωνία ρατσιστικά ένστικτα και πρέπει να γίνει κάτι, πριν οι μέχρι πρότινος φιλήσυχοι πολίτες, στραφούν εναντίον μεταναστών που δεν φταίνε σε τίποτα, αλλά δυστυχώς προκαλούν με κινήσεις, που τους υποδεικνύουν τρίτοι....

Όσων αφορά στη συζήτηση για το άσυλο που πάει σιγά σιγά να ανοίξει, πρέπει να κλείσει πάραυτα. Νόμος για την άρση του ασύλου υπάρχει και καλώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Γιατί να επέμβει η αστυνομία εφόσον υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις? Γιατί να ρισκάρουμε τη δημιουργία έντασης με απρόβλεπτες συνέπειες και με κίνδυνο να στηθεί ένας νέος Δεκέμβρης από αυτούς που τον ορέγονται?


Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι 300 μόνοι τους, στο πιτς φιτίλι μπορούν να βρεθούν δίπλα τους οι οργανώσεις που τους βοήθησαν να κάνουν αυτή την κίνηση, τα πανταχού παρόντα μπαχάλια, αριστεροί πολίτες που είναι υπέρ της νομιμοποίησής τους, άλλοι μετανάστες και με την παρουσία της αστυνομίας, θα έχουμε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, ειδικά αν σκεφτούμε πως οι άνθρωποι βρίσκονται σε κλειστό χώρο και είναι απελπισμένοι....
Χρειάζεται μεγάλη προσοχή το όλο θέμα και φυσικά απευθείας διαπραγματεύσεις με τους μετανάστες και όχι με τους αυτόκλητους υπερασπιστές τους.


Αν φυσικά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει άλλη λύση από την άρση του ασύλου... Δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί ευθύνες αλλά και οι Πανεπιστημιακοί, τι να κάνουμε στις επόμενες Πρυτανικές εκλογές, κάποιοι θα χάσουν την εύνοια της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ...


Τέλος ξεχνάμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, τους φοιτητές. Βρισκόμαστε σε περίοδο εξεταστικής και η Νομική έκλεισε. Δεν είναι όλοι οι φοιτητές ξύστες και υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να πάρουν πτυχίο, που διαβάζουν και θέλουν να τελειώνουν με τις υποχρεώσεις της σχολής τους και δυστυχώς κάποιοι συμφοιτητές τους, με την ακτιβιστική δράση τους (για να μην πω τίποτα χοντρό) τους εμποδίζουν. Αυτοί τι είναι, τα παράπλευρα θύματα της αβουλίας της κυβέρνησης και των Πανεπιστημιακών και των αγώνων των οργανώσεων για τους μετανάστες? 


Σε αυτή τη χώρα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει μου φαίνεται και εφόσον κανείς δεν υφίσταται τις συνέπειες, οι θρασύτατοι τσαμπουκάδες θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται σαν να τους ανήκουν τα πάντα. Όταν τα κρύβεις όλα κάτω από το χαλί, κάποια στιγμή σκοντάφτεις.


10 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Η αυτοαποκαλούμενη ‘Αριστερά’ του Τσίπρα και άλλων γραφικών που δεν δούλεψαν ποτέ τους, απλά περιφέρουν την ασυναρτησία τους από κανάλι σε κανάλι και πληρώνονται γι αυτό, από το Δεκέμβρη του 2008 ξεβρακώθηκαν ολότελα.
Κάποιες εξτρεμιστικές θέσεις τους μας ξεδίπλωσαν κατά τη διάρκεια της δίκης της 17Ν, αλλά τίποτα ιδιαίτερο. Τότε όλοι πίστεψαν ότι συντάσσονται με τους τρομοκράτες για να κάνουν ντόρο, μπας και τους προσέξουμε.
Μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου από το σχιζοφρενή μπάτσο-πιστολέρο, άρχισαν να εμφανίζουν τις πραγματικές τους θέσεις και προθέσεις. Το σύνθημα είναι ένα: ‘Λέμε και κάνουμε οποιαδήποτε μαλακία μας κατέβει, αρκεί αυτή να είναι κόντρα στην (οποιαδήποτε) κυβέρνηση’.
Θεώρησαν τα μαλακισμένα του μπόμπιρα Τσίπρα, αλλά και άλλες περιθωριακές παπαροομάδες, φόρουμ, κινήσεις πολιτών και δεν συμμαζεύεται, ότι το πανεπιστημιακό άσυλο είναι για πάσα νόσο και μαλακία. Ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν κατά πως θέλουν, ουσιαστικά απαξιώνοντάς το. Ότι μπορεί ο κάθε πικραμένος να ανοίγει την πόρτα και να βολτάρει εκεί μέσα κάνοντας πλάκα. Μεθαύριο θα μπουκάρει και κάποιος που κυνηγάει η αστυνομία, ένας που τον χώρισε η γυναίκα του και εκείνος που έχασε στο μπαρμπούτι και δεν έχει να τα δώσει. Και όλοι αυτοί θα κάνουν ‘αγώνα’ μέχρι να δικαιωθούν.
Σκέφτηκε κανένας τι πρόκειται να γίνει έτσι και εισβάλλουν στο πανεπιστήμιο τα άλλα «συνήθη» μαλακισμένα της Χρυσής Αυγής, τίποτα «αγανακτισμένοι πολίτες» (του κώλου) και αρχίσει το ματσούκι; Η αστυνομία δεν θα μπορεί να επέμβει (άσυλο βλέπεις).
Άσυλο έχω και εγώ και ο καθένας, μέσα στα σπίτια μας. Το οικογενειακό άσυλο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και απαραβίαστο. Αν όμως μέσα στο σπίτι μου λαμβάνουν χώρα παράνομες πράξεις, τότε η αστυνομία μπουκάρει με παρουσία εισαγγελέα και με τσουβαλιάζει για το αυτόφωρο. Κάνω λάθος;
Πανεπιστήμια υπάρχουν σε πολλές ελληνικές πόλεις και λαθρομετανάστες παντού. Τι έγινε; Άνοιξε νέα φάμπρικα;
Αν νομίζετε ότι αυτά που κάνετε μπορούν να αποκαλούνται «άσυλο» και «δημοκρατικές ελευθερίες», τότε σας τα χαρίζω. Είναι πολύ δημοκρατικά για μένα και δεν θα τα αντέξω…

Swell είπε...

Aκουσα ότι η αίθουσα που είναι οι μετανάστες, ανήκει σε κτίριο που ήταν κλειστό γιατί είναι υπό ανακαίνηση. Η παρουσία τους δεν επηρρεάζει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Ο πρύτανης έκλεισε όλο το Πανεπιστήμιο. Μάλλον δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο υπό την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το θέμα παίζει πρώτη είδηση στα ραδιόφωνα. Εκανε δήλωση και ο ΓΑΠας. Ζήτησε από τον ΠΡΟ-ΠΟ να τηρηθεί η νομοθεσία. Εχεις δίκιο να το χαρακτηρίζεις εκρηκτικό κοκτέιλ.

Τσούγδω είπε...

@Πέτρος Κ.

Συμφωνώ σε όλα. Οι επαγγελματίες αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αποκομμάτων, για κάποιο περίεργο λόγο θεωρούν οτι το άσυλο υπάρχει για να εγγυάται πως θα ικανοποιηθεί κάθε τους καπρίτσιο. Αυτό που φοβάμαι από χθες είναι μη τυχόν και οι Χρυσαυγίτες θελήσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, τότε θα γίνει της π.....

Με την ασυδοσία τους ρίχνουν νερό στον μύλο του Καρατζαφέρη.

Ο κατήφορος άρχισε από το 2008 όπως σωστά είπες, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αγκαλιάσει τους κουκουλοφόρους και μιλούσε για εξέγερση. Είναι προφανές οτι ονειρεύονται εξεγέρσεις και παρακινούν καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν στο χάος.

Στην επόμενη Βουλή λογικά δεν θα είναι μέσα (εκτός αν συνεργαστούν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μία επέκταση της συνεργασίας ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ) και καλά να πάθουν.

@Swell

Το κτήριο είναι ανακαινισμένο, δεν έχει ακόμη παραδοθεί και λογικά θα αργήσει αφού δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς πως θα το αφήσουν καλύτερο απ' οτι το βρήκαν ή λαμπίκο!
Ό,τι και να λέει ο Παπανδρέου και ο Παπουτσής, αν οι Πρυτανικές αρχές δεν δόσουν το ΟΚ, δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση.
Τους πιέζουν για άρση του ασύλου, αλλά ευτυχώς διατηρούν την ψυχραιμία τους και διαπραγματεύονται χωρίς να υποκύπτουν στις πιέσεις για άμεση επίλυση.

Swell είπε...

Πέτρο Κ, υποκλίνομαι στην κριτική και αναλυτική σου ικανότητα. Για όλα φταίνε κάποια μαλακιστήρια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Αυτοί φταίνε και γιατί σε ολόκληρες περιοχές της Αθήνας, δεν ακούς ελληνικά. Στο ανακαινισμένο Πεδίο του Αρεως δεν βλέπεις πλέον λευκό άνθρωπο, παρά μόνο κάποιους "γραφικούς" που βγάζουν τους σκύλους τους βόλτα, μεταξύ των οποίων κι εγώ. Οταν δεν θα έχεις να φας, όταν δεν θα έχεις κανένα δικαίωμα, ελέω της τροϊκανής κυβέρνησης, θέλω να δω σε τι θα σε ωφελήσει το άσυλο του σπιτιού σου.

ακυβέρνητος είπε...

Swell
Το να μην καταλαβαίνεις τι διαβάζεις είναι κατανοητό. Το να μη συμφωνείς, απόλυτα σεβαστό. Την ειρωνεία όμως κράτα την για λογαριασμό σου. Ούτε έγραψα ότι για ΟΛΑ φταίνε οι Συριζαίοι, ούτε και τη ‘βρίσκω’ με τους τροϊκανούς και τις κυβερνητικές μαλακίες. Εσύ τώρα κατάλαβε ότι σε βολεύει, μου είναι αδιάφορο.
Υ.Γ. Κάτω από το σπίτι μου κυκλοφορούν χιλιάδες (στην κυριολεξία) λαθρομετανάστες. Μου την πέφτουν για λίγα κέρματα και αν δεν τους δώσω με στραβοκοιτάνε σαν τσόγλανο. Το πρόβλημα το ζω στην καθημερινότητα μου τα τελευταία 15 χρόνια και όχι όταν βγάζω το σκύλο μου – που δεν έχω - βόλτα στο πάρκο…

Ανώνυμος είπε...

όποιος δεν καταλαβαίνει ότι οι λαθρομετανάστες είναι η πέμπτη φάλαγγα του καθεστώτος κατά των Ελλήνων που ούτως ή άλλως θα εξεγερθούν κάποια στιγμή είτε είναι χαμηλής νοημασύνης είτε μίσθαρνο όργανό τους.
Αθώος πάντως δεν είναι.

ανεστης είπε...

Η προβοκάτσια είναι τόσο κακοστημένη που όλοι τελικά αποστασιοποιήθηκαν. Εκτός απο τη γραφική μερίδα που ονομάζεται "αριστεριστές" και που αποστερημένοι πια απο ιδεολογία κατάντησαν κόκκινοι χουλιγκάνοι.

Είμαι λοιπόν υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, υπερ του ασύλου (στην Ελλάδα ζούμε, άστο να υπαρχει, δεν ξέρεις ποτέ), αλλά
αρνούμαι να συζητήσω το θέμα επειδή το επέβαλαν τόσο χοντροκομένα οι χουλιγκάνοι.

Όσο γι αυτούς που δασκάλεψαν τους ταλαίπωρους τους μετανάστες να απαιτούν "χαρτιά / νομιμοποίηση για όλους με συνοπτικές διαδικασίες", κάνουν πολύ κακό στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος

Όποιος δεν αναγνωρίζει οτι οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι με δικαιώματα, τι είναι?

@ανέστης

Συμφωνώ απόλυτα.
Πολλά τους έχουν δασκαλέψει. Ακούς εκεί να μη δηλώνουν χώρα προέλευσης και τα σχετικά...

Ο κόσμος δεν θα αφήσει έτσι αυτή την προβοκάτσια και οι υπεύθυνοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Τώρα, που είδαν τι μαλακία έκαναν, το παίζουν αθώες περιστερές.
Τους έβαλαν στη Νομική, αρνήθηκαν τη μετεγκατάσταση και τώρα προσπαθούν να τα μαζέψουν. Είναι τρομακτικά επικίνδυνοι και ανεύθυνοι όσοι το υποκίνησαν.

Ανώνυμος είπε...

υπολογίζοντας το ΚΚΕ ότι θα κάνει το αντάρτικο σίγουρα, πλεύρισε τους σλαβομακεδόνες δήθεν ότι είναι μαζί τους , για να έχει εύκολα μαχητές, όπως και έκανε με το μισό ΔΣΕ να είνααι σλαβομακεδόνες.
Τώρα που πρόκειται να επιχειρήσουν ξανά ένοπλη κατάληψη της εξουσίας , πρέπει νάχουν και πάλι μαχητές.
Τι πιο εύκολο από τους λαθρομετανάστες!

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος

Pardon?