28 Ιανουαρίου 2011

Θριάμβευσε η ανευθυνότητα

Το χρονικό διάστημα που κυριάρχησε το θέμα της κατάληψης της Νομικής από παρανόμους μετανάστες, αναδείχθηκαν κάποια από τα βασικά αρνητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών και των ΜΜΕ:
Υπερβολή, ανυπομονησία, έλλειψη οποιασδήποτε υπευθυνότητας, υποδόριος επιθυμία για εντάσεις.


Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι οτι οι κρίσεις που προκύπτουν, δεν λύνονται σε τηλεοπτικούς χρόνους και δεν έχουν κινηματογραφική εξέλιξη και αποτελέσματα. Επίσης οι άνθρωποι δεν είναι χαρακτήρες σε video game...


Από τη στιγμή που ανέκυψε το θέμα και τα ΜΜΕ αποφάσισαν να το "σηκώσουν", ΝΔ και ΛΑΟΣ με απόλυτη "υπευθυνότητα", έσπευσαν να θέσουν θέμα, όχι άρσης, αλλά κατάργησης του ασύλου, επιβεβαιώνοντας οτι τίποτα δεν τους συνδέει έστω και συναισθηματικά με αυτόν τον θεσμό.
Εντάξει ο Καρατζαφέρης ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο, οτι θα έσπευδε να λαϊκίσει για να καπηλευθεί την αγανάκτηση των φιλήσυχων πολιτών, κατά τη συνήθη του πρακτική. Αλλά  η ΝΔ, ουρά του Καρατζαφέρη?
Από κοντά και το γνωστό για τα δημοκρατικά του φρονήματα Mega, που μεριμνεί για τη σωστή και πάνω από όλα αντικειμενική ενημέρωση του πολίτη, έσπευσε να κατηγορήσει το άσυλο για όλα τα δεινά.
Με ελεεινό τρόπο αυτές τις μέρες στοχοποιούνε τους πάντες πιστεύοντας οτι έτσι προσφέρουν υπηρεσία, σε ποιόν?


Στα ίδια επίπεδα σοβαρότητας κινήθηκαν και οι απλοί πολίτες, που απ' ότι φαίνεται δεν μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται σκοτεινές συνωμοσίες που εκτυλίσσονται είτε σε βάρος τους, είτε σε βάρος των κεκτημένων, είτε σε βάρος της Ελλάδας....


Οι συνωμοσιολάγνοι διχάστηκαν σε 2 κατηγορίες:
α) Σε αυτούς που είδαν συνομωσία για να καταργηθεί το άσυλο, το οποίο ενώ ήρθη, η αστυνομία δεν τόλμησε να μπει με απόφαση Παπουτσή.
β)Και σε αυτούς που έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά οτι οι διαπραγματεύσεις ήταν κάλπικες και η αστυνομία θα έκανε ντου το βράδυ, όταν ο κόσμος θα κοιμόταν και θα γινόντουσαν ομαδικές συλλήψεις.
(Υπάρχει βέβαια και μία 3η κατηγορία με την οποία έχω βαρεθεί να ασχολούμαι)


Η ανευθυνότητα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή από αυτούς που για τους δικούς τους λόγους, είτε ιδεοληψίας, είτε ιδιοτέλειας, είτε ηλιθιότητας, σπέρνουν τον πανικό.
Ευτυχώς το επιχειρησιακό σχέδιο για να λυθεί ομαλά η κατάσταση, ήταν αποτελεσματικό παρά τις παλινωδίες και οι αρμόδιοι Υπουργοί χειρίστηκαν ψύχραιμα την κατάσταση, χωρίς να διολισθήσουν σε ακρότητες όπως κάποιοι απαιτούσαν. Κάποιοι, που κραύγαζαν να καταργηθεί το άσυλο και να πάψουν οι διαπραγματεύσεις, αδιαφορώντας για το τι θα επακολουθούσε, αν είχαμε έστω και έναν τραυματισμό μετανάστη ή αν έμπαιναν τα ΜΑΤ στη Νομική.  Το γεγονός οτι η άρση του ασύλου πρακτικά δεν εφαρμόστηκε είναι πολύ θετικό



Και πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ... Μιλάμε για τον ορισμό της ανευθυνότητας.
Συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία και σε κάποιο σημείο τους ξέφυγε ο όποιος έλεγχος, εξαιτίας κάποιων ακραίων, αλλά και εξαιτίας την πραγματικής απελπισίας των ανθρώπων. Το γεγονός οτι αργά κατάλαβαν πως το θέμα έφυγε από τα χέρια τους και αποστασιοποιήθηκαν από τα ακραία μέλη του Φόρουμ, δεν τους αθωώνει. Ίσα ίσα καταδεικνύει τη δειλία τους. Τουλάχιστον Αλαβάνος, Λαφαζάνης και Δρίτσας έδειξαν μία κάποια υπευθυνότητα, αναγνωρίζοντας οτι αφού κάποιοι από τον χώρο τους τα έκαναν σκατά (και όχι οι ίδιοι), έπρεπε να συμβάλλουν στην επίλυση του ζητήματος που δημιουργήθηκε και να μην πάρουν τους μετανάστες στον λαιμό τους με απαράδεκτες κινήσεις.


Σήμερα μιλούν για μία πρώτη δικαίωση των μεταναστών... Όποιος δεν βλέπει οτι αυτή η κίνηση, συκοφάντησε τον αγώνα τους και εκνεύρισε την Ελληνική κοινωνία η οποία έχει φτάσει στα όριά της και ουσιαστικά ήταν η πρώτη τους υποχώρηση, είναι τυφλός.


Φυσικά το θέμα δεν λύθηκε με τη μεταφορά των ανθρώπων σε άλλο χώρο για να κάνουν την απεργία πείνας τους. Δηλαδή τι, τώρα θα αδιαφορήσουμε όλοι , απλά επειδή έφυγαν από τη Νομική?
Δίνουν έναν αγώνα και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για νομιμοποίηση, πρέπει να νομιμοποιηθούν άμεσα, στους άλλους πρέπει να γίνει σαφές οτι δεν υπάρχει πιθανότητα νομιμοποίησης, για να σταματήσουν την απεργία πείνας τους και να μην ταλαιπωρούνται άδικα. Κάνουν έναν αγώνα, σεβαστό, αλλά πραγματικά δεν χωράνε όλοι στην Ελλάδα.
Το θέμα πρέπει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, ευρωπαϊκές, διότι δεν μπορεί με τα διάφορα "σύμφωνα", να εγκλωβίζεται ο κόσμος εδώ. Οι Έλληνες στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είναι ρατσιστές, αλλά αναγνωρίζουν οτι πραγματικά δεν υπάρχει χώρος για άλλους μετανάστες.


Τέλος θα πρέπει να ακολουθήσει μία μεγάαααλη συζήτηση για τα διάφορα Φόρουμ και για την γενικευμένη ασυδοσία και τον τραμπουκισμό τους.
Πραγματικά οι άνθρωποι που τους έφεραν από την Κρήτη και τους έβαλαν την ιδέα της απεργίας πείνας μέσα στη Νομική, είναι επικίνδυνοι. Θεώρησαν, ίσως με τη συμβουλή φοιτητών, πως κατά τη συνήθη πρακτική, το άσυλο δεν θα ήρετο και θα μπορούσαν να κάνουν τον αγώνα τους απο εκεί. Όσοι τους έβαλαν την ιδέα της Νομικής, είναι υπόλογοι για την συκοφάντηση που δέχθηκε το άσυλο.


Δεν στράφηκε κανείς εναντίον των μεταναστών και αυτό θα ήταν πολύ μεγάλο σφάλμα. Απελπισμένοι άνθρωποι είναι που για να μην αναλάβει κανένας τις ευθύνες του, τους έχουν μεταβάλει σε "κλωτσοσκούφια" και τους εκμεταλλεύονται οι διάφοροι επιτήδειοι. Οι ευθύνες για ό,τι έγινε, πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς τους καραγκιόζηδες που τους έφεραν από την Κρήτη και τους έβαλαν στη Νομική. Και επαναλαμβάνω όχι επειδή έγινε κατάληψη σε δημόσιο κτήριο, αλλά επειδή θεώρησαν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν το Πανεπιστημιακό άσυλο, έπαιξαν με τη φωτιά και στο τσακ και χάρη στις διαπραγματεύσεις δεν είχαμε εντάσεις.


Τέλος καλό, αρχή δύσκολη...


Διαβάστε επίσης: Έμειναν νηστικοί οι βρυκόλακες

13 σχόλια:

Zedexs είπε...

Βρε τσακάλι, με την απειλή όπλων τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και γιατί είναι κακό η κατάληψη της Νομικής; Της Σχολής που έχει βγάλει τους περσσότερους αλήτες από αυτούς που εσύ και οι όμιοί σου στην σκέψη, έστειλαν στη Βουλή. Αν δεν είχαν πάει στη Νομική, πιστεύεις ότι θα είχε ασχοληθεί κανείς από τα χουντοκάναλα και τη χουντοκυβέρνηση;
Κοντεύεις να γίνεις το ίδιο "γραφική" όσο και η ομοδεάτισά σου Τσαούσα...

Τσούγδω είπε...

@ Zedexs

Αγαπητέ ευγενέστατε επισκέπτη του ιστολογίου μου,

Εγώ δεν είπα οτι τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αν εσύ έχεις τέτοια πληροφόρηση ευχαριστώ που την κατέθεσες. Φυσικά και δεν ήρθαν με απειλή όπλου, αλλά κάποιος τους πούλησε ψεύτικες ελπίδες- ακόμη χειρότερο. Τίποτα δεν διαχωρίζει αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τους μετανάστες σε αυτή τη φάση, από τους δουλέμπορους που τους έφεραν στην Ελλάδα υποσχόμενοι ζωή χαρισάμενη.

Σύμφωνα με εσένα αγαπητέ ευγενικέ επισκέπτη, πας απόφοιτος της Νομικής και πολιτευτής, αλήτης.
Θα μπορούσες να μου διευκρυνήσεις τι έννοεις "εσύ και οι όμοιοί σου"? Ποιο είναι αυτό το χαρακτηριστικό που μας τσουβαλιάζει όλους και προφανώς μας καθιστά άξιους της ειρωνίας σου?

Αλήθεια φίλε μου, έχεις σε κάποια εκτίμηση την Σοφία Σακοράφα ας πούμε, που εγώ και οι όμοιοί μου στείλαμε στη Βουλή? Εσύ ποιον έστειλες στη Βουλή?

Σου υπενθυμίζω πως η "χουντοκυβέρνηση" είναι νόμιμα εκλεγμένη, άρα αυτό το "χουντο" μπορείς να το βάλεις ως πρόθεμα στα "χουντο"φορουμ ας πούμε και σε όσους πάνε να επιβάλλουν με τον τσαμπουκά μειοψηφικές απόψεις.
Για τα χουντοκάναλα πες ό,τι θες, μαζί σου.

Όσο για το ποιός είναι γραφικός, γραφικό δεν σε κάνει ο τρόπος έκφρασής σου, αλλά τα πιστεύω σου.

Zedexs είπε...

Γράφεις "Και πάμε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ... Μιλάμε για τον ορισμό της ανευθυνότητας.
Συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία και σε κάποιο σημείο τους ξέφυγε ο όποιος έλεγχος, εξαιτίας κάποιων ακραίων, αλλά και εξαιτίας την πραγματικής απελπισίας των ανθρώπων. Το γεγονός οτι αργά κατάλαβαν πως το θέμα έφυγε από τα χέρια τους και αποστασιοποιήθηκαν από τα ακραία μέλη του Φόρουμ, δεν τους αθωώνει. Ίσα ίσα καταδεικνύει τη δειλία τους".

Αυτό αγαπητή Τσούγδω, μήπως είναι τιμή στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κατάλαβα; Οι όμοιοί είναι όλοι όσοι ψηφίσατε τα δύο κόμματα του 2% προμήθεια από τις δουλειές της SIEMENS. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην Ελλάδα χρόνια, δουλεύουν κι έχουν ένσημα, μήπως σου λέει κάτι για τις κυβερνήσεις που εσύ και οι όμοιοί σου ψηφίζετε;

Οι περισσότεροι βουλευτές είναι πτυχιούχοι της Νομικής. Οι περισσότεροι βουλευτές είναι αλήτες (sic) που σε μια ευνομούμενη χώρα θα ήταν πίσω από τα σίδερα. Κατανοητό τώρα;

Με τον εκλογικό νόμο που έχουμε, θεωρείς όντως ότι έχει εκλεγεί νόμιμα μια κυβέρνηση με το 20% των ψήφων;

Αν ψήφισες τη Σακοράφα και υποστηρίζεις ακόμα το ΠΑΣΟΚ, έχω φίλη επιστήμονα που μπορεί να σε βοηθήσει.

Τσούγδω είπε...

@ Zedexs

Συγνώμη αν σου έθιξα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιμένω πως δεν ανέφερα πουθενά οτι αυτός έφερε τους μετανάστες, είπα οτι στήριξε την κίνηση από την αρχή και διευκόλυνε φυσικά.

Εγώ προσωπικά δεν έχω ψηφίσει ποτέ κανέναν από αυτούς που αποκαλείς αλήτες και όπως συνειδητοποιώ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ και απόφοιτο της Νομικής χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει κάτι. Προτιμώ τους τεχνοκράτες αν δεν σε πειράζει, ξέρεις τους αλήτες που βγαίνουν από τα Πολυτεχνεία και τις σχολές των Οικονομικών, που επιλέγουμε να ψηφιζουμε εγώ και οι όμοιοί μου.

Εσύ θεωρείς οτι ένα κόμμα του 3% και κάποιες οργανώσεις που τις υποστηρίζουν μόνο τα μέλη τους, νομιμοποιούνται να προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις? Την άποψή μου για την αποχή μπορείς να τη διαβάσεις σε παλαιότερα ποστ. Αν ο κόσμος ενδιαφερόταν να αλλάξει κάτι θα ψήφιζε στις εκλογές.

Ψήφισα τη Σακοράφα αλλά όχι μόνο αυτή, οπότε δεν θα χρειαστώ τη φίλη σου.

skatoarouri είπε...

Θα ήθελα και γω ο αντιι να πω δυο Πραγματα για το θεμα ετσι οπως το θέτεις. Θα συμφωνήσω ως προς το ότι οι μετανάστες αλλά κυρίως οι λαθρομεταναστες είναι βασανισμένα και τραγικά πρόσωπα και ο καθενας τους θα μπορούσε να γίνει ταινία για να τη βλέπουμε εμείς και να αισθανόμαστε καλύτερα με αυτά που έχουμε την τύχει να μας προσφέρει η ζωή (δεν εννοώ πλούτη, απλά μια σχετική ηρεμία και ένα σπίτι και τους ανθρώπους μας τριγύρω μας). Ομως διαφωνώ σε αυτό που αφήνεις να διαφανεί ότι έχουν το δικαίωμα να εκβιάζουν μια πολιτεία για την νομιμοποίηση τους. Κάθετα διαφωνω. Αν είχαν ξεκινήσει μόνοι τους να κάνουν κατάλληψη και απεργία πείνας και εάν διαμαρτύρονταν και απαιτούσαν καλύτερες συνθήκες ή φαγητό κτλ κτλ τότε θα είχαν κάθε δικαίωμα, γιατί πρόκειται για ανθρωπινο δικαίωμα και σε μια ευνομούμενη πολιτεία σαν την Ελλάδα θα είχαν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό. Το να τους φέρνουν άλλοι όμως και να κανουν απεργεία πείνας για να νομιμοποιηθούν, θυμίζει λίγο τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που ένω το Ελληνικο δημόσιο καταρρέει αυτοί κάνουν καταλήψεις και απεργείες για την νομιμοποιηση τους...όχι φίλε μου, είσαι ορισμενου χρόνου, αυτό γράφει η συμβαση σου, σε όλη την Ευρωπη έτσι λειτουργουν οι ορισμενου, μακάρι να είχες μόνιμοι δουλειά και μακάρι όλοι να είμασταν μόνιμοι δημοσίου αλλά...και επίσης ... όχι φίλε μου λαθρομεταναστη καταλαβαίνουμε ότι έχεις βασανιστει αλλα όλα έχουν τα όρια τους και εδώ δεν μπορουμε να σου προσφέρουμε την βοήθεια που θέλεις, μακάρι να μπορούσαμε και εγώ περνω 800 ευρω και θέλω να παω στην Αμερική να πέρνω 2000, αλλά δεν με δέχονται, υπαρχουν ορισμενοι κανόνες στον κόσμο. Καλοί, κακοί, αναγκαίοι? Πες το όπως θέλεις.

Οσον αφορά το άσυλο κανονικά θα πρέπει όλοι να υποστηρίζουμε το άσυλο ιδεών τσαούσα. Ενας αναρχικός που διακυρησσει τις ιδέες του, που διοργανώνει συζητήσεις, που μοιράζει φυλάδια, ένας φιλελευθερος καθηγητής που λέει τις απόψεις του χωρίς να φοβάται, κάποιος που μιλάει για τη θρησκεία του, ένας άθεος .... όλοι αυτοί θα πρέπει να προστατεύονται από ένα άσυλο ιδεών. Η αστυνομία όμως και η Πολιτεία δεν θα παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλα σε περιπτώσεις όπου πανε και κρυβονται άτομα μεσα εκει και κανουν ανταρτοπολεμο, ή κατασκευάζουν μολοτωφ, σπέρνουν τον τρόμο σε άτομα που δεν ασπάζονται τις ιδέες τους ... Λες ότι ούτε τότε δεν έχει δικαιωμα η πολιτεία να παρεμβει? Μα γιατί, αφού με τον τρόπο αυτό γινετε ήδη παραβίαση του ασύλου από τους καταλήψιες και τους ανταρτες. καταστρεψουν δημόσια περιουσία και προκαλουν φόβο σε πολλούς να μην μπορουν να εκφράσουν τις ιδεές τους στα πανεπιστημια? Δηλαδή πόσο ακόμα θα μείνουμε κολλημένοι σε αυτόν τον θεωρητικό φανταστικό σοσιαλιστικο τρόπο αντίληψης του ασυλου. Δεν ζηλεύεις καθόλου τα ξενα πανεπιστημια που είναι πραγματικά εργαστήρια γνώσης και εφαρμοσμένης επιστήμης και οικονομίας? Νομίζεις οτι επιτρέποντας αυτά τα πράγματα θα αναπτυχθουν τα ελληνικα πανεπιστημια? θα προοδεύσουμε? Θα ξεκολλησουμε καποια στιγμή? Και επίσης λες ότι "έληξε η κατάληξη και ευτυχως δεν έγινε τίποτα" κτλ κτλ Φοβαμαι ότι δεν έληξε τίποτα χθες. Πιστεύω πως μπορεί να βλέπαμε κάποιο φως στο σκοτάδι εάν χθες είχαμε ένα σαφές μηνυμα από την κυβερνηση ότι τα πραγματα έχουν αλλαξει πλέον ως προς τι μπορεί να ανεχτει η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό κράτος. Αυτό δεν έγινε. Απλά πήραν παράταση στο πρόβλημα, το οποίο είναι ένα βασικά...δεν τηρουμε κανενας μας τη νομιμότητα, όπως στα υπολοιπα ομορφα και οργανωμενα κράτη. Χθες δωθηκε το σημα ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει ότι θέλει και η πολιτεία και η κοινή γνώμη θα ασχολείται 3-4 μέρες για κάθε απερισκεπτη κίνηση κάθε γκρουπ ανθρώπων...Εσυ παλι λες ότι που παιδευτήκαμε 3-4 μερες για να λυθεί (που δεν λυθηκε) μια παρομοια κατάσταση, είναι το καλύτερο δυνατό που μπορεί να συμβει. Διαφωνώ με το παραπανω σκεπτικό. Το καλυτερο θα ήταν -όχι φυσικα να είχαμε θυματα- να δείχναμε ότι από δω και περα η νομιμότητα δεν θα μπορεί να παραβιάζετε τόσο ευκολα σε αυτή τη χώρα

skatoarouri είπε...

@Zedexs
ΛΕΣ: 1.Οι περισσότεροι βουλευτές είναι αλήτες (sic) που σε μια ευνομούμενη χώρα θα ήταν πίσω από τα σίδερα. Κατανοητό τώρα;
2.Με τον εκλογικό νόμο που έχουμε, θεωρείς όντως ότι έχει εκλεγεί νόμιμα μια κυβέρνηση με το 20% των ψήφων;

ΛΕΩ: 1.Σε μια ευνομουμενη πολιτεία όχι μόνο οι βουλευτές αλλά ολοκληρη η χώρα θα ήταν πίσω από τα σιδερα με τον χαρακτηρα που έχουμε.

2.Στις δημοκρατίες νομιμη και δημοκρατική κυβερνηση εκλεγεται από όσους ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, οι υπόλοιποι απλά επιλέγουν να μην υπάρχουν. Αρα ετσι εκλεγονται οι δημοκρατικές κυβερνησεις, από όσους κανουν τον κόπο να πανε και να ασκησουν το εκλογικό τους δικαιωμα και υποχρεωση. Αρα μια κυβερνηση που έχει 40% επι αυτων που πηγαν και ψηφισαν είναι περα για περα δημοκρατικη, έτσι γινεται σε όλες τις ανεπτυγμενες κοινωνιες που προκοψαν και δεν υπάρχει καποια καλύτερη προς το παρόν πρόταση...εκτός αν έχεις αναπτύξει καποια θεωρία νέου πολιτικου συστηματος να μας την πεις να δουμε τι παίζει

Zedexs είπε...

Λυπάμαι αγαπητή, η Σακοράφα και κάποιοι άλλοι αποτελούν εξαιρέσεις. Γι' αυτό οι περισσότεροι διαγράφτηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν παύεις να ψηφίζεις ένα κόμμα που έπαιρνε προμήθεια για να αναθέτει δουλειές. Σε μια γειτονική χώρα, η πρακτική αυτή αποκαλείται μαφία.

Δεν μου έθιξες το ΣΥΡΙΖΑ καθ' ότι δεν είμαι ψηφοφόρος του.

@Skatoarouri: Σοβαρά πιστεύεις ότι η Ελλάδα είναι ευνομούμενη χώρα; Με το Βουλγαράκη, το Παναγιωτακόπουλο, το Τσοχατζόπουλο να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι; Δεν αναφέρθηκε και σε επιχειρηματίες, γιατί το σχόλιο θα 'βγαινε σεντόνι.

Zedexs είπε...

@Skatoarouri να σου υπενθυμίσω ότι το ΠΑΣΟΚ είχε 161 έδρες ελέω του εκλογικού νόμου, που υφαρπάζει (επιστημονικά κλέβει) έδρες από τα μικρότερα κόμματα.

Ο χαρακτήρας που έχουν οι περισσότεροι Ελληνες, είναι αρμοδιότητας ψυχιάτρου. Στερνή μου γνώση, δεν θα είχα γίνει γυναικολόγος...

Τσούγδω είπε...

@ skatoarouri

Δεν νομίζω οτι άφησα να διαφανεί πως έχουν δικαίωμα να εκβιάζουν την πολιτεία. Έχουν το δικαίωμα όμως να διεκδικήσουν, μήπως και καταφέρουν να βγουν από αυτή την σκατοκατάσταση. Εντάξει εμείς μπορεί να λέμε δεν χωράνε άλλοι και είναι πολλοί, αλλά τράβα πες το σε αυτούς τους ανθρώπους...

Όσο για το άσυλο συμφωνώ απόλυτα. Αλλά τώρα υπήρχε μία μεγάλη διαφορά, δεν ήταν ένα εσωτερικό ζήτημα, με 100 μπαχάλια που τα κάνανε γυαλιά καρφιά. Έτσι και άνοιγε μία μύτη θα είχαμε από πάνω μας τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, τον ΟΗΕ, θα ξεσηκωνόντουσαν όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται εδώ παρανόμως και θα είχαμε και bonus τα μπαχάλια. Αν κάτι ξέφευγε θα είχαμε αποσταθεροποίηση, δηλαδή το τελευταίο πράγμα που έχουμε ανάγκη σε αυτή τη συγκυρία.

Πιστεύω οτι ο τωρινός νόμος Γιαννάκου για το άσυλο είναι επαρκής. Άλλο πράγμα χρειάζεται αλλαγή και αυτό είναι η διαδικασία για την εκλογή Πρυτάνεως. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο αλισβερίσι παρατάξεων - Πανεπιστημιακών, για να μην είναι υποχρεωμένος ο κάθε Πρύτανης να ξεχρεώνει γραμμάτια.

@ Zedexs

Και πάλι αν δεν υπήρχαν οι όμοιοί μου, αυτές οι εξαιρέσεις που επέλεξαν να πολιτευτούν στην προκειμένη με το ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχαν στη Βουλή.
Δεν με ενδιαφέρει τι έκαναν τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν τα ψήφισα ποτέ μου και θέλω πολύ να τα δω να καταλήγουν στη στενή.

Σε ποια γειτονική χώρα λες, σε αυτή που η μαφία είναι στην εξουσία?

Zedexs είπε...

Ναι, σ' αυτή τη χώρα αναφέρομαι. Δεν είναι τυχαίο το "una fatsa una ratsa"... Aυτοί έχουν μαφιόζο πρωθυπουργό που "κόβει και ράβει" τους νόμους στα μέτρα του. Ο δικός μας νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν είναι Τσούγδω ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ της ίδιας λογικής; Με αυτό το νόμο όλοι αυτοί που λες και είπα, κυκλοφορούν ελύθεροι.

Και να τελειώσω με το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να έχει χρεοκοπήσει και να μη θεωρείται κανείς υπεύθυνος. Εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις του απλού κόσμου. Λες και τον τόπο αυτό τον κυβερνούσαν αυτοί και όχι τα λαμόγια (sic) του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...

ασωτος γιος είπε...

στο συριζα και στα διαφορα ηρωικα κρητικα φορουμς θα πρεπει να καταλαβουν οτι μερικα προβληματα της κοινωνιας μας οπως αυτο των μεταναστων δε λυνονται με κινησεις αφελεις\και τι πετυχαν?\
εστρεψαν ολη την κοινωνια εντελως εναντιων των δυστυχισμενων, τους μετεφεραν αλλου και 15 μερες θα το χουμε ξεχασει οπωε και το θεμα ζιμενς που καλυφθηκε εντελως με τα γεγονοτα αυτα
τραγικα και βασανισμενα προσωπα ειμαστε και μεις που ζουμε στις υποβαθμισμενες περιοχες που εχουν ακνει καταληψη οι μεταναστες αλλα και οσοι απολυονται αδικα, ελληνες , οσοι εχουν θιγει απο τηνν κρηση.
αν περπατησεις απο μαρνης μεχρι μοναστηρακι θα μετρησεις 100 αστεγους να κοιμουνται σε χαρτινα κουτια,\εδωσε κανεις ιδιωτης ενα σπιτι να ζεσταθουν? βγηκε κανας αριστερος να τουςε βοηθησει?]

Τσούγδω είπε...

@ Zedexs

Δεν ευθύνεται μόνο ο νόμος περι ευθύνης υπουργών για τις όποιες παραγραφές. Ευθύνονται οι κυβερνήσεις που αντί να κάνουν εξεταστικές "εμπρόθεσμα" έκλειναν τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα. Όπως όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα και αυτός εφαρμόζεται στρεβλά. Τα ρίχνουν όλοι τώρα στον νόμο περι ευθύνης υπουργών, ενώ πχ το Βατοπέδι δεν θα είχε παραγραφεί, αν ο Καραμανλής δεν έκλεινε νύχτα τη Βουλή...
Φυσικά και να καταργηθεί αφού εφαρμόζεται στρεβλά και γλιτώνει το κάθε λαμόγιο.

Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου παρατήρηση. Αν δεν καταλογιστούν ευθύνες, πολύ φοβάμαι οτι ο κόσμος θα πάρει τον νόμο στα χέρια του και θα τον εφαρμόσει όπως αυτός πιστεύει.
Θα συμφωνήσω με φωνές που ακούγονται τελευταία, να ανοίξει η αμαρτωλή περίοδος των Ολυμπιακών αγώνων. Εκεί είναι το ψωμί.

@ασωτος γιος

Δεν νομίζω οτι το θέμα θα ξεχαστεί τόσο εύκολα.
Η ευαισθησία των συγκεκριμένων οργανώσεων εξαντλείται αλλού...

Zedexs είπε...

Συμφωνώ Τσούγδω με το τελευταίο σχόλιό σου. Το συμπέρασμα είναι ότι εν πολλοίς το ουσιαστικό "πολιτικός", στην καλύτερη εκδοχή του, είναι συνώνυμο με τον αλήτη.