18 Ιανουαρίου 2011

Ταχύρυθμα μαθήματα πατριωτισμού

Τυχαίνει να βρίσκεστε σε μία παρέα όπου κυρίαρχο θέμα συζήτησης είναι το Μνημόνιο, τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με την καθοδήγηση του ΔΝΤ κλπ?
Δεν ξέρετε τι να πείτε, αλλά θέλετε οπωσδήποτε να συμμετάσχετε και να κλέψετε τις εντυπώσεις? 
Δεν έχετε αρκετό χρόνο για να αποστηθίσετε τα κείμενα του Olympia.gr, του Antinews, της Δημοκρατίας, του Ελεύθερου Ρύπου και λοιπών πατριωτικών Μέσων? 
Η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Σακοράφα και ο Πάνος Καμμένος σας πέφτουν... βαριοί?
Ε λοιπόν είμαι εδώ για εσάς!!


  • Αρχικά πρέπει να αποκηρύξετε μετά βδελυγμίας το ΠΑΣΟΚ και να επισημάνετε πως ο Παπανδρέου (ο Yorgo ή αλλιώς Jeffrey), δεν είναι Έλληνας, αλλά κρυπτοΕβραίος, τσιράκι των Αμερικανών, που έχει βαλθεί να ξεπουλήσει τα πάντα. Καλό θα ήταν να αναφερθείτε και στην μητέρα του Margaret που τυγχάνει Αμερικανή.
  • Αφού εξηγήσετε πως μας οδήγησε με μεθοδευμένες κινήσεις και δηλώσεις στην αγκαλιά του ΔΝΤ (για να είστε πιο πειστικοί αναφερθείτε στις δηλώσεις “δεν υπάρχει σάλιο”, Τιτανικός), μην ξεχάσετε να σημειώσετε πως υπήρχε εναλλακτική, αφού η Κίνα και κυρίως η Ρωσία ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αλλά αυτός επέλεξε τους Αμερικάνους - ΔΝΤ (Τυχαίο?).
  • Αξίζει να αναφερθείτε κάπου εδώ και στον Ανδρέα Παπανδρέου, που γκρέμισε τα πάντα και άδειασε τα ταμεία με συνθηματολογία του τύπου “Τσοβόλα δωσ' τα όλα”, στον Εθνομηδενιστή Κων/νο Μητσοτάκη που μας βύθισε ακόμα περισσότερο στην ύφεση και ευθύνεται για τη μη- επίλυση του Σκοπιανού και στην ηρωική στάση που τήρησε τότε ο Αντώνης Σαμαράς.
  • Μετά πάμε στα πιο σύνθετα ζητήματα... Αγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης... Είναι υποχρέωσή σας να μιλήσετε γι' αυτό το ζήτημα. Ο Γ. Παπανδρέου ακύρωσε την συμφωνία του Κ.Καραμανλή για να εξυπηρετήσει τους εντολοδόχους του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Να φροντίσετε να πείτε πριν κάποιος σας πετάξει τη Βουλγαρία ως χώρα που ακύρωσε τη συμφωνία, πως αυτά είναι παραμύθια των Πασοκικών ΜΜΕ, τύπου Mega, του οποίου όλοι οι δημοσιογράφοι πριν προσληφθούν δίνουν όρκο αιώνιας αφοσίωσης στο ΠΑΣΟΚ.
  • Ο Παπανδρέου τα ξεπουλάει όλα στους Τούρκους. Αν κάποιος διανοηθεί να σας αντιτάξει πως πήγε στο Ερζερούμ και μπροστά στους Τούρκους διπλωμάτες, έθεσε επι τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις, γειώστε τον κατευθείαν, λέγοντας πως το γεγονός οτι δε σταμάτησαν οι παραβιάσεις, καταδεικνύει οτι πίσω από τις κλειστές πόρτες ειπώθηκαν άλλα, άρα κάνει μυστική διπλωματία και έχει ήδη συμφωνήσει τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και ποιος ξέρει τι άλλο και πως όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια των ... ραγιάδων.
  • Μην ξεχάσετε εδώ να αναφέρετε πως τα σύνορα της Τουρκίας τελειώνουν στη στεριά της και δεν δικαιούται ούτε μία σταγόνα στο Αιγαίο, άρα δεν υπάρχει ανάγκη οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.
  • Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνετε και μία αναφορά στην σκοτεινή λέσχη Bilderberg, όπου καλείται αραιά και που ο Παπανδρέου και της οποίας μόνιμη θαμώνας είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (που είχε εισηγηθεί τα Αγγλικά να γίνουν η 2η επίσημη γλώσσα).
  • Μετά έρχεται η σειρά του Πάγκαλου... Πρέπει να θυμάστε οπωσδήποτε το ανθολόγιο των δηλώσεων που έχει κάνει... "Κοπρίτες οι δημόσιοι υπάλληλοι", "Μαζί τα φάγαμε", "Οι διεφθαρμένοι πολίτες πηγαίνουν στους διεφθαρμένους πολιτικούς" κλπ. Μην ξεχάσετε να κάνετε μνεία στην προδοσία με τον Οτσαλάν καθώς και στη νύχτα των Ιμίων, καταλήγοντας στο οτι δεν δικαιούται να ομιλεί. (Αν θέλετε κάντε και μία αναφορά στον παππού του, δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο)
  • Βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να αμελήσετε επίσης είναι το "Ευχαριστώ στους Αμερικάνους" που εκστόμισε ο Σημίτης...


Όλα αυτά πρέπει να οδηγήσουν με επαγωγική ακρίβεια σε ένα συμπέρασμα: πως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε από τους Ανθέλληνες Παπανδρέου και ως μόνο του στόχο έχει να μας υποδουλώσει, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μία τριτοκοσμική χώρα με ισχυρούς πάτρωνες και πως όλα αυτά έχουν αποφασιστεί εδώ και χρόνια, διότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και λοιπά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα.



Καλό θα ήταν να κλείσετε την τοποθέτησή σας καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όλα αυτά, υποκινούνται από τους διαχρονικούς εχθρούς των Ελλήνων, βλέπε Εβραίους. Μην δώσετε σημασία σε όσους λένε το αντίθετο από εσάς, προφανώς είναι Ανθέλληνες Πασοκο/ Μητσοτακό/Συριζαίοι.


Για το τέλος κρατήστε την διάσημη πλέον δήλωση που φαίνεται να έχει κάνει ο Χένρυ Κίσινγκερ για τους Έλληνες. Χρησιμοποιείστε επίσης και το πειστικότατο επιχείρημα που εισήγαγε η νΝΔ στον πολιτικό διάλογο και προέκυψε από την επιτυχημένη διαφήμιση του 11888, "Τυχαίο? Δεν νομίζω!"


ΥΓ: Για μία πιο ολοκληρωμένη περιγραφή και για να εντυπωσιάσετε τους συνδαιτυμόνες σας μπορείτε να αναφερθείτε στον μεγαλοεπενδυτή, ανθέλληνα George Sorros, στα διάφορα ιδρύματα που χρηματοδοτεί...


ΥΓ2: Η 1η εικόνα από το "Στη Γαλαρία"

21 σχόλια:

τσότσος είπε...

Μην το γελάς, τσούγδω, δυστυχώς σε λοιδορούν αν τολμήσεις να πεις σε παρέα ότι το μνημόνιο, και αν ακόμα δεν υπήρχε, θα έπρεπε να εφευρεθεί αφού μόνοι μας είμαστε ανίκανοι να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας...

Τσούγδω είπε...

@ τσότσος

Δεν το γελάω, κάθε άλλο... Ευτυχώς ή δυστυχώς έχουν αποκτήσει όλοι άποψη και την λένε ελαφρά τη καρδία, επειδή ακούσαν από εδώ ή διάβασαν εκεί ή τους είπε κάποιος γνωστός πως πχ ο Παπανδρέου ως υπάλληλος των Αμερικάνων ακύρωσε την κατασκευή του αγωγού "Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη" και όλα τα άλλα που αναλύω.

Συναρπαστικά δεν λέω, αλλά μιλάμε για την πραγματική ζωή και όχι για κάποιο μυθιστόρημα του Dan Brown.

Δυστυχώς η συνομωσιολογία πουλάει και εξιτάρει την φαντασία των περισσοτέρων. Έχουμε να ακούσουμε...

ΥΓ: Προσωπικά όταν βλέπω οτι το κλίμα είναι βαρύ, υιοθετώ την τακτική του "ψιλοκομμένου τουμπεκίου".

ακυβέρνητος είπε...

Να προσθέσω ότι για να ενισχύσεις το λόγο σου με επιχειρήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθείς:
Στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει ο ΓΑΠ, μόνο το ΛΑΟΣ εμφανίστηκε ως εξαπτέρυγο. Τυχαίο?
Στην προσπάθεια της Ε.Ε. να διαλύσει τη χώρα και να ξεθεμελιώσει όλες τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές κατακτήσεις, τη στιγμή που με τη σαφέστατη και πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση του διεθνούς φήμης οικονομολόγου Αντώνη Σαμαρά, η χώρα θα μπορούσε να ξεχρεωθεί σε λίγες μόλις εβδομάδες, χωρίς περικοπές μισθών και συντάξεων, χωρίς απολύσεις και λουκέτα, χωρίς επιπλέον φορολόγηση επιχειρήσεων, χωρίς την αύξηση στο ΦΠΑ, στα καύσιμα και…και…και…
Στην αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ που είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για το δίκιο του εργάτη και μπαίνει μπροστάρης σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η περίπτωση της Τυποεκδοτικής αποκηρύσσεται μετά βδελυγμίας ως προβοκατόρικη.
Στην ανθελληνική στάση της κυβέρνησης και του Yorgo που δημιουργεί χώρους υποδοχής λαθρομεταναστών και ελληνοποιεί εκατομμύρια άλλους, με μόνο στόχο την υφαρπαγή των ψήφων τους στις εκλογές. Εναλλακτικά, αν το ακροατήριο είναι αριστερίστικο, μπορείς να επικαλεστείς το φράχτη του Έβρου, για να δικαιολογήσεις τη ρατσιστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Βλέποντας και κάνοντας.
Μπορείς επίσης να αναφερθείς στην ανεξαρτικοποίηση του προδότη Κουβέλη και της Ντόρας της εξερευνήτριας, οι οποίοι έχοντας ως μοναδικό σκοπό την μελλοντική συνεργασία με τον Γιωργάκη, προσπαθούν αμφότεροι να διαλύσουν τα κόμματα από τα οποία προέρχονται.
Τέλος για να έχεις σίγουρα αποτελέσματα, μπορείς να επικαλεστείς και τη φούσκα του χρηματιστηρίου…

Τσούγδω είπε...

@ Πέτρος Κ.

Πωπω ξέχασα την "σκιώδη" συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ- ΔΗ.ΑΡΙ. και ΔΗ.ΣΥ!!!
Φίλε Πέτρο σε ευχαριστώ για τις προσθήκες!

Είθε η ανάρτηση αυτή και το σχόλιό σου να γίνουν το εγχειρίδιο κάθε πατριώτη!

ΥΓ: Ποιο χρηματιστήριο, εδώ υπάρχει ο Λαλιώτης, ο Κοσκωτάς ή γιατί όχι, η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ.

nikos είπε...

Ξεχασες να πείς οτι το ΠΑΣΟΚ το 1981 παρέλαβε μια χωρα οπου ολα λειτουργούσαν τέλεια(οικονομία, δημόσια δίοικηση, δημοκρατικα δικαιώματα, κράτος πρόνοιας κ.α) και αυτη την Ελβετία των Βαλκανίων την κατέστρεψε ο πανούργος Ανδρέας Παπανδρέου. Φυσικά απο τότε ξεκίνησε ο υπερδανεισμός και η κατστροφή της Ελλάδας. Πρίν τον Ανδρέα Παπανδρέου όλοι μπαίναν στο δημόσιο αξιοκρατικά...

Ξέχασες επίσης να αναφερθείς στο ρόλο του Νίκου Παπανδρέου, που συμμετέχει σε όλα τα deal και γενικά λύνει και δένει

Ακόμα οι Υπουργοί του ΓΑΠ είναι καλά παιδια αλλά δεν κάνουν για τη δουλειά. Και φυσικα για την προσφυγη στο μνημόνιο φταίει αποκλειστικα η απειρία τους(ιδιαίτερα του Παπακωνσταντίνου), ενω αν είχε βάλει ένα Λαλιώτη, έναν Άκη, εναν Αλέκο Παπαδόπουλο, μια Βάσω βρε αδερφε όλα τωρα θα ηταν στην εντέλεια.

Εξυπακούεται οτι είχε συμφωνήσει ο ΓΑΠ απο πρίν να πάμε στο ΔΝΤ(οχι στο μηχανισμό στηριξης ΕΕ-ΔΝΤ) με τους Αμερικανους, γιατι ως γνωστόν το ΔΝΤ είναι στην Ουάσιγκτον. Και φυσικα οι Αμερικάνοι ανέτρεψαν το μεγάλη ηγέτη Κωστάκη Καραμανλή, που υπέγραψε τους αγωγούς.
Τέλος ο Παπανδρέου πάει για Γενικος Γραμματέας του ΟΗΕ, ως επιβράβευση και θα αναλαβει την Πρωθυπουργια ο μεγαλος πατριωτικός ηγέτης Αντωνάκης Σαμαράς με αντιπρόεδρο τον Αβραμόπουλο.

ΥΓ Πέρα απο την πλάκα νομίζω δε χρειάζεται να απαντα κανείς και να συμμετέχει σε τέτοιες συζητησεις. Οι άνθρωποι που τα λένε αυτα εχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο. Δε χρειάζεται να πέφτουμε στο επίπεδο τους. Ή τίποτα θείτσες είναι ή τιποτα ανθρωποι του καφενείου. Είναι οι ιδιοι ανθρωποι που υπέγραψαν υπέρ της αναγραφης του θρησκευματος στις ταυτότητες

Τσούγδω είπε...

@nikos

Πωπω ξέχασα και το σενάριο του ΟΗΕ! Ημιτελέστατο το post!! Φυσικά ετοιμάζεται να την κάνει ο Παπανδρέου για άλλη γη, για άλλα μέρη, καθώς το μόνο μέλημα των ισχυρών του πλανήτη ήταν να υποδουλώσουν τους Έλληνες και αφού ο Παπανδρέου το κατάφερε θα ανταμοιφθεί...

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να σνομπάρουμε όλους αυτούς (αν και ξέρω οτι αυτό θέλουν) γιατί έχουν πλέον αρκετή απήχηση και πρέπει να λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Αυτός ο λαικισμός έχει αρχίσει και περνάει και μάλιστα σε ανθρώπους που δεν το περίμενα και ποτέ.
Με το να κλείνουμε τα μάτια μας στο φαινόμενο, θα συμβεί οτι και με τη Χρυσή Αυγή... Ξαφνικά θα απορρήσουμε με το πόσοι άνθρωποι πιστεύουν τις &^*&@@ του Φαήλου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων.

skatoarouri είπε...

Θεϊκό ποστ! Λιώσαμε στο γέλιο!

Unknown είπε...

Επιτέλους! Να κάποιος που ξεσκεπάζει όλους τους Ανθέλληνες! Να προσθέσω και εγώ πως αν θέλετε να κλεψετε την παράσταση και να γίνετε η ψυχή της παρέας προτείνετε και λύσεις με τσαντισμένο ύφος, όπως: "Πρέπει να κρεμαστούν τα λαμόγια στο Σύνταγμα" ή "πίσω στις βελανιδιές βάρβαροι! Δεν θα πουλήσετε την Ελλάδα μας!". Ασφαλώς πρέπει να μιλήσετε και για το πόσα καλά έκανε η χούντα στην πατρίδα όπως το ότι έφτιαξε δρόμους... Αυτό θα πει σοβαρός πολιτικός λόγος!

Τσούγδω είπε...

@ skatoarouri

:)

@ Spammer

Το σίγουρο είναι πως μόλις πεις: "Να κρεμαστούν όλοι στο Σύνταγμα", κάποιος θα απαντήσει: "Δίκιο έχει, είναι όλοι λαμόγια". Επίσης θα πρέπει και να καεί το Μπ...ο η Βουλή, προφανώς για να επέλθει η λύτρωση! Θα πρέπει τέλος να δημευθούν οι περιουσίες όλων των πολιτικών γιατί σίγουρα όλοι έχουν κλέψει....

Τέτοιες παρατηρήσεις δεν πρέπει να λείπουν από μία συζήτηση επιπέδου!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Τσούγδω,
κανείς δεν είπε οτι ο Παπανδρέου είναι προδότης, αυτό που λέμε είναι οτι λόγο των στενών σχέσεών του με την Αμερική (εκει μεγάλωσε, απέκτησε γνωριμίες και ερίσματα, σπούδασε και πέρασε πολλά χρόνια της ζωής του) μερικές φορές δεν βλέπει η δεν αντιλαμβάνεται τους κινδύνους στην εξωτερική μας πολιτική, είναι δηλαδή πολύ συζητήσιμος με τους Αμερικάνους.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος:

Μπορείς Τσούγδω να μας απαντήσεις εσυ που τον υπερασπίζεσαι, για ποιο λόγο είπε ΝΑΙ στο χέδιο ΑΝΑΝ; αυτο είναι συνωμοσιολογία; δεν ειπε ΝΑΙ;

Τώρα για το ΔΝΤ,
αν εσυ είσαι ευτυχισμένη πολλοί άλλοι δεν είναι, αντίθετα ανυσηχούν, αν εσυ είσαι ευτυχισμένη που στην πατρίδα μας κάνουν κουμάντο ξένοι υπάλληλοι των Βρυξελών και της Αμερικής μεγιά σου με χαρά σου. Εμείς που είμαστε απέναντι απ την εξάρτηση ανυσηχούμε και θα το λέμε συνέχεια, ολα αυτά δεν είναι συνωμοσίες, είναι πράγματα που συμβαίνουν. Τον Γιώργο θα τον κρίνει η ιστορία όπως όλους, αλλά τον Γιώργο ακόμα πιο αυστηρά, γιατί είναι ο πρωθυπουργός που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας μας στους δανειστές μας. Αν δεν το βλέπεις αυτο δεν μπορώ να σου αλλάξω εγω αποψη και μυαλά, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ να μην μικρύνει η χώρας μας.


Υ.Γ: Θυμήθηκα και κάτι άλλο και μην βιαστείς να με αποκαλέσεις δεξιό.
Για ποιό λόγο ο Γιώργος πάγωσε τις συμφωνίες του Καραμανλή με Ρωσία για τους αγωγούς;


Περιμένω μια απάντηση για ολα τα παραπάνω αν θέλεις.

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 10:11

Καλημέρα και σ' εσένα!

Στο θέμα του σχεδίου ΑΝΑΝ, πραγματικά πιστεύω πως δεν μπορεί να κριθεί τώρα η στάση του, αλλά στο μέλλον όταν θα δούμε το επόμενο σχέδιο "τύπου ΑΝΑΝ". Αν το σχέδιο είναι καλύτερο για τους Ελληνοκυπρίους τότε θα σημαίνει πως η στάση του Παπανδρέου ήταν λανθασμένη.

Τώρα για το ΔΝΤ, εντάξει πιστεύω πως κανένας άνθρωπος δεν είναι χαρούμενος για την έλευση του ΔΝΤ στη χώρα, αλλά πραγματικά αν μπορείς να μου αποδείξεις οτι δεν ήταν μονόδρομος, σε παρακαλώ κάν' το για να μου ανοίξεις τα μάτια.

Όσο για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, ο Παπανδρέου δεν πάγωσε τη συμφωνία αλλά μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση.
Μάλιστα έδωσε εχθές στη Βουλή μία αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους υπαινίσσονται οτι πάγωσε τη συμφωνία λόγω φιλοαμερικανικών ενστίκτων.
Κατέθεσε έγγραφα της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αγωγού, που αναφέρουν οτι Ελλάδα και Ρωσία πιέζουν για την κατασκευή του, ενώ εμπόδια δημιουργεί η Βουλγαρία.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν με κάλυψες καθόλου,
το σχέδιο ΑΝΑΝ οι Αμερικάνοι δεν το έχουν εγκαταλείψει, θα το φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο με διάφορες ονομασίες και παραλλαγές. Σκοπός τους είναι να κάνουν την Κύπρο βάση από όπου θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται τα στρατιωτικά τους αεροπλάνα, και αυτό γιατί θέλουν να κάνουν πολέμους στην Μέση ανατολή (ακολουθεί το ΙΡΑΝ). Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και η Κύπρος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σχέδιο.

Αφού λοιπόν αυτό ήταν και είναι φανερό, τον Γιώργο όταν ήταν να γίνει το σχέδιο ΑΝΑΝ όλα αυτά δεν τον προβλημάτισαν καθόλου; γιατί έσπευσε πρώτος να πει αμέσως ΝΑΙ;

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 5:27

Λοιπόν...
Δεν θεωρώ οτι οι ΗΠΑ χρειάζονται επιπλέον βάσεις στην Κύπρο, αφού υπάρχει το φιλόξενο κράτος του Ισραήλ, το οποίο κατά την εκτίμησή μου θα είναι αυτό που θα ξεκινήσει τις εχθροπραξίες με το Ιράν.

Δεν νομίζω οτι έχω κάτι παρισσότερο να σου πω.

Όταν τα προβλήματα εξωτερικής πολιτικής χρονίζουν δεν είναι προς όφελός μας, απόδειξη: Σκοπιανό.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω για το ΔΝΤ,
αν νομίζεις ότι ήταν μονόδρομος έχεις πέσει θύμα παραπληροφόρησης και κυβερνητικής προπαγάνδας.
Δεκάδες αναλύσεις έχουν γίνει για το θέμα, δεν έχεις διαβάσει καμία; καμία δεν έπεσε στην αντίληψη σου; αναλύσεις που λένε ότι δεν θα πτωχεύαμε και ότι δεν ήταν απαραίτητο το ΔΝΤ και το μνημόνιο;
οι Ούγγροι γιατί δεν έκαναν ότι τους είπε το ΔΝΤ αλλά φορολόγησαν τις τράπεζες και μάζεψαν έτσι τα λεφτά του δανείου;
ο Ισημερινός γιατί χαρακτήρισε το χρέος απεχθές και δεν το πλήρωσε;
Γιατί ο Γιώργος δεν έσπευσε να δανειστεί αμέσως όταν ανέλαβε αλλά άφησε να ανέβουν τα spreads στις 1000 μονάδες;
Θέλεις μήπως να σου θυμίσω τι έλεγε ο Γιώργος στον Κούλογλου για το ΔΝΤ; η ούτε αυτό το είχες δει;

Το μνημόνιο είναι η καταστροφή της χώρας και αυτό θα φανεί.

Πάρε αυτά τα λόγια της δανειακής σύμβασης μπας και καταλάβεις τι έγινε με το μνημόνιο στην χώρα:


Αρθρο 14 παράγραφος 5 δανειακής σύμβασης
«Ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά στον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά στην άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά στην εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος»

Σε φιλώ...........

Τσούγδω είπε...

@Ανώνυμε

Έχω διαβάσει και έχω ακούσει αναλύσεις, αλλά καμία δεν με έπεισε.
Η άποψή μου λοιπόν για να μην πω πάλι οτι ήταν μονόδρομος, είναι οτι ήταν η ενδεδειγμένη λύση.

Αν οι όροι του Μνημονίου τηρηθούν απαρέγκλητα και είμαστε μέσα στους στόχους, δεν νομίζω οτι θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Επίσης έχω αναλύσει την άποψή μου για το θέμα σε παλαιότερα post και θεωρώ οτι το να συζητάμε για την αναγκαιότητα του Μνημονίου τώρα είναι άκαιρο.
Όσο για τον δανεισμό, αν για ακόμα μία φορά είχαμε κοροιδέψει τους Ευρωπαίους εταίρους, όπως πρότεινε η ΝΔ, δανειζόμενοι όταν τα spread ήταν χαμηλά και λέγοντας πάλι μισές αλήθειες, δεν θα είχαμε καμία αξιοπιστία. Οπότε όχι Μνημόνιο, ούτε απλό δάνειο, ούτε αγορά ομολόγων από κανέναν.

Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ κάθετα,
ακόμα και αν τηρηθούν οι όροι δεν θα ξεμπλέξομε από το μνημόνιο και την τρόικα, πιστεύεις αλήθεια ότι θα βγούμε από το μνημόνιο το 2013;;
σε ένα μονό χρόνο το δημόσιο χρέος έφτασε 160% του ΑΕΠ επί Γιώργου με το μνημόνιο, χρωστάγαμε 320 δις και τώρα χρωστάμε και άλλα 110 που είναι το δάνειο! Σύνολο 430 δις ξαφνικά!!

Δεν σε προβληματίζει καθόλου αυτό;
Ξέχνα λίγο τα πασοκικά σου που είναι σεβαστά, εξάλλου η πλειοψηφία του λαού ψηφίζει προς το παρόν ΠΑΣΟΚ, και ψάχτο λίγο πιο βαθιά το θέμα.

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος

Θα μπορούσα να σου απαντήσω πολύ αγενώς, αλλά σέβομαι τον διάλογο που έχουμε μέχρι τώρα. Θα μπορούσα να σου κολλήσω επίσης ταμπέλα, όπως μου κολλάς εσύ την Πασοκική, αλλά δεν το κάνω και δεν θα το έκανα και ανώνυμος να μην ήσουν.
Όπως εγώ δε σου κολλάω ταμπέλα, αν θέλεις να μπορείς να έχεις εποικοδομητικές συζητήσεις με τους άλλους να αποφύγεις να τους κολλάς κι εσύ.

Στο θέμα μας τώρα, δεν πιστεύω οτι θα βγούμε από το Μνημόνιο το 2013, πιστεύω οτι θα παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου και συνεπώς η επιτήρηση. Δεν είναι ξαφνικά τα 430 δις ξέραμε οτι εκεί θα πάει το χρέος, τουλάχιστον όσοι αντιλαμβανόμαστε οτι το δάνειο θα λειτουργούσε προσθετικά στο χρέος...

Το θέμα δεν είναι πόσο είναι το χρέος λοιπόν, αλλά το πως θα εξοφληθεί.

Stendoras είπε...

Tσούγδω,
δεν νομίζω ότι είναι ταμπέλα το να είσαι ΠΑΣΟΚ και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που θίχτηκες, ξεκαθάρισα ότι είναι σεβαστό ότι ψηφίζει ο καθένας, εξάλλου τόνισα ότι η πλειοψηφία του λαού ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Όλοι αυτοί δεν είναι προδότες, ούτε ηλίθιοι, ούτε ανθέλληνες. Απλώς μπορεί να μην έχουνε συνολική εικόνα των πραγμάτων αφού ενημερώνονται από την τηλεόραση, η ενημέρωση της οποίας είναι άστα να πάνε, ας μην το σχολιάσω καλύτερα.

γράφεις:
"Το θέμα δεν είναι πόσο είναι το χρέος λοιπόν, αλλά το πως θα εξοφληθεί."

Συμφωνώ, και σε ρωτώ, τι είναι ποιο εύκολο να εξοφληθεί ένα χρέος 320 δις η ένα χρέος 430 δις;
Εδώ Τσούγδω δεν μπορούσαμε με τίποτα να εξοφλήσουμε το προηγούμενο χρέος, θα εξοφλήσουμε αυτό;
Προσπαθώ να σου πω τόση ώρα ότι όλη η υπόθεση του μνημονίου είναι καταστροφή για την χώρα! Το μνημόνιο καταδικάζει πλέον σε αυτούς τους φαύλους κύκλους ολόκληρη την Ελληνική οικονομία, και καταδικάζει και την χώρα ολόκληρη σε διαρκή υπανάπτυξη και φτωχοποίηση!

Τώρα πλέον θα έχουμε, μέτρα, μέτρα, μέτρα και πάλι μέτρα παντού στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και στο όνομα της τρόικας που τα ζητάει και διαρκώς θα τα ζητάει!!
Και ο λαός που δεν φταίει και δεν ευθύνεται για την κρίση θα πληρώνει συνέχεια!

Παραδέχεσαι δηλαδή ότι δεν ισχύει το 2013 που λέει ο Γιώργος και η κυβέρνηση;

Stendoras είπε...

ο stendoras είμαι,
δεν είμαι ο ανώνυμος,
απλώς δεν είχα κλικάρει την ταυτότητα μου.

Τσούγδω είπε...

Λοιπόν Stendora

Αν δεν είχαμε πάρει το δάνειο θα είχαμε κηρύξει πτώχευση, μπορείς να εγγυηθείς οτι θα ήταν καλύτερο..

Όσο για τα άλλα που λες, επειδή πλέον δεν είσαι ο Ανώνυμος αλλά ο Stendoras που αν θέλω πιστεύω οτι ξέχασες να βάλεις την "ταυτότητά" σου. Αν ενθυμούμαι καλά πριν το γυρίσεις και γίνεις ένθερμος Σπιθιστής στήριζες τον Παπανδρέου.

Απάντησέ μου λοιπόν εσύ για το σχέδιο ΑΝΑΝ.

Stendoras είπε...

ΔΕΝ θα είχαμε κηρύξει πτώχευση,
συνεχίζεις να παπαγαλίζεις την κυβερνητική επιχειρηματολογία,
Απόδειξη ότι τα λεφτά του δανείου ΔΕΝ πάνε σε μισθούς και συντάξεις!
Αυτό το ξέρεις;
Πραγματικά βαριέμαι να σου αραδιάσω 10αδες άρθρα και αναλύσεις σπουδαίων οικονομολόγων που το διαψεύδουν.

Όσο για τα άλλα που έγραψες έχεις δίκιο, έκανα μεγάλο αγώνα προεκλογικά για να πέσει ο άχρηστος ο Καραμανλής και να έρθει ο Γιώργος(χωρίς να τον ψηφίσω βέβαια). Ο Γιώργος όμως εκλέχτηκε με εντελώς διαφορετικά συνθήματα και υποσχέσεις και λίγους μήνες μετά άλλαξε την πολιτική του 180 μοίρες! Αυτός είναι και ο προφανής λόγος που έπαψα να τον στηρίζω, γιατί τον Γιώργο τον στήριξα σαν αριστερός πολίτης που ήθελε αλλαγή πορείας για την χώρα και γιατί έβλεπα ότι ο Καραμανλής πραγματικά κατέστρεφε την χώρα και δεν άφηνε τίποτα όρθιο.

Αλίμονο να μην ήμουν ένθερμος σπιθιστής, ο σπουδαιότερος Έλληνας βγήκε μπροστά για το καλό της χώρας, υπήρχε καμία περίπτωση να μην είμαι μαζί του; Και εκτός αυτού είμαι μαζί του ανέκαθεν, όχι τώρα που ίδρυσε την Σπιθα! ψάξε να δεις στο blog μου από πότε ανεβάζω αναρτήσεις για τον Θεοδωράκη και θα καταλάβεις.


Επίσης δεν κατάλαβα την μπηχτή σου,
για ποιο λόγο να το κάνω αυτό με την ταυτότητα; πιστεύεις ότι επίτηδες έγραφα ως ανώνυμος; γιατί να το κάνω αυτό;

Καταλαβαίνω ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε ποτέ, ο χρόνος θα δείξει αν οι προβληματισμοί μου και πολλών άλλων είναι δικαιολογημένοι.

Σε καληνυχτώ.