25 Ιανουαρίου 2011

Σφηνάκια


  • Διάβασα στο capital.gr οτι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Τηλέμαχος Χυτήρης, μελετά σχέδιο διάσωσης των ΜΜΕ, παρόμοιο με εκείνο των τραπεζών και έμεινα με το στόμα ανοιχτό... Ελπίζω απλά να μην ισχύει κάτι τέτοιο...
  • Εντάξει η δικαιολογία για τις τράπεζες ήταν οτι έπρεπε να υπάρχει ρευστό στην αγορά για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της και να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα, άντε να το δεχτώ... Η δικαιολογία για τα ΜΜΕ ποια θα είναι, να μην καταρρεύσει το σύστημα ?
  • Δηλαδή για ποιο λόγο να ενισχυθούν τα κανάλια? Για να συνεχίσουν να μας προσφέρουν συσσωρευμένη σαβούρα, για να προπαγανδίζουν ασύστολα μέσω των κεντρικών τους δελτίων, στοχοποιώντας κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους, ή για να συνεχίσουν να εξυπηρετούν με εξαιρετικά φούστικο τρόπο, τα συμφέροντα των αφεντικών τους?
  • Αλήθεια για ποιο λόγο θα πρέπει να ενισχυθούν έμμεσα άνθρωποι με 100 επιχειρήσεις που έχουν κάνει άνοιγμα στον τύπο, το οποίο γι' αυτούς είναι ζημιογόνο? Αν δεν μπορούν να κάνουν κερδοφόρα την επιχείρησή τους, ας την εξυγιάνουν με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς όμως να επιζητούν κρατική βοήθεια. Αν έχουν αποτύχει ως επιχειρηματίες στον χώρο των ΜΜΕ, δεν τους φταίει κανένας. 
  • Αυτοί είναι που δημιούργησαν τηλεαστέρες- κροίσους με αστρονομικές αμοιβές δυσανάλογες του έργου που προσφέρουν. Αυτοί είναι που δίνουν 20.000 και 50.000 ευρώ σε παρουσιαστές, απλά για να έχει το κανάλι τους λάμψη. Αυτοί είναι που έχουν δημιουργήσει τη βλαχομπαρόκ σοουμπιζ και την τάξη των παμπλούτων τηλεαστέρων, τώρα ας τα λουστούν και να μην περιμένουν κρατική ενίσχυση. Δεν τους φταίει κανένας αν για χάρη του ανταγωνισμού ή της υψηλής τηλεθέασης, επέλεξαν να κάνουν παμπλούτους τους παρουσιαστές τους.
  • Και βγαίνουν κάποιοι και ξιφουλκούν εναντίον της Έλλης Στάη που χαλάει λέει την πιάτσα και δημιουργεί “αρνητικό δεδικασμένο”, γιατί πήγε στην ΕΡΤ με 4.000 ευρώ μεικτά. Μιλάμε για μεγάλο θράσος.
  • Αν οι καναλάρχες θέλουν να μειώσουν τις ζημιές τους, ας περικόψουν τους μισθούς, όχι των απλών εργαζομένων, αλλά των τηλεβεντετών. Αν το κάνουν όλοι, πού θα βρουν φιλόξενη τηλεοπτική συχνότητα να παίρνουν 30.000 ευρώ τον μήνα για ένα τους πικάντικο σχόλιο? Πουθενά.
  • Επειδή όμως ΜΜΕ δεν είναι μόνο τα κανάλια αλλά και οι εφημερίδες... Ποιος τους φταίει αν απαξιώνουν μόνες τους το περιεχόμενό τους και αντί να διαφημίζουν αποκαλύψεις, διαφημίζουν cd, dvd, ένθετα μαγειρικής κτλ? Ποιος τους φταίει που έχουν αναγάγει ως κριτήριο σύγκρισης και ποιότητας, όχι την ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα, αλλά το ποια εφημερίδα δίνει το καλύτερο DVD? 
  • Τα σκαμπανεβάσματα στις πωλήσεις αποδεικνύουν οτι ο κόσμος πλέον επιλέγει προσφορές και όχι δημοσιογραφική ομάδα και αξιόλογες πένες. Αλλά δεν τους φταίει κανείς, από τη στιγμή που έχουν μπει όλες σε αυτό το τριπάκι. Και αξιώνουν τώρα διάσωση... Γιατί, για να μπορέσουν να αγοράσουν τα δικαιώματα των ταινιών της Warner Bros??
  • Ξέρω οτι αυτά που λέω ακούγονται σκληρά γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι επιχειρηματίες στην όλη υπόθεση, αλλά και οι εργαζόμενοι. Αλλά ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνουν προσπάθειες για έκδοση εφημερίδων με καθαρά δημοσιογραφικό χαρακτήρα, με αιχμηρές πένες και χωρίς διαφόρων ειδών νταβάδες από πίσω... Αν ο κόσμος δει μία καλή δημοσιογραφική προσπάθεια, θα την επιβραβεύσει, αλλά αυτό το "και δώρο η ταινία τάδε" ή " το νέο cd του τάδε" απαξιώνει πλήρως το περιεχόμενο.
  • Συζήτηση για τα εθνικά θέματα διεξήχθη στη βουλή με πρωτοβουλία του Πατριωτικότερου. Ο Παπανδρέου αντέκρουσε όλα τα κλασσικά επιχειρήματα, περι φιλοαμερικανισμού του, περι Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης και λοιπά κλισέ, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν σκάμπασαν και πολύ... Όταν έχεις το κόλλημα και συγκεκριμένη "γραμμή", δεν ξεκολλάς εύκολα, ακόμη και να σου φέρουνε πχ. τον Πούτιν να σου πει οτι ο Παπανδρέου είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος.
  • Όλα αυτά βέβαια έγιναν εν αναμονή του πορίσματος για τη Siemens το οποίο κατετέθη εχθές χωρίς πολλές εκπλήξεις, όπως ακριβώς το είχαν προαναγγείλει και το είχαν απαξιώσει τα ΜΜΕ, από την προηγούμενη εβδομάδα. Προσωπικά για να βγάλω το δικό μου "πόρισμα", θα περιμένω να δω τι θα γίνει με την ψηφοφορία στην Βουλή και πως θα πάει η προανακριτική.
  • Πάντως είναι σαφές οτι στα πορίσματα περιλαμβάνονται μόνο τελειωμένοι πολιτικά πρώην Υπουργοί και υφυπουργοί... Περίεργα πράγματα... Φαίνεται οι ενεργοί πολιτικοί ήταν υπεράνω μιζών! Τι τυχεροί που είμαστε!
  • Μεγάλη διαρροή εγγράφων του Wikileaks που αφορούν στο Παλαιστινιακό έγινε από το Al Jazeera, όπου μεταξύ άλλων, διαφαίνεται πως η Παλαιστινιακή Αρχή και ο Πρόεδρος Αμπάς, είναι πολύ πιο καλόβολος εταίρος του Ισραήλ απ' οτι θα έπρεπε. Είναι πλέον προφανές (όχι οτι δεν το γνωρίζαμε) πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει συσταθεί και νομιμοποιηθεί όχι από τους Παλαιστινίους, αλλά από όσους θέλουν τους Παλαιστινίους, δουλικά. Η πραγματική και νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή τους (βλέπε Χαμάς), παρακάμπτεται ως τρομοκρατική οργάνωση, διότι πολύ απλά δεν είναι διατεθειμένοι οι ηγέτες της, να κάνουν κοπλιμέντα στη Τζίπι Λίβνι του τύπου “προσωπικά θα σας ψήφιζα” και λοιπά εμετικά.
  • Και μιας και αναφέρθηκα στο Ισραήλ, θα μάθατε φαντάζομαι οτι βγήκε το πόρισμα για την επίθεση των Ισραηλινών κομάντο στην ανθρωπιστική αποστολή και συγκεκριμένα στο Mavi Marmara και φυσικά, ω του θαύματος, έφταιγαν τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολή για το μακελειό!!! Φαντάζομαι οτι το θέμα θα κλείσει, διότι το Ισραήλ δεν δέχθηκε από την πρώτη στιγμή διεθνή έρευνα για τα αίτια του μακελειού, παροτι το περιστατικό έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα... Κράτος εν κράτει...
  • Κατάληψη έχουν κάνει στη Νομική 230 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι απαιτούν άμεση νομιμοποίηση. Όλα αυτά έγιναν με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ (ω τι έκπληξη) και λοιπών αποκομμάτων, που έφεραν τους μετανάστες από την Κρήτη (κανείς δεν το πήρε πρέφα?) και θεώρησαν σωστό να τους φιλοξενήσουν σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα. Παρατηρώ μία πολύ περίεργη αργοπορία στην αντιμετώπιση του θέματος που έχει ανακύψει. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει ώστε οι μετανάστες να μεταφερθούν με ασφάλεια σε κάποιο άλλο μέρος, γιατί ακραία στοιχεία δεν υπάρχουν μόνο στα αριστερά του πολιτικού φάσματος.
  • Πάντως αυτή η εκμετάλλευση των μεταναστών από ακραίες αριστερές φωνές και ο τσαμπουκάς με τον οποίον επέβαλλαν την εγκατάστασή τους σε πανεπιστημιακό χώρο, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος και πρέπει να διασφαλιστεί οτι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.
  • Είναι λυπηρό να βλέπεις που κατάντησε ο τέως Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου... Συρφετός της Ακροαριστεράς και της Συντήρησης... 
  • Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, έπεσα πάνω σε ψήφισμα της Νομικής το οποίο υπογράφεται και από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ και αναφέρει οτι: "Το σώμα αποφάσισε να συνδράμει και να στεγάσει τον αγώνα των μεταναστών". Οπότε 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή το έγγραφο είναι κάλπικο ή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ χωρίς να διαβάσουν το ψήφισμα, νομιμοποίησαν αυτή την κατάσταση. Αν συμβαίνει το τελευταίο δεν δικαιούνται να ομιλούν και οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους!
YΓ: Η εικόνα από το gatamedia

8 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

δε με νοιαζει καθολου για τα ΜΜΕ γιατι ειναι τοσο στημενα αυτα που βγαζουνν ως ειδησεις με πρωτο και καλυτερο το Μεγκα που καποτε σεβομασταν ειδησιογραφικα.
ποια καναλια? τα καναλια του μπιγκ μπραδερ και των μεσημαριαναδικων? των πρωιναδικων του αυτια? τα καναλια των τουρκικων υπερ παραγωγων! να κλεισουν να βλεπουμε ντοκυμαντερ και να ενημερωνομαστε απο το ιντερνετ
οσον αφορα αυτο στη νομικη ειλικρινα ο συριζα ,μ εχει εκνευρισει και καποτε τον συμπαθουσα εχει γινει πιο επικνδυνο κομμα κι απο τα 2 μεγαλα, ο συριζα απο μονος του με τις θεσεις κανει το ακομη και το ΛΑΟΣ να φαινεται τοσο κοντα στον πολιτη.Γιατι δεν τους παιρνει ο Αλαβανος στην βιλλα του στην πεντελη? ε?

Τσούγδω είπε...

@ Ασωτος Γιος

Το να κλείσουν δεν είναι λύση, γιατί υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά. Να σοβαρευτούν και να πάψουν να δημιουργούν τηλε-κροίσους!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά πάντα συμπαθούσα τον Συνασπισμό και αυτό λόγω της ανανεωτικής πτέρυγας. Από τη στιγμή που ο Συνασπισμός έγινε ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μετά τον Δεκέμβρη του 2008, ο ΣΥΡΙΖΑ φαλκίδευσε την κεντροαριστερή του ιδεολογία και εξελίχθηκε σε ένα ακροαριστερό κόμμα, που άρχισε να αγκαλιάζει ακραίες ενέργειες.
Το ΛΑΟΣ έχει ντυθεί με έναν δημοκρατικό μανδύα, αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να αμφισβητεί εμμέσως στο Σύνταγμα και προβαίνει σε ακραίες ενέργειες που δεν ταιριάζουν σε κοινοβουλευτικό κόμμα.

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Το υπουργείον καλόν θα είναι, αντί να μοιράζει λεφτά, να μαζέψει λεφτά, φροντίζοντας να λειτουργούν οι ιδιωτικοί σταθμοί νομίμως: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/katigoro-tou-ste-gia-ti-leitourgia-ton-kanalion

Όσον για αυτούς που έβαλαν τους μετανάστες στην Νομική ή είναι εντελώς ανόητοι ή είναι εγκάθετοι της ακροδεξιάς που θέλουν να κάνουν τον κόσμο να αγανακτήσει με τους μετανάστες, την Αριστερά, τα άσυλα (αλλοδαπών και πανεπιστημιακό) κτλ.

Τσούγδω είπε...

@Kωνσταντίνος Καντακουζηνός

Για το θέμα των τηλεοπτικών σταθμών, δεν γνωρίζω αν η μη ύπαρξη αδείας συνεπάγεται οτι εκμεταλλεύονται χωρίς να καταβάλλουν ουσιαστικό τίμημα τις συχνότητες, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι διαχρονικό σκάνδαλο.

Για το 2ο μη το ψάχνεις και πολύ, είναι εντελώς ανόητα βόδια, που νομίζουν οτι κάτι θα πετύχουν εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των μεταναστών... Πολύ φοβάμαι για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

ασωτος γιος είπε...

tsougdo εχεισ δικιο για τους ανθρωπους που δουλευουν δε το σκεφτηκα ,

Swell είπε...

Aφού τα περισσότερα κανάλια υποστηρίζουν την κυβέρνηση, γιατί να μην τα βοηθήσει κι αυτή; Το γεγονός ότι νέμονται τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ συχνότητες παράνομα και ανέξοδα από το 1989, είναι κάτι για το οποίο φταις εσύ κι εγώ κι όχι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...

Τσούγδω είπε...

@ Swell

Επειδή δεν το γνωρίζω, ξέρεις αν καταβάλουν κάποιο "ενοίκιο" για τις τηλεοπτικές συχνότητες, όπως κάνουν για παράδειγμα οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τις συχνότητες στις εκπέμπουν τα κινητά?

Swell είπε...

Kαλημέρα, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν άδεια, άρα δεν εκπέμπουν το σήμα τους νόμιμα, δεν πληρώνουν. Οπως δεν κατέβαλλαν για μια δεκαετία το αγγελιόσημο που εισέπρατταν για κάθε διαφήμιση που πρόβαλαν (21,5 ευρώ για κάθε 100). Και όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει αυτά τα χρήματα, τους έκανε 500 δόσεις άτοκες...