11 Ιανουαρίου 2011

Σφηνάκια

  • Ανακοινώθηκε σήμερα ο ανασχηματισμός στη νΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει λόγο για τέλος στην εσωστρέφεια και να σκάει ένα ολόκληρο χαμόγελο!
  • "Μία ανασύνθεση που παράγει ακτινοβολία ιδεών , εμπνέει εμπιστοσύνη στον κόσμο κι ελπίδα για τη χώρα."
  • Ο ανασχηματισμός αυτός, αν και ημιτελής, κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένος, καθότι προέκυψε ένα "μικρό και ευέλικτο σχήμα" των 84 ατόμων, που μας προϊδεάζει για το πως θα κυβερνήσει ο Αντώνης Σαμαράς, τώρα που σε λιγότερο από ένα χρόνο θα γίνει Πρωθυπουργός, αφού με αυτή την εντυπωσιακή του ρελάνς, αναμένεται να πάρει όλους τους Έλληνες με το μέρος του. 
  • Μέχρι και εγώ έχω ψηθεί να ψηφίσω νΝΔ στις επόμενες εκλογές, αφού ονειρικές εικόνες κατακλύζουν στο μυαλό μου...
  • Ο Άρης ξανά υπουργός Παιδείας... Πωπω τον λυπάμαι τον καημένο δυστυχώς θα πρέπει να ξανακάνει το Υπουργείο “κούκλα”, καθότι η ανίδεη από στυλ και αντιμαχόμενη κάθε σικ πινελιά Άννα Διαμαντοπούλου, λογικά θα έχει κάνει το Υπουργείο πολύ κοινό και ίσως ... λαϊκό? (φτου φτου)
  • Μία άλλη ονειρική εικόνα είναι ο Μαργαρίτης Τζίμας Υπουργός Άμυνας. Με αυτόν υπουργό, δεν θα υπάρχει ανάγκη για "Άμυνα"!
  • Αμ το άλλο? Ο αξιόλογος δημοσιογράφος Γιάννης Μιχελάκης σε ρόλο (γιατί όχι) Ρουσόπουλου? Μιλάμε έχουμε να ζήσουμε κορυφαίες στιγμές. Τελικά εκτός από τον Παναγιωτόπουλο και τη Τζότζολα, υπάρχουν και χειρότερα!
  • Ο Σαμαράς πάντως, παραμένει επικεφαλής του τομέα Οικονομίας, του πιο επιτυχημένου δηλαδή τομέα της νΝΔ όπου επεξεργάζονται ιδέες και προγράμματα του τύπου: "Μηδενισμός του ελλείμματος σε 24 ώρες". Μα καλά, έναν σύμβουλο δεν έχει να του πει να ανασχηματίσει τον εαυτό του?
  • Πάντως ένα πράγμα ξέχασε, να χρίσει Πρόεδρο της νΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη!
  • Πως τα κατάφερε όμως το θηρίο και  έδωσε θέσεις σε όλους!!! Είναι ρε παιδί μου να το έχεις, πως να το κάνουμε, να μπορείς να συνθέτεις ιδέες και να εμπνέεις ως ηγέτης.
  • Απορώ όμως, αφού όπως διαδίδουν οι σφουγγοκωλάριοι (ωπ... pardon) του Σαμαρά, η Ντόρα μετά βίας θα πιάσει το 2%, τι ανάγκη είχε να βάλει στο νέο σχήμα όλους τους Ντορικούς, πλην Έλσας Παπαδημητρίου? 
  • Πιστεύω πως και ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς ούτε ένας Ντιντής δεν βρέθηκε επικεφαλής σε οποιονδήποτε τομέα. Άλλωστε το υπερπατριωτικό κόμμα της νΝΔ δεν έχει Ντιντήδες στις τάξεις του.
  • Στεναχωρήθηκα πάντως με τον Πάνο τον Καμμένο. Γιατί αυτόν τον αγνό πατριώτη τον κράτησε εκτός σκιώδους κυβέρνησης? Μάλλον μας τον φυλάει για μετά. Τον Καμμένο άλλωστε τον λατρεύουν όλα τα ηλεκτρονικά μέσα της νΝΔ... Ο προβληματισμός μου είναι τόσο μεγάλος, σε σημείο που σκέφτομαι να βάλω ένα poll στη δίπλα στήλη του blog, για να σας ρωτήσω ποιος είναι ο λόγος που πιστεύετε οτι βρέθηκε εκτός σχήματος... Δυστυχώς πρόλαβε άλλος!!!
  • Πάντως από τακτική πάσχει ο Σαμαράς. Με αυτόν τον ανασχηματισμό, μπορεί να πιστεύει πως έκλεισε τις κάνουλες προς την Ντόρα, αλλά ουσιαστικά δεν πέτυχε αυτό. Έδειξε οτι ανησυχούσε πολύ περισσότερο απ' όσο φαινόταν για την όποια δυναμική έχει αναπτύξει η Μπακογιάννη. 
  • Τέλος πάντων πολύ ασχολήθηκα με τη νΝΔ ... 
  • Καιρό τώρα συζητιέται το θέμα του Alter, όπου γίνεται εκκαθάριση λόγω χρεών και κακοδιαχείρισης και δεκάδες εργαζόμενοι αναμένεται να χάσουν τις δουλειές τους (το αναφέρω έτσι περιγραφικά γιατί το θέμα δεν το γνωρίζω).
  • Δεν ξέρω όμως πόσοι από εσάς μάθατε οτι ο όμιλος Γιαννίκου, ο αξιόλογος αυτός όμιλος που έχει στην ιδιοκτησία του εκτός των άλλων και το Alter, έκλεισε το περιοδικό Δίφωνο. Όταν επιχειρηματίες που βλέπουν τα πάντα σαν μπίζνα και δεν αγαπάνε την επένδυσή τους, μπλέκονται στον χώρο της τέχνης, αυτά συμβαίνουν.
  • Δεν είναι απλά ένα ακόμη περιοδικό που έκλεισε, αλλά ένα περιοδικό που πάντα σεβόταν και προέβαλε το καλό Ελληνικό τραγούδι. Το κλείσιμο του Διφώνου είναι ένα ακόμη χαστούκι της υποκουλτούρας στον πραγματικό πολιτισμό, όσο τραβηγμένο και αν ακούγεται αυτό. 
  • Το τραγούδι είναι πολιτισμός και μάλιστα η πιο προσιτή πολιτισμική απόλαυση και φαίνεται πως κάποιοι έχουν επιλέξει να εξαφανίσουν κάθε ποιότητα από αυτό, προσπαθώντας να μας πείσουν πως το έντεχνο πέθανε και η διάδοχη κατάστασή του είναι η Χατζηγιάννεια. (Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με τον Χατζηγιάννη, απλά τρελαίνομαι που πάνε να τον πλασάρουν ως το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού)
  • Δυστυχώς η κρίση στο Ελληνικό τραγούδι, συνδέεται άμεσα με την κρίση ήθους στην Ελληνική κοινωνία, καθότι επικρατεί και επιβραβεύεται το ανήθικο.
  • Εδώ θα βρείτε το blog των συντακτών του Διφώνου, το οποίο έχει κατακλυστεί από επιστολές συμπαράστασης σημαντικών καλλιτεχνών. 
ΥΓ: Η εικόνα από το kafeneio-gr

Διαβάστε επίσης:

Μαύρο Μελάνι: Υποκρισία με ... νότες

7 σχόλια:

Swell είπε...

Kαλημέρα, να δεις που το Σαμαρά θα τον κάνει πρωθυπουργό ο σημερινός. Το ΜΟΝΟ καινούργιο που θα φέρει, θα είναι ότι το επώνυμό του δεν είναι ούτε Καραμανλής ούτε Παπανδρέου.

Για το Γιαννίκο, έχεις απόλυτο δίκιο. Το γεγονός ότι διαχειρίζεται και πολλά θέατρα, μου λέει ότι θα δούμε και άλλα τέτοια πολιτισμικά "άλματα".

ασωτος γιος είπε...

εαν γινει και ο σαμαρας πρωθυπουργος θα παω αυστραλια! με κεφτεδακια για τη διαδρομη
ο ασωτος , κλωτσοσκουφι!
οσον αφορα τον αρη-επιστηθιο φιλο κολητο βρε του πρωην καραμαν-αλη
μονο ως υπουργος μυκονου θα τα καταφερει

Τσούγδω είπε...

@ Swell

Μα είναι το κλασσικό, σε αυτή τη χώρα ο ένας κάνει τον άλλο Πρωθυπουργό! Ούτε αυτό το καινούριο θα φέρει, γιατί δεν θα είναι ο πρώτος που δεν θα φέρει ένα από τα 2 επίθετα.

Στο θέμα Γιαννίκου, πιστεύω ακράδαντα πως αν ένας επιχειρηματίας δεν είναι φιλότεχνος και επιδιώκει μόνο το κέρδος μέσα από την εκμετάλλευση της τέχνης, όχι μόνο ρίχνει την ποιότητά της χωρίς να τον ενδιαφέρει, αλλά στο τέλος η επένδυσή του πέφτει έξω.

Την καλημέρα μου!

@ Ασωτος Γιος

Κι εγώ μαζί σου στην φιλόξενη Αυστραλία!

Μα τώρα γιατί λες τέτοια πράγματα για τον Άρη? Θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει το Υπουργείο ΥΕΚΑΠ (Υπουργείο Εκάλης Κηφισιάς Άνοιξης Πολιτείας) τη δημιουργία του οποίου έχει εισηγηθεί εδώ και καιρό από το twitter η Λαίδη Γρουμπουλάκη. (http://twitter.com/#!/XrysoMou)

nikos είπε...

Δηλαδη θελετε να μου πείτε οτι αμα ο Σαμαρας γινει Πρωθυπουργός θα εχουμε αντιπρόεδρο τον Αβραμόπουλο, εκπρόσωπο το Μιχελάκη Υπουργό Εξωτερικών τον Πανάρα, Αμυνας το Μαργαριτη Τζίμα(ελπίζω να θυμάστε τη μεγαλειώδη ατακα για τη δολοφονία του Αλέξη) Παιδείας(ξανα) τον Αρούλη, Εργασίας το Νικολόπουλο κ.α Αυτο δε θα είναι Κυβέρνηση, επιθεωρηση στο δελφινάριο θα είναι. Το σκέφτομαι και γελάω. Απο τότε που εφυγε ο θιασος του Καταλληλότερου εχουμε να γελάσουμε τοσο πολύ

Τσούγδω είπε...

@nikos

Νομίζω ήρθε η ώρα αν επανέλθει το χαμόγελο στους Έλληνες!!! Εγγύηση η νΝΔ, έχουμε να ζήσουμε μεγάλες στιγμές!

ασωτος γιος είπε...

τσουγδω επιτελους εγινα σημαντικος! με βριζουνε κατι αριστερες αδερφες για τις θεσεις μου και με ειπανε να παω να διαβασω ιστορια και πολιτικη οικονομια και οτι ειμαι κακομοιρης
αχχαχαχα

Τσούγδω είπε...

@ ασωτος γιος

Μα που πας αγαπητέ άσωτε να πεις την άποψή σου για τους μετανάστες? Πως τολμάς να καταθέτεις την προσωπική σου εμπειρία?

Θα σου στείλω non-paper του τΣΥΡΙΖΑ για να ξέρεις τι να λες σε τέτοιες περιπτώσεις...