27 Φεβρουαρίου 2009

Ευάγγελος Αντώναρος

Φωτεινός παντογνώστης, μέγας διανοητής και στοχαστής της εποχής για κάποιους, για άλλους ένας ακόμη εκνευριστικός πολιτικός που "δεν έχει το x-factor", και για κάποιους άλλους ένα συμπαθές δίποδο από άλλο πλανήτη...

Ανήκω στην τελευταία κατηγορία και επειδή είπαμε ότι είναι συμπαθές δίποδο από άλλο πλανήτη, καλύτερα να γυρίσει στον πλανήτη του.


Με αφορμή το post του Δημόλογου με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

26 Φεβρουαρίου 2009

Σφηνάκια

  • Λοιπόν παιδιά τα πράγματα είναι σοβαρά, κινδυνεύουν δημοσιογράφοι.
  • Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να στοχοποιηθούν άνθρωποι, λίκνοι της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας όπως ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Χατζηνικολάου, ο Μάκης, ο Κοττάκης και τόσοι άλλοι.
  • Αυτοί μου έρχονται έτσι πρόχειρα στο μυαλό.
  • Βέβαια υποψιάζομαι ότι θα υπάρχουν καμία χιλιάρα ακόμη που θα θεωρούν τους εαυτούς τους μεγαλοδημοσιογράφους και αυτή τη στιγμή είναι σίγουροι ότι κινδυνεύουν.
  • Από σούργελα δόξα το Θεό έχουμε πολλά.
  • Όσο γελάσαμε γελάσαμε με την απόδραση Παλαιοκώστα. Δε πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να μη πέθανε στο γέλιο με την είδηση.
  • Πλέον δε μπορούμε ούτε να πέσουμε από τα σύννεφα, γιατί κατά την πτώση, προσκρούουμε σε ελικόπτερα!
  • Το λες και δε το πιστεύεις ότι για 2η φορά οι ίδιοι κρατούμενοι απέδρασαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τις ίδιες φυλακές.
  • Φυσικά οι bloggers για ακόμα μία φορά δημιούργησαν, συγχαρητήρια σε όλους τους καλλιτέχνες της blogoσφαιρας.
  • Και σαν φυσικό επακόλουθο οι συνήθεις ύποπτοι συνεργάτες του Νίκου Ευαγγελάτου που στερούνται παραγωγικών ιδεών, όχι μόνο χρησιμοποίησαν εικόνα από το hakis άλλα φρόντισαν να αλλοιώσουν το λογότυπο του blog.
  • Φανταστείτε δηλαδή είναι σα να λέμε ότι βάζει ένα σταθμός δίχτυ σε ένα video και ένας άλλος σταθμός παίρνει το video και εκεί που είναι το δίχτυ βάζει και θαμπάδα!
  • Ο συγκεκριμένος δημοσιολάγνος είναι η 2η φορά που κλέβει δουλειά blogger. Την πρώτη φορά είχε γίνει απλά ξεφτίλα.
  • Ξέρετε, οι bloggers για να φιάξουν αυτή την εικόνα που εσείς αλλοιώνετε, για να δημιοουργήσουν το λογότυπο που εσείς εξαφανίσατε σπατάλησαν ώρες...
  • Και έρχεται ο κάθε ανίκανος να κάνει τις πουστιές του.
  • Για να αλλάξω θέμα, τώρα που η Νέα δημοκρατία βρίσκεται στα πολύ κάτω της, είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθει ο Λάκης Λαζόπουλος, όπως και θα πράξει. Ο άνθρωπος προφανώς κατάλαβε ότι τόσο ο Καραμανλής όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που σε λίγο θα τον περάσει και το ΛΑΟΣ τον έχουν ανάγκη. Έλα ρε Λάκη μας έλειψες!
  • Αν βρεθεί κάποιος πάντως να ρίξει την ανίκανη κυβέρνηση, γιατί από μόνοι τους σε εκλογές δε θα πάνε, θα γίνει ο νέος Εθνικός ήρωας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όχι αποστάτης και προδότης, αλλά εθνικός ευεργέτης.
  • Τώρα που είπα αποστάτης και προδότης, είδατε τη Ντόρα με την Κλίντον; Καλώς ήρθες στο σπίτι σου η κυρία Κλίντον, καλώς σας βρήκα η δικιά μας. Βρε Ντορίτσα, δε μένεις στο σπίτι σου; Πού να ξενιτεύεσαι στην αφιλόξενη Ελλάδα;
  • Μάρα Μάρα Μάρα, το κορίτσι με τα 1000 πρόσωπα και τα 1000 ταλέντα σύντομα και στο Διαδίκτυο. Σε περιμένουμε γλυκιά μου με ανοιχτές αγκάλες, το διαδίκτυο είναι πολύ φιλόξενο και ειδικά δημοσιογράφους του βεληνεκούς και του ήθους σου, τους καλοδέχεται.

24 Φεβρουαρίου 2009

Φεύγω για Ουζουμπούρου

Από τα 16 μου χρόνια που ουσιαστικά άρχισα να παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου μέχρι τώρα κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία.
Την εποχή του ΠΑΣΟΚ αν και την έχω ζήσει ήμουν πολύ μικρή για να μπορέσω να κρίνω και να συγκρίνω.

Ίσως γι' αυτό με κουράζει να ακούω συνέχεια αποπροσανατολιστικές συζητήσεις που καταλήγουν στο να συζητάμε για την εικοσαετία ΠΑΣΟΚ (ποτέ για την παρένθεση του Επίτιμου, λες και δεν έκανε κακό στη χώρα). Προκύπτει ένα θέμα και αμέσως τα γνωστά παπαγάλια που προφανώς δεν έχουν δικό τους πολιτικό λόγο ούτε ανεξάρτητη σκέψη αναπαράγουν την προπαγάνδα που εκπορεύεται από το γραφείο τύπου της κυβέρνησης. Και όσο ντροπή είναι αυτό για ένα βουλευτή τόσο ξεφτίλα είναι για έναν υπουργό που υποτίθεται ότι είναι κορυφαίος πολιτικός για να κατέχει υπουργείο.
Αν συνυπολογίσουμε ότι η προπαγάνδα που βγαίνει από το γραφείο τύπου είναι του στυλ "το νόμιμο είναι και ηθικό", "για την απόδραση φταίνε οι επίορκοι αστυφύλακες και ο πιλότος" τότε μιλάμε για υπέρτατη ξεφτίλα.

Δε μπορώ να ανεχθώ να συζητάμε για τις αποδράσεις Παλαιοκώστα με ελικόπτερο που όλος ο κόσμος γελάει με την ξεφτίλα μας και να λένε οι διάφοροι πληρωμένοι μαλάκες ξεχνάτε τι γινόταν επι ΠΑΣΟΚ φεύγαν δέκα δέκα και τους μάζευαν οι περαστικοί.

Δε ξέρω τι γινόταν επι ΠΑΣΟΚ ρε π****η μου αλλά 5 χρόνια τώρα, 1825 μέρες κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία.

Και η επανίδρυση δεν έχει καν ξεκινήσει και βασικά δε γίνεται να ξεκινήσει, διότι για να γίνει επανίδρυση του κράτους πρέπει να υπάρχει κράτος. Η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να διαλύσει το κράτος και να ξεπουλήσει οτιδήποτε κρατικό, εκτός κι αν αυτό σημαίνει επανίδρυση του κράτους, η ολική ιδιωτικοποίηση του.

Όποτε πήγαινα στο εξωτερικό πριν μερικά χρόνια πήγαινα πάντα με τον αέρα της Ελληνίδας. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε ένα μικρό ψώνιο του τύπου "εγώ είμαι Έλληνας και γουστάρω και είμαι υπερήφανος", για όλους τους λόγους που αξίζει να είμαστε υπερήφανοι. Και όλοι πιστεύω πως χαιρόμαστε όταν κάποιος Έλληνας διαπρέπει ή όταν η χώρα μας διακρίνεται με τον οποιονδήποτε θετικό τρόπο.

Όταν βλέπω όμως στο εξωτερικό να γελάνε με τη χώρα μας, κάθε μέρα να υπάρχει και ένα κεντρικό ρεπορτάζ με άρωμα Ελλάδας στα διεθνή δίκτυα διόλου κολακευτικό, όταν βλέπω ότι η χώρα μας είναι και δεν είναι στο Κιότο, ότι έχουμε καταντήσει ο φτωχός συγγενής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποιοι σίγουρα σκέφτονται πως η Ελλάδα αποτελεί βαρίδι, ε τότε ντρέπομαι.

Και δε ξέρω αν η πολιτική που αυτή τη στιγμή με έχει φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι ότι ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα και ότι θέλω να σηκωθώ να φύγω και να πάω στην πολιτισμένη Ουζουμπούρου, είναι διαχρονική, αυτό που ξέρω είναι ότι το 2004 ήμουν υπερήφανη και το 2009 βλέπω τον κάθε κρυόμπλαστο Αμερικανό και Άγγλο να αναρωτιέται τι γίνεται στην Ελλάδα και αν οι Έλληνες είναι ή όχι ηλίθιοι που συνεχίζουν να ανέχονται αυτή την κατάσταση. Και δεν είναι ότι με ενδιαφέρει και τόσο η άποψή τους, όσο το γεγονός ότι κι εγώ σκέφτομαι το ίδιο.

16 Φεβρουαρίου 2009

Σφηνάκια

  • Υποψιάζομαι πως αν δε φύγει σύντομα η γαλάζια λαίλαπα αποκρατικοποιησολάγνων από την εξουσία, λίαν συντόμως θα πουληθεί και το κτήριο της Βουλής… Αγοραστής υπάρχει ήδη, ο γνωστός- άγνωστος Ανδρέας Βγενόπουλος…
  • Ο οποίος Ανδρέας Βγενόπουλος θα αγοράσει την Ολυμπιακή σε τιμή γύρω στα 177 εκατ ευρώ. Δηλαδή κάτι λιγότερο από το πιο φθηνό boeing της Οικογένειας 777. Μπορείτε να θαυμάσετε εδώ τα τιμολόγια της boeing που δε διαφέρουν και πολύ από της Airbus.
  • Χίλια μπράβο στην κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ολυμπιακή σε τιμή ενός αεροσκάφους.
  • Πλησιάζουν εκλογές όπως όλοι θα έχουμε μυριστεί και τα κόμματα συγκροτούν είτε κρυφά είτε φανερά επιτροπές εκλογικού αγώνα.
  • Διπλός πονοκέφαλος για τα επιτελεία των κομμάτων καθώς αναζητούνται τόσο υποψήφιοι βουλευτές όσο και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές.
  • Προς το παρόν θα ασχοληθώ με τα ονόματα που ακούγεται ότι θα κατέβουν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ.
  • Κοιτώντας λοιπόν την καμπούρα μου… Διαβάζω στο τρωκτικό ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να εντάξει στις λίστες του μεταξύ άλλων τον Σταμάτη Μαλλέλη και τον Τάκη Κουβατσέα, ντράμερ της Βίσση. Το τελευταίο θα το θεωρήσω ένα σύντομο ανέκδοτο…
  • Πάμε τώρα στο γίγαντα Μαλλέλη. Μήπως να τον κάνετε και Υπουργό Τύπου και να δώσετε επιτελική θέση στην Κατερίνα Σουλιώτη μέσα στο Yπουργείο; Για να σοβαρευτούμε ή μάλλον να σοβαρευτείτε λίγο. Το γεγονός ότι ο Μαλλέλης στηρίζει το ΠΑΣΟΚ δε σημαίνει ότι το κόμμα πρέπει να τον εντάξει στις λίστες του. Πως θα γίνει δηλαδή όποιος επώνυμος εκφράζει την προτίμησή του σε κάποιο κόμμα, το κόμμα θα έχει την ηθική υποχρέωση να τον τακτοποιεί στο Κοινοβούλιο;
  • Και μιάς και είπα Κατερίνα Σουλιώτη, αυτή η ρεπόρτερ απλά δεν υπάρχει! Θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω Ιωάννη Πρετεντέρη της εναλλακτικής δημοσιογραφίας, χωρίς παρεξήγηση.
  • Το θέμα όπως βλέπετε πάει μόνο του προς τη Eurovision...
  • Παρουσιάστηκαν τα τρια υποψήφια τραγούδια και η αντίδραση όλων όταν τους ρωτάνε "σας άρεσαν;" είναι: ε τα έχουμε ακούσει μόνο μία φορά, πρέπει να τα ξαναακούσουμε, πρέπει να συνηθίσει το αυτί τα τραγούδια και να τα ακούσουμε περισσότερες φορές… Καταλάβατε δηλαδή, μαύρα και άραχνα τα πράγματα.
  • Κατ’ εμέ και τα τρία τραγούδια είναι επιεικώς μέτρια με καλύτερο το Out of Control. Και το επιεικώς μέτρια το θεωρώ πολύ καλό…
  • Βέβαια δε περίμενα και κάτι καλύτερο. Δηλαδή από κάποια στιγμή και μετά το σύστημα, βρίσκω έναν ποπ τραγουδιστή και ένα επιτελείο το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να μου έχει έτοιμο ένα πιασάρικο τραγούδι παύει να λειτουργεί.
  • Όταν οι δημιουργοί κυνηγάνε την έμπνευση και λειτουργούν υπό πίεση, συνήθως καταλήγουν είτε σε αντιγραφές, είτε σε φτηνά χαζοτράγουδα με ανύπαρκτο, αγγλικό πάντα στίχο, ή μάλλον μπακαλο-αγγλικό.
  • Και επιτέλους για να τελειώσω το Eurovisionικο μου παραλήρημα, ας στείλουμε και κάτι ποιοτικό σε αυτό το ρημαδοδιαγωνισμό, κάτι πιο ελληνικό. Αποκαλούμε τον διαγωνισμό ευρωπανηγυράκι αλλά παράλληλα του δίνουμε και διάσταση εθνικού ζητήματος και θέλουμε πάση θυσία την πρωτιά.
  • Τέλος, αν δε μπορούν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ λόγω έλλειψης μουσικής παιδείας να κάνουν μία ανάθεση της προκοπής, ας ανοίξουν και πάλι το διαγωνισμό, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να καταθέσει το τραγούδι του και να μην έχουμε κάθε χρόνο να επιλέξουμε ανάμεσα σε 3-4 χαζοτράγουδα. Καημό το έχω να μου αρέσει μία φορά το Ελληνικό τραγούδι περισσότερο από το Σέρβικο...

11 Φεβρουαρίου 2009

Megalicious Σφηνάκια

  • Στη χώρα μας όλα πάνε καλά.
  • Ας αφήσουμε επιτέλους τις αηδίες, η χώρα μας είναι ο πιο δυνατός κρίκος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Έχουμε ισχυρή και θωρακισμένη οικονομία.
  • Μόνο οι Κασσάνδρες μιλούν για επερχόμενη επιτήρηση και πολύ σύντομα θα διαψευσθούν.
  • Ο Καραμανλής δε θα πάει σε εκλογές, γιατί έχει μία ισχυρή πλειοψηφία και μία ισχυρή, νωπή λαϊκή εντολή.
  • Το Μέγαρο Μαξίμου εξοργίζεται με όσους τολμάνε να βάλουν στο στόμα τους την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι καραμανλικότερη του Καραμανλή.
  • Ο Σουφλιάς είναι ο καλύτερος υπουργός της κυβέρνησης.
  • Και ο Παπαθανασίου καλός είναι.
  • Βασικά όλοι καλοί είναι. Εκτός από κάτι λαϊκούς τύπους που αποτάσσονται το νεοφιλελευθερισμό.
  • Το ΠΑΣΟΚ καλύτερα να μη μιλάει, δεν έχει το ηθικό ανάστημα να μιλάει.
  • Το ΚΚΕ δε το συζητώ καλύτερα να μην υπήρχε.
  • Mega... ενημέρωση με άποψη...
  • Δε πρέπει όμως να λέω κακά λόγια για το συγκεκριμένο κανάλι, διότι στην παρούσα φάση η στάση του σταθμού, προσωπικά με έχει βολέψει πολύ!
  • Έχω ξεκινήσει τη δίαιτα του mega …
  • Τρώω μέχρι σκασμού και μετά στήνομαι να παρακολουθήσω ειδήσεις. Μετά από ένα λεπτό αρχίζουν οι επιπτώσεις στο στομάχι μου. Μετά από 2 λεπτά ότι έχω φάει δε βρίσκεται πια μέσα μου. Όλγα και Γιάννη σας ευχαριστώ. Χάρη σε εσάς θα γίνω φιγουρίνι.
  • Κάθε μέρα λοιπόν, η παρέα του δελτίου ειδήσεων στριμώχνει και βασανίζει ανηλεώς υπουργούς της κυβέρνησης. Σήμερα είχε σειρά ο Χατζηδάκης. Ο άνθρωπος μάλλον δε θα κοιμηθεί όλο το βράδυ...
  • Αποτελεί προσωπική μου άποψη ότι το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να μεγαλώσει κάποια στιγμή. Διότι τι θα κάνει μετά από λίγο καιρό το mega, θα ανακυκλώνει τους καλεσμένους του; Τι μπανάλ, αυτά τα κάνουν τα πλεμποκάναλα όχι το mega.
  • Βέβαια τον τελευταίο καιρό η υπέροχη γαλάζια ατμόσφαιρα έχει διαταραχθεί, αφού έχουν αρχίσει και καλούν στο δελτίο ειδήσεων και εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όχι μόνο εκσυγχρονιστές! Φυσικά δε τους δίνουν το λόγο ποτέ. Απλά οι εκπρόσωποι πετάγονται, αλητάμπουρες και διακοψίες, όπως πάντα....
  • Εκτός των άλλων μέσα σε όλα αυτά και με τις συνεχείς κωλοτούμπες του mega ένα άλλο δελτίο έχει χάσει την ταυτότητά του. Ομιλώ για το δελτίο ειδήσεων του Alter, όπου αν ακούσεις το Χατζηνικολάου να μιλάει θα νομίσεις ότι πρόκειται για μέγα πολέμιο της κυβέρνησης...
  • Μέχρι που οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων έχουν φτάσει στο σημείο να λένε: βάλε τους δικούς μας, το Χατζηνικολάου και τον Τράγκα.
  • Τέλος, έχω να πω ένα μεγάλο Μπράβο στον Πέτρο Τατούλη ο οποίος έδωσε ένα ακόμη σκαμπίλι στον Ιωάννη Πρετεντέρη. Μετά την Παρθένα Φουντουκίδου, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Μάρκο Μπόλαρη ένας ακόμη πολιτικός καταφέρεται εναντίον του δημοσιολάγνου πρετεντεράκου.
  • Αλλά ο δημοσιογράφος πτοείται από κάτι τέτοια; Μπααααα. Άλλωστε, όλοι έχουν δικαίωμα στην προπαγάνδα, πόσο μάλλον κάποιος intellectual arrogant.

10 Φεβρουαρίου 2009

Σφηνάκια

  • Άρχισαν οι εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή οι αντικρουόμενες απόψεις για το εάν θα πρέπει ή όχι να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ότι φαίνεται και οι ιδεολογικές διαφορές των διαφόρων "ρευμάτων", των οποίων η συμβίωση στα πλαίσια ενός κομματικού σχηματισμού φαντάζει πλέον ιδιαίτερα δύσκολη.
  • Η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, η οποία δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση την ηγεσία του κόμματος, έχει αρχίσει να τσινάει. Εκφραστής της δυσαρέσκειας του εν λόγω ρεύματος, ο Φώτης Κουβέλης.
  • Δε τους βλέπω καλά στην Κουμουνδούρου…
  • Πέρυσι τέτοια εποχή αν θυμάμαι καλά, έλεγα πως ο Τσίπρας δε θα τους βγει σε καλό, διότι είναι μία ανώριμη και "εμπορική" επιλογή που έγινε κατά βάση χωρίς ιδεολογικά κριτήρια, αλλά με γνώμονα τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει η παράταξη από την παρουσία ενός νέου ανθρώπου στο πηδάλιό της. Ο ΣΥΝ, υποτίθεται ένας σοβαρός πολιτικός χώρος που δεν αρέσκεται σε πυροτεχνήματα, δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοια.
  • Όμως δε μπορείς να ξεγελάς για πολύ τους πολίτες. Το γεγονός ότι κάποιος είναι 30 χρονών ή αν θέλετε και μικρότερος δε προεξοφλεί ούτε ότι έχει φρέσκες πολιτικές προτάσεις, ούτε ότι έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
  • Η φούσκα Τσίπρα ξεφούσκωσε σχετικά γρήγορα, γι’ αυτό βλέπουμε παντού και πάντα σε πρώτο πλάνο τον Αλαβάνο που υποτίθεται ότι θα αποσύρονταν.
  • Εμ, ανανέωση δε σημαίνει ότι φέρνουμε στο προσκήνιο 2-3 εμφανίσιμα τζόβενα για να λανσάρουμε ένα trendy προφίλ, η πολιτική δεν είναι πασαρέλα. Ανανέωση στην πολιτική μπορεί να φέρουν και άνθρωποι 50 και 60 χρονών, τα φρέσκα μυαλά δεν πάνε απαραίτητα σετάκι με τα φρέσκα κορμιά!
  • Και το λέω αυτό και με αφορμή τα όσα ακούγονται περί προτάσεως του ΠΑΣΟΚ στη Νάντια Μπουλέ να κατέβει για βουλευτής, Ω Θεοί! Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκπληξούλες.
  • Απευθύνω έκκληση στους πολίτες, γιατί στα κόμματα μάλλον δε πολυκαταλαβαίνουν, να μη ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άτομα που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην πολιτική σκηνή, πέρα από άφθονο γέλιο ή το ωραίο τους παρουσιαστικό.
  • Διαμαρτυρόμαστε διαμαρτυρόμαστε για τους πολιτικούς και τους βουλευτές μας, αλλά εμείς τους ψηφίζουμε. Μη περιμένετε λοιπόν ότι κάποιος που είδε φως και μπήκε στη Βουλή, θα ορθώσει το ανάστημά του ή θα νοιαστεί για το καλό της χώρας και των πολιτών.
  • Διάβασα στο zouglagr την έκρηξη κομματικού στελέχους του ΛΑΟΣ απέναντι στον αρχηγό του Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο μέσα σε όλα, κατηγορεί ότι δε δηλώνει στο πόθεν έσχες του το κότερό του και το διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες.
  • Ξεχώρισα όμως στην επιστολή του στελέχους, ένα άλλο στοιχείο το οποίο με έχει προβληματίσει ουκ ολίγες φορές σε σχέση με το ΛΑΟΣ. Τι είναι τελικά τα μέλη του ΛΑΟΣ, ορθόδοξοι ή δωδεκαθεϊστές, παίζουν με έξυπνο τρόπο και στα δυο στρατόπεδα, πράγμα παράδοξο.
  • Το όνομα του κόμματος σε προδιαθέτει για φανατικούς χριστιανούς ορθοδόξους, ενώ αντίθετα η αρχαιολατρία σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχεις να κάνεις με δωδεκαθεϊστές Το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα με θρησκευτικά θα μπορούσαμε να πούμε χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του το αντλεί από το χώρο της εκκλησίας. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα δε θα με ενδιέφερε καθόλου η θρησκευτική ταυτότητα των στελεχών του, αλλά στο συγκεκριμένο κόμμα που ψηφοθηρεί στο χώρο της εκκλησίας, με ενδιαφέρει να μάθω...
  • Έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούς πολιτικούς να γλείφουν την κορυφαία προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Μίνωας Κυριακού. Κορυφαίο γλείψιμο αυτό του Νικητούλη ο οποίος δήλωσε πως η Αθήνα έχει ανάγκη τον Μίνωα Κυριακού. Αυτές οι δυο τεράστιες προσωπικότητες έχουν πολλά κοινά. Ένα εκ των οποίων είναι ο σεβασμός τους για το περιβάλλον. Ο μεν Νικήτας είναι λάτρης των αιωνόβιων δέντρων, ο δε Μίνωας λάτρης του Πεδίου του Άρεως.
  • Τα άλλα απαράδεκτα που είπαν διάφοροι πολιτικοί όπως ο Ζαγορίτης, ο Λοβέρδος και λοιποί περί επιτυχημένης πορείας του νεκρολόγου Μίνωα στο τιμόνι της ΕΟΕ, καλύτερα να μη τα σχολιάσω.
  • Παρακολούθησα στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός Αφγανού πρόσφυγα ο οποίος καθήλωσε πιστεύω πολύ κόσμο. Αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Και αναρωτιέμαι μήπως έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε τα μάτια μας όσον αφορά στο "φαινόμενο της Πάτρας"; Και κυρίως μήπως έχει έρθει η ώρα να αντιληφθούμε ότι και οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί και όλοι οι πρόσφυγες, είναι άνθρωποι;
  • Στα τηλεοπτικά τώρα, ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 η νέα σειρά της Ελένης Ράντου, "Εργαζόμενη Γυναίκα", η οποία μου άφησε τις θετικότερες των εντυπώσεων. Από μόνη της η Ελένη Ράντου αποτελεί εγγύηση για την κάθε δουλειά. Παράλληλα με αυτό της το ξεκίνημα, στους κινηματογράφους παίζεται και η ταινία της "Πεθαίνω για σένα", μπορεί να μη την έχω δει ακόμη, αλλά έχω ερωτευτεί το soundtrack.
  • Ο Γιώργος Μητσικώστας ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και επιτέλους έχουμε μία σατυρική εκπομπή της προκοπής. Η νέα καινοτομία με τις φάρσες που κάνει εκμεταλλευόμενος το απίστευτο ταλέντο που έχει στη μίμηση, είναι καταπληκτική. Πεθαίνω να ακούσω φάρσα με φωνή Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη ή Επιτίμου…
  • Απαντώντας στην "πρόσκληση" της Παραπολιτικής για online αρχείο με τις ωραιότερες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, λέω να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την προσπάθεια… Το τέλος των σφηνακίων μου σήμερα θα είναι νοσταλγικό. Ψάχνοντας στα έγκατα του youtube, βρήκα ένα καταπληκτικό απόσπασμα, από ένα σίριαλ το οποίο ήταν τεράστιο από κάθε άποψη, απολαύστε το εδώ.

4 Φεβρουαρίου 2009

Έχει και η βλακεία τα όριά της

Μα πως είναι δυνατόν να επηρεάστηκαν μόνο ο Παπανδρέου και ο Μίχας από τα δακρυγόνα;
Σωστά αναρωτιέστε και σωστά αναρωτιέται και το τρωκτικό. Ας δούμε όμως κάποια στιγμιότυπα του βίντεο που παρουσιάζει το συγκεκριμένο blog , το οποίο μάλιστα δίνει Όσκαρ υποκριτικής στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

Ο νομάρχης Πειραιά είναι κατακόκκινος (μπορεί να το προκάλεσε ο ίδιος βέβαια...), οι άνθρωποι γύρω του φοράνε μάσκες ή τις κρατάνε και η νομάρχης Ηρακλείου του πηγαίνει μία μάσκα.

Οι άνθρωποι γύρω από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ φοράνε χειρουργικές μάσκες, κάποιοι από αυτούς κασκόλ για να προστατευτούν από τη μυρωδιά.

Τέλος η φωτογραφία από το papandreou.gr, που βρήκα στην Παραπολιτική ,ευτυχώς έχει καλή ανάλυση.

Ο άνθρωπος αριστερά και πίσω του Προέδρου , έχει στο κούτελό του γυαλιά για να προστατεύει τα μάτια του, ο κύριος στα δεξιά του έχει κατεβάσει τη μάσκα του και φυσικά ο κύριος πίσω και δεξιά έχει maalox στο πρόσωπο.

Οι αγρότες ήταν εξοπλισμένοι με χειρουργικές μάσκες, κασκόλ κάποιοι είχαν ειδικά γυαλιά για να μην επηρεάζονται τα μάτια τους. Επίσης είναι προφανές ότι υπήρχε maalox και οι αγρότες που εδώ και 2 μέρες αναπνέουν χημικά, δεν επηρεάζονται και τόσο από την ατμόσφαιρα, συνήθισαν τα μάτια τους και η αναπνοή τους.
Στις εικόνες που κατέγραψε ο φακός κατά την επίσκεψη του Παπανδρέου, προφανώς πολλοί από αυτούς είχαν βγάλει τις μάσκες και τα γυαλιά τους, για ευνόητους λόγους!

Είναι προφανές επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε φόραγε ούτε μάσκα ούτε γυαλιά, ούτε κάποιος τον ράντισε με maalox.

Όπως συμβαίνει και μετά τις μεγάλες πορείες στο κέντρο της Αθήνας, όταν η αστυνομία έχει κάνει χρήση χημικών και τύχει ακόμα και μετά από ώρες να περάσει κάποιος από το σημείο, τότε όχι μόνο δακρύζει αλλά δε μπορεί και να αναπνεύσει. Πόσο μάλλον όταν τα δακρυγόνα είναι φρέσκα.

Μάλλον κάποιοι όχι μόνο δεν έχουν πάει ποτέ σε πορεία, αλλά δεν έχουν περάσει ποτέ από σημείο που έχει γίνει χρήση χημικών.
Οπότε θα ήταν καλύτερο να μην εκτίθενται συκοφαντώντας ανθρώπους που δε τους είναι αρεστοί.
Τελικά, μάλλον το Οσκαρ υποκρισίας και όχι υποκριτικής πηγαίνει αλλού.
Με τις υγείες σας.

3 Φεβρουαρίου 2009

Τσικουδιές (σε σφηνοπότηρα πάντα)

  • Συμπλοκές είχαμε στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ ΜΑΤατζήδων και Κρητικών. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην επιτρέψει στους αγρότες να κάνουν πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.
  • Και καλά κάνει! Είναι δυνατόν; Τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας; Quelle decadence! Και εντάξει να πεις να ήταν mercedes, αλλά τρακτέρ ότι να ναι; Δε το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Νικήτας αυτό.
  • Και μου κατηγορούν και το Μαρκογιαννάκη, το δεύτερο μεγαλύτερο καμάρι της Κρήτης μετά τον Μητσοτάκουλα. Αιδώς! Είναι δυνατόν; Αυτό τον ανθό της δημοκρατίας; Του οποίου το μόνο κουσούρι, είναι ότι θα προτιμούσε το δελτίο καιρού του Star να το λέει ένας ΜΑΤατζής παρά η Πετρούλα;
  • Πλάκα πλάκα ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί οι κουζουλοί οι Κρητικοί και ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην κυβέρνηση. Σκεφτείτε ξεσηκώθηκαν από την Κρήτη έγραψαν εκεί που δε πιάνει μελάνι την εισαγγελική απαγόρευση και τώρα ετοιμάζονται για πολλές ομορφιές στον Πειραιά.
  • Ε ρε να κατέβουν και άλλοι Κρητικοί στο λιμάνι, οι οικοδόμοι και οι λιμενεργάτες. Δε τα βλέπω καλά τα ΜΑΤ. Καλά για τον Μαρκογιαννάκη δε το συζητώ, το Beowulf...
  • Το τι τους χαίρομαι κάθε φορά όμως, δε λέγεται, τώρα έχουν στήσει γλέντι στο λιμάνι με τσικουδιές και πεντοζάλια, αυτά είναι!
  • Ο Χατζηγάκης δε εξαφανιζόλ... Καθόλου παράλογο δε μου φαίνεται, φανταστείτε μισή μπουκιά άνθρωπος να πρέπει να κουμαντάρει και να εξευμενίσει τους Κρητικούς. Από ότι φαίνεται όμως δε θα αποφύγει τη συνάντηση και με τις εξυπνάδες που έκανε τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.
  • Τελικά αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες σα τρομοκράτες και μετά τα τελευταία 1000 μεμονωμένα περιστατικά ο κόσμος έχει αρχίσει και ξυπνάει. Στην αρχή έλεγαν οι αλήτες οι φοιτητές που κάνουν πορείες, καλά τους κάνετε, ρίξτε ξύλο και χημικά. Μετά όμως, τη θέση των φοιτητών, πήραν παιδάκια και απλοί πολίτες και τώρα αγρότες. Σιγά σιγά συνειδητοποιεί ο κόσμος σε τι δημοκρατία ζούμε.
  • Θέλουν οι άνθρωποι να διαδηλώσουν και η κυβέρνηση επικαλείται χίλιες δυο γελοιότητες για να τους το απαγορεύσει και να μη φρακάρουν οι δρόμοι προς το Κολωνάκι.
  • Και καλά με τους αναρχικούς οι οποίοι έχουν κάνει άτυπη συμφωνία να μη πηγαίνουν προς την εν λόγω περιοχή. Αλλά μπορεί η κυβέρνηση να ρισκάρει το να εμφανιστεί τρακτέρ, έξω από το Da capo και να πάθουν έμφραγμα οι αργόσχολοι που περνάνε όλη τους τη μέρα εκεί πίνοντας cappuccino royal; Ποτέ των ποτών.
  • Στο ΠΑΣΟΚ τώρα, παρά το γεγονός ότι προηγούνται της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις δε λένε να ηρεμήσουν λίγο. Το καινούριο χόμπυ των γνωστών αγνώστων είναι να διαδίδουν βρομιές για τη Λούκα Κατσέλη. Όπως έχω αφήσει να εννοηθεί η Λούκα Κατσέλη είναι ένα από τα ελάχιστα άτομα μέσα στο ΠΑΣΟΚ που εκτιμώ και θεωρώ ότι καλώς αξιοποιείται από τον Γιώργο Παπανδρέου.
  • Θεωρείται βέβαιο λοιπόν, ότι η Λούκα από τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ στα θέματα Οικονομίας, θα εξελιχθεί σε Υπουργό Οικονομίας και κάτι τέτοιο δε το θέλουν οι γνωστοί κύκλοι που λυμαίνονται το κόμμα, έχουν αρχίσει λοιπόν τις συνεχείς επιθέσεις στο πρόσωπό της.
  • Όπως λένε είναι περισσότερο καθηγήτρια παρά πολιτικός και εμφανίζεται σε περιθωριακά κανάλια. Ενώ ας πούμε αν φίλαγε τις κατουρημένες ποδιές της Τρέμη και του Κουρή και λαΐκιζε νυχθημερόν στα περιθωριακότερα όλων νταβατζοκάναλα θα ήταν αξιοπρεπής πολιτικός και θα είχε το απαραίτητο πολιτικό εκτόπισμα να αντιμετωπίσει τους καρνάβαλους της ΝΔ.
  • Αλλά τους ενοχλεί ότι η Κατσέλη εκτός από διακεκριμένη οικονομολόγος, είναι και Παπανδρεϊκή και το Υπουργείο Οικονομίας, (όπως και το ΥΠΕΧΩΔΕ) κάποιοι το θέλουν σε χέρια εκσυγχρονιστών…