10 Φεβρουαρίου 2009

Σφηνάκια

  • Άρχισαν οι εσωκομματικοί τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή οι αντικρουόμενες απόψεις για το εάν θα πρέπει ή όχι να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από ότι φαίνεται και οι ιδεολογικές διαφορές των διαφόρων "ρευμάτων", των οποίων η συμβίωση στα πλαίσια ενός κομματικού σχηματισμού φαντάζει πλέον ιδιαίτερα δύσκολη.
  • Η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, η οποία δεν έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση την ηγεσία του κόμματος, έχει αρχίσει να τσινάει. Εκφραστής της δυσαρέσκειας του εν λόγω ρεύματος, ο Φώτης Κουβέλης.
  • Δε τους βλέπω καλά στην Κουμουνδούρου…
  • Πέρυσι τέτοια εποχή αν θυμάμαι καλά, έλεγα πως ο Τσίπρας δε θα τους βγει σε καλό, διότι είναι μία ανώριμη και "εμπορική" επιλογή που έγινε κατά βάση χωρίς ιδεολογικά κριτήρια, αλλά με γνώμονα τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη που θα μπορούσε να αποκομίσει η παράταξη από την παρουσία ενός νέου ανθρώπου στο πηδάλιό της. Ο ΣΥΝ, υποτίθεται ένας σοβαρός πολιτικός χώρος που δεν αρέσκεται σε πυροτεχνήματα, δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοια.
  • Όμως δε μπορείς να ξεγελάς για πολύ τους πολίτες. Το γεγονός ότι κάποιος είναι 30 χρονών ή αν θέλετε και μικρότερος δε προεξοφλεί ούτε ότι έχει φρέσκες πολιτικές προτάσεις, ούτε ότι έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
  • Η φούσκα Τσίπρα ξεφούσκωσε σχετικά γρήγορα, γι’ αυτό βλέπουμε παντού και πάντα σε πρώτο πλάνο τον Αλαβάνο που υποτίθεται ότι θα αποσύρονταν.
  • Εμ, ανανέωση δε σημαίνει ότι φέρνουμε στο προσκήνιο 2-3 εμφανίσιμα τζόβενα για να λανσάρουμε ένα trendy προφίλ, η πολιτική δεν είναι πασαρέλα. Ανανέωση στην πολιτική μπορεί να φέρουν και άνθρωποι 50 και 60 χρονών, τα φρέσκα μυαλά δεν πάνε απαραίτητα σετάκι με τα φρέσκα κορμιά!
  • Και το λέω αυτό και με αφορμή τα όσα ακούγονται περί προτάσεως του ΠΑΣΟΚ στη Νάντια Μπουλέ να κατέβει για βουλευτής, Ω Θεοί! Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εκπληξούλες.
  • Απευθύνω έκκληση στους πολίτες, γιατί στα κόμματα μάλλον δε πολυκαταλαβαίνουν, να μη ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές άτομα που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στην πολιτική σκηνή, πέρα από άφθονο γέλιο ή το ωραίο τους παρουσιαστικό.
  • Διαμαρτυρόμαστε διαμαρτυρόμαστε για τους πολιτικούς και τους βουλευτές μας, αλλά εμείς τους ψηφίζουμε. Μη περιμένετε λοιπόν ότι κάποιος που είδε φως και μπήκε στη Βουλή, θα ορθώσει το ανάστημά του ή θα νοιαστεί για το καλό της χώρας και των πολιτών.
  • Διάβασα στο zouglagr την έκρηξη κομματικού στελέχους του ΛΑΟΣ απέναντι στον αρχηγό του Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο μέσα σε όλα, κατηγορεί ότι δε δηλώνει στο πόθεν έσχες του το κότερό του και το διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες.
  • Ξεχώρισα όμως στην επιστολή του στελέχους, ένα άλλο στοιχείο το οποίο με έχει προβληματίσει ουκ ολίγες φορές σε σχέση με το ΛΑΟΣ. Τι είναι τελικά τα μέλη του ΛΑΟΣ, ορθόδοξοι ή δωδεκαθεϊστές, παίζουν με έξυπνο τρόπο και στα δυο στρατόπεδα, πράγμα παράδοξο.
  • Το όνομα του κόμματος σε προδιαθέτει για φανατικούς χριστιανούς ορθοδόξους, ενώ αντίθετα η αρχαιολατρία σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχεις να κάνεις με δωδεκαθεϊστές Το ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα με θρησκευτικά θα μπορούσαμε να πούμε χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του το αντλεί από το χώρο της εκκλησίας. Σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα δε θα με ενδιέφερε καθόλου η θρησκευτική ταυτότητα των στελεχών του, αλλά στο συγκεκριμένο κόμμα που ψηφοθηρεί στο χώρο της εκκλησίας, με ενδιαφέρει να μάθω...
  • Έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούς πολιτικούς να γλείφουν την κορυφαία προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Μίνωας Κυριακού. Κορυφαίο γλείψιμο αυτό του Νικητούλη ο οποίος δήλωσε πως η Αθήνα έχει ανάγκη τον Μίνωα Κυριακού. Αυτές οι δυο τεράστιες προσωπικότητες έχουν πολλά κοινά. Ένα εκ των οποίων είναι ο σεβασμός τους για το περιβάλλον. Ο μεν Νικήτας είναι λάτρης των αιωνόβιων δέντρων, ο δε Μίνωας λάτρης του Πεδίου του Άρεως.
  • Τα άλλα απαράδεκτα που είπαν διάφοροι πολιτικοί όπως ο Ζαγορίτης, ο Λοβέρδος και λοιποί περί επιτυχημένης πορείας του νεκρολόγου Μίνωα στο τιμόνι της ΕΟΕ, καλύτερα να μη τα σχολιάσω.
  • Παρακολούθησα στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου τη συγκλονιστική εξομολόγηση ενός Αφγανού πρόσφυγα ο οποίος καθήλωσε πιστεύω πολύ κόσμο. Αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Και αναρωτιέμαι μήπως έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε τα μάτια μας όσον αφορά στο "φαινόμενο της Πάτρας"; Και κυρίως μήπως έχει έρθει η ώρα να αντιληφθούμε ότι και οι Αφγανοί και οι Πακιστανοί και όλοι οι πρόσφυγες, είναι άνθρωποι;
  • Στα τηλεοπτικά τώρα, ξεκίνησε στον ΑΝΤ1 η νέα σειρά της Ελένης Ράντου, "Εργαζόμενη Γυναίκα", η οποία μου άφησε τις θετικότερες των εντυπώσεων. Από μόνη της η Ελένη Ράντου αποτελεί εγγύηση για την κάθε δουλειά. Παράλληλα με αυτό της το ξεκίνημα, στους κινηματογράφους παίζεται και η ταινία της "Πεθαίνω για σένα", μπορεί να μη την έχω δει ακόμη, αλλά έχω ερωτευτεί το soundtrack.
  • Ο Γιώργος Μητσικώστας ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και επιτέλους έχουμε μία σατυρική εκπομπή της προκοπής. Η νέα καινοτομία με τις φάρσες που κάνει εκμεταλλευόμενος το απίστευτο ταλέντο που έχει στη μίμηση, είναι καταπληκτική. Πεθαίνω να ακούσω φάρσα με φωνή Χατζηνικολάου, Πρετεντέρη ή Επιτίμου…
  • Απαντώντας στην "πρόσκληση" της Παραπολιτικής για online αρχείο με τις ωραιότερες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης, λέω να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την προσπάθεια… Το τέλος των σφηνακίων μου σήμερα θα είναι νοσταλγικό. Ψάχνοντας στα έγκατα του youtube, βρήκα ένα καταπληκτικό απόσπασμα, από ένα σίριαλ το οποίο ήταν τεράστιο από κάθε άποψη, απολαύστε το εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: