22 Οκτωβρίου 2009

Σφηνάκια

  • Διχάζει πολύ κόσμο η επιλογή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη για συνεχή παρουσία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Κι εμένα την ίδια. Εκνευρίζομαι όταν ακούω για το άβατο των Εξαρχείων, αλλά δε μπορώ να περπατάω Σάββατο βράδυ, υπό το βλέμμα των ΜΑΤατζήδων που αν δεν φορούσα γόβα μπορεί και να με υποπτευόντουσαν για δε ξέρω τι…
  • Εχθές από ότι ακούγεται τα ΜΑΤ μπήκαν σε μία καφετέρια που γινόταν παρουσίαση βιβλίου παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και ανθρώπων της αριστεράς, πούλησαν τσαμπουκά και έκαναν προσαγωγές. Μεταξύ των συλληφθέντων και o Παπαχρήστος, εκφωνητής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
  • Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει ποιος είναι ο Παπαχρήστος (μας το δίδαξε κανείς άλλωστε;), αφού ο ίδιος δεν έσπευσε να αξιοποιήσει την όποια δράση του όπως η Δαμανάκη και αυτό είναι προς τιμή του.
  • Το βασικό πρόβλημα δεν είναι ότι συνελήφθησαν προσωπικότητες της αριστεράς, ούτε ότι κανένας ΜΑΤατζής δεν ήξερε τον Παπαχρήστο. Το πρόβλημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών έχει γαλουχηθεί με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.
  • Ο Χρυσοχοΐδης έχει μία σημαντική δουλειά… Πρέπει να δώσει στους αστυνομικούς να καταλάβουν ότι δεν έχουν αντίπαλο. Καθήκον τους είναι να προστατεύουν τον πολίτη και να διασφαλίζουν την τάξη χωρίς ψευτοτσαμπουκάδες.
  • Υπάρχουν αστυνομικοί που διψάνε να πλακώσουν στο ξύλο ένα "κωλόπαιδο" (όπου κωλόπαιδο βάλτε φοιτητής, διαδηλωτής, αριστερός), που προκαλούν για να έχουν αφορμή να κάνουν ντου, που περικυκλώνουν τις πορείες, που θεωρούν το διαδηλωτή εχθρό.
  • Αν έχει υπόνοιες ο Χρυσοχοΐδης ότι στα Εξάρχεια συμβαίνει κάτι αξιόποινο, ας βγει να το πει, ας εκπονήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν αρκεί μόνο η συνεχής παρουσία των ΜΑΤ, η οποία φυσικά προκαλεί… Και όλοι ξέρουν ότι δεν είναι καλό να προκαλείς ειδικά όταν ξέρεις ότι υπάρχουν πολλές οργανώσεις εν ενεργεία, που διψάνε για αίμα αστυνομικού.
  • Και φυσικά δε φταίει ο απλός αστυνομικός. Τους κακούς αστυνομικούς κάποιος τους έχει "δασκαλέψει". Κάποιος τους επιτρέπει να είναι κακοί. Κάποιος τους δίνει εντολές. Δεν τους την έδωσε ξαφνικά να πάνε σε μία καφετέρια και να συλλάβουν κόσμο, δε δρουν αυτοβούλως… Ελπίζω…
  • Είναι γνωστό ότι τα πράγματα στην οικονομία είναι δύσκολα, υπάρχουν εκατοντάδες μέτωπα ανοιχτά και δεν έχουν όλοι την όρεξη να βάλουν πλάτη για να γίνει νέα αρχή. Υπάρχουν πολίτες και με το δίκιο τους που λένε, "τόσα χρόνια μας πηδάνε, ε δε θα βάλουμε και πλάτη τώρα". Έχουν τα δίκια τους, αλλά αν ο κόσμος αρχίσει να λειτουργεί έτσι, πάει χάθηκε το τρένο.
  • Τα νούμερα της οικονομίας είναι απογοητευτικά και οι Ευρωπαίοι μας το τράβηξαν το αυτί… Για τα τυχόν ψεύτικα νούμερα που παρουσιάσθηκαν μπορεί να φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τώρα δε μπορεί να γίνει κάτι. Τα νούμερα είναι αυτά που είναι και με αυτά θα πορευθούμε. Πάει όμως πολύ να βλέπουμε πρώην υπουργούς να δηλώνουν :" Μιλήσαμε με ειλικρίνεια για την Οικονομία".
  • Ανησυχώ… Πραγματικά ανησυχώ… Πολύ φοβάμαι ότι δε θα τους γλιτώσουμε τους φόρους και την επιβάρυνση. Ακούω τον Παπανδρέου να λέει: "ο Έλληνας πρέπει να αγαπήσει τον φόρο του, θα χρεωκοπήσουμε αν δε πληρωθούν οι φόροι"…
  • Αναρωτιέμαι, ποιος Έλληνας θα αγαπήσει το φόρο του; Ποιος Έλληνας δε θα προσπαθήσει να εξαγοράσει εφοριακό; Όλοι θέλουμε την αλλαγή, όλοι θέλουμε το καλύτερο για την Ελλάδα, αρκεί να μη μας ενοχλήσει κανένας και να αφήσουμε τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα. Δε γίνεται έτσι όμως…
  • Έχουν περάσει λίγες μέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και περιμένω πως και πώς να κρίνω ένα νέο μέτρο που να είναι ριζοσπαστικό. Όλα καλά με τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για αρχή και που ο περισσότερος κόσμος επικροτεί, αλλά περιμένουμε άμεσα πρωτοβουλίες για τα άλλα θέματα, τα μεγάλα.
  • Άνοιξε σήμερα το θέμα των stage. Έχουν αλλάξει μέσα σε μία μέρα εκατό θέσεις στην κυβέρνηση. Δε ξέρω πραγματικά τι είναι σωστό να γίνει. 120.000 άνθρωποι απασχολούνται με το καθεστώς των stage και ελπίζουν να μπουν στο δημόσιο. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Από την άλλη είναι απάνθρωπο να πεις ότι σταματάνε οι συμβάσεις αυτές. Υπάρχει και το θέμα αν δικαιούνται ή όχι μοριοδότησης. Bordel η κατάσταση...
  • Στα της ΝΔ τώρα, η Κατερίνα Παπακώστα, αγαπημένη του blog, είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες πως Νεοδημοκράτες είχαν δηλώσει φίλοι του ΠΑΣΟΚ και είχαν ψηφίσει Παπανδρέου το 2007. Όποιοι κι αν ήταν οι στόχοι τους, τους ευχαριστούμε πολύ, γιατί τώρα έχουμε Πρωθυπουργό τον Παπανδρέου.
  • Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάποιον αντίστοιχο του Παπανδρέου αξιόλογο υποψήφιο για να στηρίξει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ...
  • Καλύτερη λύση για την Ελλάδα, για τη ΝΔ δε ξέρω και δε με αφορά, είναι η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά. Απέναντι σε έναν άχρηστο, έναν χαβαλέ και μία Μητσοτάκη δε θέλει και πολύ μυαλό για να επιλέξεις αρχηγό.

6 σχόλια:

ΖΠ είπε...

Συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς για του υποψηφίους της ΝΔ, αλλά βρε παιδιά, αυτός ο Σαμαράς... πολύ πατριδοκάπηλος και υπερπατριώτης για τα γούστα μου! Καϋμένοι Νεοδημοκράτες, βρίσκονται σε δεινή θέση: άντε να διαλέξεις!

Τσούγδω είπε...

@Zissis
Στους τυφλούς ο μονόφθαλμος βασιλεύει... Τουλάχιστον ο Σαμαράς έχει ένα στυλ κι έχει κάνει και κάτι θετικό (έριξε τον Μητσοτάκη!)

ασημωνης είπε...

Ρε φιλεναδα, ακουσα πως με 2 ευρω θα μπορεις να γινεσαι μελος της Ν.Δ και να ψηφιζεις.
Και σκεφτομαι....
Αν βρεθουμε καμμια 500αρια μπλογκερς και διαθεσουμε απο ενα εικοσαρικο και στειλουμε 10 γνωστους μας να ψηφισουν τον Πανικα, θα παρει μονο απο μας 5000 ψηφους!!! )και μη νομιζεις οτι θα πανε και πολλοι να ψηφισουν)
Οχι τιποτα αλλο, τουλαχιστον θα εχουμε αφθονο υλικο για τα μπλογκ μας! ας το δουμε ως επενδυση!!!
Τι λες;

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνη

Ο Πανίκας είναι επικίνδυνος αντίπαλος...
Εγώ λέω να πάμε να ψηφίσουμε όλοι Ντόρα! Τότε να δεις υλικό που θα έχουμε!
Ή Αβραμό!!!

ασημωνης είπε...

Kαλα, αν ψηφισουμε Ντορα, ειναι σαν να υπογραφουμε την διαλυση της Ν.Δ. Δεν θα χει γουστο μετα.....

Τσούγδω είπε...

Έχεις ένα δίκιο... Ίσως θα έπρεπε 2ο γύρο να πάνε Πανίκας Ντόρα. Έτσι ώστε να αναγκαστεί η Ντόρα να τον έχει Νο2 ή αντίστοιχα ο Πανίκας...