13 Οκτωβρίου 2009

Η σφαγή των γαλάζιων αμνών


10 ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ κι ενώ οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα κυβέρνηση είναι θετικές, στη Νέα Δημοκρατία γίνεται η σφαγή των αμνών.

2-3 είναι τα στελέχη που έχουν αρχίσει να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Οι υπόλοιποι βγαίνουν κατά δεκάδες στα κανάλια, σφάζονται, κατηγορούν τον Καραμανλή και αποκαλύπτουν τι γινόταν τα προηγούμενα 5,5 χρόνια προκαλώντας αηδία στους πολίτες.
Βγαίνουν ξαφνικά και μιλάνε για την παρέα του Μαξίμου, που τα κατέστρεψε όλα, για κλειστές πόρτες, για έναν άβουλο Πρωθυπουργό και αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο επιλέγουν το δρόμο του αυτοεξευτελισμού. Είναι εικόνα αυτή, σε κάθε εκπομπή 10 στελέχη της ΝΔ να ξεκατινιάζονται; Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να τους μαζέψει;

Νομίζουν ότι πουλάνε υπηρεσία σε κάποιον; Τον βρώμικο ρόλο που δεν ανέλαβε η Ντόρα, η οποία συνεχίζει να είναι φανατική Καραμανλική, τον έχουν αναλάβει τα δεκανίκια της;

Κι αυτό το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Καραμανλής, ο ηγέτης που πήγαινε για 3η εκλογική νίκη, που είναι κρυμμένος; Πως επιτρέπει στην παράταξή του να διασύρεται κατ’ αυτό τον τρόπο;

Δε θα πω τα υποκριτικά ότι θέλω η ΝΔ να επανέλθει γρήγορα και να είναι δυνατή, γιατί το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση. Αλλά τα όσα γίνονται στη ΝΔ επηρεάζουν όλο το πολιτικό σύστημα. Ενισχύουν το ΛΑΟΣ και στρώνουν το κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί η ΝΔ τον νεοφιλελευθερισμό. Και τα 2 αποτελούν αρνητικές εξελίξεις για το πολιτικό σύστημα.

Εχθές πιστή στη λογική του Μητσοτακέικου, η Ντόρα αιφνιδίασε τους πάντες, πλην Χατζηνικολάου, όταν σε ανύποπτο χρόνο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της. Κοινωνικό φιλελευθερισμό ευαγγελίζεται… Θα την πίστευα αν δεν άκουγα το τέρμα οι μηχανισμοί μέσα στη Νέα Δημοκρατία κτλ έλεος, ποιον κοροϊδεύει;



Η δυστυχία της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δε βρίσκεται στην κατάσταση που βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ το 2007. Ο Καραμανλής επέλεξε να εξαφανιστεί, νυχθημερόν το μέχρι πρότινος "μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο της ΝΔ" απαξιώνεται και οι υποψήφιοι δεν είναι αυτό που λέμε "καθαρά πρόσωπα".

Μπορεί κάποιοι ρομαντικοί δημοσιογράφοι να ισχυρίζονται πως η Ντόρα δεν μπορεί να πληρώνει τα σπασμένα του Μητσοτάκη μία ζωή και ότι δεν ισχύει η θεωρία της οικογενειακής ευθύνης, αλλά αυτό δεν πείθει παρά ελαχίστους.

Αυτό που καίει τη ΝΔ είναι το πώς θα ξανάρθει στην εξουσία. Με τη Ντόρα στο τιμόνι δε θα έρθει ποτέ αυτή η στιγμή. Η ΝΔ θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ αν επαναπατρίσει τους χαμένους της ψηφοφόρους.
Πως θα ψηφίσει ο κεντρώος τη Ντόρα;
Άσε που ένα μεγάλο κομμάτι της βάσης της ΝΔ που δε τη γουστάρει καθόλου, θα πάει με βαριά καρδιά είτε προς το ΠΑΣΟΚ είτε προς το ΛΑΟΣ.

Και όπως πολύ σωστά λέγεται, διάσπαση δεν είναι μόνο να φύγει κάποιος από τους διεκδικητές της ηγεσίας, αλλά και ένα τεράστιο κομμάτι ψηφοφόρων να μετακινηθεί προς το ΛΑΟΣ.

Σφάζονται οι υποψήφιοι και για τον τρόπο εκλογής Προέδρου. Η Ντόρα δε θέλει τη βάση, γιατί η βάση δε θέλει τη Ντόρα. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να λένε ότι θέλουν. Αν η Ντόρα ήταν σίγουρη θα επιζητούσε την εκλογή από τη βάση και δε θα προέβαλε τη δικαιολογία του καταστατικού. Η λογική του να ζητήσει νομιμοποίηση του αποτελέσματος από τη βάση εκ των υστέρων, είναι γελοία.

Με τούτα και με εκείνα, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μη συζητήσουν ποτέ για τα αίτια της ήττας. Όταν μερικοί μερικοί συνεχίζουν να λένε ότι τα σκάνδαλα της ΝΔ ήταν πταίσματα μπροστά στο χρηματιστήριο και κάτι καραγκιόζηδες αποκαλούν τον Παπανδρέου στα κανάλια ακόμη και τώρα, Γιωργάκη, ενώ παράλληλα ψάχνουν τον αντι- Γιώργο, τόσο ο κόσμος θα τους γυρνάει την πλάτη.

Κι επειδή μάλλον εγώ ακούω καλύτερα τη βάση από κάποιους άλλους μέσα στη Νέα Δημοκρατία, έχω να πω ότι ο κόσμος της, περιμένει μία αξιόλογη υποψηφιότητα, ένα καθαρό πρόσωπο, γιατί αλλιώς είναι έτοιμοι να την κάνουν.

Τέλος έχω να παρατηρήσω, ότι όπως το 2007 απαξιώθηκε το mega με τη στήριξη στον Βενιζέλο, έτσι φροντίζει κάθε μέρα να τσαλακώνει το προφίλ του, ένας θεωρητικά αξιόλογος δημοσιογράφος. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ότι κάνει σαφές το ποιόν υποστηρίζει, όσο ο εμετικός τρόπος με τον οποίο το κάνει και κυρίως το ίδιο το άτομο... Μιλάμε κάθε βράδυ ο άνθρωπος χτυπιέται και σκίζεται... Κρίμα.

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Με την σφαγή των αμνων το ΠΑΣΟΚ κάνει Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπική μου εκτίμηση ότι το θέμα τους δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά φυσικά δημοσίως ουδείς ομολογεί τα αυτονόητα.
Ότι ο "μεσαίος" χώρος αν το πασοκ κατορθώσει έστω και τα μισά απ΄όσα ο κόσμος προσδοκεί, έχει χαθεί για την νου δου, η "σκληρή δεξιά" έχει βρει τον εκπρόσωπό της στη μεριά του καρατζαφύρερ.
Σε ποιούς θα απευθυνθεί ο νέος αρχηγός είναι το μελλοντικό πρόβλημα και δευτερευόντως το ποιός θα είναι.

Τσούγδω είπε...

@Αθεόφοβε,
Ανάσταση θα κάνει το ΠΑΣΟΚ!

@Φοράδα στ' αλώνι
Αν δεν κάνει ο Καρατζαφύρερ το τραγικό λάθος, τότε η ΝΔ θα αργήσει πάααρα πολύ να ξαναδεί εξουσία... Αν ξαναδεί...

ασημωνης είπε...

Και το ΠΑΣΟΚ εχει την αναγκη ισχυρης αντιπολιτευσης, ετσι ωστε να μην υπαρξει ουτε στιγμη εφησυχασμος και φαινομενα του παρελθοντος.
Υ.Γ. Για τον Χατζηνικολαου μιλας;;;
Υ.Γ. 2 Ωραια η εικονα!

Τσούγδω είπε...

@Ασημώνη

Η ΝΔ προς το παρόν δεν έχει το ηθικό ανάστημα να κάνει αντιπολίτευση. Δηλαδή ακούς τη Μπακογιάννη και διαφόρους άλλους να μιλάνε για τον ΟΛΠ και σε πιάνουν τα γέλια. Το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους...

ΥΓ: Μπορεί...
ΥΓ2: Merci beaucoup!