14 Οκτωβρίου 2008

Δικαστικό Πραξικόπημα: Και που 'σαι ακόμα...



Το μόνο που δεν είχε κάνει ο Ρουσόπουλος ήταν να προκαλέσει δικαστικό πραξικόπημα. Τι άλλο θα υποστεί αυτή η ΝΔ για τα μάτια του Ρουσόπουλου;
Δυο εισαγγελείς και μάλιστα Κεντροδεξιοί παραιτήθηκαν όχι μόνο από την υπόθεση "Βατοπέδι", αλλά και από το Δικαστικό Σώμα. Φανταστείτε εγκατέλειψαν τη δουλειά τους.
Για ποιο λόγο;
Γιατί εντόπισαν πολιτικές ευθύνες και ενώ ήθελαν να στείλουν το φάκελο στη Βουλή  ο εισαγγελέας Εφετών Καρούτσος, τους εμπόδισε! Παράλληλα έβαλε και τρίτο
 Εισαγγελέα στην υπόθεση (!) για να "προχωρήσει πιο γρήγορα".
Δε μου αρκεί να αποδοκιμάσω το γεγονός, δε μου αρκεί να το καταγγείλω. Θέλω να γίνει κάτι γι ' αυτό.
Δε γίνεται ο Καραμανλής να ανέχεται συνεχώς ένα Ρουσόπουλο εκτός ελέγχου που έχει φτάσει στο σημείο να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, για να μη του θίξουν το όνομα.
Δε γίνεται δυο εισαγγελικοί λειτουργοί και μάλιστα φιλικοί προς τη ΝΔ, να φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε δέχθηκαν μόνο πιέσεις, αλλά και εκβιασμούς (;). 
Και όλα αυτά  θέλετε να σας θυμίσω γιατί συμβαίνουν και τι τα προκάλεσε;
Η αλαζονεία του Ρουσόπουλου και μόνον αυτή.
Επεδίωξε να έχει στο χέρι τον Κοντομηνά ανοίγοντας τις υποθέσεις του αλλά δυστυχώς από την άμυνα επέλεξε επίθεση ο ιδιοκτήτης του alpha. Άνοιξε η υπόθεση Βατοπεδίου και όλοι σύρθηκαν πίσω από τις εξελίξεις. Το θέμα είχε κάνει κοιλιά μέχρι που μάρτυρες άρχισαν να ανοίγουν το στόμα τους. Φυσικά και κάποιος ενθάρρυνε τους μάρτυρες, είναι φυσικό να φοβούνται οι άνθρωποι να τα βάλουν με το Ρουσόπουλο, όλοι ξέρουμε πλέον ότι είναι επικίνδυνος.
Ρίσκαρε πολύ ο Ρουσόπουλος και δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει να ρισκάρει τα πάντα. Γιατί ο Καραμανλής το ανέχεται είναι άλλο θέμα...
Αυτή η παρωδία δε μπορεί να συνεχιστεί.
Ο Πρωθυπουργός προκειμένου να δείξει πυγμή κατόρθωσε να κάνει άλλη μία πατάτα. Ζήτησε να πάει η υπόθεση στη Βουλή, κάνοντας άλλη μία ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. 
Ο Χατζηγάκης λέει δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των εισαγγελέων. Αφήστε τους ήσυχους τους ανθρώπους θα τους τρελάνετε... Φαντάζεστε τι έχει να γίνει για να τους πείσουν να μείνουν στην υπόθεση και να μη βγουν στο φως οι επιστολές παραίτησής τους...

Ο Σανιδάς και ο Καρούτσος την έχουν δει Τραγάκηδες της Δικαιοσύνης, πραγματικά θεωρώ ότι πιστεύουν, πως πρέπει να ελέγξουν τα πάντα.
Δε σας κρύβω ότι έχω αρχίσει να φοβάμαι για πολλούς λόγους τη ΝΔ σε αυτή τη φάση. 
Αρχίζουν να ακούγονται οι πιο δεξιές φωνούλες και πολύ φοβάμαι πως έρχονται δύσκολοι καιροί... 
Υποθέτω θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο-τροπολογία για τα blogs. Δε θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει.

ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ο φάρος της δημοκρατίας υποτίθεται ότι είναι η δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει....

Update: Με αφορμή τη δημοσίευση της επιστολής παραίτησης, παρατήρησα κι εγώ όπως και άλλοι συνιστολόγοι ότι το κείμενο είναι πειραγμένο.
Όπως διακρίνετε στη θέση αυτή δεν υπήρχε κενό αλλά κάτι άλλο γραμμένο, όπως αποδεικνύεται από τα σημαδάκια. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί από ποιόν έγινε η υπογράμμιση και κυρίως η διόρθωση. Επειδή το κενό είναι σχετικά μεγάλο και υπάρχουν σημαδάκια πριν και μετά τη λέξη "υφυπουργών", αποκλείεται να έλεγε "υπουργών", θα μπορούσε όμως να λέει "πολιτικών προσώπων", πράγμα πιο συνετό. Ηχεί όπως και να το κάνουμε περίεργα αυτό το υφυπουργών. Γιατί ουσιαστικά με το "Υφυπουργών" σε αυτή τη θέση προεξοφλείται η αθωότητα Υπουργών, άρα και η αθωότητα Ρουσόπουλου...
Το θέμα είναι από ποιόν και για ποιό λόγο έγινε  διόρθωση. Έγινε από τους ίδιους τους υπογράφοντες μετά από πίεση ή δεύτερες σκέψεις ή έγινε από τρίτους.
Όπως και να έχει αυτό το κείμενο είναι επίσημο, δεν ήταν βιαστικά γραμμένο αφού γνώριζαν τη βαρύνουσα σημασία του οι συντάκτες....

3 σχόλια:

Basil Lucas είπε...

"μελών της κυβέρνησης" έγραφε. Φαίνονται και κάποια γράμματα στην αρχή και στο τέλος "με ... σης". Μέλη της κυβέρνησης είναι μόνο οι υπουργοί κι όχι οι υφυπουργοί. Τα συμπεράσματα δικά σας.


Αλλά θέλω να σχολιάσω κάτι.

Δεν ανέχεται ο Καραμανλής τον Ρουσόπουλο όπως επανειλημμένα έγραψες Τσούγδω. Μην πέφτεις στο τρυπάκι που στήνουν τα δεκανίκια του Καραμανλή στα ΜΜΕ... Ότι γίνεται έχει την εντολή -κι όχι απλώς την ανοχή- του Καραμανλή.

Καμία άλλη εξήγηση. Είναι μια ΔΕΞΙΑ κυβέρνηση με έναν ΔΕΞΙΟ αρχηγό , πιστοί και συνεπείς στην ιδεολογία τους.

Τσούγδω είπε...

@Έχω την αίσθηση πως και οι υπουργοί και οι υφυπουργοί θεωρούνται μέλη της κυβέρνησης.
Νομικάριέ μου, μην ανησυχείς, θα είμαι η τελευταία που θα πέσει στο τρυπάκι που στήνουν.
Όταν λέω ανέχεται τον ΡΟυσόπουλο, εννοώ πως ανέχεται να φαίνεται αυτός ο Πρωθυπουργεύον.

Basil Lucas είπε...

Σου παραθέτω το άρθρο 81Σ παρ.2 & 3:

Άρθρο 81:
...
2.Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, αν δεν συγκεντρώνει τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 55 για το βουλευτή.

3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
...

Το Σύνταγμα διαχωρίζει τα μέλη της Κυβέρνησης (Πρωθυπουργό και υπουργούς) από τους Υφυπουργούς.