11 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια

  • Νέες σκοτούρες έβαλε ο Καραμανλής στο κεφάλι του... Εκεί που ετοίμαζε τον ανασχηματισμούλη του, προέκυψε πρόβλημα! Ενώ είχε έτοιμο το Υπουργείο Πολιτισμό για τον Ρουσόπουλο, προέκυψε και άλλος υποψήφιος με αξιώσεις και μάλιστα από έναν χώρο που συνδέεται άρρηκτα με τον Πολιτισμό. Η Στέλλα Μπεζαντάκου.
  • Πέρα από την πλάκα, μάλλον ο Καραμανλής δε λέει να καταλάβει ότι το πρόβλημα του Έλληνα δεν είναι ότι ο Ρουσόπουλος είναι Υπουργός Επικρατείας. Τίποτα δε θα αλλάξει αν απλώς μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Τι δηλαδή με την μετακίνηση παραγράφονται όλα όσα έχει κάνει; Αυτό είναι το πρόβλημα; Ο Ρουσόπουλος πρέπει να απομακρυνθεί όχι μόνο από το Κυβερνητικό σχήμα αλλά και από το Κοινοβούλιο. Και απλός βουλευτής να μείνει, το πρόβλημα παραμένει.
  • Αλλά και πάλι, όλοι εμείς που ζητάμε την απομάκρυνση Ρουσόπουλου, δεν έχουμε σκεφτεί το εξής: Τόσο ο Θοδωρής, όσο και η Μάρα θα επιστρέψουν στην ενεργό δημοσιογραφία. Το αντέχουμε;
  • Πέφτει πέφτει πέφτει το Χρηματιστήριο... Έρχεται η κρίση και πολύ φοβάμαι ότι οι σκηνές που θα εκτυλιχθούν στη χώρα μας θα είναι απείρου κάλους. Άνθρωποι που έχουν χάσει τα χρήματά τους και καταθέτες που δε θα ξέρουν από που τους ήρθε η κατραπακιά, θα βγουν μετά από πολλά χρόνια εκτός εαυτού. Και η αντίδραση θα είναι μαζική.
  • Θα υπάρχει η δικαιολογία βέβαια της οικονομικής κρίσης και το κακό ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Αλογοσκούφης και ο Δάμαλος μας έλεγαν ότι η οικονομία μας είναι θωρακισμένη. Αν υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, που το απεύχομαι, θα φταίνε οι πολίτες που θα κατηγορούν τον Αλογοσκούφη, τον Προβόπουλο και τους λοιπούς, που έδωσαν εγγυήσεις;
  • Κάποιος να ενημερώσει παρακαλώ τον Προκόπη Παυλόπουλο ότι δεν απευθύνεται σε νεάντερταλ. Από το να αερολογεί λέγοντας ότι η κυβέρνηση αποκαλύπτει τα σκάνδαλα και το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το Βατοπέδι, ας μας το αποδείξει. Ξέρετε δεν απευθύνεστε σε κοινό μεσημεριανών εκπομπών. Σε πολίτες απευθύνεστε που ευτυχώς έχουν ακόμη λίγο μυαλό.
  • Τέλος πάντων ας ασχοληθώ με κάτι πιο light... Εβδομάδα με τηλεοπτικές πρεμιέρες η προηγούμενη. Κάποιες από αυτές τις παρακολούθησα...
  • Άριστες εντυπώσεις μου άφησαν οι σειρές: Ματωμένα Χώματα και Άγρια Παιδιά. Η πρώτη ήταν απλά υπέροχη, εξαιρετική σε κάθε της συνιστώσα : φωτογραφία, φωτισμός, μοντάζ, σκηνοθεσία, ηθοποιοί, κοστούμια... η δεύτερη ήταν πολύ αληθινή σειρά, μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
  • Πολύ καλό ήταν το "Ο άγγελός μου ο διάβολός μου", πρωτότυπη ιδέα, ωραίο casting. Το "Όλα στον αέρα" επίσης πολύ καλό. Γρήγορο σενάριο, εξαιρετική Κατιάνα Μπαλανίκα και πολύ ταιριαστό το δίδυμο των πρωταγωνιστών.
  • Από μεριάς τηλεπαιχνιδιών, παρακολούθησα το "Password" και τη "στιγμή της αλήθειας". Το πρώτο μοιάζει υπερβολικά με το Taboo και με διαφορετικό παρουσιαστή θα μπορούσε να πάει καλά. "Η στιγμή της αλήθειας" μου άρεσε, και μου άρεσε πολύ. Όμως έχω κάποιες ενστάσεις για την παρουσιάστρια. Η Ευγενία Μανωλίδου σύζυγος Άδωνι είναι πολύ γλυκιά γι' αυτό το παιχνίδι. Θα πλήρωνα να δω την Έλενα Ακρίτα παρουσιάστρια!
  • Κατά τα άλλα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συνέχισε με μία ακόμη αποτυχία, μετά την υπόθεση Αβραμόπουλου στο Καστελόριζο. Έχοντας καλέσει μία κυρία κάπως περίεργη προσπάθησε να προβάλει τις θέσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων για την υπόθεση Άλεξ, σαν αποκάλυψη. Η απάντηση που του ήρθε από τη μεριά της εξαιρετικής για ακόμη μία φορά Αγγελικής Νικολούλη και του δικηγόρου της οικογένειας του Άλεξ ήταν αποστομωτική.

3 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Θα σταθώ στο τελευταίο σου σφηνάκι, όχι τόσο για να υποστηρίξω τον Τριανταφυλλόπουλο (χεσμένο τον έχω) και την "κάπως περίεργη" κυρία όπως αποκαλείς την καθηγήτρια Χ. Αντωνοπούλου.
Στην υπόθεση Αλεξ έχουν παιχθεί και παίζονται πολλά παιχνίδια και η Νικολούλη την έχει λερωμένη τη φωλιά της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει ύποπτα παιχνίδια.
Ξέχασες το "ιδού ο δολοφόνος" στο Εθνος που φωτογράφιζε τον -βουλευτή σήμερα- Περικλή Κοροβέση ωε εκτελεστή της 17Ν, εγώ δεν το ξεχνάω όπως δεν ξεχνάω και ότι ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη.
Όσο για τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας ας μην το συζητήσουμε καλύτερα αρκούν οι αντιφάσεις στις καταθέσεις του Δήμητρη και της Νατέλας.
Κάνοντας όμως επίκληση της νοημοσύνης σου και με δεδομένο ότι το τηλέφωνο της Νατέλας παρακολουθείτο από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του μικρού (προκύπτει από επίσημα χαρτιά) σου ζητώ να σκεφτείς και να απαντήσεις μόνη στον εαυτό σου πόσες πιθανότητες έχει να είναι πραγματικό το σενάριο με τους 5 πιτσιρικάδες.
Για να μη σου ζητήσω να απαντήσεις ποιος πληρώνει το μεγαλοδικηγόρο (υπόδικο για παιδεραστία) του βορειοηπειρώτη που στηρίζει την επίσημη εκδοχή της Μπαρμούτας.
Καλό ξημέρωμα.

Τσούγδω είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ξέχασα το "Ιδού ο δολοφόνος", γιατί απλώς δε το γνώριζα.
Είναι τρομακτικό να συνειδητοποιώ συνεχώς την ημιμάθειά μου η οποία οφείλεται στην ηλικία μου κατά κύριο λόγο!
Το ξέρω ότι η υπόθεση βρωμάει και ζέχνει από κάθε μεριά... Αλλά τουλάχιστον εμένα η Νατέλα και όχι ο Δημήτρης, με έχει πείσει ότι δεν έχει σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ.
Το αποκλειώ να ήταν μόνο οι 5 πιτσιρικάδες και όχι κάποιος ενήλικος που τους βοήθησε.
Επίσης οι διαρροές που γίνονται από την αστυνομία, ο δικηγόρος όπως σωστά επισημαίνεις κτλ, με έχουν πείσει ότι υπάρχει κύκλωμα στη μέση.
Παιδεραστίας, εμπορίου οργάνων, δε γνωρίζω...
Aν ήταν μία απλή υπόθεση, τώρα τα παιδάκια θα ήταν στο αναμορφωτήριο.

wert01gf είπε...

Τους αντέχω στην τηλεοπτική δημοσιοκαφρίλα, γιατί απλά δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Και φυσικά δεν έχω ιδέα από τις πρεμιέρες του φετινού τηλεοπτικού χειμώνα (μήπως του περσινού είχα;).. Ο Παυλόπουλος μου ήταν πάντοτε αντιπαθής, πλέον μπορώ να πω εντελώς αποκρουστικός. Το χρηματιστήριο πέφτει.. δεν είναι καζίνο.