2 Οκτωβρίου 2008

Σφηνάκια


  • Όταν ο κουμπάρος του Ρουσόπουλου γράφει στην εφημερίδα του ότι υπήρξε μυστικό δείπνο στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά, με συμμετοχή υπουργών για να ρίξουν τον Καραμανλή, σημαίνει ότι έχουμε μπει για τα καλά στο άγριο πολιτικό παιχνίδι με τα συνεχή unfair. Το περίεργο είναι ότι η εφημερίδα αναφέρει πως η Ντόρα παρενέβη... προκειμένου να στηρίξει Καραμανλή!!
  • Σήμερα ο Καρατζαφέρης είπε πως το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να κάνει μαθήματα δημοκρατίας. Ας μας διδάξει ο ίδιος λοιπόν δημοκρατία, αν γνωρίζει φυσικά τι είναι... Συνεχίζοντας, φώναζε πως δεν καταλαβαίνει γιατί η ΝΔ έχει χαμηλωμένα τα φτερά της και λίγο πολύ δήλωσε οτι δεν πέφτει η κυβέρνηση, δηλαδή οτι θα την στηρίξει.
  • Ενεργοποιούμε τώρα το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, με πρώτο βήμα τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης σ’ εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, είπε ο καταλληλότερος. Ναι όπως ενημερωθήκαμε θα χορηγείται (;) με κριτήριο το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται η κάθε περιοχή...
  • Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις των οργανωμένων συμφερόντων που είχαν βολευτεί επί δεκαετίες στο τέλμα. Λογικά εννοεί τους εργαζομένους, γιατί είναι οι μόνοι που αντιδρούν. Δεν είδα στους δρόμους να διαμαρτύρονται τους Βαρδινογιάννιδες, τη Λάτση, την Αγγελοπούλου, τον Κόκκαλη και τους λοιπούς...
  • Προσπαθεί να μας πείσει ο Πρωθυπουργός, πως μέσα σε μισή ώρα, τα στελέχη της κυβέρνησης κατόρθωσαν να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, η οποία οσονούπω χτυπάει την πόρτα μας. Αν κάθε φορά γίνεται τέτοια εμβάθυνση σε φλέγοντα ζητήματα, κατανοώ απόλυτα γιατί πάμε κατά διαόλου.
  • Και έχουμε τώρα και τον Αλογοσκούφη και τον Καραμανλή να μας λένε ότι η χώρα μας είναι θωρακισμένη και δε θα επηρεαστεί από την κρίση. Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει σχέδιο Αλογοσκούφη επί του θέματος, θα μεταναστεύσω.
  • Και ιδού η απορία. Ο Πρωθυπουργός, δε θα έπρεπε με αφορμή την έκτακτη σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, να ενημερωθεί για όλα τα προβλήματα και τα παράπονα που υπάρχουν, από όλους τους υπουργούς και να γίνει μία πραγματική συζήτηση για να εξέλθει η κυβέρνηση και η χώρα από το τέλμα;
  • Αν νομίζει ο Καραμανλής ότι με συνεχή διαγγέλματα, το περιεχόμενο των οποίων είναι εκτός τόπου και χρόνου, θα κατορθώσει να αναστρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας, είναι γελασμένος. Όσο ο κόσμος βλέπει τον Πρωθυπουργό, να κάνει πως δεν ακούει για τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται στενοί του συνεργάτες, όσο βλέπει να υπερασπίζεται τον Ρουσόπουλο και μάλιστα να διαγράφει βουλευτές που ζητούν την παραίτησή του, το κλίμα θα γίνεται όλο και χειρότερο.
  • Αποτελεί ανέκδοτο το γεγονός ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η αιφνιδιαστική σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου κράτησε μισή ώρα!
  • 45 λεπτά καθυστέρησε τις δηλώσεις του ο καταλληλότερος, γιατί έψαχναν την κάμερα της ΕΡΤ!!
  • Πάντως το Μαξίμου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απεργία των δημοσιογράφων και είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Η απεργία σε συνδυασμό με την έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου τον υπουργών δημιούργησε κλίμα παραφιλολογίας και προεκλογικά σενάρια. Υπήρξε γενικό σιωπητήριο. Ο βασικός λόγος που συνέβη όλο αυτό το πανηγύρι ήταν για να αποδείξει ο Θοδωρής στον Καραμανλή, ότι ο δημοσιογραφικός μηχανισμός του λειτουργεί άψογα και στα κανάλια και στα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων.
  • Είχαμε και τον Αυτιά πρωί πρωί να λέει ότι ο Καραμανλής θα ανακοινώσει την επιστροφή όλης της δημόσιας περιουσίας της Μονής Βατοπεδίου στο κράτος. Κουραφέξαλα...
  • Πολύ ενδιαφέρον είχε η δήλωση-συνέντευξη του Στέφανου Μάνου στον real fm στην εκπομπή των Μακρή-Χουδαλάκη, που δυστυχώς δεν έχει ανέβει στη σελίδα του Real, τουλάχιστον ακόμη... Αν κατάλαβα καλά, λίγο πολύ έλεγε ότι τα λεφτά των καταθετών στην Ελλάδα διασφαλίζονται μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό σε επερχόμενη κρίση. Δε το λέω με απόλυτη σιγουριά όμως γιατί δυστυχώς δε μπόρεσα να ακούσω τη ραδιοφωνική εκπομπή αναπόσπαστη.
  • Μέσα σε όλα κυκλοφορεί ο Σπύρος Καρατζαφέρης τη νέα του Εφημερίδα με το όνομα "Σφήνα". Η διαφήμιση της το κάτι άλλο, ειδικά στο σημείο που ο Καρατζαφέρης φορώντας το μπουρνούζι του κοιτάζεται στον καθρέφτη.
ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από το pressmme

6 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

πρώτα πρώτα δεν θέλω ανακρίβειες από σένα.
Το υπουργικό Συμβούλιο δεν κράτησε μισή ώρα όπως γράφεις αλλά 20 λεπτά!
Για τις καταθέσεις έχει δίκιο ο Μάνος ο νόμος λέει ότι οι καταθέτες αποζημιώνονται μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.
Ο Αλογοσκούφης σήμερα μας είπε ότι οι καταθέσεις μας είναι εγγυημένες και να μην ανησυχούμε.
Εσύ ποιον θα πιστέψεις το νόμο ή τον Αλογοσκούφη;
Αυτό που έλεγε ο Αυτιάς για το βατοπέδι είχε βάση καθώς πρωί πρωί ο δάμαλος ζήταγε στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών...
Δεν έχω άλλο τι να σου πως παρά μόνο καλό μήνα (με μια μέρα καθυστέρηση) και καλή ...λευτεριά μας

Τσούγδω είπε...

Τον Αλογοσκούφη φυσικά θα πιστέψω γιατί είναι τίμιος και ηθικός!
Καλό μήνα και σε εσένα λύκε μου.
Και καλή μας λευτεριά, γιατί μας έχουν καταστήσει όλους εγκύους!

Βλαχοκυριλές είπε...

αγαπητή tsougdw, τον Καραμανλή πρέπει πρώτα απ'όλα κάποιος να τον ενημερώσει, έστω και 5 χρόνια μετά ότι είναι πρωθυπουργός. Θα μου πεις τον έσειραν σε αυτό το ρόλο λόγω ονόματος, γιατί αν έχαναν τις τότε εκλογές, θα διαλύονταν. Πιστεύω ότι καταριέται την ώρα και τη στιγμή που τον έκαναν αρχηγό.

Τσούγδω είπε...

Σίγουρα έχει βαρεθεί και αυτό φαίνεται. Κάθε του εμφάνιση είναι χειρότερη από την προηγούμενη και προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα φωνασκώντας και πετώντας το μπαλάκι στους υπουργούς του...
Κάποια στιγμή ο Ρουσόπουλος θα θυμηθεί να τον ενημερώσει ότι τυπικά είναι Πρωθυπουργός...

wert01gf είπε...

Εμφανίστηκε ο καταλληλότερος; Και δεν τον πρόλαβα; Κρίμα, ήθελα αυτόγραφο. Που να τον ξαναβρείς τώρα;

Τσούγδω είπε...

Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς το μαγαζί του "Θανάση", πάει ο Μπαϊρακτάρης...