8 Ιουλίου 2008

Οι ταμπέλες μας έχουν σώσει

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει τραγελαφική.
Ο Παπανδρέου απλά σκίζεται, κάνει παρεμβάσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη σε τακτά χρονικά διαστήματα, ζητάει επιτροπές, η ομάδα Καρχιμάκη βομβαρδίζει συνεχώς την κυβέρνηση με ενοχλητικές και άκρως αποκαλυπτικές ερωτήσεις και η ομάδα Βενιζέλου, περιμένει…
Οι πολλές και κενές φιλοδοξίες δε κάνουν κακό μόνο στο ρεύμα, αλλά δυστυχώς και στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν το κόμμα έχει ξεκινήσει μία δυναμική (εγκρίνει δεν εγκρίνει ο ΔΟΛ) αντιπολίτευση, είναι τουλάχιστον προκλητικό να υπάρχουν άνθρωποι που επεξεργάζονται σενάρια αμφισβήτησης του Προέδρου.
Θα έρθει πάλι ο αφανής Βενιζέλος, αν και νομίζω ότι το ρόλο του αμφισβητία θα αναλάβει ο Λοβέρδος, να παραστήσει το σωτήρα, τη στιγμή που όλοι βλέπουμε πως ολόκληρο το ρεύμα απέχει προκλητικά.

Διάβασα στην Παραπολιτική ένα κείμενο του ΒΗΜΑτοδότη, το οποίο ήταν πραγματικά αποκαλυπτικό.(Η σχετική ανάρτηση της Παραπολιτικής)
Ο Σημίτης και το ρεύμα πίσω από το οποίο βρίσκεται ο ίδιος και ο ΔΟΛ, θέλουν με κάθε τρόπο το ΠΑΣΟΚ παραμάγαζό τους. Στο παρελθόν ήταν και κανείς δε το αμφισβητεί.
Είναι όμως τόσο αισχρό να θέλεις σχεδόν να καταστρέψεις το κόμμα σου (αν και άνθρωποι σαν τους ΔΟΛίους δεν έχουν ούτε ιδεολογία, ούτε κόμμα, ούτε τσίπα) για να εξυπηρετήσεις τα μεγάλα κεφάλια.

Ευτυχώς που υπάρχει ο Παπανδρέου και ευτυχώς που είναι υιός του μεγάλου Ανδρέα, αλλιώς το κόμμα σίγουρα θα ήταν στα χέρια των ΔΟΛίων. Και τι σημαίνει αυτό;
Θα είχαμε έναν δυναμικό παρλαπίπα στο πηδάλιο του κόμματος που θα προσέλκυε κόσμο και θα είχαμε τα καλά της Σημιτικής περιόδου.

Κατηγορούν τον Παπανδρέου όλοι, δεν κάθονται όμως να ακούσουν τι λέει, το διαβάζει δε το διαβάζει, κάνει ή δεν κάνει σαρδάμ. Η προπαγάνδα έχει φτάσει σε σημεία απαράδεκτα. Ανακάλυψαν ότι το παιδικό του παρατσούκλι ήταν Τζέφρυ και από τότε πετάνε τη σκούφια τους και προσπαθούν να τον απαξιώσουν ακόμη περισσότερο αποκαλώντας τον Τζέφρυ, πόσο έξυπνο από μέρους τους.

Αν δεν υπήρχε το όνομα, η ετικέτα Παπανδρέου, ποιος θα ήταν αρχηγός του κόμματος τώρα και τι θα γινότανε; Θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές; Μπορεί, τι θα έκανε όμως ο νέος αρχηγός και εκλεκτός των διαφόρων; Θα διόριζε τα δικά του παιδιά ως συνήθως και μετά θα εξυπηρετούσε αυτούς που έσχιζαν τα στρινγκ τους καθημερινά για να εκλεγεί, αυτό θέλουμε;

Αντίστοιχα στη Νέα Δημοκρατία, όσο και αν αντιπαθώ τον Καραμανλή και την τακτική του, δε θέλω να φαντάζομαι τι θα συνέβαινε στη χώρα αν πρωθυπουργός ήταν η Ψηλοντόρα.

Η προπαγάνδα είναι δύσκολο να περάσει στον κόσμο και ειδικά σε ένα σκληροπυρηνικό 20% σε καθένα από τα 2 κόμματα που είναι Καραμανλικοί και Παπανδρεϊκοί μέχρι το κόκκαλο.

Μας αρέσει δε μας αρέσει οι δυο αυτές ταμπέλες, τα δυο αυτά ονόματα, μας έχουν σώσει από τα χειρότερα σε αυτή τη χώρα.

Δείτε μόνο ποιοι καταγγέλλουν την οικογενειοκρατία στα δυο μεγάλα κόμματα, μάλιστα έχουν ως βασικό τους επιχείρημα ότι τα κόμματα δεν ανήκουν σε οικογένειες. Παράλληλα είναι τόσο αστείο να καταγγέλλεις την οικογενειοκρατία και να προωθείς έναν Βενιζέλο και μία Μητσοτάκη, δε βρίσκετε;

Update: Κρίνω απαραίτητο, αν και δε θα έπρεπε να διευκρινήσω μετά από σχόλιο που έγινε ότι ο τίτλος του post θα έπρεπε να είναι οι ταμπέλες μας έχουν σώσει από τα χειρότερα (δε μου αρέσουν οι μεγάλοι τίτλοι). Δε θα έπρεπε να το κάνω αυτό, αλλά με εκνευρίζει να παρερμηνεύουν τα λεγόμενά μου.

8 σχόλια:

Spyros Vlahos είπε...

Χριστέ μου, υπάρχει ακόμα έλληνας να λέει ότι μας σώσανε τα δυο μεγάλα κόμματα.
Μπράβο, αυτό είναι οξυδέρκεια!

Τσούγδω είπε...

Μάλλον αγαπητέ δεν καταλάβατε τι εννοώ, να το κάνω πιο σαφές.
Εννοώ ότι αν δεν υπήρχαν ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου αυτή τη στιγμή, θα υπήρχε η Μητσοτάκη και ο Βενιζέλος (δεν ξέρω μπορεί και να προτιμάτε το συνδυασμό).
Ποτέ δεν ανέφερα ότι μας έσωσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, αν εντοπίσατε κάτι τέτοιο στο κείμενό μου μάλλον πρέπει να σταματήσω να γράφω.
Το τέλος του δικομματισμού, αγαπητέ αργεί πολύ, γιατί οι Έλληνες όσο και αν δεν αρέσει αυτό, είναι ταυτισμένοι με τα δυο μεγάλα κόμματα.

monahikoslikos είπε...

Έχεις δίκιο, πολλές φορές οι ταμπέλες αποτέλεσαν ανάχωμα σε ύποπτες μεθοδεύσεις και αυτό δεν αλλάζει ανεξάρτητα από το αν σε ή με καλύπτει ή όχι κάποια ταμπέλα εκ των συγκεκριμένων.

theodore είπε...

Αγαπητή φίλη.
Μάλλον οι επιπτώσεις του καύσωνα,άρχισαν να γίνονται ορατές στο κείμενο σου.
Λύσε μου σε παρακαλώ μιά απορία.
Τον Βενιζέλο γιατί τον εντάσσεις στην οικογενειοκρατία;
Πρόσεξε μόνο τι θα απαντήσεις,γιατί προβλέπω ότι θα πέσει πολύ γέλιο.
Δυστυχώς η προσωπολατρεία ήταν πάντοτε ένα από τα συστατικά στοιχεία των αυταρχικών καθεστώτων που απέβλεπαν στην αγιοποίηση του ηγέτη.
Πότε ήταν ο "μεγάλος πατερούλης",πότε ο "μεγάλος τιμονιέρης" και πάει λέγοντας.
Δυστυχώς ο εκλεκτός σου ούτε αυτήν την δυνατότητα έχει.
Τελειώνοντας συνιστώ πολλά δροσερά ντούζ και κατανάλωση άφθονων υγρών.

Τσούγδω είπε...

@Αν δεν έπιανες κι εσύ αγαπητέ λύκε το νόημα της ανάρτησης θα θεωρούσα ότι μιάω άλλη γλώσσα!!!

@Αγαπητέ theodore λυπάμαι που σου κόβω το γέλιο, αλλά ξέρω ότι ο Βενιζέλος δεν έχει καμία σχέση με τον Ελευθέριο Βενιζέλο (ούτε συγγενική, ούτε ιδεολογική φυσικά), αν αυτό περίμενες να ακούσεις. Αλλά και πάλι φέρει το συγκεκριμένο επίθετο.
Θα ήταν ωραίο να μας αναλύσεις κάποια στιγμή τις δυνατότητες του δικού σου "εκλεκτού", ο οποίος δεν ξέρω αν τα έμαθες ελέγχεται για κάποια πραγματάκια την εποχή που ήταν στο ΥΠΠΟ, αλλά δυστυχώς έχει επέλθει η παραγραφή.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου τα ίδια μου λέει και ο ψυχίατρός μου.

dr.SeenG είπε...

Χμ... είμαι πολέμιος του ΠΑΣΟΚ και δε θα θέσω την άποψή μου... γιατί δε θα καταχραστώ το χώρο σου... Απλά να επισημάνω κάτι (όχι και τόσο) άσχετο. Τα αντίστοιχα "ρεύματα" που υπάρχουν στη ΝΔ είναι πιο διακριτικά και φαίνεται πως χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ ως παράδειγμα προς αποφυγή. Ας πούμε η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει πέσει στις παγίδες όπου έμπλεξε ο Βενιζέλος... Ούτε ο Μητσοτάκης έκανε τα λάθη του Σημίτη...
Γεγονός είναι πως διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για την πολιτική ζωή του τόπου και μεγάλες ευθύνες φέρουν (εκτός από εμάς που ψηφίζουμε) τα δύο μεγάλα κόμματα...

mmexer είπε...

Είναι μια δύσκολη πολιτική περίοδος... Ο Παπανδρέου δεν κάνει για λίντερ. Και τον στερείται το ΠΑΣΟΚ. Καλό αρχηγό που να κάνει για πρωθυπουργός. Τα υπόλοιπα είναι απλά παρασκήνιο....

Τσούγδω είπε...

@dr.Seeng
H oικογένεια Μητσοτάκη έχει μάθει να περιμένει και δεν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Ο Βενιζέλος είναι ασυγκράτητος και δε μπορεί να κρύψει ούτε στιγμή τις κακές του προθέσεις.

@mmexer
Αυτό που επιζητούν οι Έλληνες είναι ένας ρήτορας που δεν έχει σημασία τι λέει αλλά πως το λέει.
Από αυτή την άποψη ο Παπανδρέου δεν κάνει για λίντερ. Κανείς δεν ακούει τι λέει, όλοι αναλύουν το πως το λέει. Δε νομίζω ότι οι υπόλοιποι υπερέχουν σε κάτι άλλο, εκτός από τη ρητορία ίσα ίσα υστερούν σε κάτι πολύ σημαντικό που στην Ελλάδα το περνάμε στο ντούκου, σε ήθος.