25 Ιουλίου 2008

Σφηνάκια, κατ΄ευθείαν από Σιέρα Λεόνε

  • Ο τραγικός απολογισμός στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος είναι 8 νεκροί. Έπρεπε να γίνει ένα τέτοιο ατύχημα και να χαθούν ζωές, για να έρθουν στο προσκήνιο, οι άθλιες συνθήκες εργασίας των ανθρώπων στα ναυπηγεία, οι οποίοι ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά για ένα μεροκάματο.
  • Ο Βουλγαράκης βέβαια, χαλαρός όπως πάντα, ειδικά μετά τη χθεσινή δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, πολύ που χ@&%$ να μας ενημερώσει, έκατσε σε μία καρέκλα είπε 2-3 βλακείες, έκανε λάθος και στον αριθμό των νεκρών, λες και είναι κανένας άσχετος...
  • Εχθές έγινε η δεξίωση για τα 34 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Κάρολος Παπούλιας μίλησε ειλικρινά, σαν απλός πολίτης και είπε τα πράγματα ωμά, ως έχουν. Αλλά επειδή ως γνωστόν οι πολιτικοί μας είναι αναίσθητα γομάρια, τα όσα είπε από το ένα αυτί μπήκαν, από το άλλο βγήκαν.
  • Αλγεινή εντύπωση μου έκανε ο απίστευτος λαϊκισμός του Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά το ντύσιμό του. Είπαμε άνετος και cool Αλέξης, αλλά υπάρχει και η εθιμοτυπία. Δεν είναι δυνατόν να σε καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο για τον εορτασμό των 34 χρόνων δημοκρατίας και να πηγαίνεις με το τζιν, λίγος σεβασμός.
  • Κατά τα άλλα ο Αλέξης Τσίπρας κατέφθασε συνοδευόμενος από μία μελαμψή κυρία...
  • Το όργιο του λαϊκισμού. Πήγε σε μία εκδήλωση που ήξερε ότι οι κάμερες θα ήταν στραμμένες πάνω στους πολιτικούς αρχηγούς και επέλεξε να έχει μαζί του μία γυναίκα μετανάστη, όλα καλά μέχρι εδώ. Ας αφήσουμε στην άκρη το πονηρό ερώτημα, γιατί δε πήρε μία Βουλγάρα, μία Αλβανή, μία Ρουμάνα και επέλεξε μία κοπέλα από τη Σιέρα Λεόνε, που έβγαζε μάτι ότι ήταν ξένη...
  • Εντάξει να έκανε αυτή την κίνηση συμβολικά, αλλά φρόντισε να κάνει μία απίστευτη φιγούρα και να προβάλει με κάθε τρόπο αυτή του την κίνηση. Είχε ενημερώσει τα μέσα ότι μετά θα κάνει δηλώσεις για τους μετανάστες, ο ΣΥΝ εξέδωσε δελτίο τύπου(!!!) για να ανακοινώσει ότι τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε μία κομμώτρια από τη Σιέρα Λεόνε και λογικά κατάφερε να τη συστήσει σε όλους τους παρευρισκομένους στο Προεδρικό Μέγαρο και να μιλήσει παράλληλα για τους μετανάστες, κάνοντας την απαραίτητη γι' αυτόν φιγούρα.
  • Αυτή είναι η αριστερά κύριε Τσίπρα; Έτσι σκέφτονται τα αριστερά κόμματα; Να το κάνω παστουρμά, που λέμε... Διότι φαντάζομαι, ότι επιτελείο του ΣΥΝ έψαχνε να βρει ποιά θα ήταν η κατάλληλη συνοδός του Τσίπρα για να κάνει εντύπωση, για να δείξει πόσο προοδευτικός είναι, για να έχουμε να ασχολούμαστε... Θα μπορούσε να σας συνοδεύει μία Σκοπιανή, την οποία εσείς φαντάζομαι θα αποκαλούσατε Μακεδόνισσα. Ωραίες ασχολίες έχετε εκεί στον ΣΥΝ, απορώ πως ανέχονται αυτές τις μικροπρέπειες τα υπόλοιπα ρεύματα του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Θα μπορούσε ο Παπανδρέου να πάρει μία συνταξιούχο, ένα άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, ο Καραμανλής έναν τυφλό, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Στην εκδήλωση αυτή δεν πας για να προβάλεις το κόμμα σου με διάφορα τσατσιλήκια και να προκαλέσεις, πας για να τιμήσεις την δημοκρατία.
  • Κάηκε η μισή Ρόδος, κάηκε το Κρυονέρι, να δούμε τι άλλο θα καεί... Δε μπορούμε να κατηγορήσουμε τους πυροσβέστες, προς θεού, οι άνθρωποι ρισκάρουν τη ζωή τους και δε κάθονται σε μία άκρη να κοιτάνε. Μπορούμε όμως να κατηγορήσουμε τον κρατικό μηχανισμό. Είναι δυνατόν μόλις πέρυσι να έχει καεί η μισή Πελοππόνησος, να έχουμε θρηνίσει δεκάδες θύματα και να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα; Πόση αναισθησία πια; Και για να το θέσω και αλλιώς, πόσα οικόπεδα τη γκαντεμία μου μέσα πρέπει να δημιουργηθούν για να ησυχάσουμε;
  • Θα ήθελα πολύ να αναπτύξω την άποψή μου για το θέμα του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Δυστυχώς όμως είναι ένα θέμα το οποίο δεν κατέχω στον ελάχιστο βαθμό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως όταν οι Αμερικάνοι και τα γιουσουφάκια τους τρίβουν τα χέρια τους, εμείς πρέπει να κλαίμε, γιατί σίγουρα δε συμβαίνει κάτι καλό. (Όσο για τον "δημοσιογράφο" που τον χαρακτηρίζει ψυχοπαθή και του προσάπτει ότι αιματοκύλισε τα Βαλκάνια, τον αποκαλεί δε συνεταιράκι του Μιλόσεβιτς και λίγο πιο πάνω χαρακτηρίζει τον Αλ Μπασίρ κάθαρμα, αλήθεια έχει κοιτάξει ποτέ το πρόσωπό του στον καθρέφτη;)
  • Τη Δευτέρα κάθεται στον καναπέ του αγαπημένου drSeeng, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ανυπομονώ να δω τη συνεδρία γιατρέ!

3 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Αυτό το καραγκιοζιλίκι της Προεδρικής δεξίωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι καιρός να τελειώνει.
Όσοι αγωνίστηκαμε για την ανατροπή της χούντας είναι βέβαιο ότι δεν μας πέρναγε τότε από το μυαλό ότι στρώναμε το χαλί για την πασαρέλα των "επώνυμων" με τις μεγάλες τσέπες οι περισσότεροι των οποίων απουσίασαν επιδεικτικά από κάθε πράξη αντίστασης αν δεν συνεργάστηκαν με τη χούντα.
Και επειδή δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου, όφειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να μην μείνει μόνο στην έκφραση της οδύνης του για τα νέα θύματα της ασυδοσίας των εφοπλιστών αλλά, αμέσως μετά την ομιλία του να "σφυρίξει" τη λήξη της δεξίωσης σε ένδειξη πένθους και τιμής στα θύματα του Περάματος.
Και άσε μετά τον Αλέξη με τα τζην και τη δανική γκόμενα να κάνει δηλώσεις για τους μετανάστες στην Κουμουνδούρου.
Δεν μπορεί, δεν είναι κατανοητό την ώρα που η εργατογειτονιά του Περάματος θρηνούσε οι πολιτικοί ταγοί και οι λοιποί καρεκλοκένταυροι να χαριεντίζονται χαζογελώντας, επιδεικνύοντας τις τουαλέτες και τα σινιέ κουστουμάκια τους.
Το τράβηξα πολύ όμως, συγνώμη και την καλησπέρα μου

Τσούγδω είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, κάποιες φορές χρειάζεται και να το τραβάς. Οι εμφανίσεις σα να περπάταγαν οι διάφορες κυράτσες με τους συζύγους τους στο κόκκινο χαλί, ήταν προκλητικές. Και φυσικά αφού αυτή η γιορτή υφίσταται, καλό είναι να μην καλεί ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, άτομα με χουντικό παρελθόν άλλη φορά (ή τέσπα άτομα που είχαν στενές σχέσεις με τη χούντα)

dr.SeenG είπε...

Αυτές τις μέρες προβάλλεται συμπτωματικά πολύ το θέμα με το νέο σκάφος του Βουλγαράκη... Τι ειρωνία ε; Κρίμα για τα 8 παιδιά που χάσανε έτσι τη ζωή τους...
Όσο για το πάρτυ της Δημοκρατίας, δεν έχω να πω κάτι... Εκνευριστικές τυπικούρες και τίποτα άλλο Τσούγδω μου. Και ο Τσίπρας τελικά πάει να γίνει σαν τους άλλους. Γραφικός και λαϊκιστής. Όπως τα λες.
Ο Ρουσόπουλος έκατσε αναπαυτικά και σε περιμένει :)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!!