10 Μαρτίου 2008

Mάρα Ζαχαρέα: cyber-businesswoman

Διάβασα στο enimerosi24 και έπαθα σοκ:

Η Μάρα Ζαχαρέα και ο Γιώργος Χουλιάρας ενώνουν τις δυνάμεις τους, διαβάζουμε στο Θέμα προκειμένου με την βοήθεια κάποιου επιχειρηματία από τον χώρο των media να δημιουργήσουν την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα. Από το δημοσίευμα της εφημερίδας προκύπτει ότι απευθύνθηκαν στον όμιλο επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη, χωρίς όμως να καταφέρουν να συμφωνήσουν. Έτσι, απευθύνθηκαν στην Γιάννα Αγγελοπούλου με την οποία και είναι πολύ κοντά σε συμφωνία.

Χριστέ μου δωσ' μου δύναμη να αντέξω η γυναίκα... Tι άλλο θ' ακούσουμε σε αυτή τη χώρα δηλαδή! Η Μάρα πρωτοπόρος στη διαδικτυακή τηλεόραση!
Αρχικά Μάρα μου για να κάνεις business στο διαδίκτυο πρέπει να το ξέρεις και να το σέβεσαι... Εσύ και οι λοιποί wannabe businessman του διαδικτύου ψάχνετε νέους τρόπους να τα κονομήσετε!
Μα αλήθεια θα ανοίξετε δουλειές σε ένα χώρο που δε σέβεστε καθόλου; Δε μπορεί ο αντρούλης σου να πολεμάει τους bloggers και να προωθεί ρυθμίσεις σε βάρος του ελεύθερου blogging και της ελευθερίας του διαδικτύου και να μας το παίζεις cyber-businesswoman.
Αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά και όχι μία αποτυχημένη ξεπέτα (εκτός αν θέλει να τσεπώσει κρατικές επιχορηγήσεις και κονδύλια από την ΕΡΤ-Ρουσόπουλο) πρέπει πρώτα και πάνω από όλα να αγαπά, να σέβεται και να αποδέχεται το διαδίκτυο και όλες του τις ιδιαιτερότητες και τις ελευθεριες και να μην προσπαθεί να το φιμώσει και να το περιορίσει.
Από την άλλη και οι επιχειρημτίες πρέπει να προσέχουν που δίνουν τα λεφτά τους. Δώστε τα σε κανένα σοβαρό δημοσιογράφο ρε παιδιά, ή αν σας περισσεύουν δώστε τα σε έμενα anyway!
Και φυσικά δε θα ήταν και τόσο ωραίο η πρώτη απόπειρα διαδικτυακής τηλεόρασης στη χώρα μας να γίνει από άτομα που είναι χρωματισμένα στον μέγιστο βαθμό! Εγώ προσωπικά το έχω σίγουρο ότι η Μάρα από το κόμπλεξ που της έμεινε θα θέλει να παρουσιάζει ειδήσεις! Μα καλά ρε Μάρα, όταν όλο το διαδίκτυο δε σε έχει και σε τόση εκτίμηση, ποιός θα κάτσει να σε δει;
Όταν μιλάμε για web-TV δεν εννοούμε ο βόθρος της σύγχρονης τηλεόρασης να έρθει και στο διαδίκτυο. Φυσικά δε μιλάω για τις cult-trash εκπομπές που έχουν τρελή επισκεψιμότητα στο youtube. Μιλάω για όλες αυτές τις δυσκοίλιες φάτσες της τηλεόρασης που πιστεύουν ότι επειδή φαίνεται η μουράκλα τους στο γυαλί είναι κάτι παραπάνω από τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτά τα άτομα που μας ανακατεύουν το στομάχι είναι που πρέπει να μείνουν μακριά από το διαδίκτυο.
Και όταν ακούω ονόματα στυλ Αγγελοπούλου, Μπόμπολα και λοιπών που ενδιαφέρονται για web-TV, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αρχίσαμε πολύ άσχημα.... Το μόνο που μένει είναι να ανακοινώσει τη συνεργασία του και το δίδυμο Τρέμη-Πρετεντέρη (φτου φτου μακριά από μας)!

2 σχόλια:

Angelos είπε...

Ρε παιδια..η πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα υπάρχει. www.tvonline.gr . To διάβασα στον Ελεύθερο τύπου που είχε αφιέρωμα: http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/02/20/200208%2030.pdf
http://www.e-tipos.com/content/staticfiles/issues/2008/02/20/200208%2031.pdf

Άρα...

Τσούγδω είπε...

Δεν το ήξερα ότι υπάρχει thanks για την ενημέρωση!
Αλλά μάλλον μιλάνε για διαδικτυακή τηλεόραση με ποιό ενημερωτικό-πολιτικό χαρακτήρα... Αν σκεφτείς και τα άτομα που θα ξεκινήσουν το εγχείρημα αυτό...