13 Ιουνίου 2013

Απαραίτητη η παραίτηση Σαμαρά

Νομίζω οτι γενικά στη χώρα υπάρχει μία παρανόηση σε σχέση με το πώς πρέπει να λειτουργεί μία Δημοκρατία και πώς να συμπεριφέρεται μία δημοκρατική κυβέρνηση. Ειδικά σε συνθήκες κρίσης η οποία βέβαια αν πιστέψει κανείς τις κυβερνητικές διαρροές και τα ρεπορτάζ περι success stories δεν υπάρχει.
Ο Σαμαράς λοιπόν με μία κίνηση επίδειξης πολιτικού τσαμπουκά προέβη σε μία ενέργεια πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά που έχει ξεσηκώσει μία αντίδραση πέρα από κάθε φαντασία. Τι έγινε ξαφνικά λοιπόν και όλος ο κόσμος, αλλά κυριολεκτικά όλος ο κόσμος ασχολείται με την ΕΡΤ και όλοι οι Έλληνες ψάχνουν να δουν πειρατικά κρατική τηλεόραση; Μήπως ξαφνικά αγάπησαν την ΕΡΤ; Μήπως όλοι αυτοί την έβλεπαν ανελλιπώς; Μήπως όλοι διαφωνούν με την εξυγίανση ή ήθελαν να συνεχίσει το καθεστώς που υπήρχε; Μήπως είναι όλοι αριστεροί πατενταρισμένοι αγανακτισμένοι;
Η απάντηση είναι πολύ απλή: Η Δημοκρατία βιάσθηκε live με προκλητικότατο τρόπο.

Η κυβέρνηση είχε πάρει μία απόφαση εδώ και πολύ καιρό, είχε διαρρεύσει μέσω συγκεκριμένου ομίλου τα σχέδια για να σφυγμομετρήσει αντιδράσεις και επέλεξε να εφαρμόσει την απόφαση αυτή, γράφοντας εκεί που δεν πιάνει μελάνι τους υπέροχους κατά τα άλλα κομπάρσους Βενιζέλο και Κουβέλη. Με μία πυγμή που θα ζήλευε ακόμη και η Χρυσή Αυγή την οποία προσπαθεί η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά να προσεγγίσει με κάθε τρόπο, άρχισαν να κατεβάζουν οργανωμένα πομπούς από το μόνο νόμιμο τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα.

Κατόπιν άρχισαν τις απειλές, τις επισκέψεις με τα ΜΑΤ για εκκενώσεις κτηρίων και την υπενθύμιση σε 2500 άτομα οτι είναι απολυμένοι άρα κάνουν παράνομη κατάληψη του τέως χώρου εργασίας τους.
Όλοι όσοι έβλεπαν ΝΕΤ την ώρα της διακοπής είδαν την εικόνα να παγώνει αφού είχε ανακοινωθεί οτι τα ΜΑΤ πάνε να κατεβάσουν τους πομπούς και στη συνέχεια έπιασαν τους εαυτούς τους να προσπαθούν να δουν πειρατικά ΕΡΤ! Δυο μέρες τώρα από link σε link πάμε για να δούμε τη μαραθώνια μετάδοση της ΝΕΤ ενώ πλήθος κόσμου δείχνει τη συμπαράστασή του.
Για τον πολύ απλό λόγο, οτι δεν γίνεται ένας Πρωθυπουργός που κυβερνάει από καθαρή κωλοφαρδία μετά τις τραγικές του επιλογές και το απίστευτα χαμηλό ποσοστό του πήρε στις εκλογές, να γράφει τους εταίρους του και να συμπεριφέρεται σαν ο μέγας όλων αρχηγός.
Δεν γίνεται αυτός ο άνθρωπος να τολμάει να μιλάει για ΕΡΤ άνδρο ρουσφετιών όταν όλη η Ελλάδα γελάει με τους διορισμούς Μεσσηνίων εδώ κι εκεί, όταν όλο το μουσείο της Ακρόπολης είναι τίγκα στους Μεσσήνιους.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε μία τραβηγμένη απόφαση και θα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειές της. Προκάλεσε τα δημοκρατικά ένστικτα όλων των Ελλήνων (περίεργος λαός, είχαν αγανακτήσει και όταν κάποιος άλλος τους πρότεινε δημοψήφισμα :-) ) και προφανώς δεν μπορεί να κάνει τώρα βήμα πίσω. Η αντίληψή του για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας Πρωθυπουργός, μία κυβέρνηση και η δημόσια τηλεόραση είναι προκλητική, το ίδιο και του εκκαθαριστή Σίμου Κεδίκογλου για του οποίου τους διορισμούς βοά το Διαδίκτυο. Είναι αλήθεια οτι η ΕΡΤ με την προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε κάποια βήματα μπροστά, με τον Σαμαρά και τους κολαούζους του έκανε 100 βήματα πίσω.

Είναι προφανές οτι ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός. Δεν σεβάστηκε ούτε τους εταίρους του παρακάμπτωντάς τους, ούτε τη Βουλή, ούτε τη Δημοκρατία και προσπάθησε να κάνει επίδειξη τσαμπουκά προκειμένου να ενθουσιάσει Χρυσαυγίτες και αυτοαποκαλούμενους φιλελεύθερους με βαθιά κόμπλεξ προς οτιδήποτε κρατικό.

Το θέμα άλλωστε έχει ξεφύγει πια, όλος ο πολιτισμένος κόσμος έχει αντιδράσει, η EBU παραχωρεί τις συχνότητές της και κάποιος ιδιώτης κάνει παρεμβολές με ύποπτο τρόπο, απειλές γίνονται από το Υπουργείο Οικονομικών σε όποιον αναμεταδίδει ΕΡΤ, κόβουν τηλέφωνα και Internet στην ΕΡΤ, ενώ η Digea ο νέος νταβατζής των συχνοτήτων κόβει κατά βούληση το σήμα σε σταθμούς.
Όλα αυτά συνιστούν αντιδημοκρατική εκτροπή και ο άνθρωπος υπό τον οποίον έγιναν αυτά, δεν μπορεί να συνεχίσει να ηγείται της χώρας. Η ατολμία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που προφανώς νομίζουν οτι με κάποιον μαγικό τρόπο θα ανακάμψουν στο μέλλον κάνει κακό στη χώρα. Αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν απομακρυνθεί από την Πρωθυπουργία θα συνεχίσει τον ακροδεξιό τσαμπουκά του, από κοντά με την ομάδα Αλήθειας σε μία προσπάθεια να συγκινήσει τη Χρυσή Αυγή.

Η εμπέδωση της Δημοκρατίας στη χώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ, αποφασίζομεν και διατάσσομεν τσαμπουκάδες δεν μπορούν να περάσουν. Οι ευαισθησίες του Κουβέλη και του Βενιζέλου δεν πείθουν κανέναν. Ειδικά ο Βενιζέλος δεν ήταν αμέτοχος στην προηγούμενη πτώση της δικής του κυβέρνησης, οπότε τα "το ΠΑΣΟΚ δεν ρίχνει κυβερνήσεις μόνο γέλωτα προκαλούν". Αν ο Σαμαράς πέσει θα το έχει προκαλέσει μόνος του (περίεργα φετίχ έχει ο άνθρωπος).

Δεν ξέρω αν η λύση είναι οι εκλογές, αλλά ο Σαμαράς δεν μπορεί να παραμείνει Πρωθυπουργός.

ΥΓ: Όπως θα είδατε δεν αναφέρθηκα στην ΕΡΤ η συζήτηση πια έχει ξεφύγει από αυτή τη βάση.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως tsougdw η κατασταση εχει ξεφυγει τελείως, αν γίνουν εκλογές είναι πολύ πιθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μεν δεύτερος αλλά να μη μπορεί να σχηματισει Κυβερνηση, η Χρυση Αυγη θα είναι ΤΡίτη και το μόνο πιθανο σενάριο θα είναι συγκυβερνηση ΝΔ- Χρυσης Αυγης,ούτε να το σκεφτώ δε θέλω.
Υπάρχει μια πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο η ΔΗΜΑΡ με τα τελευταια γεγονοτα να αυξησούν τα ποσοστα τους, γιατι η κατασταση αρχιζει να θυμίζει άλλες εποχές και το δίπολο είναι πλεόν Δημοκρατία ή Μη-Δημοκρατία,αλλά χλομό το βλέπω,λυπάμαι που το λέω αλλά η ελληνικη κοινωνία είναι πολύ συντηρηρητικη και δεν είναι καθόλου απίθανο να εχουν ανέβει τα ποσοστα Σαμαρα και Χρυσης Αυγης.
Εχω ακούσει απο το πρωι και το ενδεχόμενο να επιστρεψει η Ντόρα.Νομίζω είναι αστείο, ούτε ερείσματα στο κόμμα έχει αυτη τη στιγμή, και αν ηθελε να είναι σοβαρη ας είχε ήδη ξεκαθαρισει τη θεση της για την ΕΡΤ,έχει χάσει κάθε ιχνος αξιοπιστιας και σοβαρότητας όταν πέρυσι επεστρεψε στη ΝΔ και δε νομίζω οτι έχει να προσφέρει κάτι, 20 χρόνια δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να προσθέσω οτι δεν είναι θεμα Σαμαρα, είναι θεμα ΝΔ, όποιος διαφωνει ας σηκωθεί να φύγει τώρα,οι στιγμες είναι πολύ κρίσιμες,δεν είναι ώρα για πολιτικαντισμούς. Δυστυχώς τόσο η λαϊκη δεξια όσο και η (νεο)φιλελευθερη πλευρα στηριζούν την αποφαση Σαμαρα απο άλλη οπτικη.
Το ίδιο ισχυει και για τους δυο Κυβερνητικούς εταίρους και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκλείεται να μη μπορεί να αναπεμψει μια αντισυνταγματική απόφαση(λείπουν οι υπογραφες 4 υπουργων)

Δεν αποκλείω καθόλου και το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε και σε δικτατορία,κυριως απο ΧΑ πλευρα

Ανώνυμος είπε...

εξαιρετικό! μπράβο τσούγδω

Ανώνυμος είπε...

Με εντολή Σαμαρά το ένα, με εντολή Σαμαρά το άλλο, τώρα με εντολή Σαμαρά ο κυρ Φώτης με το Βαγγέλη πάνε για βρούβες.

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

''Δεν σεβάστηκε ούτε τους εταίρους του παρακάμπτωντάς τους, ούτε τη Βουλή, ούτε τη Δημοκρατία ''
Η ΠΝΠ δεν θα περάσει από τη βουλή?

Ανώνυμος είπε...

Στην φραση του Βενιζελου οτι εμεις δεν ριχνουμε κυβερνησεις, ειναι η ωραιοτερη ατακα αυτη που διαβασα στο Επικαιρο που γραφει.
''Εαν Βαγγελη εσεις δεν ριχνετε Κυβερνησεις τοτε πως επεσε ο Γιωργος? φυσουσε και επεσε με τον αερα Βαγγελη???

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος ήταν ακραίος. Αλλά και οι σάχλες Μανιτάκη Ρουπακιώτη δεν οδηγούν πουθενά. Τα πράγματα είναι οριακά

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΕΣΕΣ ΤΣΟΥΓΔΩ; ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;

Υ.Γ. ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΣΠΕΡΤ 8%
ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 8:19

Αν γίνουν εκλογές θα γίνουν με λίστα οπότε το τουμπεκί της Ντόρας ήταν δυστυχώς αναμενόμενο. Από εκεί και πέρα είναι καλύτερο να βγει μπροστά μία ΝΔ που κανένας δεν θα θέλει να συνεργαστεί με Σαμαρά οπότε θα πάμε σε άλλο ΠΘ, παρά ένας ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτύχει και θα στρώσει δρόμο για Χρυσή Αυγή...

@8:24

Γελώ, η ΧΑ δεν θα κάνει τίποτα τέτοιο, τα στρατά δεν ξέρω τι κανουν...

@ 9:16

merci

@ Γιάννης

Ή τον στέλνουν για βρούβες, όπως και να γίνει, άργησαν.

@ 11:55

Ενώ ήδη έχει κατεβάσει τους διακόπτες και κηνυγάει όποιον εκπέμπει ΕΡΤ;

@ 4:25

Έχω την αίσθηση οτι, δεν έχει καμία συναίσθηση...

@9:50

Είναι απλό, ας πάει σε εκλογές να πάρει αυτοδυναμία. Δεν κυβερνά μόνος και δεν μπορεί να γράφει στα τέτοια τους τους συγκυβερνώντες.

@ 1:02

ΩΠ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΑΓΟΡΙ
Να σου πω τρελό αγόρι, μπας και είσαι και στην ομάδα Αλήθειας; Γιατί κεφαλαία και τέτοιο στυλάκι μου κάνεις για σύμβουλος Σαμαρά τουλάχιστον. Ομολογείς λοιπόν οτι έκλεισε την ΕΡΤ επειδή ήταν στο 8%.

akrat είπε...

ε ναι το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ το θέμα είναι η αφορμή

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τσούγδω σοβαρα τωρα, θεωρείς σοβαρη τη Ντόρα;
Αν κάποιος έχει ευθυνη για την κατασταση στο Κέντρο της Αθηνας, που ήταν καθοριστική(όχι μόνο όμως) για την άνοδο της ΧΑ είναι η ΝΤόρα, , που και σα Δημαρχος και σαν Υπουργός Εξωτερικών δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Οσο για το ενδεχόμενο δικτατορίας, μπορεί να ακούγεται ακραίο σενάριο, αλλά πως νομίζεις οτι ξεκιναει μια κατασταση που οδηγεί σε δικτατορία;
Μην ξεχνας οτι η ΧΑ έχει πολύ μεγαλη απήχηση στα λαϊκά στρωματα και σε μεγάλο μέρος της ΝΔ. Συνεπώς δυστυχως για εμάς, έχει αρκετα ισχυρα πολιτικά ερείσματα

Ανώνυμος είπε...

Βασικα η Ντόρα είναι καμμενο χαρτι, μετα την επιστροφη της στη ΝΔ πέρυσι(μυρίστηκε εξουσία) έχει χάσει καθε ιχνος αξιοπιστια, όχι οτι είχε ποτε
Και πρωθυπουργός να γίνει δεν έχει τίποτα να προσφέρει, είναι η πολιτικός με το μεγαλύτερο κομματικα διορισμένο στρατό και ότι πιο διαπλεκόμενο υπάρχει