16 Ιουνίου 2013

Τίγκα στους αντιμεταρρυθμιστές η χώρα - Μόνη ελπίδα ο Σαμαράς

16 Ιουνίου σήμερα και αύριο, 17, κλείνουμε έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από την τρικομματική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά κατά κάποιους, από την κυβέρνηση Σαμαρά κατά τον Σαμαρά.
Πολλά τα επιτεύγματα της κυβέρνησης τον έναν αυτό χρόνο, δυστυχώς μου διαφεύγουν, και πολλές οι μεταρρυθμίσεις, δυστυχώς μου διαφεύγουν κι αυτές. Πολλές και οι αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή μία, αλλά κάτι είναι κι αυτό. Ας μην είμαστε κακοπροαίρετοι.
Σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις η κυβέρνηση αυτή τα πάει περίφημα, αφού και επαναδιαπραγμάτευση έκανε και τους όρους βελτίωσε και όλοι παραμιλάνε από το success story και κανένας εκ των κυβερνητικών εταίρων δεν παραπονιέται για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Βασικός συντελεστής της επιτυχίας αυτής είναι ο Πρωθυπουργός, γνωστός και ως Αντώνης Σαμαράς εκ Μεσσηνίας. Φυσικά δεν θα είχε καταφέρει τίποτα αν δεν είχε στο πλευρό του ομάδα αξιόλογων συμβούλων όπως ο Γιώργος Μουρούτης, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Σίμος Κεδίκογλου, ανθρώπους που κάνουν υπερήφανους όλους τους φιλελεύθερους κεντροδεξιούς μεταρρυθμιστές, που είναι φυσικά όσοι υποστηρίζουν μετά μανίας τον κύριο Αντώνη Σαμαρά.

Εάν κάτι έχει κάνει τον κόσμο να εκτιμά τόσο τον Αντώνη τον Σαμαρά και το επιτελείο του είναι η αποφασιστικότητά του και οι επιδόσεις του στην αξιοκρατική στελέχωση οργανισμών. Ενδεικτικά:
- Μουσείο Ακρόπολης
- ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, Εθνική Τράπεζα
- Επιτροπή Προμηθειών Υγείας
- ΕΡΤ3

Αξιοκρατικά επίσης εδιορίσθησαν και μερικοί κουμπάροι:Παροιμιώδης ήταν και ο σεβασμός στην αντικειμενική ενημέρωση
- Κόπηκε η εκπομπή Κατσίμη- Αρβανίτη για σχόλιο κατά του Δένδια
- Προσπάθησαν να πιέσουν την Ε. Στάη να διαφημίσει την αξιόλογη εφημερίδα Παρασκήνιο
- Όπως επίσης το γνωστό σχόλιο του Πρωθυπουργικού χειροκροτητή για τα παπαγαλάκια της ΕΡΤ που κοσμεί την κάτωθι ανάρτηση.

Με πιο πρόσφατο φυσικά το άρθρο του Πρωθυπουργού στην Καθημερινή, ωδή στην ανεξάρτητη ενημέρωση, παραθέτω ένα απόσπασμα:
"Αφού η ΕΡΤ βρισκόταν μόνιμα σε... απεργία! Ποιος δεν θυμάται τις «ξαφνικές» απεργίες σε κάθε κρίσιμη επίσκεψη ξένου ηγέτη, όταν ερχόταν να προσφέρει στήριξη στη χώρα μας; Ή όταν η ελληνική ηγεσία πήγαινε στο εξωτερικό για να κερδίσει τη στήριξη μεγάλων χωρών; Αυτή η μόνιμη απεργία ήταν η... «δημόσια ενημέρωση» που θέλουν και αξίζουν οι Ελληνες; Αυτήν υπερασπίζονται σήμερα με ρεσιτάλ υποκρισίας;"


Αν κάτι έχουμε καταλάβει όλοι αυτές τις μέρες είναι οτι το αντιμεταρρυθμιστικό πνεύμα σε αυτή τη χώρα είναι έντονο και πολύς κόσμος, γύρω στο 65% δεν αντιλαμβάνεται οτι το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα ΜΑΤ να κατεβάζουν τους πομπούς, η Digea που είναι κοινοπραξία παρανόμων ιδιωτικών σταθμών (χωρίς άδεια) να κόβει εκπομπές με περιεχόμενο που δεν της αρέσει, ιδιώτης να κάνει παρεμβολές σε συχνότητες που παραχώρησε Ευρωπαϊκός φορέας που δεν εγκρίνει η Σοφία Βούλτεψη και ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι μεταρρύθμιση.

Όπως μεταρρύθμιση και αξιοκρατία είναι και το να προσπαθεί η κυβέρνηση να προσηλυτίσει εργαζομένους να συμμετάσχουν στη μεταβατική ΕΡΤ απειλώντας τους οτι δεν θα έχουν θέση στη νέα ΕΡΤ, τη γνωστή και ως ΝΕΡΙΤ.

Δεν αντιλαμβάνονται οι κρατικιστές αντιμεταρρυθμιστές, οτι ένας άνθρωπος που έχει ένα τέτοιο επιτελείο συμβούλων, ένα τέτοιο ιστορικό, που παρακάμπτει τους κυβερνητικούς εταίρους πιστεύοντας οτι έχει αυτοδυναμία, που αποκλείει τον δημόσιο φορέα ενημέρωσης από διαγωνισμό, που έχει διορίσει τη μισή Μεσσηνία,  οτι αυτός είναι το νέο μεταρρυθμιστικό τοτέμ της χώρας. Αν δεν είναι ο Σαμαράς ο άνθρωπος που θα κάνει αλλαγές, που θα σταματήσει τα ρουσφέτια, που θα βάλει τέλος στο πελατειακό κράτος, που θα πάει τη χώρα μπροστά, που θα απολύσει αξιοκρατικά, που θα κυβερνά "δημοκρατικά" ποιός θα είναι;

Γιατί ποιός χρειάζεται τη Δημοκρατία και τη λήψη αποφάσεων από την πλειοψηφία όταν έχει έναν αποφασιστικό ηγέτη; Ποιός χρειάζεται το Κοινοβούλιο; Υπάρχουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αυτό το δημιούργημα θείας εμπνεύσεως που παρακάμπτει λάικες του Κοινοβουλίου. Η προηγούμενη αστεία κυβέρνηση δεν κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο Μόσιαλου λόγω των αντιδράσεων, ενώ ο μεγάλος μεταρρυθμιστής, ο λαμπρός Δημοκράτης, παρέκαμψε το Κοινοβούλιο για το καλό μας, για να ξεφορτωθούμε επιτέλους τα κηφηναριά

Γιατί ποιός έβλεπε ΕΡΤ; Ποιός βλέπει ειδήσεις στην ΕΡΤ όταν υπάρχει το δελτίο του Mega να μας πει για τις δράσεις της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, του Ανδρέα Ψυχάρη, του Άκτωρα, της Ελλάκτωρ; Ποιός έβλεπε ΕΡΤ όταν μπορούσε να δει τι συμβαίνει με τις παραστάσεις του Μάικ του Φασολάκη; Ποιός έβλεπε ΕΡΤ όταν μπορούσε να ενημερωθεί για τη διασκέδαση που χτυπάει κόκκινο στη Μύκονο; Μα φυσικά κανένας. Η απουσία τέτοιων θεαμάτων κατέστησε την ΕΡΤ μη ανταγωνιστική και με χαμηλή τηλεθέαση. Ποιός έβλεπε ντοκιμαντέρ; Ποιός έβλεπε Εξάντα; Ποιός Κουτί της Πανδώρας; Ποιός εκπομπές λόγου;

Το πρόβλημα όμως είναι οτι αν και ο μεγάλος μεταρρυθμιστής από τη Μεσσηνία νομίζει οτι είναι αυτοδύναμος και κυβερνά μόνος, έχει κυβερνητικούς εταίρους καθώς δεν κατάφερε να αποσπάσει την αυτοδυναμία. Καλή χρυσή η Δημοκρατία αλλά έχει και μερικά προβλήματα. Όπως ας πούμε όταν συγκυβερνάς θα πρέπει να έχεις συμφωνήσει σε κάποια σημεία, να σέβεσαι την άποψη των εταίρων σου και να μην τους αιφνιδιάζεις, να λαμβάνεις από κοινού αποφάσεις... 
Ενώνω τη φωνή μου με όσους έχουν αγανακτήσει πια με το Δημοκρατικό πολίτευμα και συμφωνούν οτι πρέπει να πάμε σε πιο ολιγαρχικές καταστάσεις που θα παρακάμπτουν άμεσα και χωρίς προφάσεις το Κοινοβούλιο. Οι μεταρρυθμίσεις που περνάνε από Υπουργικά Συμβούλια, από το Κοινοβούλιο, ενώ έχει προηγηθεί Δημόσια Διαβούλευση, είναι για φλώρους θεωρητικούς αναλυτές σε διάφορα TED.


ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΑΠΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς είναι ασχολίαστος, ωστόσο εν προκειμένω η ευθυνη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι επίσης πολύ μεγάλη,ειδικά η ΔΗΜΑΡ πραγματικά είναι αύπαρκτη

Καλα θα κάνει ο μεταρρυθμιστικός χώρος,κυρίως Ραγκούσης,Μόσιαλος και αυτοί που έχουν σημαία τις μεταρρυθμίσεις(άλλη μια έννοια που κοντεύει να καταντησει ανευ περιεχομένου, αποτελόντας απλως σημαια ευκαιρία, κάτι σαν την "Ευρωπαϊκη Προοπτική της Χωρας") να γίνουν πιο συγκεκριμένοι και να διαχωρίσουν τη θέση τους απο τους υμνητές της Θατσερ (ΝΔ, Δραση κ.α) που μιλάνε πραγματικά με μίσος κατα των εργαζομένων.
Δυστυχως μέχρι τωρα πολύ τους ταυτίζαν

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε ! Παντα στοχευμενα οσα γραφεις και με καυστικο χιουμορ ! Το εχουμε αναγκη , και τους τη σπαει αφανταστα . Α παρεπιπτοντως , μηπως ξερεις, οι 1200 που θα προσλαβουν στην ΝΕΡΙΤ ( κατι σε απορρυπαντικο μου φερνει ) θαναι ολοι Καλαματιανοι η θα παρουν και καποιους απο Ευβοια ?????

Ανώνυμος είπε...

Εκτιμώ οτι με αυτή του την κίνηση έβγαλε ολη την αλαζονεία που έχει ώς πολιτικός ανήρ κατι που έκρυβε τόσο καιρό χαριν της επίπλαστης κυβέρνησης συνεργασίας.Η οποία μετά απο τόσο λιβάνισμα απο τα ΜΜΕ(τι περίεργο οχι τόσο απο την ΕΡΤ αλλα απο τα μεγάλα ελεύθερα απο εξαρτήσεις και συμφέροντα ιδιωτικά Μέσα-εδω γελάνε-)δεν κατάφερε να παραμείνει κρυμμένη .Το "σοφό" του επιτελείο του συνέστησε αυτή τη συμβολική κίνηση τσαμπουκα που θα τονώσει το ηγετικό του προφίλ και θα τον παρουσιάσει ως το μεγάλο μεταρυθμιστη ηγέτη της δεκαετίας στην Ελλάδα,συγγνώμη του αιώνα.Δυστυχώς κατα τη γνώμη μου με αυτή του την κίνηση ανέδειξε πολύ ξεκάθαρα και το ρόλο κομπάρσου που ουσιαστικά παίζουν σε αυτή την κυβέρνηση οι υπόλοιποι δύο εταίροι. Εγκλωβισμενοι , ο μεν ένας στα χαμηλά ποσοστά και στην αδυναμία να παρουσιάσει ενα συγκροτημένο πολιτικό λόγο (δλδ να στηρίξει χωρίς αστερίσκους την επιλογή της χώρας να μπει στο πρώτο μνημόνιο ώς τη μόνη επιλογή που εσωσε τη χώρα απο τη χρεωκοπία-δεν το κάνει για προφανείς λόγους,θελει μεν αλλα παράλληλα θέλει και να μην το χρεωθεί ο ΓΑΠ όλο αυτό που πρέπει να αποδομηθεί πλήρως-)και ο άλλος που προεκλογικά μιλούσε για επαναδιαπραγματεύσεις, απαγκιστρώσεις αρνούμενος να συνεργαστει τότε, και που συμφώνησε σε ενα ακόμη πιο δυσβάσταχτο,κατα γενική ομολογία,πρόγραμμα,(άλλωστε είναι τόσο εκνευριστική η συνεχή παρουσία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οικονόμου που αρνήθηκε να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο,στα ΜΜΕ ,να στηριζει ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πλέον το τρίτο μνημόνιο) , δεν αντιδρούν φοβούμενοι και σκεπτόμενοι μικροκομματικά τις εκλογές που θα τους ρίξουν περισσότερο και ενδεχομένως θα τους εξαφανίσουν πολιτικα.Στην πλάτη της χώρας παίζονται αυτά τα παιχνίδια απο πολιτικούς που ίσως τελικά και ως λαός αξίζουμε να έχουμε...Δυστυχώς
Αγγελος

Ανώνυμος είπε...

Tσουγδω, κανεις λαθος δεν ειναι καμια οι μεταρυθμισεις αφου και αυτη τοθ ΟΠΑΠ ειναι στον αερα οπως στον αερα ητανε απο την γενεση της αυτη η παροδια της τρικομματικης.
Η ΕΡΤ ειναι αιτια και για τους τρεις να την κοπανισουν αφου τα νεα μετρα ειναι κατι παραπανω απο συγουρο.

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος 8:52

Συμφωνώ απόλυτα, ευτυχώς γίνονται κάτι τέτοια και καταλαβαίνει κανείς τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές.

@ Άγγελος

Συμφωνώ με την ανάλυση. Μιάς και τις εκλογές δεν θα τις γλιτώσουμε πιστεύω οτι πρέπει να γίνει το μεγάλο βήμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ

@ Ανώνυμος 4:16

Καλά εννοείται

Ανώνυμος είπε...

Μιάς και τις εκλογές δεν θα τις γλιτώσουμε πιστεύω οτι πρέπει να γίνει το μεγάλο βήμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ
--------
Mετα τα χθεσινα ειδατε ποσο πεσατε εξω ολοι σας?? καλα δεν εχετε καταλαβει ακομη τον ρολο του δυδυμου της συμφορας?? μας δουλευουν καθε φορα που περνενε μεσα-ξω την πορτα του Μαξιμου και εσεις μυαλο δεν βαζετε. λεω εσεις γιατι εγω απο την αρχη δεν τους πιστεψα ουτε τους πιστευω. Σικε ολα φιλοι μου, σικε.