10 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνική Δημοκρατία 2011: "Ο νέος νόμος- πλαίσιο θα ανατραπεί"

Έπεσα εχθές πάνω στην ανακοίνωση του "Συντονιστικού Γενικών Καταλήψεων και Συνελεύσεων Αθήνας" με ημερομηνία 1η Σεπτέμβρη. Εάν κάτι εντυπωσιάζει είναι το βαθιά δημοκρατικό φρόνημα των ανθρώπων που συνέταξαν το εν λόγω πόνημα. Χαρακτηριστικός ο τίτλος:




ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!


Πριν ακόμα ξεκινήσει κανείς να διαβάζει το δελτίο τύπου αντιλαμβάνεται τον παραλογισμό ορισμένων που μιλούν για πραξικοπηματική ψήφιση νόμου από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ στη συνέχεια απειλούν οτι δεν θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος και θα ανατραπεί. Ανατροπές ψηφισμένων νόμων είναι αστείο να συμβαίνουν σε μία δημοκρατία, γιατί τότε πολύ απλά δεν είναι δημοκρατία. Όπως η εξουσία δεν μπορεί να παραβιάζει το Σύνταγμα, έτσι και τραγικές μειοψηφίες που επειδή κάποιοι τους φουσκώνουν τα μυαλά(ή αν θέλετε επειδή μαζεύτηκαν σε μία πλατεία 2000 ομοϊδεάτες ή σε ένα αμφιθέατρο 300), νομίζουν οτι είναι πλειοψηφίες, δεν έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν επιλεκτικά νόμους, να απειλούν οτι θα τους ανατρέψουν και να τολμούν να μιλάνε για πραξικόπημα, όταν ένας νόμος έχει ψηφιστεί από 250+ βουλευτές, την ώρα μάλιστα που οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι ίδιοι, είναι επικυρωμένες από μειοψηφίες.


Η συνθηματολογία -ορκ που χρησιμοποιείται χαρακτηριστική... Το περιεχόμενο των τοποθετήσεων είναι περίπου "ουυυυυ χούντα χούντα, πραξικόπημα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα, ουυυ, κρεμάλες, ελικόπτερα έρχονται, προδότες, Γουδι, ουυυυυυυυυ, έξω η τρόικα, η Μέρκελ, το Μνημόνιο, ουυυυ όχι στον καπιταλισμό, έξω οι εταιρείες, ουυυυυ κάτω ο Τζέφρυ και η λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ουυυυυ Siemens, Ίμια, Βατοπέδι, Ομόλογα ουυυυυυυ" συνοδεία μούτζας, γιαουρτιού και το βράδυ Μάλαμας.


Αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στις επόμενες εκλογές τα δυο "κόμματα- ανάθεμα" θα πάρουν συνολικά πάνω από 3.000.000 ψήφους (αυτό στα πλαίσια της κατάρρευσης του δικομματισμού) εν ολίγοις το 33% περίπου της κοινωνίας θα συνεχίσει να στηρίζει τα δυο μεγάλα κόμματα και τα κόμματα διαμαρτυρίας θα συνεχίσουν να επιτελούν τον ρόλο τους. Ακατανόητο για κάποιους, ορθολογική επιλογή για κάποιους άλλους. 
Αλλά μη σας κουράζω με βαρετές αναλύσεις, ας συνεχίσω την ανάγνωση της ανακοίνωσης όσων μπολιάστηκαν στην Άμεση Δημοκρατία των πλατειών....


"Δε μπορεί η λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχει οδηγήσει το λαό στη χρεοκοπία, να ορίζει τον τρόπο που θα σπουδάζουμε και θα δουλεύουμε, δεν μπορούν οι καλοπληρωμένοι υπόδουλοι του σάπιου συστήματος να αποφασίζουν για το μέλλον μας".


Μαντέψτε! Και όμως η "λυκοσυμμαχία" θα αποφασίζει γιατί απαρτίζεται από εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, που εστάλησαν στο Κοινοβούλιο γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, για να αποφασίζουν για εμάς. Όποιος λοιπόν θέλει να επηρεάζει τις αποφάσεις, πάει στις εκλογές και ψηφίζει αυτόν που τον αντιπροσωπεύει, εάν δεν υπάρχει, τότε μπορεί ο ίδιος να δημιουργήσει ένα δικό του κόμμα, κανείς δεν τον εμποδίζει. Αν όντως είναι η πλειοψηφική φωνή, θα βρει υποστηρικτές και θα κληθεί να εφαρμόσει τις πολιτικές του. Η Δημοκρατία δίνει αυτή τη δυνατότητα, από εκεί και πέρα μπορούμε να εξετάσουμε τις επιλογές που δίνουν άλλα πολιτεύματα.


"Τώρα είναι ώρα για αγώνες, για συνελεύσεις και καταλήψεις διαρκείας μέχρι τη νίκη. Αυτή τη στιγμή η νεολαία αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της, το φοιτητικό κίνημα που τόσα χρόνια δε γονάτισε ποτέ, θα έχει τον τελευταίο λόγο."


Αυτή τη στιγμή η νεολαία είναι τρομοκρατημένη από τη λυκοσυμμαχία ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝ/ΠΑΣΠ/Αναρχικών κλπ, αυτή τη στιγμή η νεολαία που αδιαφορούσε, οργανώνεται απέναντι στα καρκινώματα που δεν έχουν συναίσθηση του γεγονότος οτι οι ίδιοι είναι τα καρκινώματα, αυτή τη στιγμή φοιτητές αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τις εκλογές, για το τι θα ψηφίσουν προκειμένου να ανοίξει η σχολή, πατάνε σε συνελεύσεις, όχι για να αγωνιστούν για τη μη εφαρμογή του νόμου, αλλά για να διεκδικήσουν το αυτονόητο, να διεξαχθούν κανονικά οι εξεταστικές, να αρχίσουν κανονικά οι παραδόσεις, να μη χαθεί το εξάμηνο. Αυτή η πολιτικοποίηση υπάρχει και ας μη γελιούνται όσοι κλείνουν σχολές και καταδικάζουν συμφοιτητές τους, αυτή τους την επιλογή να σαμποτάρουν τους μελλοντικούς τους συναδέλφους θα τη βρουν μπροστά τους.
Γιατί μιλάω για σαμποτάζ θα αναρωτηθείτε... Ρωτήστε άτομα που έχουν διακόψει τις αναβολές τους δεδομένου οτι τους είχαν μείνει ένα δύο μαθήματα και δεν είχαν ρωτήσει πρώτα τους επαναστατημένους συναδέλφους τους, ρωτήστε άτομα που χρωστάνε ένα μάθημα και έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά και θα σας πούνε αν νιώθουν οτι σαμποτάρονται ή υποστηρίζουν τον "δίκαιο αγώνα".


Όσο για το τι θα θεωρούσαν "νίκη" οι επαναστάτες, ρίξτε μία ματιά στο τι απαιτούν και τι διεκδικούν και θα καταλάβετε.

Απαιτούμε:


  • Ανατροπή του νόμου-εκτρώματος ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Καμία σκέψη για εφαρμογή του.
  • Ανατροπή του Μνημονίου, της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλης που θα συνεχίζει τον πόλεμο ενάντια μας. Ανυπακοή στις κατευθύνσεις ΕΕ-ΔΝΤ σε εργασία, εκπαίδευση, δημοκρατία. Έξω η τρόικα


Διεκδικούμε:


  • Ένα ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό. Όχι σε ειδικεύσεις, διασπάσεις, κατατμήσεις. (Συγκίνηση στην αγορά εργασίας, μετά αναρωτιούνται τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε)
  • Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών (σσ. λέγε με 2ν και βάλε).Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
  • Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης. Γενναία αύξηση των συντάξεων και των μισθών. Γενναία μείωση της εργατικής εισφοράς για την ασφάλιση.
  • Δεν πληρώνουμε το χρέος τους. Λεφτά για την Παιδεία, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, όχι για τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες.


Όσο κι αν παλεύουν κάποιοι όποιο προσωπείο κι αν βάλουν, τους προδίδει η συνθηματολογία. Τη μία "δεν πληρώνω", την άλλη σπάω τα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό, την άλλη πάω στις πλατείες και αλλοιώνω τον χαρακτήρα κινημάτων επιβάλλοντας τη δική μου ιδεολογία, ανεβαίνω σε μπουκαπόρτες πλοίων... Όποιο προσωπείο και να βάλουν παραμένουν μία μειοψηφία, που προβάλλεται θρασύτατα ως η πλειοψηφία, τραμπουκίζει, βάζει εμπόδια, εύχεται να αποτύχουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, προκειμένου να αποδειχθεί η ορθότητα των δικών της απόψεων και να προσηλυτίσει κόσμο. Τα ίδια και τα ίδια σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής...


Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς οτι με αυτές τις λογικές έχουν μπολιαστεί και νέοι άνθρωποι. Παιδιά 19 και 20 χρονών μιλάνε με μίσος για τον καπιταλισμό, για την εξουσία, αναπαράγουν πολυκαιρισμένα συνθήματα, επιδιώκουν τη στασιμότητα και αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί. Μιλάνε για ελικόπτερα, για νέο Γουδί, δεν κάνουν το ελάχιστο: να πληροφορηθούν πρώτα το περιεχόμενο κάθε πολιτικής, να προτείνουν εναλλακτικές, ενώ υιοθετούν το "ή μαζί μας ή εναντίον μας". Ένα στείρο όχι, αντίδραση, αγώνας και πάμε παραπέρα.


Απ' όπου και να πιάσει κανείς το πράγμα στην Ελληνική κοινωνία, θα απογοητευτεί. Όλες οι ιδεολογίες, όλοι οι χώροι έχουν αλλωθεί από τον Ελληναράδικο τρόπο σκέψης. Ο Ελληναράδικος κομμουνισμός/σοσιαλισμός/φιλελευθερισμός/εθνικισμός/συντηρητισμός/προοδευτισμός. Δυστυχώς (ή ευτυχώς, όπως το πάρει κανείς) δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες εξαιρέσεις.

5 σχόλια:

Leo Kastanas είπε...

Μπράβο Τσούγδω, αυτή είναι η αλήθεια.

Konstantinos Floridis είπε...

Το σύνθημα να φύγει η Τρόικα ακούγεται όλο και σπανιότερα... Έφυγαν για λίγες μέρες και είδαμε τι ακολούθησε :)

fanis panagiotopoulos είπε...

Κάποτε οι φοιτητές αγωνίζονταν ενάντια στη Χούντα. Σήμερα οι φοιτητές αγωνίζονται ενάντια στη Δημοκρατία...

Τσούγδω είπε...

@leo

Σας ευχαριστώ. Αυτή είναι η αλήθεια μας. Ο καθένας έχει τη δική του....

@gatopontikas

Στα πλαίσια του Ελληνικού παραλογισμού όλα αυτά. Δεν θέλει κανείς το Πασοκ, αλλά δεν θέλουμε εκλογές.

@fanis panagiotopoulos

Δεν αγωνίζονται ενάντια στη Δημοκρατία, πολλοί δεν καταλαβαίνουν οτι η στάση τους μπορεί να ερμηνευθεί έτσι. Είναι δημοκρατικό διακαίωμα να διαδηλώνεις, να διαφωνείς και να διεκδικείς. Αλλά οφείλεις να δέχεσαι και την αντίθετη άποψη. Αυτή τη στιγμή κανένας δεν έχει την ηρεμία να ακούσει την ψύχραιμη, μετριοπαθή, μη-καταγγελτική φωνή... Εκεί χάνουν την επαφή τους με τη Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

αλλοιωθεί.
ελληναράδικα.
συμφωνώ δυστυχώς