25 Απριλίου 2011

Casus Belli: Ο Πάγκαλος τα έβαλε (και) με τους bloggers

Αφού τα έβαλε με σύσσωμο τον ελληνικό λαό, αφού χαρακτήρισε τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες, αφού επαίνεσε τους Τούρκους και χαρακτήρισε τους Έλληνες τεμπέληδες (όπως αποκάλυψε ο "αξιόλογος" Ιωάννης Μιχελάκης), ο Θεόδωρος Πάγκαλος επανήλθε με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής... Αυτή τη φορά τα έβαλε με τα ανώνυμα blogs. Αρματωθείτε!!





Γράφει ο κύριος Πάγκαλος:
"...Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Οσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails...

...Τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών. Συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία. Ηδη παράγουν μια ολόκληρη γενιά «δημοσιογράφων» που θεωρούν την ηθική και τη δεοντολογία κάτι κακό και εντελώς άχρηστο. Προτιμούν να πλουτίσουν εκβιάζοντας μέσω του γνωστού κύκλου: η είδηση πρώτα δημοσιεύεται στο δικό τους «δέντρο» ανώνυμων blogs (έτσι βλέπεις το ίδιο κείμενο σε 20 blogs), μετά περνά σε κάποια περιθωριακή εφημερίδα και μετά σε κάποιο παράνομο τηλεοπτικό σταθμό. Η επιτυχία τους είναι όταν τη δουν γραμμένη σε κάποια έγκυρη εφημερίδα...


...Σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Και αυτό γίνεται στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι οι πολίτες. Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών». Η δημοκρατία βασίζεται στην ισηγορία, την ισονομία και την παρρησία. Χωρίς παρρησία δεν υφίσταται ούτε πραγματική ούτε ηλεκτρονική εκκλησία του δήμου, αλλά ένα πλήθος φοβισμένων πολιτών που χειροκροτούν κάθε φορά που τα «λιοντάρια» ξεσκίζουν κάποιον, όχι γιατί τους αρέσει το θέαμα, αλλά γιατί ανακουφίζονται που δεν είναι οι ίδιοι το θύμα."


Δεν είναι όλοι οι bloggers ίδιοι, είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Όπως δεν είναι όλοι οι γιατροί ίδιοι, δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι, δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι κλπ. Κάθε φορά που συμπεριφορές στιγματίζουν μία ολόκληρη ομάδα ανθρώπων, βρίσκονται κάποιοι που θίγονται, να πουν οτι δεν είναι όλοι ίδιοι και όσοι είναι απέναντι, τους εγκαλούν, διότι δεν φρόντισαν να περιθωριοποιήσουν τα λαμόγια που στιγματίζουν τον εκάστοτε "κλάδο"....


Ο Πάγκαλος χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρά λόγια και για ακόμα μία φορά δεν είναι εμφανές αν κατηγορεί όλους τους bloggers συλλήβδην ή τα καρκινώματα για τα οποία λίγο πολύ όλοι έχουμε αρνητική άποψη (άσχετα αν οι περισσότεροι δεν την εκφράζουν). 
Προσωπικά στην περιγραφή του Πάγκαλου δεν "είδα" τον ανώνυμο εαυτό μου, δεν εκνευρίστηκα, δεν... παρεξηγήθηκα, γιατί πολύ απλά δεν έχω τη μύγα. 
Για ακόμα μία φορά ο μόνος που μπορεί να παρεξηγηθεί από τα λεγόμενα του Πάγκαλου ή να θιχτεί προσωπικά, είναι όποιος βλέπει τον εαυτό του στην περιγραφή (δηλαδή όποιος εκμεταλλεύεται την ανωνυμία του) ή όποιος έκανε μία γρήγορη ανάγνωση το άρθρο του, στάθηκε αποσπασματικά στα βασικά και έβγαλε το καταδικαστικό του πόρισμα.


Ο Πάγκαλος αποδεικνύει με αυτό του το άρθρο οτι το θέμα το γνωρίζει και δεν γράφει αερολογίες, ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί να το γράψει άνθρωπος που δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται στη μπλογκόσφαιρα. Επίσης ένα τέτοιο κείμενο δεν μπορεί να το γράψει ένας άνθρωπος που δεν σέβεται την πραγματική δημοσιογραφία των πολιτών.



Είναι πραγματικά άδικο να μας παίρνει  όλους η μπάλα, καθότι blogger ο ένας, blogger και ο άλλος. Αλλά αλήθεια ποιος φταίει γι' αυτό; Ο Πάγκαλος που "τσουβαλιάζει", οι μικροδημοσιογράφοι/μεγαλοbloggers ή οι υπόλοιποι bloggers που σε διάφορες περιπτώσεις που μυρίστηκαν παραπάνω κλικ, έσπευσαν να αγκαλιάσουν νοσηρά φαινόμενα αντί να τα καταδικάσουν;


Νομίζω πως είναι εμφανές οτι έχει δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο κίνημα "επωνύμων", εναντίον "ανωνύμων"... Ας πρόσεχαν όσοι αγκάλιασαν τέτοιου είδους φαινόμενα. Όταν έπρεπε να καυτηριάσουν συμπεριφορές και να απομονώσουν νοσηρά φαινόμενα, δεν το έκαναν. Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι εύκολο να μας φταίει το σύστημα, ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος. Αλλά δυστυχώς οι ευθύνες ορισμένων που κάνουν τα στραβά μάτια εδώ και καιρό είναι εμφανείς σε όσους βλέπουν τα πράγματα από μέσα.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορούμε τον Πάγκαλο για τα όσα λέει στην προκειμένη περίπτωση, από τη στιγμή που ξέρουμε οτι κάποιοι bloggers λειτουργούν ακριβώς έτσι, συκοφαντώντας σύσσωμη τη blogoσφαιρα.


Θα διαφωνήσω όμως με τη διατύπωση του Πάγκαλου οτι αν κάποιος κερδίζει από την ανωνυμία, είναι οι ανώνυμοι εκβιαστές και όχι οι πολίτες. Οι ανώνυμοι εκβιαστές καρπώνονται τα οφέλη της ανωνυμίας, αλλά οι πολίτες κερδίζουν. Ένα νομοθέτημα εναντίον της ανωνυμίας θα πλήξει τους διάφορους αξιοπρεπείς blogger/ χομπίστες, θα πλήξει δηλαδή τη δημοσιογραφία των πολιτών, οι οποίοι δεν θέλουν να αποκαλύψουν το όνομά τους, διότι σε αυτή τη χώρα κυκλοφορούν τόσοι ψυχασθενείς, σε βαθμό που ο κάθε άνθρωπος που λέει δημόσια τη γνώμη του, θα πρέπει να φοβάται μη τυχόν του επιτεθεί κανένα νεοελληνικό ουρούκ-χάι.
Οι υπόλοιποι έχουν τις άκρες τους και θα βρουν διεξόδους.

ΥΓ: Ήδη κάποιοι ισχυρίζονται οτι ο Πάγκαλος απεκάλεσε όλους τους bloggers εκβιαστές και ρουφιάνους... Και πολύ άργησαν να τον (παρ)ερμηνεύσουν!

15 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Φυσικά και δεν πρόκειται να υπερασπιστώ την χαμένη τιμή των bloggers, και αναφέρομαι σε όσους την έχουν χάσει λόγω στρατευμένης ψευτοδημοσιογραφίας. Μόνο που η ψευτοδημοσιογραφία φύεται και στις δυο όχθες. Η μια φροντίζει την συντήρηση της άλλης, σε ένα παιχνίδι δράσης-αντίδρασης.
Ο Πάγκαλος, ως συνήθως, διατηρεί ελάχιστα ψήγματα αλήθειας στα λεγόμενα του. Πάντα όμως αυτή την ελάχιστη αλήθεια την διασκορπίζει μέσα στο καζάνι της απύθμενης μπουρδολογίας του, ώστε, ή να μην μπορείς να την ανακαλύψεις, ή να θεωρείς σοβαρά όλα όσα λέει.
Το παιχνιδάκι είναι παλιό και κουράζει. Κατά Πάγκαλο πρέπει να ασχολούνται μαζί του μόνο όσοι έχουν κάτι καλό να πουν ή να γράψουν. Κανάλια, εφημερίδες, blogs. Οι υπόλοιποι είναι εχθροί της δημοκρατίας και πρέπει να θεωρούνται “εκβιαστές”.
Ασφαλέστατα και σε πολλά blogs παρεπιδημούν τα ασύστολα ψεύδη, οι ύβρεις, οι συκοφαντίες, οι θεωρίες συνομωσίας, το τσουβάλιασμα, ο εκχυδαϊσμός.
Ας αναρωτηθεί ο Πάγκαλος αν σε κάποια από αυτά έχει ο ίδιος προσωπικά συμβάλλει τα μέγιστα. Ας αναρωτηθεί τι είναι αυτό που τον έχει τοποθετήσει στη θέση του “στόχου”.
Μήπως να είναι οι ακατάσχετες ασυναρτησίες που κατά καιρούς εκστομίζει; Μήπως να είναι οι συνεχείς προκλήσεις κατά του ελληνικού λαού με τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει, που τον διασύρει, που τον τσουβαλιάζει; Μήπως να είναι οι ύβρεις που εκστομίζει εναντίον του, αντί να τις απευθύνει στο σκυλολόι της πολιτικής πανούκλας που επί δεκαετίες κατατρώει τις σάρκες μας;
Εν τέλει, αν δεν έχει κάτι καλό να πει γι’ αυτόν τον λαό που τον ταΐζει (πολύ) και τον ανέχεται (;) ας το βουλώσει.
Ή να φύγει για Γερμανία και να πάει να αρθρογραφεί για το Focus.
Ούτε εμείς θέλουμε Πάγκαλε, πίστεψέ μας, να ασχολούμαστε συνέχεια μαζί σου.
Γι’ αυτό μη μας πρήζεις συνέχεια…

Τσούγδω είπε...

@ Πέτρος Κ.

Έχει πει αν δεν απατώμαι, οτι οι εργαζόμενοι στον ιδωτικό τομέα είναι εργατικοί.
Έχω γράψει αναλυτικά την άποψή μου για τον Πάγκαλο σε προηγούμενο post δε θα την επαναλάβω... Του δίνονται οι αφορμές για να πει όσα λέει, δεν είναι ένας πολιτικός που ξαφνικά τρελάθηκε και άρχισε να υβρίζει ασύστολα τον ελληνικό λαό.

Δεν εξετάζω την ιστορία του, επικεντρώνομαι στα όσα λέει πολλά από τα οποία, αν αφαιρέσεις τις δόσεις υπερβολής και ισοπεδωτισμού που υπάρχουν, είναι σωστά.
Βέβαια η αλήθεια είναι οτι το έχει παρακάνει...

Political Animal είπε...

Τσουγδω, εγώ - και ως - δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον Πάγκαλο. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μπλογκς είναι ένας δημοκρατικός θεσμός της δύσης σε καχέκτυπο. Έχω γράψει για την ανωνυμία των μπλογκς και ως μπλογκερ δεν θεωρώ η ανωνυμία πρέπει να ισχύει ανευ όρων: τα μπλογκς πρέπει να είναι ανώνυμα by default μέχρι εκεί που μιλάει ο νόμος, δηλαδή μέχρι εκεί που παρανομεί ο μπλογκερ. αμφιβάλλει κανείς ότι το φίμωτρο είναι εκβιαστικό; η ότι το τροκτικό πριν από αυτό εφάρμοσε τις πρακτικές "Μάκη" στην μπλογκόσφαιρά; Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, αλλιώς η δημοκρατία καταντάει ένας αγώνας προς τον πάτο.

Τσούγδω είπε...

@ Political Animal

Συμφωνώ απόλυτα. Η ανωνυμία των blogs πρέπει να υπάρχει για να εξασφαλίζει την προστασία της δημοσιογραφίας των πολιτών.
Νομικό πλαίσιο υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν είναι επαρκές. Ας πούμε δεν καλύπτει κανέναν σε περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης.

Το κακό με κάποια blogs είναι οτι κατά την πάγια τακτική, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ελευθερία του λόγου που τους εξασφαλίζει η ανωνυμία και εξαιτίας τους στιγματίζεται όλη η blogoσφαιρα.

Political Animal είπε...

"προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ελευθερία του λόγου που τους εξασφαλίζει η ανωνυμία και εξαιτίας τους στιγματίζεται όλη η blogoσφαιρα."

Και όπως λέει ο αγαπητός Thomas Hobbes, το παράδοξο της απεριόριστης ελευθερίας όλων είναι ότι τελικά όλων η ελευθερία περιορίζεται.

Εκτός αυτού όμως, το ότι έχουμε φτάσει να λέμε ότι θέλουμε νομικό πλαίσιο για να προστατευτούμε από τα τρωκτικά, και ότι τα τρωκτικά είναι σταθερά πρώτα μπλογκς, λέει και κάτι για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι η γνωστή Τσούγδω από τα γραφεία του δωσιλογικού ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους που αναλαμβάνεις έναντι αμοιβής τον εγκωμιασμό του μιάσματος που λέγεται Πάγκαλος και την εξαφάνιση πολιτικών αντιπάλων, όπως αναρτήθηκε στο fimotro; Άστο μυρίζεις πολύ πασοκίλα, βάλε φίμωτρο.

Τσούγδω είπε...

@ Political Animal

Είναι απίστευτο πως καταφέρνουμε μόνοι μας να βγάζουμε τα μάτια μας.
Διαφωνώ ως προς το τελευταίο σκέλος της παρατήρησής σου, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της δημοκρατίας μας όλο αυτό, έχει να κάνει με την αισθητική μας.

@Ανώνυμος

Καινούριο fragrance που καλύπτει την "πασοκίλα"; Που το πουλάνε αυτή την εποχή;

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου είπε...

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει και πολύ, ποια και πόσο "δημοκρατικά" είναι τα διάφορα Βlogs. Γιατί, ας μη ξεχνάμε, τα όσα γράφουν, τίθενται στη κρίση και τη κριτική των αναγνωστών, που αυτοί αποφασίζουν αν κάτι είναι αλήθεια, λάθος ή παραποιημένα ψέματα του κερατά. Σε μια δημοκρατική κοινωνία υπάρχει χώρος για όλους.
Αυτά με τη προϋπόθεση ότι σου δίνεται η δυνατότητα και το δικαίωμα να απαντήσεις σ' αυτά που θεωρείς λάθος ή απλά δεν συμφωνείς μαζί τους, ή, ακόμα, και να ... ξεχέσεις τους "επαγγελματίες" παραποιητές της αλήθειας. Δυστυχώς, η πράξη είναι τελείως διαφορετική από την θεωρία. Γιατί υπάρχουν ορισμένα "κομματικά" Βlog, κου εκτελούν "διατεταγμένη" υπηρεσία, υπηρετώντας, όχι την αλήθεια και τη δεοντολογία, αλλά απλά τους "πάτρωνές" τους. Όσο συμφωνείς με τα γραφόμενα τους και υμνείς τα αφεντικά τους, είσαι φίλος και “συνεργάτης” και οι απόψεις σου δημοσιεύονται ευχαρίστως σαν σχόλια. Αν όμως τολμήσεις να αποκλίνεις από τη "γραμμή" του Βlog και τα «χώσεις» στο αφεντικό, τότε θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι. Αυτομάτως κατατάσσεσαι στη λίστα των Spam και καμία καταχώρησή σου δεν βλέπει το φώς της ημέρας. Αυτά τα λέω εκ (πικρής) πείρας, μια και είμαι κομμένος από αρκετα Βlogs και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από εσάς είχατε την ίδια εμπειρία. Δεν θα αναφέρω ονόματα Βlogs εδώ αλλά αν προκληθώ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω.
Αυτό (η λογοκρισία αυτού του είδους στα Βlog) κύριε Πάγκαλε, είναι απόλυτη μορφή "Φασισμού" και θα έπρεπε να σας ενοχλεί πολύ παραπάνω από την ανωνυμία των Διαχειριστών που, ούτως ή άλλως, είμαι βέβαιος ότι τους ξέρετε όλους και μάλιστα πολύ καλά!

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

Τσούγδω είπε...

@ Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

"Κομματικά" blog με την έννοια οτι τα έχουν άνθρωποι που σχετίζονται με κόμμα και μέσω των blog τους κάνουν "κομματική δουλειά" δεν υπάρχουν πολλά. Αντιθέτως υπάρχουν πολλά blogs των οποίων οι διαχειριστές έχουν άποψη. Αυτά τα blogs δεν λογοκρίνουν. Δεν γνωρίζω σε ποια ιστολόγια αναφέρεστε και δεν θα ήθελα να τα κατονομάσετε.

Δεν νομίζω πάντως οτι τον Πάγκαλο θα έπρεπε να τον απασχολεί κάτι τέτοιο, ούτε εγώ το ήξερα οτι υπάρχει τέτοια λογοκρισία, δηλαδή άνθρωποι των οποίων τα σχόλια κόβονται επειδή διαφωνούν. Περισσότερο τον ενδιαφέρει και καυτηριάζει άλλου τύπου φαινόμενα.

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου είπε...

Αγαπητή Τσούγδω. Μη προσπαθείς να κρυφτείw άλλο, αποκαλύφτηκες. Ο δαιμόνιος ΑΝΩΝΥΜΟΣ 10.49 (κάτι σαν ΖΟΡΟ 007) χτύπησε και πάλι. (Παρένθεση: Το κακό με όλους αυτούς τους Ανώνυμους είναι ότι προφανώς τους λείπει η φαντασία και η ευστροφία-δεν είναι και εύκολο άλλωστε-να "εφεύρουν ένα ψευδώνυμο πχ. "πανηλίθιος" ή "χάχας" ή " μπουμπούνας" ή ακόμα κάτι πιο εντυπωσιακό, κάτι που να ξεκινάει από «Μ», για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε ποιός χαζοχαρούμενος χτύπησε κάθε φορά!).
Ο ανώνυμος λοιπόν σε κατάλαβε (αν και υποπτεύομαι σατανικό δάκτυλο των φωστήρων από Συγγρού μεριά), και δεν υπάρχει λόγος να το αρνηθείς. Είσαι "βαμμένη" (βρωμάς Πασοκίλα εξ άλλου) Πασοκτσού και μάλιστα, έμμισθη υπάλληλος τους. Βάζω στοίχημα, ότι πάνω από το κρεβάτι σου έχεις τις εικόνες (συγνώμη, φωτογραφίες εννοούσα) του Αντρέα και του GAP και ανάμεσά τους αυτή του Πάγκαλου (σε μεγάλη κορνίζα για να χωράει)!
Φαντάζομαι ότι μετά από αυτή την αποκάλυψη θα σταματήσεις να γράφεις μια και κανείς δεν θα σε παίρνει στα σοβαρά πλέον. "Φύγε μωρή κουλή" που είπε και ο Ψινάκης.
Εκείνο για το οποίο κακίζω τον εαυτό μου είναι που δεν σε κατάλαβα κι εγώ πιο πριν. Τώρα που σε ξαναδιαβάζω, βλέπω πόσο εμφανή είναι τα φιλοπασοκικά σου αισθήματα. Δηλαδή, βγάζουν μάτια. Μαγκιά σου βέβαια που μέχρι τώρα τα έκρυβες τόσο καλά. Μα να τα χώνεις στον GAP χοντρά (αλλά με ευγένεια, πράγμα του σε πρόδωσε), για να μας παραπλανήσεις! Να βγάζεις όλα τα άπλυτα του ΠΑΣΟΚ για να μη σε ψυλλιαστούμε. Άσε που είναι φανερό ότι είσαι ψιλοερωτευμένη με τον Παπακωνσταντίνου και, τώρα που το σκέφτομαι, πολύ πιθανά και με τον Πάγκαλο. Είσαι κατάπτυστη Κυρά μου, στο πυρ το εξώτερο!
Α, και κάτι άλλο. Να αλλάξεις άρωμα.

Ένας εξαπατημένος αναγνώστης σου (ας είσαι καλά Ανώνυμε 10.49 που μου άνοιξες τα μάτια!)

Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

Τσούγδω είπε...

@ Πάνος Χατζηκωνσταντίνου

Δεν νομίζω οτι ο ανώνυμος το έγραψε στα σοβαρά μάλλον κάνει πλακίτσα, δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς το "βάλε φίμωτρο". Τέλος πάντων και στα σοβαρά να το έγραψε το είδε δημοσιευμένο, "άλωσε" το blog και ηρέμησε.

Η αλήθεια είναι οτι έχω έναν "Πάγκαλο- αγκαλίτσα" είναι το αγαπημένο μου λούτρινο!

Νομίζω πάντως οτι υπερβάλετε λίγο, οι απόψεις μου πάνω στα πολιτικά πράγματα είναι εμφανείς.

the elf at bay είπε...

Ο Πάγκαλος με αφήνει παγερά αδιάφορο με τις μαλακίες που λέει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι πότε θα πεθάνει. Όσο για σένα Τσούγδω έδειξες για ακόμα μια φορά πόσο ΠΑΛΑΒΗ είσαι. Δυστυχώς.

Τσούγδω είπε...

@ the elf at bay

Το πρώτο μέρος το αφήνω ασχολίαστο, όσο για το "παλαβή" θα το εκλάβω ως κοπλιμάν, σ' ευχαριστώ λοιπον.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου Τσούγδω. Έχεις κανένα ανομολόγητο έρωτα με το φίμωτρο; Αν όχι με αυτό, μήπως με αυτόν που ακούγεται ότι το ελέγχει; Δεν μας το λες να το πουσάρουμε και εμείς;

Τσούγδω είπε...

@ Ανώνυμος

Πέρασε τόσος καιρός και επιτέλους ένας άνθρωπος με κατάλαβε!
Πάντως σε λάθος ανάρτηση το έγραψες το σχόλιό σου, η παρούσα δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο blog και δεν σκιαγραφώ μόνο το φίμωτρο.

ΥΓ: Σπρώξε κι εσύ λίγο βρε Ανώνυμε!