16 Απριλίου 2011

Θέλω κι άλλο Μιχελάκη!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι παρακολουθούσαν εχθές αμέριμνοι το κεντρικό  δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ένιωσε την ανάγκη να παρέμβει, καθώς θεώρησε απαράδεκτη την αναλογία 22:3 λεπτά (Πασοκ:ΝΔ) σε μία μέρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μεριάς κυβερνητικού στρατοπέδου, και είπε να επαναφέρει τη θρασύτατη Έλλη Στάη στην τάξη (για την ΝΕΤ αυτή καθ' αυτή δεν τον πολυενδιαφέρει)...





Μέσα στη φούρια του όμως ο εκπρόσωπος δεν πρόσεξε μία λεπτομέρεια... Στα παράθυρα βρισκόταν ο γνωστός για το άγριο χώσιμό του στο Mega, βουλευτής της ΝΔ, Τζαβάρας, ο οποίος όσο να πεις και ετοιμόλογος είναι και δεν μασάει... Είναι η δεύτερη φορά που παρεμβαίνει ο Μιχελάκης για να ... τα πει, ενώ υπάρχει καλεσμένος από τη ΝΔ. Αλήθεια δεν του περνάει από το μυαλό οτι φέρνει τους συναδέλφους του σε δύσκολη θέση ή πως δείχνει οτι δεν τους υπολογίζει και τόσο;


Η δε απαίτησή του για ίση προβολή ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ είναι και λίγο σχήμα οξύμωρο. Η κυβέρνηση παράγει έργο, οι υπουργοί έχουν δράσεις οπότε είναι απόλυτα λογικό να έχει περισσότερο χρόνο προβολής. Όταν με το καλό ο Σαμαράς παρουσιάσει το νέο μαγικό ξόρκι που θα ακούει στο όνομα "Ζάππειο 2", φαντάζομαι θα έχει περισσότερο χρόνο προβολής.


Για να μην ξεφεύγω όμως από το θέμα μου που δεν είναι άλλο από τον εκπρόσωπο Μιχελάκη και τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, πήρε λοιπόν μπαρουτοκαπνισμένος τηλέφωνο, έχοντας οργανώσει την επίθεσή του απέναντι στην Στάη, σκεπτόμενος: τώρα είναι η ευκαιρία. Είχε δε μετρήσει και με αξιόπιστα ρολόγια, με ακρίβεια picosecond τον χρόνο προβολής της ΝΔ και παρενέβη με αξιώσεις.


Η αλήθεια είναι οτι παρακολουθώντας το δελτίο της ΝΕΤ καθημερινά έχω τον κρυφό πόθο να τηλεφωνήσει ο Μιχελάκης για να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει. Απέναντι στην Στάη δείχνει τον καλύτερό του εαυτό, διασκεδάζοντας τις "μιχελίτσες" (σ.σ: φαν του Μιχελάκη που τον ακολουθούν όπου κι αν πάει). Αλλά όταν πας να μπλέξεις σε καβγά, πρέπει να έχεις υπολογίσει όλες τις πιθανές κινήσεις του "αντιπάλου" σου και στην προκειμένη το να σε αφήσει να μιλήσεις για να... ξεθυμάνεις και μετά να σου δώσει μία απάντηση που ίσως να μην περίμενες...


Σίγουρα το να πει on air η Στάη για τον τρόπο που λειτουργούσε ο Μιχελάκης στο παρελθόν, δεν είναι αυτό που λέμε ακριβώς fair, όμως τη δικαιολογώ γιατί από κάποιο σημείο και μετά υπάρχει και ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης. Όταν είσαι μόνιμα στοχοποιημένος, ε δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα απαντήσεις.


Φέρθηκε έξυπνα η Στάη που τον άφησε να μιλήσει και στη συνέχεια του έρηξε αυτό το τοσοδούλικο αλλά τόσο απολαυστικό χτυπηματάκι, γιατί ΟΚ ξεχνάς τη δημοσιογραφική αλληλεγγύη, ξεχνάς και το παρελθόν σου, είναι επίσης προφανές οτι κάπου στο σπίτι σου έχεις έναν στόχο "Έλλη Στάη", όπου μάλιστα το κέντρο είναι ένα από τα μάτια, αλλά δεν είναι δυνατόν η εμπάθειά σου να σε παρασέρνει κάθε τρεις και λίγο και να κάνεις τέτοιου είδους επιθέσεις.
Ο άνθρωπος δίνει την εντύπωση οτι είναι με το τηλέφωνο στο χέρι κάθε μέρα, έτοιμος να παρέμβει για να καταγγείλει το δελτίο της ΝΕΤ. Η δε εμπάθειά του απέναντι στην παρουσιάστρια του δελτίου, είναι πρωτοφανής και πιστεύω οτι οι παρεμβάσεις του πλέον, ξεφεύγουν από το πλαίσιο στο οποίο είναι αποδεκτό να κινείται ένας (επιθετικός) εκπρόσωπος σοβαρού κόμματος.


Nα την χαίρεται η ΝΔ την εκπροσωπάρα της, καιρό είχα να δω τόσο εκνευριστικό, εκτός τόπου και χρόνου πολιτικάντη. Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο κινείται από το νέο του πόστο, δεν απορώ για την εικόνα που παρουσίαζε ο ελεύθερος τύπος, αλλά αναρωτιέμαι, πως σκατά ήταν τόσα χρόνια στα μέσα και στα έξω... Πάντως τώρα είναι στη σωστή θέση, εκπρόσωπος τύπου κόμματος διαμαρτυρίας!


Απολαμβάνω πάντως τις διαφορετικές ερμηνείες του περιστατικού...
Άγριο ξύλο στη Στάη, λένε τα Μιχελακοειδή τα οποία φυσικά έχουν φροντίσει να αποκόψουν από τα video τους, την απάντηση της παρουσιάστριας. Εξευτελισμός του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, λέει ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει σχέσεις πάθους και λάθους με τη Συγγρού. Ενώ άλλοι απορούν με την επίθεση της Στάη γιατί θεωρούν οτι ξέφυγε κι έχασε την ψυχραιμία της... Μάλλον ξεχνάνε πώς είναι ο Χατζηνικολάου ας πούμε, όταν ξεφεύγει κάτι το οποίο δεν είναι και ιδιαίτερα σπάνιο.


Άποψή μου; Και λίγα του είπε και πραγματικά απορώ που μπόρεσε και διατήρησε την ψυχραιμία της...


Ελπίζω πραγματικά, ο Μιχελάκης, να παραμείνει για πολύ ακόμη στη θέση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, αν και είμαι βέβαιη οτι ο Σαμαράς μπορεί να κάνει και χειρότερες επιλογές. Αναμένω με μεγάλη αγωνία...


νΝΔ_ : ένα συναρπαστικό κόμμα με έναν συναρπαστικό αρχηγό και έναν συναρπαστικό εκπρόσωπο.


ΥΓ: Α μην ξεχάσω, είναι πατριωτικό καθήκον να τηλεφωνούμε κάθε μέρα στην ΥΕΝΕΔ... εεε ήθελα να πω... στην ΕΡΤ, να καταγγέλλουμε την προπαγάνδα και να λέμε: “Θέλω κι άλλο Σαμαρά”. 
Ενδεικτικά, αφού δείτε το κάτωθι βίντεο, όπου "Ρουβά" βάλτε "Σαμαρά" (ή Μιχελάκη) και πάρτε κατευθείαν τηλέφωνο στην ΕΡΤ (σας έλυσα πάλι τα χέρια η άτιμη) ... Φαντάζομαι ο Μιχελάκης εφαρμόζει ήδη αυτή την τακτική, εξού και η πληροφόρηση που έχουν διάφοροι για τηλεφωνήματα αγανακτισμένων τηλεθεατών στην κρατική...



7 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Αυτό θα πεί-πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!

Swell είπε...

Το πιο ωραίο ήταν το χαμόγελο του Τζαβάρα, σαν να έλεγε "τώρα τί θέλει ο μ...;".

Η κυρία Αποστολάκη δεν είναι αυτή που για χάρη της πληρώσαμε αποζημίωση στον τέως σύζυγό της, επειδή η βουλή απέρριψε την αίτηση άρσης της ασυλίας της; Η βουλή του ΠΑΣΟΚ σου και της ΝΔ του Σαμαρά και του Μιχελάκη.

Τσούγδω είπε...

@ Αθεόφοβος

Νομίζω θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το αν θα ξαναπαρέμβει για τον ίδιο λόγο και με το ίδιο απαράδεκτο/τραμπούκικο/ επαρχιώτικο/ αγενέστατο στυλάκι!

@ Swell

Τον έφερε σε δύσκολη θέση τον Τζαβάρα, τι να πει μετά όταν έχει βγει ο εκπρόσωπος του κόμματος και έχει προσβάλλει με αυτό τον τρόπο την παρουσιάστρια;

Ναι αυτή είναι η περίφημη κυρία Αποστολάκη. Αυτό το "του ΠΑΣΟΚ σου" νομίζω ήταν περιττό. Έχω στιγματίσει αυτή την απόφαση και η άποψή μου για τη Μιλένα ως γνωστόν δεν είναι η καλύτερη δυνατή... Μία αναζήτηση στο blog θα σε πείσει.

ακυβέρνητος είπε...

Περισσότερο θα ταίριαζε στην ανάρτηση η σκηνή από την αλησμόνητη ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα», όπου στο νεκροταφείο η χήρα κλαίει και αναφωνεί: Αχ Μιχαλάκη μου, δεν το ‘φαγες το αρνί, σ’ έφαγε το αρνί Μιχαλάκη μου…»

Μπούρδα Καραβάγκο…

Τσούγδω είπε...

@ Πέτρος Κ.

Με τη διόρθωση φυσικά "Αχ Μιχελάκη μου"!

Swell είπε...

Δηλαδή, η κα Αποστολάκη και αυτοί που ψήφισαν κατά της άρσης, είδαν φως και μπήκαν;

Τσούγδω είπε...

@ Swell

Όχι αγαπητέ Swell αλλά το θέμα μας δεν είναι η κυρία Αποστολάκη! Έχω στιγματίσει σε προηγούμενες αναρτήσεις το γεγονός οτι εκμεταλλεύτηκε τη βουλευτική ασυλία. Δηλαδή επειδή απλά υπάρχει στο παράθυρο θα παρακάμψουμε όλο το θέμα και θα ασχοληθούμε με αυτή επειδή μας τη σπάει η φάτσα της;

Κάποιοι την ψήφισαν την Αποστολάκη αυτό είναι βέβαιο, καιρό τώρα απευθύνω το αγωνιώδες ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ και δεν έχω βρει ούτε έναν.