1 Φεβρουαρίου 2011

Η ΝΕΤ απέκτησε την "περσόνα" της




Σήμερα μετά από πολύ καιρό, κατάλαβα επιτέλους δελτίο ειδήσεων.



Όχι άσκοποι τσακωμοί, όχι "τραγκομακρέικες" προπαγάνδες, όχι στοχοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, πολυθεματικότητα και μη καφενειακή διάθεση.


Θα μου πείτε αυτά τα στοιχεία τα έχουν και τα δελτία του ΑΝΤ1 και του ΣΚΑΙ και θα σας πω, ναι, αλλά δεν έχουν την “περσόνα”, είναι πιο αδιάφορα, ενώ η Στάη είναι από μόνη της "ίντριγκα", δεν σε αφήνει να βαρεθείς, έχει σπιρτάδα, γρήγορο λόγο και δεν επιτρέπει σε ένα θέμα να κάνει κοιλιά.


Η πρεμιέρα μου άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, όμως υπήρχαν και κάποια μελανά σημεία, που δεν πρέπει να περάσουν "στο ντούκου"....


Γενικά στην ΕΡΤ υπάρχει το μόνιμο πρόβλημα, οτι η κάθε κυβέρνηση τείνει να την εκμεταλλεύεται για να κάνει την προπαγάνδα της. Το γεγονός οτι σήμερα στην πρεμιέρα του δελτίου δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της ΝΔ_, ενώ αντίθετα εμφανίστηκαν 2 υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν και η καλύτερη εικόνα. Ευτυχώς δεν έκαναν μονόλογο και στον μεν Λοβέρδο ήταν απέναντι ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών και πριν τον Παπουτσή μίλησε ένας μετανάστης, αλλά και πάλι η παρτίδα δεν σώθηκε, διότι εκτός των άλλων, η Στάη, λόγω πρεμιέρας ελπίζω, δεν είχε την κλασική επιθετική της διάθεση.


Η ΕΡΤ οφείλει να εγγυάται την πολυφωνία και αυτό πρέπει να το προσέξει, αν όχι η διοίκηση της κρατικής, τότε η Στάη, η οποία λόγω πορείας, είναι σε θέση να απαιτεί πολυφωνία και εγκυρότητα. Θα ήταν κρίμα η προπαγάνδα να βρει έκφραση στο πρόσωπό της, αν και δεν νομίζω μετά από τόσα χρόνια καριέρας, να το επιτρέψει.
Tέλος, κάτι άλλο που εμένα προσωπικά με ενόχλησε, ήταν ο τρόπος που κοβόντουσαν οι συνδέσεις. Ελπίζω να οφειλόταν στο οτι ήταν πρεμιέρα και υπήρχαν πολλοί “προσκεκλημένοι” και να μη γίνει συνήθειο το αγενές κόψιμο στον αέρα.


Πάντως η δημόσια τηλεόραση τη χρειαζόταν μία Στάη, διότι και μεγάλο δυναμικό έχει και τεράστιο αρχείο, αλλά το δελτίο ειδήσεων δεν ήταν "πιασάρικο" και όσοι πιστεύουν οτι η κρατική δεν πρέπει να είναι εμπορική αλλά με ποιοτικό τρόπο, πλανώνται πλάνην οικτρά. 


Και για να κλείσω αυτό το καθ' όλα “αντικειμενικό” μου post, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και "γερό στομάχι" (καθότι έχουν βγει μεγάλα φτυάρια από φίλους κι εχθρούς).


ΥΓ: Η εικόνα από τo real.gr



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Τσούγδω,
οι ειδήσεις και το περιεχόμενο τους και ο τρόπος που παρουσιάζονται απο την κρατική τηλεόραση δεν εξαρτάται απο τον εκάστοτε παρουσιαστή,
εξαρτάται απο την διοίκησή της, η οποία ως γνωστόν διορίζεται απο την εκάστοτε κυβέρνηση και εν προκειμένω απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Συμπερασμα, ποτέ δεν θα ακούσουμε αντικειμενικές ειδήσεις απο την κρατική τηλεόραση, είτε ακούς τον Πεταλωτή, είτε ακούς ειδήσεις στην κρατική είναι ενα και το αυτό.

Τώρα η Στάη είναι έξυπνη γυναίκα αλλά δεν μπορεί να μην κινηθεί στα όρια που είπα παραπάνω και να ξεφύγει απο αυτά.

Εξάλλου απο την κρατική ξεκίνησε και στην κρατική επιστρέφει και πάλι, έχουμε ήδη εμπειρία απο την δεκαετία του 80 όπου έλεγε ειδήσεις στην κρατική η Στάη.


Stendoras

Τσούγδω είπε...

@Stendoras

Το θέμα είναι οτι τώρα που η κρατική αποφάσισε να γίνει (σχετικά) ανταγωνιστική, πρέπει να είναι και αντικειμενική.

Τουλάχιστον στη κρατική ξέρεις με τι "προπαγάνδα" έχεις να κάνεις. Δεν είναι ύπουλη σαν αυτή των ιδιωτικών σταθμών.

Την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτό συμφωνώ απόλυτα,

και είναι καλό που ένας πολιτισμένος και με επίπεδο άνθρωπος όπως ο Χυτήρης ανέλαβε το δύσκολο έργο της συνολικής "αναγέννησης" της κρατικής,
μένει να το δούμε όμως.

Stendoras

Τσούγδω είπε...

@ Stendoras

Είναι καλό, αλλά είναι και κακό... Και εξηγούμαι: Καλός ο Χυτήρης, αλλά χρειάζονται και νέα μυαλά που να μπορούν να κάνουν καινοτόμες προτάσεις.