1 Νοεμβρίου 2010

Uman : Πρωτοποριακό??

Αντιγράφω από το umantv.gr


Στο uMan, δώδεκα παίχτες θα πρέπει να μείνουν σε ένα, αρχικά, άδειο εργαστήριο, για 45 ημέρες. Στον μεγάλο τελικό, το κοινό θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού που θα κερδίσει 30.000€!
Οι δώδεκα αυτοί uMan θα ξεκινήσουν τη ζωή τους στο εργαστήριο χωρίς ονόματα, ρούχα, προσωπικά αντικείμενα, έπιπλα, συσκευές. Θα έχουν μαζί τους μόνο τη στολή και το… χρώμα τους, το οποίο από την έναρξη του παιχνιδιού και μετά θα είναι και το όνομά τους: ο κόκκινος uMan, ο πράσινος uMan κτλ.


Τίποτα δε θα γίνεται ή δε θα μπαίνει στο σπίτι χωρίς την απόφαση των θεατών. Εκείνοι θα αποφασίζουν ποιος uMan θα φάει και τι, που θα κοιμηθεί και με ποιον, τι τιμωρία θα του επιβληθεί ή τι επιβράβευση θα εισπράξει για τη συμπεριφορά του, ποια έπιπλα και συσκευές θα μπουν στο σπίτι και με τι σειρά, τι χρώματα θα βαφτούν οι τοίχοι και από ποιον. Στην κυριολεξία εκατοντάδες αποφάσεις θα παίρνονται καθημερινά για ό,τι μπορείς να φανταστείς.
Ποιος θα δει τη μητέρα του; Ποια θα αναγκαστεί να κάνει κρύο ντους στη μέση της νύχτας;

Οι θεατές θα αποφασίζουν πρακτικά για τα πάντα! Από το πιο μικρό έως το μεγαλύτερο.


Α, είσαι πολύ περίεργος… Ανά πάσα στιγμή, μία τουλάχιστον ερώτηση θα είναι αναρτημένη στο site για να την απα- ντήσουν όσοι θεατές θέλουν, είτε από τον υπολογιστή τους (παρακολουθώντας σε LIVE streaming τις εξελίξεις), είτε από το κινητό τους με ένα απλό sms. Μόλις ο χρόνος της ερώτησης εκπνεύσει, η απάντηση με τις περισσότερες ψήφους θα εκτελείται LIVE μέσα στο εργαστήριο! Πρωτοποριακό;


Πρωτοποριακό??? Θα ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου... Έλα αγαπητέ κομπλεξικέ αναγνώστη, πες το, ομολόγησέ το, είναι πρωτοποριακό!!! Ένα μικρό βήμα για την τηλεόραση, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα!


Το πρώτο διαδραστικό reality στην Ελλάδα είναι γεγονός και έρχεται στους δέκτες μας, από το σχετικά ποιοτικό Mega. Όσα Νησιά και να βγουν στον αέρα και παραγωγή επιπέδου lost να κάνει το κανάλι, αυτή την ντροπή δεν την ξεπλένει. 


Δεν ξέρω αν μόνο εγώ σοκάρομαι... Δεν περίμενα ποτέ πως η τηλεόραση θα φτάσει σε τέτοιο σημείο, πως άνθρωποι για ένα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό θα καταδέχονταν να γίνουν τα παιχνιδάκια στα χέρια αρρωστημένων no- lifers. 
Το οτι θα υπάρξουν πολλά αρρωστάκια -τηλεκανίβαλοι που θα βγάλουν την καφρίλα τους πάνω στους συμμετέχοντες, είναι το μόνο σίγουρο... Αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που θέλει να μετατραπεί οικειοθελώς σε μαριονέτα?


Είναι γεγονός πάντως πως μία τέτοια εκπομπή έλειπε από την ελληνική τηλεόραση... Δεν είναι αρκετά κανιβαλιστική ρε παιδί μου. Τώρα ας πούμε, πόση πλάκα θα έχει, να έχει κάποιος αλλεργία πχ. στις φακές και να τον βάζεις να τρώει φακές και άμα δε τις φάει να αποφασίσεις πως πρέπει να πιεί για παράδειγμα 4 λίτρα γάλα μονοκοπανιά ή να κυκλοφορεί με διχτυωτό καλσόν και 15ποντη γόβα όλη μέρα!!! Πρωτοποριακό??? 


Λέμε για τα άλλα κανάλια και κυρίως γι' αυτό το μόρφωμα τρασίλας τον Alpha, αλλά πραγματικά τέτοιο πράγμα δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα τολμήσει κανένας να το φέρει στην ελληνική τηλεόραση. Απορώ πως δεν έχουν σηκωθεί και οι πέτρες και μόνο στην υπόνοια πως έρχεται τέτοιο πράγμα στους δέκτες μας.


Ντροπή σε όποιον σκέφτηκε το concept, ντροπή σε όποιον είχε το θράσος να το προτείνει, ντροπή σε όποιον το δέχτηκε, ντροπή στο κανάλι που θα το φιλοξενήσει, ντροπή στον άνθρωπο που θα το παρουσιάσει, ντροπή σε όσους δηλώσουν συμμετοχή και κυρίως ντροπή σε όσους μπουν στο τριπάκι να καθορίσουν τις ζωές άλλων.


Διαβάστε επίσης: Not you man

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι ως πιόνια επισήμως!
Δεν έγινε δα και τίποτα αν το παιχνίδι το συνεχίσουμε και στην πραγματική ζωή με τον ίδιο τρόπο. Λίγοι ακόμα εκτός παιχνιδιού δε σημαίνουν και τίποτα! Καλά πάμε, προοδεύουμε. Εύγε!
Συμφωνώ με το κείμενό σου απολύτως.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μην έχει την κατάληψη που είχε κάτι αντίστοιχο και στη γερμανική ταινία "Das experiment".

Έλεος και αίσχος μαζί.

the elf at bay είπε...

Όσο πάει η αποχαύνωση και διευρύνεται. Μετά λένε γιατί ο κοσμάκης δεν κατεβαίνει στους δρόμους.

Τσούγδω είπε...

@ alla logia

Τι πιο φυσιολογικό από το να επεκταθεί κι έξω αυτό??? Αν η συνταγή εφαρμοστεί με επιτυχία, δηλαδή αν βρεθεί ικανός αριθμός πειραματοζώων.

@politikos sxoliasmos

Δεν έχει τύχει να δω την ταινία, αλλά φαντάζομαι πως η κατάληξη δεν θα ήταν και η καλύτερη δυνατή...

@the elf at bay

Είσαι καλά? Να κατέβει ο κοσμάκης στους δρόμους?? Τώρα θα ταίζει ψαροκόκκαλα τα πειραματόζωα του uman, δεν έχει χρόνο για πορείες κτλ...

ασωτος γιος είπε...

και γω πιστευα οτι δεν υπαρχει πιο βαρετο απο το μπιγκ μπραδερ φετος

Dimos El Grec είπε...

Γεια σου Τσούγδω!
Απο σενα το μαθαίνω!
Δεν έχουμε ελληνικη τηλεοραση ακομα εδώ.
Τι να πω, τραγικότατο!
Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες!

Τσούγδω είπε...

@ άσωτος γιος

Βασικά μόνο βαρετό δεν νομίζω να μπορείς να χαρακτηρίσεις αυτό το concept.... Αηδιαστικό, κανιβαλιστικό κτλ ναι, αλλά βαρετό?

@Dimos El Grec

Καλησπέρα!!!
Που είσαι και δεν έχετε ελληνική τηλεόραση καλέ??
(Απορία όχι αστεία!!!!)

Dimos El Grec είπε...

Βαρκελώνη είμεθα...
Δεν φαίνεται από τον τίτλο του μπλογκ; :Ρ

Τσούγδω είπε...

@Dimos El Grec

Η αλήθεια είναι πως απαιτεί λίγο IQ παραπάνω για να καταλάβω πως το Θεσσαλονίκη - Βαρκελώνη σημαίνει πως γράφεις από τη Βαρκελώνη!!!

ΥΓ: Τώρα είδα το προφίλ σου :)

ακυβέρνητος είπε...

Ακόμη μεγαλύτερη τηλεθέαση θα υπάρξει, αν φτιάξουν μια εκπομπή, όπου κάποιοι θα μπαίνουν σε μια μηχανή από την είσοδο και από την έξοδο θα βγαίνουν κεφτεδάκια. Μέχρι να επέμβει η εισαγγελία θα έχει σπάσει κάθε ρεκόρ!

Από τη στιγμή που αντιγράφουν κάθε αμερικανιά και μας εκπαιδεύουν στο να την παρακολουθούμε σαν χάνοι, όλα είναι δυνατά.
Πρόκειται για σημεία των ηλίθιων καιρών μας. Ο ελληνικός λαός αρέσκεται στη βλακεία που του προσφέρει το κουτί. Τα μηχανάκια της AGB πιάνουν ταβάνι στις εκπομπές βλακείας. Ίσως γιατί όσοι παρακολουθούν είναι μόνο συνταξιούχοι ή ανεπάγγελτοι και θεωρούν την αρλούμπα ως διαφυγή.

Αν συνεννοηθούν (λέμε τώρα) οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προβάλλουν ταυτόχρονα εκπομπές ποίησης, βιβλίου, έστω ντοκιμαντέρ για τη φύση, οι τηλεοράσεις στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τους θα είναι κλειστές.

Αυτός ο λαός χρειάζεται σβήσιμο, επαναφόρτωση από το backup και επανεκκίνηση…

Τσούγδω είπε...

@ Πέτρος Κ.

Αρχικά να σε συγχαρώ για την ιδέα σου! Πιστεύω πως πρέπει να βιαστείς να προτείνεις το πρόγραμμα αυτό στον Πέτρο Μπούτο γιατί υπάρχει πιθανότητα να σου το κλέψει κανείς. Είναι σαν να ακούω το σλόγκαν... "Αισθάνεσαι κεφτές? Θα ήθελες να γίνεις? Έλα σε εμάς και κέρδισε 10.000 ευρώ και ένα Smart".

Δε σωζόμαστε με τίποτα.... Reset και Restart...