Διαρροές που έγιναν στα Μέσα και σε διάφορα αντικειμενικά site έλεγαν πως η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος με την Κατσέλη και πως μάλλον οδεύει προς παραίτηση. Τα ίδια Μέσα εδώ και καιρό αναφέρουν πως η τρόικα δεν καλοβλέπει την υπουργό και την παρουσιάζουν ως μία παλαιολιθική σχεδόν γραφική πολιτικό.
Αυτά τα Μέσα ήταν που τη νύχτα του ανασχηματισμού, την έδιναν εκτός κυβέρνησης με απόδοση 1.01 και την κατηγορούσαν διότι ταξίδευε με αεροπλάνο και καθυστερούσε την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Μάλιστα έλεγαν πως ο Παπανδρέου ήθελε να επικοινωνήσει προσωπικά μαζί της και να της πει οτι τίθεται εκτός κυβέρνησης. Όταν μαθεύτηκε πως της δόθηκε το Υπουργείο Εργασίας το παρουσίασαν σαν να τη βόλεψαν κάπου τελευταία στιγμή, για να μην έχει παράπονο.
Τώρα την κατηγορούν πως είναι κατά του μνημονίου. Λογικό μου φαίνεται, μόνο ένας διαταραγμένος εγκέφαλος θα μπορούσε να είναι υπέρ του μνημονίου. Άλλο το να είσαι υπέρ του μνημονίου και άλλο υπέρ της αναγκαιότητάς του.
Δεν χρειάζεται κανείς να είναι μάντης για να καταλάβει από που προέρχονται οι συγκεκριμένες διαρροές και από ποιους δέχεται πόλεμο η Κατσέλη.
Σήμερα μάλιστα κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Νάσος Αλευράς, που δεν θα έλεγε κανείς οτι συγκαταλέγονται στους συμπαθούντες (πολιτικά τουλάχιστον) την υπουργό, της τράβηξαν διακριτικά το αυτί.
Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε μετά το άρθρο της Κατσέλη, με προβλημάτισε ιδιαίτερα και μου δημιουργεί διάφορες υποψίες... Να σας πω την αλήθεια, με έχουν ζώσει τα μαύρα φίδια.
Αυτοί που επικρίνουν την Κατσέλη αναφέρουν πως το μνημόνιο είναι υπεράνω υπουργικών αποφάσεων, πως με δεδομένη τη δανειακή σύμβαση που έχουμε συνάψει, θα πρέπει οι υπουργοί να στρατευθούν πίσω από το μνημόνιο, να υπάρχει μία συμπαγής εικόνα και να εφαρμόζονται κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα, μη τυχόν και εκνευρίσουμε τους τροϊκάνους.
Το ΠΑΣΟΚ πλην 3 βουλευτών, το ΛΑΟΣ αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισαν το Μνημόνιο. Δεν νομίζω οτι ψήφισαν και το μνημόνιο reloaded. Δεν σημαίνει πως εφόσον υπάρχει μία δανειακή σύμβαση θα πρέπει κάθε φορά που οι δανειστές ζητάνε κάτι καινούριο, να λέμε αδιαμαρτύρητα ναι. Για οποιοδήποτε νέο μέτρο, επιβάλλεται να υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση. Εδώ μιλάμε για διαχείριση ανθρώπινων ζωών, δεν είναι παιχνίδι στο facebook τύπου Sims.
Σε σχέση λοιπόν με αυτό που είπε η Διαμαντοπούλου σήμερα, πως πάνω από όλα είναι η Ελλάδα, διαφωνώ. Πάνω από όλα είναι οι Έλληνες. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να κινούμαστε με γνώμονα τον μέσο όρο. Μπορεί ο μέσος όρος να ευημερεί ή να τα βγάζει πέρα, έστω και δύσκολα, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Προχθές στο φανάρι απέναντι από το Hilton ήταν ένας ηλικιωμένος κύριος που 2 η ώρα το βράδυ πούλαγε χαρτομάντιλα! Μία άλλη ηλικιωμένη κυρία έξω από ένα κοιμητήριο ήρθε να μου πουλήσει ένα κεράκι γιατί δεν είχε να φάει. Μονίμως βλέπω ανθρώπους, όχι μόνο αλλοδαπούς να ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια για ρούχα και φαγητά... Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιπροσωπεύουν τον μέσο όρο και είναι λάθος να κοιτάμε τι κάνει ο μέσος όρος για να βγάζουμε τα όποια συμπεράσματά μας, σε σχέση με το πόσο ακόμη αντέχει η κοινωνία.
Επειδή δεν τυχαίνει να γνωρίζω τι περιλαμβάνεται στο μνημόνιο, πείτε μου σας παρακαλώ έχουμε δώσει λευκή επιταγή στην τρόικα να επιβάλλει όποια μέτρα θέλει, εκτός του πρώτου μνημονίου; Δεν θα έπρεπε το Μνημόνιο 2, το Μνημόνιο 3 και όσα άλλα μνημόνια έρθουν να περάσουν και πάλι για έγκριση από την ολομέλεια της Βουλής ή τουλάχιστον να υπάρξει μία σκληρή διαπραγμάτευση με θράσος από μεριάς μας;
Με δεδομένο οτι είμαστε στον μηχανισμό στήριξης ούτε ένα χρόνο, πόσα αναθεωρημένα μνημόνια θα έρθουν ακόμη;
Έρχομαι τώρα εγώ να ρωτήσω προβοκατόρικα: γιατί έχει προκύψει η ανάγκη για αναθεώρηση του μνημονίου; Μα φυσικά γιατί δεν πάνε καλά τα έσοδα και υπάρχει έλλειμμα! Και ποιο υπουργείο είναι υπεύθυνο για τα έσοδα? Το Υπουργείο Οικονομικών! Αφού λοιπόν τα έσοδα δεν πάνε καλά, τι θα πρέπει να γίνει; Να κοπούν και άλλο μισθοί και συντάξεις, να εφαρμοστούν νέα μέτρα ή επιτέλους τα έσοδα να αρχίσουν να πηγαίνουν καλά; Αλήθεια τι γίνεται με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου;
Όλα κινούνται γύρω από τα έσοδα, το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να έχει αποτελέσματα, αν δεν μπορεί ο Παπακωνσταντίνου, ας αναλάβει κάποιος άλλος ικανότερος τον τομέα των εσόδων και ας μείνει ο Παπακωνσταντίνου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφού είναι αναντικατάστατος.
Κανείς δεν θέλει να χρεωκοπήσουμε και να κηρυχθεί στάση πληρωμών, αλλά δεν γίνεται να κινούμαστε μονίμως στη γραμμή του “σκάσε και κολύμπα”. Το γεγονός οτι δεν έχει γίνει ακόμη εξέγερση, οφείλεται στο οτι αρκετοί Έλληνες νιώθουν λίγο ένοχοι για την κατάσταση και κοιτάνε πλέον και τις δικές τους καμπούρες, αλλά η οργή σε λίγο θα καλύψει τα όποια ενοχικά σύνδρομα. Είναι λάθος να επιχειρείται η διαχείριση της οργής της κοινωνίας μέσω του ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Πάντα και παντού σε κάθε διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές.
Aυτό που όλοι χρειαζόμαστε είναι να ξέρουμε πως η πολιτική ηγεσία διαπραγματεύεται εξαντλητικά, κάτι για το οποίο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, ειδικά μετά την αντίδραση συγκεκριμένων κύκλων στο άρθρο της Κατσέλη.
Γι' αυτό βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται αυτοί οι υπουργοί, υποτίθεται οι άριστοι των αρίστων, άμα δεν έχουν γερό στομάχι και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν και να πουν "όχι", ας παραιτηθούν.
Αλλά το να επικρίνουν συναδέλφους τους επειδή σπάνε την omerta και πληγώνουν την ευαίσθητη καρδιά των τροϊκανών, πάει πολύ.
4 σχόλια:
Καλημέρα Τσούγδω.
Πλήρης εικόνα παράδοσης και διάλυσης παρουσιάζουμε. Σαν κράτος , σαν λαός , σαν κυβέρνηση...
Απορώ πραγματικά πλέον αν έχουν λόγο ύπαρξης τα υπουργικά συμβούλια , η βουλή και όλα αυτά πράγματα που συν τοις άλλοις κοστίζουν κιόλας βρε παιδί μου!!
Το 2011 θα είναι μαύρη χρονιά. Η αισιοδοξία μου τελείωσε , όπως και στους περισσότερους πιστεύω. Όπως στέρεψε και η έννοια της αναγκαιότητας που περιγράφεις πιο πάνω.
Δε βλέπω πλέον καμιά αναγκαιότητα σε ότι συμβαίνει.
Βλέπω ένα σώμα να βιάζεται ακατάπαυστα , να έχει κλείσει τα μάτια και απλά να περιμένει το πότε ο βιαστής θα βαρεθεί και θα φύγει. Αλλά δεν ξέρω ακόμα όταν θα έρθει εκείνη τη στιγμή αν το σώμα θα είναι ακόμα ζωντανό.
λυπαμαι δε με πειθει η Κατσελη και καμια κατσελη που ειπαν αλλα πριν τις εκλογες μεσα στη χαρα και μετα,βουλιαξαμε
@ politikossxoliamos
Καλημέρα και σ' εσένα.
Αν και είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, έχω αρχίσει και πιστεύω πως ίσως τα καλλίτερα να μην είναι μπροστά μας, αλλά πίσω μας.
Όσο για την αναγκαιότητα. Την εποχή που υπεγράφη το μνημόνιο, υπήρχε ανάγκη για ρευστό για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Αυτές ήταν οι 2 επιλογές...
Με δεδομένο όμως πως ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει αποσοβηθεί και είμαστε με ένα δάνειο 110δις plus, ίσως να ήταν καλύτερα να είχαμε χρεοκοπήσει τότε...
@ασωτος γιος
Και καλά κάνεις που δεν πείθεσαι. Αν δεν ήμασταν τόσο ευκολόπιστοι σαν λαός, ίσως να είχαμε αποφύγει πολλά πράγματα.
Άψογη, τσούγδω, προσυπογράφω...
Τον έχω δει και εγώ τον ηλικιωμένο στο Hilton...Είναι γνωστή η σιωπηρή αξιοπρέπεια του Έλληνα που πραγματικά έχει ανάγκη, δύσκολα απλώνει αναίτια το χέρι.
Δημοσίευση σχολίου