15 Νοεμβρίου 2010

Καμίνι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη!

Στους δυο μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας όπου για χρόνια έκανε κουμάντο η συντήρηση σημειώθηκε σήμερα η μεγάλη ανατροπή, την οποία επιθυμούσαμε διακαώς αλλά λίγοι την πίστευαν. Και αν στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες είχε διαμορφωθεί κλίμα νίκης για τον Καμίνη, αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, λίγοι το περίμεναν.




Οι πολίτες που επέλεξαν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, ψήφισαν πρόοδο και αλλαγή. 
Η Αθήνα βρέθηκε στην ευχάριστη θέση μετά από μία καταστροφική κακλαμανική θητεία να εκλέξει για δήμαρχό της έναν αξιόλογο άνθρωπο που είναι ανεξάρτητος και στηρίχτηκε από τέσσερα παρακαλώ κόμματα! Οι Αθηναίοι δεν ψήφισαν μόνο αντικακλαμανικά, η ψήφος τους είχε θετικό χαρακτήρα, ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στον Γιώργο Καμίνη και στους αξιόλογους ανθρώπους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιό του.


Πρέπει να γίνει σαφές όμως πως δεν μιλάμε για νίκες του Πασόκ, μιλάμε για νίκες που ήρθαν μετά από ευρεία συναίνεση και συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων που στάθηκαν απέναντι στην συντήρηση.


Οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου δικαιώθηκαν απόλυτα. Πόσοι και πόσοι και μέσα από το Πασόκ δεν τον έψεγαν για τις επιλογές “ήττας” όπως τις χαρακτήριζαν των: Τατούλη, Καμίνη και Μπουτάρη και τελικά δικαιώθηκε και στις τρεις περιπτώσεις! Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στον Γιώργο Παπανδρέου, που δεν εισάκουσε τις εισηγήσεις ορισμένων να κατεβάσει κομματικούς υποψηφίους και επέλεξε να στηρίξει ανεξάρτητες υποψηφιότητες, που αν και δέχθηκαν αντιμνημονιακό πόλεμο, λίγο τους άγγιξε.


Στον Πειραιά τώρα το Πασόκ πλήρωσε την κακή θητεία του Φασούλα και τα πισωγυρίσματά του σε σχέση με την συμμετοχή του τέως δημάρχου στο ψηφοδέλτιο του Σγουρού. Ας ελπίσουμε πως ο Μιχαλολιάκος που απ' ότι φαίνεται θα τερματίσει την πολίτική του καριέρα στον Πειραιά θα κάνει το καλλίτερο δυνατό για τον δήμο.


Τέλος ας ελπίσουμε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που εξελέγησαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των ψηφοφόρων τους!


ΥΓ: Νομίζω πάντως πως οι πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελάνε, μέχρι να ... τους κοπεί το γέλιο!

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο Γιώργης ο Παπανδρέου έχει μάτι και βλέπει μπροστά! Νίκη Καμίνη οκ! Αλλά του Μπουτάρη ήταν τεράστια έκπληξη!Μπράβο και στη Δ.Α. που έδωσε τα πάντα με όλες της τις δυνάμεις!

Μπράβο και στους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Κ.Κ.Ε. που έγραψαν στα @@ τους τις εντολές των κομμάτων τους!
Μεγάλη μέρα για την προοδευτική παράταξη , μεγάλη μέρα για την Ελλάδα.

Καλή επιτυχία στους νικητές , και εμείς εδώ θα είμαστε για κριτική.

Έτσι δεν είναι , Τσούγδω μου;;

Τσούγδω είπε...

@politikosxoliasmos

Το μεγάλο μπράβο ανήκει κυρίως στη Δημοκρατική Αριστερά η οποία πρότεινε και στήριξε εξ' αρχής Καμίνη και Μπουτάρη! Πλάκα πλάκα οι εκλεγμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα είχαν και το χρίσμα της Δ.Α.

Φυσικά και θα είμαστε εδώ για να κρίνουμε, λευκή επιταγή δεν δίνεται σε κανέναν!

sorokada είπε...

"Oι πολίτες που επέλεξαν να συμμετάσχουν" Τσούγδω και όχι να "συμμετέχουν." Εχει μέλλοντα το ρήμα, αλλά με το ΓΑΠ ξεχάσατε τα ελληνικά.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος στο άρθρο σου. Τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα δεν δείχνουν απλά νίκη του ΠΑΣΟΚ (όχι ΠΑ.ΣΟ.Κ. , για να ξηγιώμαστε), άλλα συσπείρωση όλων των προοδευτικών πολιτών για αλλαγή σελίδας στα "κάστρα".
Επίσης, το αποτέλεσμα δείχνει ένα -ίσως- ακόμα πιο σημαντικό γεγονός: Αν ο Γιώργης (ΓΑΠ) συνεχίσει να πράττει αφήνοντας στην άκρη μικροκομματικά συμφέροντα και τους ενδοπαραταξιακούς μηχανισμούς που στηρίζουν διαρκώς τους ίδιους καρεκλοκένταυρους, προβλέπεται πιο αισιόδοξη συνέχεια.
Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται πως είναι μια παράταξη που ήρθε να πληρώσει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στο χώρο της αριστεράς και μακάρι στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι μεγάλη κοινοβουλευτική δύναμη. Και ελπίζω πως ήρθε για να μείνει.
Υ.Γ. Ευτυχώς που υπάρχει το twitter και ανακαλύπτουμε νέα, άκρως ενδιαφέροντα blogs.

mytsonos.com

Τσούγδω είπε...

@sorokada

Σ' ευχαριστώ για την καλοπροαίρετη επισήμανσή σου, το διόρθωσα για να μην πληγώνονται τα ευαίσθητά σου μάτια.

@Ανώνυμος

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες. Όσο για τη συσπείρωση πολιτών για αλλαγή στα κάστρα, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρήθηκε μόνο σε Αθήνα κ' Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Πάτρα!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο Ανώνυμος. Ειδικά το λογοπαίγνιο με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μου θύμισες την εποχή πριν κερδίσει ο Παπανδρέου το Βενιζέλο το 2007. Είχα χρησιμοποιήσει ακριβώς το ίδιο λογοπαίγνιο , περιγράφοντας σαν ΠΑΣΟΚ το Βενιζέλο και σαν ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Παπανδρέου...

the elf at bay είπε...

Ο μαλακοJeffrey δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρεται για το αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι ότι θα δείξει τα αποτελέσματά της στον μέλλον αυτή η αλλαγή, που πολύ φοβάμαι για ακόμα μια φορά ότι θα μείνει στο όνομα. Μιλάμε για επαγγελματίες. Είναι πολύ το χρήμα.

Τσούγδω είπε...

@the elf at bay

Ο μόνος λόγος που δημοσίευσα το σχόλιό σου είναι πως γνωρίζω οτι δεν είσαι κανένας αλεξιπτωτιστής που έπεσε τυχαία στο blog. Θα σε παρακαλέσω λοιπόν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξη, γιατί και ο Μπουτάρης και ο Καμίνης, κάθε άλλο παρά επαγγελματίες της πολιτικής είναι.

ΥΓ: Ο Παπανδρέου πιστεύω πως έχει κάθε δικαίωμα και κάθε λόγο να χαίρεται, όπως χαίρονται όλοι οι προοδευτικοί πολίτες σήμερα γι' αυτή την αλλαγή.

orck είπε...

Μια μεγαλη αποδοκιμασια για τον πρωθυπουργο που δεν υπερασπιστηκε τον Μπουταρη στον αρχιερεα του σκοταδισμου. Ντροπη.

Τσούγδω είπε...

@οrck

Δεν θα πω ντροπή, αλλά πιστεύω πως ο Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει την ίδια ακριβώς στάση με τον Μπουτάρη όσον αφορά στους "αρχιερείς του σκοταδισμού" σαν τον Άνθιμο.

Πάντως ο Μπουτάρης καλά τον έφιαξε τον Άνθιμο και μπράβο του που δεν μπήκε στο τριπάκι να χαιδέψει τα αυτιά του "Παναγιώτατου" για να μην εκνευρίσει το "ποίμνιό" του.

nikos είπε...

Καμίνης, Μπουτάρης, Τατούλης είναι προσωπικές νίκες του Παπανδρέου και οχι τοσο του ΠΑΣΟΚ. Αποδείχθηκε για μια ακόμα φορα οτι βλέπει πολύ μπροστά
Φυσικά είναι και νίκες του Κουβέλη, ειδικά τον Καμίνη ο Κουβέλης τον πρότεινε, βέβαια σε καμια περίπτωση δεν εβγαινε χωρις να στηριχτεί απο το ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναιτυχαίο οτι οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς σάρωσαν.
Αυτα να δει ο Παπανδρέου και να κάνει τις κατάλληλες επιλογές προσώπων στην Κυβέρνηση του και να ακολουθησει τις κατάλληλες πολιτικές ώστε ανταποκριθεί στην επιθυμία του εκλογικού σώματος.
Κοινώς να κάνει αριστερη στροφή. (Προς θεού δεν εννοώ παροχές, επιδόματα του στυλ "δώσε μου κι εμένα μπάρμπα"κ.α)
Δυστυχώς στα κρίσιμα πόστα έχει βάλει στελέχη των εκσυγχρονιστών που δεν έχουν καμια σχέση με την Κεντροαριστερα. Αν συνεχίσει με αυτο το ρυθμό....

Τσούγδω είπε...

@nikos

Πιστεύω πως 2 μηνύματα εξέπεμψαν οι ψηφοφόροι προς τον Παπανδρέου.

Το μήνυμα δυσαρέσκειας ήταν το λιγότερο ηχυρό, αφού την αποχή ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει.
Το δεύτερο μήνυμα ήταν εκκωφαντικό: να εμπιστευτεί πρόσωπα υπερκομματικά, αξιόλογα και όχι σαλτιμπάγκους την πολιτικής ζωής.
Οι εποχές που η πολιτική ήταν το καταφύγιο του κάθε αποτυχημένου έχουν παρέλθει.

nikos είπε...

@tsougdw
Ακριβώς αυτό λέω . Αλλα το καθε πρόσωπο οσο υπερκομματικό κι αν είναι έχει και μια πολιτική αναφορά. Οι περισσότεροι που εξελέγησαν ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς
Καμιά απο τις δυο τάσεις δεν εκφράζεται απόλυτα στην Κυβέρνηση του ΓΑΠ.
Δηλαδή είναι υπερκομματικό πρόσωπο ο Παπακωνσταντίνου, ο Λοβέρδος, η Διαμαντοπούλου, ο Σκανδαλίδης κ.α;

Κι επίσης μην ξεχνάμε οτι ενα υπερκομματικό πρόσωπο προερχόμενο απο την κοινωνία των πολιτών, δεν έχει πάντοτε τις ικανότητες να τα καταφέρει στην Πολιτικη

Τσούγδω είπε...

@nikos

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν οι περισσότεροι που εξελέγησαν ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς. Πολύ πρόχειρα ας πούμε μου έρχεται στο μυαλό ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μόνο κεντροαριστερός δεν είναι. Κεντροδεξιός και προοδευτικός είναι ο άνθρωπος.

Αν και ποτέ δεν κατανόησα σε βάθος τον όρο "κοινωνία των πολιτών" θα συμφωνήσω πως ένας άνθρωπος επιτυχημένος στο επάγγελμά του, δεν είναι απαραίτητο πως θα τα καταφέρει και στην πολιτική.

nikos είπε...

@tsougdw
Τον Τατούλη δεν τον θεωρώ και τόσο εναλλακτική επιλογή που φέρνει το καινούργιο. Ηταν πολλά χρόνια βουλευτης και Υφυπουργός
Επίσης επειδη τυχαίνει να έχω καταγωγη απο την Αρκαδία, ο Τατούλης δεν είναι και τόσο αθώος και διορισμούς σωρηδόν έχει κάνει και ρουσφέτια και μαϊμου αναπηρικές συντάξεις έχει δωσει και επιχορηγήσεις σε Σωματεία, πολλά απο τα οποία είναι ανύπαρκτα και πολλά άλλα


Η πλειονότητα πάντως των υπερκομματικών που εξελέγησαν προέρχονταν απο το χώρο τη Κεντροαριστερας ή του Κέντρου

the elf at bay είπε...

Τον Τζέφρυ τον θεωρώ απόλυτα υπεύθυνο και κουτοπόνηρο. Κατανοώ ότι ξενίζουν τα κοσμητικά επίθετα αλλά δεν τα χρησιμοποιώ επίτηδες. Απορρέουν από όλο αυτό το χάλι που αυτός ξαμόλυσε στην Ψωροκώσταινα. Απλά επειδή πρασινίζεις επικίνδυνα τελευταία κρούω τον κώδωνα!

Ανώνυμος είπε...

@elf

Ενώ ως γνωστόν όταν κυβερνούσε ο σουλτάνος της Ραφήνας όλα ήταν καλώς καμωμένα...

ΣΧ

Τσούγδω είπε...

@the elf at bay

Τον θεωρείς απόλυτα υπεύθυνο για ποιο πράγμα?
Το χάλι δεν το ξαμόλυσε αυτός στην Ελλάδα, αυτό το χάλι είναι αποτέλεσμα ετών.

Τώρα για το "πρασινίζεις επικίνδυνα τελευταία" δεν έχω να πω κάτι. Την άποψή μου γράφω με δεδομένες τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, δεν το παίζω αντικειμενική.

ασωτος γιος είπε...

πιστευω στον Καμινη και στον Μπουταρη
και ελπιζω να μην απογοητευσουν

Τσούγδω είπε...

@ άσωτος γιος

Παρομοίως... Δεν περιμένω θαύματα και νομίζω κανείς από εμάς, αλλά τουλάχιστον, ας μη μας απογοητεύσουν!

the elf at bay είπε...

@Ανώνυμος

Δεν δικαιολογώ τον Κωστάκη. Αν διάβαζες το μπλογκ μου θα καταλάβαινες τι του έχω σούρει!

nikos είπε...

Μέσα σε όλα αυτα ξεχασαμε να πούμε οτι επιβεβαιώθηκε και ο Παπαγιάννης :
1) θα σάρωνε ο Δημαράς
2) Θα πάτωνε ο Καμίνης και ο Μπουτάρης
3) Θα πέρναγε στο β γύρο ο Μαντούβαλος
4)Θα πάτωνε ο Τατούλης


Κληρονομικό χάρισμα....

Τσούγδω είπε...

@nikos

Αν με το κωδικό όνομα "Παπαγιάννης" εννοείς τον διαχειριστή του blog fimotro να σου υπενθυμίσω πως δεν έχει ταυτοποιηθεί

Πάντως όποιος και να είναι δεν έκανε προβλέψεις, τον διακαή του πόθο εξέφραζε! Πάντως ως συνήθως έπεσε έξω.

τσότσος είπε...

Κάτι αλλάζει τσούγδω, κάτι... Ο κόσμος έχει γραμμένες τις κομματικές γραμμές (το λες και στην ανάρτησή σου για τη νίλα της ΝΔ στην Ικαρία) και στρέφεται σε ανεξάρτητους ικανούς υποψήφιους...
Γέλιο τρικούβερτο...

Τσούγδω είπε...

@τσοτσος

Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο! Όσοι δεν απέχουν, δεν ψηφίζουν πλέον ελαφρά τη καρδία, την ψάχνουν την ψήφο τους και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι.

sapphire είπε...

Το μνημείο υπέρ των Νεότουρκων των φασιστών αυτών που ευθύνονται για την σφαγή 6000000 ανθρώπων της Μ.Ασίας και την εξολόθρευση κάθετι μη τούρκικου πως σου φαίνεται;
ε και για 300 ψήφους διαφορά δεν χρειάζεται να επιχαίρεις τόσο...από μαλακίες της άλλης πλευράς βγήκε ο Μπουτάρης!
Επίσης ο χαρακτηρισμός του Καμίνη στους Έλληνες απλώς ως "τοπικός πληθυσμός που δεν θα τον αφήσουμε να μας φέρνει εμπόδια" εννοεί για να φέρει όσους λαθρομετανάστες γίνεται πιο πολλούς πως σου φαίνεται;είμαστε απλώς ένας τοπικός πληθυσμός;γιατί εγώ ως βιολόγος μπορώ να σου πω ότι για τον τοπικό πληθυσμό τσιπούρας του Θερμαικού με πιο πολύ σεβασμό μιλάμε!

sapphire είπε...

και φυσικά βλέπω ότι κάνεις λογοκρισία στα σχόλια...κλασσικό πασοκ με ή χωρίς τελείως

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Ο Καμίνης δεν χαρακτήρισε τους Έλληνες ως "τοπικό πληθυσμό ποι φέρνει προβλήματα". Αυτός ο χαρακτηρισμός πήγαινε προφανώς σε κάτι υπερπατριώτες που εκμεταλλεύονται την οργή του κόσμου.
Υπάρχει και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα αν σου διαφεύγει.

Όσο για τα σχόλια, μόλις πάτησες μεγάλο κάλο. Μπορεί να προσγηώθηκες τυχαία στο blog, αλλά υπάρχει 3 χρόνια. Για 3 χρόνια δεν είχα καμία λογοκρισία. Μέχρι που το trompaktiko αποφάσισε να μου κάνει επίσκεψη. Αν μου εγγυόταν κάποιος πως δεν θα γυρίσω σπίτι μου κάποια μέρα έχοντας 300 spam σχόλια από τα trompaktika, τότε θα έβγαζα τον μετριασμό.

sapphire είπε...

αχ τσούγδω το πικρό γλυκό μου φαίνεται ότι κάνεις και για Καμίνη και για Παπανδρέου

sapphire είπε...

κι αυτά περί δικαιωμάτων και ευαισθησιών δεν θα τα δεχτώ!κατ'αρχάς δεν θα μας πείτε εσείς της όποιας πασοκοαριστεράς (μιας και το ανέφερα αποδείχτηκε περίτρανα στις εκλογές ότι Κουβελοκόμμα και "Οικολόγοι" είναι απλώς εξαπτέρυγα του τζεφρικού πασοκ) ότι είστε πιο ευαίσθητοι ή ότι τηρείται περισσότερο τα ανθρώπινα δικαιώματα!από την άλλη το να εθελοτυφλούμε σε ένα τέτοιο φαινόμενο είναι γελοίο!εγώ δεν ζητάω να εφαρμοστεί τίποτε άλλο από αυτά που εφαρμόζονται σε κάποια από τις "αγίες" χώρες (αγίες φυσικά σε εισαγωγικά...όταν έφτασε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα η Ολλανδία και η Φιλανδία πρώτες φόρτωσαν το πρόβλημα μόνο σε μας...) στο θέμα της μετανάστευσης,και όπως και να το κάνουμε ο πολλές φορές τουρκοκινούμενος εποικισμός πρέπει να σταματήσει (δες δηλώσεις Οζάλ για το πως θα ξεμπλέξει με την Ελλάδα με 1000000 μετανάστες...).Το θέμα είναι πολύ πιο περίπλοκο για να το λύσουν οι "προοδευτικές" κραυγές της Athensvoice και της Lifo και του κάθε ψευτοκουλτουριαραίου-επανασταταραίου πάμπλουτου βορειο ή νοτιο προαστιώτη...όπως ο κυρ-δήμαρχος για παράδειγμα...

sapphire είπε...

και θυμίσου και κάτι:τον παράγοντα Ισλάμ!κι αυτό δεν είναι τόσο απλό...

sapphire είπε...

τώρα όσο για το ΠΑΣΟΚ και λογοκρισία που ανέφερα θα σου θυμίσω απλώς τις καλοκαιρινές διακοπές τις τρίμηνες του Τζέφρυ και την συμπεριφορά του στους δημοσιογράφους και την αντίστοιχη του Καραμανλή....αυτό είναι ένα πολύ μικρό δείγμα,μπορώ να πω επίσης πως έφαγε ο Σημίτης την Μαλβίνα,πως ο Ανδρέας είχε αλλεργία στη σάτυρα κτλ κτλ...δεξιός από το 74 και μετά που να έκανε λογοκρισία στον τύπο δεν υπήρξε

Τσούγδω είπε...

@sapphire

Μιάς και σε βρήκα, πες μου πως ακριβώς ορίζεις αυτό το "εξαπτέρυγα"? Δηλαδή το γεγονός οτι κάποιες δυνάμεις συνεργάζονται στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών σημαίνει απαραίτητα πως οι μικρότερες σε δύναμη, είναι "εξαπτέρυγα"?

Φυσικά και πρέπει να σταματήσει η αθρώα προσέλευση μεταναστών με κλείσιμο των συνόρων και με καλλίτερη φύλαξή τους και πρέπει να αρχίσει η επαναπροώθηση των μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προήλθαν, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με ήρεμο τρόπο. Το γεγονός οτι η πολιτεία καθυστερεί δεν σημαίνει πως κάποιοι θερμοκέφαλοι πρέπει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Προσωπικά το να βλέπω Ελληνάρες να κλωτσάνε μετανάστες, να τους ρίχνουν αυγά την ώρα που προσεύχονται, με ενοχλεί αφάνταστα και αυτές οι συμπεριφορές είναι που θα οδηγήσουν και στην έξαρση του εθνικισμού από την άλλη πλευρά.

Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα,οφείλουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά. Και φυσικά στις περιοχές που εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να αυξηθεί η φύλαξη, γιατί είναι απαράδεκτο να μην μπορείς να κυκλοφορήσεις χωρίς να φοβάσαι για τη ζωή σου μόλις πέσει η νύχτα.
Για πες μου κάτι, εσένα ως δεξιό δεν σε ενοχλεί ή δεν σε προβληματίει αυτό που έγινε με τη Χρυσή Αυγή?

Στο θέμα της λογοκρισίας για ποια συμπεριφορά του Παπανδρέου στους δημοσιογράφους μιλάς?
Ένας από τους λόγους για τους οποίους απεχθάνομαι τον Σημίτη είναι και ο αισχρός πόλεμος που έκανε στη Μαλβίνα (μόνο έτσι μπορούσε να την αντιμετωπίσει).

Τέλος όπως βλέπεις τα σχόλιά σου δημοσιεύονται άρα δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας. Σου εξήγησα τον λόγο για τον οποίο υπάρχει μετριασμός κι εσύ μου λες για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου.