14 Νοεμβρίου 2010

Είναι γλυκά τα ποσοστά του ΚΚΕ στην Ικαρία....

Είναι γνωστό πως η Ικαρία είναι ένα νησί με έντονη την παρουσία του ΚΚΕ. 
Ο τέως δήμαρχος Ευδήλου Στυλιανός Σταμούλος, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, έχει να αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Χριστόδουλο Σταυρινάδη υποψήφιο υποστηριζόμενο από : ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΛΑΟΣ!!!
Την πρώτη Κυριακή ο Χρ. Σταυρινάδης τον πέρασε για 1,5 περίπου μονάδα και όλα θα κριθούν στον 2ο γύρο όπου είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα επικρατήσει ο υποψήφιος του ΚΚΕ.


Παρά την στήριξη της ΝΔ στον Χρ. Σταυρινάδη, σε επίσκεψή του στην Ικαρία την προηγούμενη Τετάρτη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος, στήριξε ανοιχτά τον υποψήφιο του ΚΚΕ με βασικό του επιχείρημα την .... αντι- μνημονιακή ψήφο!
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του insider τα στελέχη και οι ψηφοφοροι της Νέας Δημοκρατίας εξοργίστηκαν με αυτή τη μεταστροφή, σε σημείο που ο Πάνος Καμμένος ... φυγαδεύτηκε!


Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 2000fm της Σάμου, ο Καμμένος είπε μεταξύ άλλων:


Με τον Στέλιο τον Σταμούλο μπορεί να ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους αλλά έχει πάρει θέση κατά του μνημονίου ενώ ο συνδυασμός της Πανικαριακής ενότητας Αλλαγής έχει πάρει ουσιαστικά όλους εκείνους που στηρίζουν το μνημόνιο [...]
Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Στέλιου του Σταμούλου ο οποίος σαφέστατα έχει δηλώσει ότι είναι κατά του μνημονίου. Καλώ όλους τους Νεοδημοκράτες να τον ακολουθήσουν.


Και θα αναρωτηθείτε, γιατί όλα αυτά; Για ποιο λόγο ο Πάνος Καμμένος πήγε στην κατακόκκινη Ικαρία και στήριξε μία επιλογή διαφορετική από αυτή του κόμματός του; Γιατί ο αυστηρός Αντώνης Σαμαράς που δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του, που απείλησε με διαγραφές όσους βουλευτές της ΝΔ, δεν ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν τις επιλογές του κόμματός του, δεν τον διέγραψε ή δεν τον έψεξε γι' αυτό που έκανε, όπως έκανε με άλλους βουλευτές που σήκωσαν μπαϊράκι;


Μα φυσικά γιατί το 43% του ΚΚΕ στον δήμο Ικαρίας και το 15% στην περιφέρεια είναι πολύ... γλυκά και με μία ανίερη συμμαχία ΚΚΕ και Νέας Δημοκρατίας η ΝΔ θα μπορούσε να πάρει άνετα την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου ο υποψήφιός της, Παύλος Βογιατζής (έχει και την στήριξη του ΛΑΟΣ) προηγείται κατά 2 μονάδες του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, Νάσου Γιακαλή, ο οποίος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και αυτός που θα επικρατήσει...


Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα....


Update: Και όμως η Ικαρία, ψήφισε αλλαγή. Εξελέγη ο Χριστόδουλος Σταυρινάδης με ποσοστό 53.34%, παρά την προτροπή Καμμένου στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

4 σχόλια:

sorokada είπε...

Τo πολύ το ΓΑΠα-ΓΑΠα κάνει το λαό μαλάκα. Ιδίως τους Πασόκους.

Τσούγδω είπε...

@sorokada

Που να δεις το τακα - τακα το οποίο δεν κάνει και διακρίσεις καθότι υπερκομματικό...

sorokada είπε...

Τσού(γδω)ζει απόψε...

Τσούγδω είπε...

@sorokada

Για ποιον τσούζει είναι το θέμα....