29 Μαρτίου 2010

Οι Ευλογητοί...

Έτσι θα αποκαλώ από εδώ και πέρα τους χομπίστες δολοφόνους που τριγυρίζουν ανενόχλητοι στην Αθήνα και βάζουν βόμβες σε κάδους σκουπιδιών επειδή έτσι τους γουστάρει.

Φυσικά ο όρος προέρχεται από τον πασίγνωστο χαρακτήρα της "Λάμψης". Επρόκειτο για έναν ψυχασθενή δολοφόνο που πίστευε ότι ήταν απεσταλμένος του Θεού και επεδίωκε να καθαρίσει τη γη από τα μιάσματα....
Έχουμε γεμίσει Ευλογητούς, ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν το αλάθητο και πως αυτό τους δίνει το δικαίωμα να σκοτώνουν όσους δε γουστάρουν ή όσους θεωρούν βρώμικους, να βάζουν βόμβες κάθε τρεις και λίγο και να στέλνουν και προκηρύξεις παριστάνοντας τους μεσσίες.

Αρχίζουμε με τη γενική παραδοχή πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι επαναστάτες, αλλά ψυχασθενείς. Χωρίς καμία υπερβολή. Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος κάνει μία ζωή σαν να είναι πρωταγωνιστής σε video game και θέλει να σκοτώνει ή να προκαλεί τον φόβο? Ο σαλεμένος.

Δεν έχει σημασία από που προέρχονται, από πιο άκρο, αν είναι μαύροι ή κόκκινοι φασίστες. Σίγουρα τα άκρα και οι ακραίες ιδεολογίες κρύβουν πολύ μίσος μέσα τους για τον συνάνθρωπο.
Είναι αρρωστημένο να μισείς τον άλλον για μία ιδιότητά του.
Είναι αρρωστημένο να φωνάζεις συνθήματα "τύπου ΟΥΚ", όπως είναι αρρωστημένο να θεωρείς ότι ο καπιταλιστής δεν αξίζει να ζει, είναι ένα λαμόγιο και πρέπει να ντρέπεται γι΄αυτό.

Αυτοί οι εξελιγμένοι Ευλογητοί λοιπόν, κάνουν ότι κάνουν διότι πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο, κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Ζουν για τη στιγμή που θα βγάλουν το συγγραφικό τους ταλέντο στις διάφορες προκηρύξεις και ηδονίζονται με λέξεις τύπου“λούμπεν”. Έχουν το θράσος να κατακρίνουν τα λαμόγια τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους, θεωρώντας πως ο κόσμος ταυτίζεται μαζί τους και πως οι ίδιοι είναι οι αθώοι της υπόθεσης.
Μαντέψτε όμως....

Υπάρχουν πάνω από 100 λόγοι να βγει ο κόσμος στους δρόμους να φωνάξει, να απαιτήσει τη φυλάκιση λαμογιών, να "επαναστατήσει"... Αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λαμόγια μπορεί να έχουν υποθηκεύσει ζωές, να έχουν βυθίσει ένα έθνος στην κρίση, να καταχράστηκαν τα χρήματά μας, αλλά δεν σκότωσαν κανέναν. (
Και μη μου πείτε για το Σαμινα κτλ). Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, αυτά τα τρομοκρατάκια του κώλου, οι Ευλογητοί, είναι πολύ πιο σκατένια στην ψυχή από το χειρότερο λαμόγιο, από τον πιο διεφθαρμένο πολιτικό.

Γιατί αντιμετωπίζουν τον νεκρό, αν δεν είναι στόχος τους, ως παράπλευρη απώλεια.

Προσπαθώ ορισμένες φορές να φανταστώ, πώς μπορεί να είναι μέσα στη γιάφκα τους και τι μπορεί να συζητάνε....
Πάω στοίχημα για παράδειγμα ότι οι “Πυρήνες” είναι ως επι το πλείστον παιδιά συνομήλικά μου (21-22) και έχουν και κάνα-δυο 40ρηδες πνευματικούς και ιδεολογικούς καθοδηγητές. Κάθονται λοιπόν κι εκεί που ξύνονται, λένε : "άντε ρε παιδιά καιρό έχουμε να βάλουμε μία βομβίτσα για λέτε που θα μπει αυτή τη φορά"; "Μμμμμ να τη βάλουμε εκεί, πρέπει να βρούμε όμως και τι θα συμβολίζει αυτή η επίθεση".

Οργανώνουν στα γρήγορα το χτύπημα και μετά επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ που είναι η συγγραφή προκηρύξεων. Πάω στοίχημα ότι μαζεύονται όλοι και ο καθένας πετάει το μακρύ του και το κοντό του. Γράψε και αυτό, απείλησε και κανα-δυο έτσι για να γελάσουμε... Καταλήγουν σε ένα 7σέλιδο παραλήρημα και στο τέλος κάποιος ηλίθιος σίγουρα λέει για τον συγγραφέα: "Ρε συ, αυτός χαραμίζεται εδώ" και οι άλλοι σκάνε στα γέλια. Ουγκ.


Το χθεσινό χτύπημα κατα πάσα πιθανότητα,
θα είναι ορφανό. Δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και καμία οργάνωση δε θα πάρει πάνω της το βάρος του νεκρού. Κοτάρες.

Τόσο καιρό πιστεύαμε πως τα κωλόπαιδα, όταν βάζουν τις βόμβες τους, έχουν διασφαλίσει πως θα είμαστε ασφαλείς. Κάναμε λάθος.
Η λογική "δε το φαντάστηκα πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο", απλά δεν υπάρχει.
Αν τα τρομοκρατάκια ήταν παιδιά που πεινάγανε και που η ανάγκη και η οργή τα έβγαλε στο δρόμο, θα ήξεραν ότι ΝΑΙ υπάρχει και κόσμος που ψάχνει στα σκουπίδια για το φαΐ του και αντί για βόμβες, θα κρέμαγαν καμία σακούλα με ρούχα και φαγητά στους κάδους, όπως κάνουν αρκετοί άνθρωποι και όχι βόμβες για δωράκι.

Θέλω να βρίσω.... Και θέλω να βρίσω άσχημα... Βρίζω μπροστά από την οθόνη δε χρειάζεται και να τα γράψω. Ένα 15χρονο παιδάκι ρε πούστη μου... Μία οικογένεια που ήρθε στην Ελλάδα για καλό και γνώρισε την πασίγνωστη και περίφημη ελληνική φιλοξενία από την ανάποδη και μόνο.
Ήρθαν από το Αφγανιστάν παράνομα, έψαχναν για φαΐ και ρούχα μέσα σε κάδους σκουπιδιών και τους ήρθε και το πεσκέσι...

Ο καθένας από το χθεσινό τραγικό περιστατικό πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ο απλός κόσμος καταλαβαίνει ότι η νέα γενιά τρομοκρατών είναι ένα μάτσο άχρηστα κωλόπαιδα που κάνουν την πλάκα τους, δεν έχουν κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο και κάνουν τις βρομιές τους χωρίς να διασφαλίζουν ότι δεν θα υπάρξουν αθώα θύματα.

Οι τρομοκράτες/ Ευλογητοί, θα έπρεπε να πάνε να κλειστούν οικειοθελώς σε ίδρυμα, αλλά επειδή θεωρούν πως έχουν σώας τας φρένας, ελπίζω να οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να αλλάξουν την επιχειρησιακή τους τακτική και να αφήσουν τους κάδους σκουπιδιών στην ησυχία τους. Αναζητήστε αλλού την αδρεναλίνη παίδες...

ΥΓ: Η εικόνα είναι από την Παραπολιτική

11 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Κουλουβάχατα τα 'χεις μέσα στο μυαλό σου...
Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανένα τρομοκράτη ή "τρομοκράτη" μόνο που όλα τα τυφλά χτυπήματα έχουν συγκεκριμένη πατρότητα και όποτε έτυχε να συληφθούν είτε για τη βόμβα στο σταθμό της μπολώνια στην Ιταλία είτε για τη βόμβα στον κινηματογράφο Ελλη στην Αθήνα επρόκειτο για πατενταρισμένους ακροδεξιούς.
Δεν βοηθάει λοιπόν νατα τσουβαλιάζεις όλα συλήβδην στο ίδιο τσουβάλι γιατί έτσι δεν μπορείς να σκεφτείς και να δεις πιο πέρα.

καλές γιορτές και καλή Ανάσταση.

Τσούγδω είπε...

Λύκε,

Νομίζω είναι λογικό να τα έχω κουλουβάχατα, αφού δεν ξέρουμε ποιός ευθύνεται για το χτύπημα...

Οκ το μυαλό μου στην αρχή πήγε σε ακροδεξιούς... Αλλά προσωπικά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα...

Καλέ γιορτές!

μαχαιρης είπε...

ποσο φταιει ο πειναλας οταν σε βαρεσει επειδη του πηρες το ψωμι του ....ποσο φταιει ο δραστης και ποσο το θυμα

μαχαιρης είπε...

λυκε...................................λεγε οτι πιστευεις ....................μην πολιτευεσαι................

αθεόφοβος είπε...

Δεν υπάρχουν κακές ακροδεξιές βόμβες και καλές αριστερές οπότε να μιλάμε για τρομοκράτη ή "τρομοκράτη".
Ο ηλίθιος εγκληματίας που δολοφονεί τον οποιονδήποτε δεν με ενδιαφέρει που ανήκει.
Το κακόμοιρο παιδάκι δεν θα μπορούσε ποτέ του να φανταστεί ότι φεύγοντας από την χώρα του για να γλυτώσει από τους εκεί ηλίθιους εγκληματίες θα πέθαινε εδώ από εξίσου ηλίθιους ντόπιους.

Τσούγδω είπε...

@Μαχαίρης

Το σίγουρο είναι ότι το θύμα δεν φταίει.
Νομίζω η συμβουλή σου προς τον Λύκο είναι περιττή... Αυτό κάνει.

@Αθεόφοβος
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν έχει σημασία ο ιδεολογικός προσανατολισμός του εγκληματία.
Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Δεν υπάρχει τρομοκράτης και "τρομοκράτης".

μαχαιρης είπε...

.........φιλοι..................τρομοκρατης με εισαγωγικα η χωρις ηταν ο Κυριος στο ναο΄΄΄΄ο καραισκακης ο μιαουλης ο καλογηρος σαμουηλ ο κολοκοτρωνης και ολοιοσοι χησιμοποιουν βια σε ΟΛΕΣ τις επαναστασεις παντου στον κοσμο και μη πητε οτι αυτοι ειχαν ΛΟΓΟ Κ ΑΙΤΙΑ γιατι τοτε που τα εκαναν...οι αλλοι..δεν ηξεραν το λογο τους

the elf at bay είπε...

Καλά πού την θυμήθηκες την Λάμψη;

Έπειτα, κράτα μικρό καλάθι για αυτά τα χτυπήματα. Είναι δυσάρεστο αυτό που έγινε αλλά πιστεύω ότι κάποιοι κώλοι πολιτικών, των περισσοτέρων δηλαδή, πρέπει να χάσκουν από τον τρόμο από τούδε και στο εξής. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά τα χτυπήματα, χωρίς βέβαια θύματα. Δεν πάει άλλο, δεν το βλέπεις;

Τσούγδω είπε...

@ the elf at bay

Το "δεν πάει άλλο" βρίσκεται στο μυαλό κάθε Έλληνα. Αλλά δεν έχουν πιάσει και τα 10.000.000 των Ελλήνων τα όπλα, ούτε αποφάσισαν να χωθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις "ότι να' ναι".

Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Άλλοι κλέβουν, άλλοι - τα κορόιδα- βάζουν πλάτη και άλλοι - οι μαλάκες- αποφασίζουν πως το μόνο καλό που μπορούν να κάνουν είναι να βάζουν βόμβες από εδώ και από εκεί.

Θοδωρής Μπάρκας είπε...

Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει και σε όποιο πολιτικό σύστημα θέλει, είτε είναι η δημοκρατία, η δικτατορία, η αυτοκρατορία ή η αναρχία. Μπορεί επίσης να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του αυτή ή ακόμα και να διαδηλώνει υπερασπίζοντάς την.
Αυτό που όμως δεν μπορεί να κάνει, είναι να προσπαθήσει να επιβάλει την άποψη αυτή με βίαιο τρόπο στους άλλους. Αν χίλιοι, δυο χιλιάδες, δέκα, δεν ξέρω πόσοι αναρχικοί έχουν μια δική τους ιδέα για την οργάνωση του κράτους αυτό είναι σεβαστό. Δεν είναι δυνατόν όμως να θέλουν να την φορέσουν καπέλο στα υπόλοιπα δέκα εκατομμύρια αυτής της χώρας και μάλιστα με τη βία. Αν αυτή η απαίτηση δεν είναι φασισμός και μάλιστα με την πρόφαση ότι "εμείς θέλουμε να ξυπνήσουμε το λαό", τότε δεν ξέρω τι είναι.. Επίσης Τσουγδω έχω πολλές αμφιβολίες αν πρόκειται απλά για 20άρηδες που βαριούνται. Είναι άτομα καλλιεργημένα με στέρεο ιδεολογικό υπόβαθρο.. και αυτό με ανησυχεί..

Τσούγδω είπε...

@Θοδωρή

Συμφωνώ με κάθε σου λέξη. Ο καθένας μπορεί να έχει την ιδεολογία του και τις απόψεις του, αρκεί όμως να μην προσπαθεί να τις επιβάλει στους άλλους.

Τα καλλιεργημένα άτομα με ιδεολογικό υπόβαθρο είναι τα λιγότερα. Πιστεύω ότι η πλειονότητα των ατόμων αυτών, είναι άτομα που παρασύρονται από τον ωραίο τρόπο που τους παρουσιάζονται οι "μεγάλες ιδέες", που νομίζουν ότι είναι οι ξύπνιοι και προσφέρουν στην κοινωνία με την δράση τους και κυρίως... Νομίζουν ότι η κοινωνία τους έχει ανάγκη, αλλά δεν είναι αρκετά ώριμη για να το καταλάβει.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τους πείσει ποτέ και κανένας για το αντίθετο. Είναι άτομα κολλημένα που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.