10 Μαρτίου 2010

Σφηνάκια

  • Τελείωσε η παγκόσμια περιοδεία του Πρωθυπουργού μας γι' αυτό τον μήνα και τα αποτελέσματα ήταν αναπάντεχα!!! Εξασφαλίσαμε .... πολιτική στήριξη και λόγια συμπάθειας! Ουαου! Βέβαια με τη διακυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία χρόνια τίποτα δε μπορεί να θεωρείται δεδομένο...
  • Από απατεώνες της παγκόσμιας κοινότητας, έχουμε πλέον προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, αυτό των τέως (;) απατεώνων που κάνουν μία ηρωική προσπάθεια για να επιβιώσει και να ανακάμψει η οικονομία τους.
  • Φυσικά όλα αυτά είναι στα λόγια, όπως στα λόγια είναι και η υποστήριξη των υπολοίπων κρατών, γιατί με την πρώτη κουτσουκέλα, θα πέσουν όλοι να μας φάνε και θα προτείνουν ακόμη σκληρότερα μέτρα. Η προσφυγή στο ΔΝΤ σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι μονόδρομος, εκτός κι αν ο Όλι Ρεν μαζί με καμία δεκαριά παλικάρια από τις Βρυξέλλες, γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος και αναλάβουν άτυπα τη διακυβέρνηση της χώρας.
  • Α ξέχασα είχαμε ακόμα ένα σημαντικό αποτέλεσμα! Καταργήθηκε η βίζα για την Αμερική! Μα είναι να μην χαμογελάει ο μέσος Έλληνας; Επιτέλους θα μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα προς Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη χωρίς να βγάζει βίζα. Ορίστε μέσα στη μαυρίλα και μία θετική εξέλιξη που μας κάνει όλους να χαμογελάμε. Ετοιμάστε βαλίτσες για Αμέρικα.
  • Ευτυχώς λοιπόν τελείωσε η περιοδεία του Παπανδρέου στα ξένα και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη, μήπως καταφέρει και μαζέψει τα διάφορα στελέχη, που την έχουν δει φωνή του λαού.
  • Δεν είπε κανένας να μην εκφράζουν τη διαφωνία τους για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, αυτή άλλωστε είναι και η υγιής αντίδραση ελλείψει Τραγάκηδων, αλλά όχι και να προσβάλλουν με τον πλέον άκομψο τρόπο υφυπουργούς της κυβέρνησης...
  • Ενώ λοιπόν όλοι θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα νέα μέτρα... Ασχολούμαστε με το DVD της Τζούλιας, με το αν ήταν ή όχι επαγγελματικό, με το πού θα καταλήξει η κοπέλα αυτή και με το ποιανού είναι η βίλα στην οποία κατοικεί.... Η δε ΥΠΕΕ φαίνεται πως θα εξαντλήσει όλη της της αυστηρότητα στην Τζούλια... Έφοδος στο πι και φι και στην εταιρεία παραγωγής και στο “σπίτι της”... Κοίτα γρηγοράδα, άντε με το καλό και στον Mister εικονικά τιμολόγια!
  • Πάντως έχω να πω ότι είναι η πρώτη φορά που καταρρίπτονται ταμπού μέσα στις οικογένειες, με ερωτήσεις του τύπου “παιδί μου είδες το DVD;"," Από που να το κατεβάσω;”.
  • Σε κάποιες περιοχές της επαρχίας, έχουν στηθεί ολόκληρες επιχειρήσεις! Άνθρωποι που ξέρουν να αντιγράφουν DVD έχουν θησαυρίσει... Αγοράζουν το DVD το αντιγράφουν και το πουλάνε 5 ευρώ σε όλους τους παππούδες. Χρυσές δουλειές εν μέσω κρίσης!
  • Ας επιστρέψω όμως στην σκληρή πραγματικότητα... Μυρίζει πλέον κατάληψη σε όλα τα Πανεπιστήμια. Αρχίζουν 3ήμερες ή ημερήσιες καταλήψεις, σε κάποιες σχολές εβδομαδιαίες, οι οποίες αναμένεται να τραβήξουν τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και από εκεί και πέρα όσο πάει.
  • Που "όσο πάει", σημαίνει μέχρις ότου οι μεγαλοετείς (3ο έτος και πάνω) αποφασίσουν ότι παρατράβηξε το αστείο και δε θέλουν να δίνουν μαθήματα μέχρι τα τέλη Ιουλίου ή και να χάσουν την εξεταστική. Μέχρι τότε οι πρωτοετείς που όσο να πεις κουράζονται πολύ, θα συρρέουν αθρόα στα αμφιθέατρα να ψηφίζουν διακοπές.... ε κατάληψη ήθελα να πω.
  • Διότι οι μεγαλοετείς τα διλήμματα του τύπου : τι προτιμάς, να χάσεις μία εξεταστική ή να υποθηκεύσεις το μέλλον σου, τα ζήσαμε και πριν 3 χρόνια...
  • Θέλω να δω τι θα γίνει εκεί γύρω στα μέσα Ιουνίου, όταν οι 13,5 εβδομάδες διδασκαλίας δε θα βγαίνουν με καμία δύναμη...
  • Τα μέτρα θα ανατραπούν στους δρόμους!!! Όνειρα θερινής νυχτός, λέω εγώ.
  • Μιλάμε για μέτρα που δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ανατρέπονται και αυτό το ξέρουν καλά όλοι. Γιατί αν ανατραπούν αυτά, θα έρθουν άλλα σκληρότερα.
  • Και τι σημαίνει αυτό, ότι δε πρέπει να παλέψουμε;
  • Το "δεν ξέρω" είναι η πιο ειλικρινής απάντηση που μπορώ να δώσω στην παρούσα φάση. Δεν ξέρω διότι δε μπορώ να γνωρίζω τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η μάχη, τι μπορεί να αλλάξει και που μπορεί να μας οδηγήσει μία τυχόν μη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί.
  • Βέβαια το "παλέψουμε" είναι λίγο υπερβολικό και λαϊκίστικο από μέρους μου, γιατί για να πω την αλήθεια, προς το παρόν δεν είμαι διατεθειμένη να παλέψω, παρά μόνον να ασκώ κριτική. Δειλία; Ίσως, εγώ πάντως το βαφτίζω ... αντίδραση ενός ανθρώπου που έχει συνειδητοποιήσει την τραγικότητα της κατάστασης, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και κάποιοι να μπουν φυλακή, αλλά προς το παρόν πιστεύει ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη, κάτι που σίγουρα δεν περνάει μέσα από δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα.
  • Για το τέλος έχω το κλασσικό άσχετο σφηνάκι... Υποτίθεται ότι ένας σοβαρός άνθρωπος δε πρέπει να πιστεύει στα ζώδια και σε τέτοιες αηδίες... Από τη στιγμή όμως που αρχίζεις να διαβάζεις Πανόπουλο στην Athen's Voice και επιμένεις να μην πιστεύεις στα ζώδια κάνεις τουλάχιστον ένα πράγμα: ψάχνεις για κάμερες στο σπίτι σου. Ο άνθρωπος αυτός πλέον υπογράφει δικό του σήριαλ, η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως είναι ότι καλύτερο υπάρχει από άποψης σήριαλ αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Κι έχω μία απορία : Πότε επιτέλους θα προβληθεί επεισόδιο με Υδροχόο??????

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

ειμαι ενας παππουλης που δεν θελω να δω το βιντεο γιατι δεν μου αρεσει η προταγωνιστρια του ειναι για μενα πολυ ψηλη αδυνατη και αχρωμη ....τετοιες στα χρονια μου δεν βρισκανε συνοδο ουτε τον κολλητο του αδελφου τους και μενανε σπιτι ακομα και τον αυγουστο ....αλλα ας παμε στα αλλα που λες....αληθεια ποσα λεφτα θα μαζεψουν τα μετρα αν δε δουλεψουν τα μικροβιοτεχνομαγαζα και τα σιδεραδικα τα αλουμιναδικα τα υδραυλικα κ α ποσα

Τσούγδω είπε...

@Μαχαίρης

Νομίζω υπερβάλεις λίγο. Δεν νομίζω να πέρναγε τόσο απαρατήρητη η Τζούλια.

Όσο για τα μέτρα δεν νομίζω ότι επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις μικρές επιχειρήσεις...