27 Φεβρουαρίου 2010

Σφηνάκια

  • Ξαφνικός έρωτας έχει βαρέσει κατακούτελα απ' ότι φαίνεται την Άγκελα Μέρκελ και τον Μπαράκ Ομπάμα. Και οι δυο τυγχάνουν "ερωτευμένοι" με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και μάλιστα δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα... Τους είναι απαραίτητος ο Παπανδρέου, το οξυγόνο τους για να ζήσουν.
  • Αν η πρόσκληση από την Μέρκελ φάνταζε ως αναμενόμενη, η πρόσκληση από τον Ομπάμα για εμάς τους αδαείς σε θέματα διπλωματίας αποτέλεσε έκπληξη. Γιατί όμως ο Ομπάμα προσκάλεσε τον Παπανδρέου στην Ουάσινγκτον και με ποιόν ακριβώς τρόπο?
  • Αρχικά έχω να σας πω ότι εστάλη ένα sms στο Blackberry του Παπανδρέου που συνοψίζονταν στην εξής φράση : “Φάε λάδι κι έλα βράδυ, Μπαράκ”. Στην αρχή νόμιζαν ότι επρόκειτο για πλάκα μέχρι που έφτασε στο γραφείο του Πρωθυπουργού η εξής καλαίσθητη και προσεγμένη πρόσκληση κατευθείαν από τον Λευκό Οίκο...
  • Ήρθε την κατάλληλη στιγμή! Έχουμε τα προβλήματά μας που δε μπορούμε να βρούμε κανέναν να μας δανείσει με μη τοκογλυφικά επιτόκια, έχουμε και τις ΗΠΑ που βρήκαν ευκαιρία να θέσουν επι τάπητος όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που μας ταλαιπωρούν χρόνια τώρα...
  • Γιατί τώρα; Έτσι μωρέ έτυχε, του την έδωσε του Ομπάμα και λέει, δεν προσκαλώ τον φίλο μου τον Παπανδρέου που έχουμε καιρό να τα πούμε, να κάνουμε μία φιλοσοφική συζητησούλα για το που πάει ο κόσμος, τι σκέφτεται να κάνει για να βελτιώσει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας και επι τη ευκαιρία να τον ρωτήσω και πως πάνε τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που καθόλου δε με αφορούν;
  • Είδε η Μέρκελ ότι ο Ομπάμα προσκάλεσε τον Παπανδρέου και σου λέει, κάτσε να τον προσκαλέσω κι εγώ, μη γίνει καμία στραβή και χάσουμε τους πελάτες μας... Ποιο άλλο κορόιδο θα βρούμε να του πουλήσουμε το 1 ευρώ για 10?
  • Να μου το θυμηθείτε, σε λίγο θα αρχίσουν να τσακώνονται για το ποιος θα μας πιάσει μεγαλύτερα κορόιδα κι εμείς στη μέση θα χαιρόμαστε που ξαφνικά όλοι θέλουν να μας δανείσουν και να μας στηρίξουν... Γιατί μας αγαπάνε φυσικά!
  • Όχι εγώ θα βοηθήσω την Ελλαδάρα, όχι εγώ, μα εγώ το είπα πρώτη, ναι αλλά ο Παπανδρέου είναι κοντοχωριανός....
  • Αχ τι ωραία που ξαφνικά μας αγάπησαν όλοι και θέλουν ραντεβού με τον Πρωθυπουργό μας!
  • Γιατί είναι φίλοι μας οι Γερμανοί, μη κοιτάτε τι γράφει το κάθε Focus για να μας πικάρει. Ως γνωστόν έρωτας δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.
  • Γλύκες από αυτούς γλύκες και από εμάς. Σε λίγο καιρό θα δώσουμε κανένα ραντεβού στο Δίστομο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
  • Εσύ ποιανού απόγονος είσαι? Εγώ είμαι του Περικλή, εγώ είμαι του Χίτλερ, εγώ είμαι του Πυθαγόρα, εγώ είμαι του Μπετόβεν...
  • Μόνο κάτι χοντράνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι Γερμανοί διακατέχονται από αγνά και ταπεινά αισθήματα, εντάξει και μία κουβέντα παραπάνω που είπαν δε χάθηκε και ο κόσμος.
  • Α ρε αθάνατοι Ελληναράδες... Ελευθερία του τύπου αρκεί τα όσα γράφουν οι ελεύθεροι δημοσιογράφοι να μη μας θίγουν, τότε ποιος τις χέζει και ελευθερίες και μαλακίες. Σίγουρα το πρωτοσέλιδο του focus είναι εξοργιστικό, αλλά η αντίδρασή μας είναι κάτι παραπάνω από γελοία.
  • Τραβηγμένη από τα μαλλιά όσο δεν πάει. Βρήκαμε νέο σάκο του μποξ. Μας χρωστάνε οι Γερμανοί! Μαζευτείτε ρε! Έστω ότι αυτοί μας χρωστάνε 30εκατ, εμείς τους ζητάμε να μας δανείσουν 25δις!! Χέρι που σε ταΐζει δε το δαγκώνεις... (Βέβαια δε θα κάτσουμε και να μας...)
  • Διάβαζα παλιότερες αναρτήσεις μου πριν από τις εκλογές, όπου ήμουν ενθουσιασμένη με τα όσα πρότεινε ο Παπανδρέου, όταν είχε κάνει σημαία του το νέο μοντέλο ανάπτυξης, μιλούσε για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού και υποστήριζε πως η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με πάγωμα της αγοράς. Τότε έλεγα ότι όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά, αλλά τουλάχιστον έδωσε όραμα. Τώρα χάθηκε κι αυτό.
  • Έχουμε ανάγκη από όραμα, κύριε Παπανδρέου μπορείτε να μας το ξαναδώσετε πίσω; Μπορείτε παράλληλα με τα σκληρά μέτρα που καλόπιστα έχω πείσει τον εαυτό μου πως είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε και δεν υπάρχει άλλος δρόμος, να μας δώσετε και πάλι ελπίδα για κάτι καλύτερο, για μία αλλαγή; Μπορείτε να προχωρήσετε με γρήγορα βήματα τις διαρθρωτικές αλλαγές που μας είχατε υποσχεθεί;
  • Περιμένουμε την αλλαγή ακόμη, αν χάσαμε το τρένο να μας το πείτε, να μη ξεροσταλιάζουμε τσάμπα στον σταθμό.

7 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Θέλω τα δύο τελευταία σφηνάκια όχι για μένα για όλους εσάς που έρχεστε!

monahikoslikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
monahikoslikos είπε...

Τα τρένα που φύγαν τα οράματα μας πήραν...
Μην καρτερείς δεν περνάει πια τρένο από δω.

tsaousa είπε...

Εγώ θέλω εμείς τα κορόιδα να φάμε (πάλι) ό,τι μας δώσουνε για να ξανακάνει επιτυχημένο εξώφυλλο το Focus του χρόνου.

Πάντως, μαλάκας ο Παπανδρέου και κορόιδο δεν είναι.

ασημωνης είπε...

Καλημερα Τσουγδω! Παντα ευστοχη....

Τσούγδω είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη

Άντε στην υγεία μας!!!

@monahikoslikos

Γιατί πρέπει να είσαι τόσο απαισιόδοξος Λύκε??? Εγώ πάντως ακόμα το περιμένω.

@Τσαούσα

Όλοι δουλεύουμε για το focus σε αυτή τη χώρα!

@Ασημώνη

Καλησπέρα Ασημωνάκο.. Ευχαριστώ πολύ!

tsaousa είπε...

χαχαχα! Σωστό!!!