7 Φεβρουαρίου 2010

Τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα

Σαν νέο κορίτσι που είμαι κι εγώ πρέπει να σκεφτώ πολύ σοβαρά τα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Θέλω χρήμα και δόξα.

Οπότε έχω 2 επιλογές:
α) Να γίνω μοντέλο, τέτοιο ώστε σε έξι χρόνια να αποκτήσω τουλάχιστον μία βίλα στην Εκάλη... Δεν είμαι τεμπέλα, θα ξεκω...στώ. Δεν έχω καμία ηθική αναστολή. Βέβαια αυτή η πληροφορία που μόλις σας έδωσα είναι άχρηστη, γιατί τα μοντέλα καμία πασαρέλα κάνουν άντε και καμία φωτογράφηση.
β) Να δράξω μία τεράστια ευκαιρία που δίνεται σε ποιοτικά και ταλαντούχα άτομα να συμμετέχουν σαν δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, αρθρογράφοι σε ένα καταπληκτικό site που θα βγει σε λίγο καιρό στον αέρα.

Μία γυναίκα που ανήκει στο Πάνθεον της δημοσιογραφίας ετοιμάζεται να ανεβάσει σελίδα στο Ιντερνετ και ψάχνει συνεργάτες. Είχα όνειρο ζωής, αν όχι να συνεργαστώ με την εν λόγω κυρία, τουλάχιστον να καταφέρω να τη δω έστω και μια φορά από κοντά, να μου δώσει κάποιες συμβουλές για το πως θα συνδυάσω, τις γνώσεις με την αξιοπρέπεια, το class, την ανθρωπιά, αλλά και τις δεδομένες πολιτικές μου πεποιθήσεις, έτσι ώστε να γίνω κάποια στιγμή η απόλυτη παρουσιάστρια ειδήσεων.
Απ' ότι είδα ζητάει βιογραφικά οπότε παραθέτω το δικό μου CV, υπό μορφή επιστολής προς το ίνδαλμά μου.....


Αγαπητή Τατιάνα,

Ονομάζομαι Τσούγδω, είμαι 21 ετών, φοιτήτρια σε Πολυτεχνική σχολή και στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με το ράφτινγκ, το kick boxing, το μπαλέτο, τη βυζαντινή μουσική και το blogging. Λατρεύω επίσης να πέφτω από τα σύννεφα.
Έχω παρακολουθήσει διάφορες ημερίδες και έχω παρουσιάσει
πόστερ σε συνέδριο με θέμα “Πως να εκμεταλλευτείτε με τον πιο αποδοτικό τρόπο τον ανθρώπινο πόνο",
όπου απέσπασα διθυραμβικές κριτικές.
Δεν έχω ασκήσει ακόμη τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και είμαι άγαμη.

Ο λόγος που σου γράφω είναι ότι σε θαυμάζω απεριόριστα και είναι όνειρο ζωής για εμένα να συνεργαστώ μαζί σου. Εκτιμώ το ήθος σου, την ανθρωπιά σου, τη δεοντολογία σου και τη δημοσιογραφική σου πένα. Κάποια από τα πάμπολλα άρθρα σου με έχουν συγκλονίσει τόσο, που ήθελα να τα στείλω με email στην επιτροπή που αποφασίζει σε ποιους δημοσιογράφους θα δοθούν τα Πουλιτζερ. Δυστυχώς όμως είναι διάκριση που δε μπορεί να λάβει Έλληνας δημοσιογράφος, ούτε κατ' εξαίρεσιν. Αξιοκρατία σου λέει μετά.

Παρακολουθώ φανατικά την εκπομπή σου.
Πολλές φορές έχω κλάψει με τον ανθρώπινο τρόπο που προσεγγίζεις τα θέματα με τα οποία καταπιάνεσαι. Κι εγώ το κλάμα το έχω δύσκολο, να φανταστείς έχω να κλάψω με τηλεοπτικό θέαμα από τότε που ο Στράτος και η Ρεγγίνα τα ξαναέφιαξαν στη Βέρα στο δεξί. Άλλος ένα λόγος για τον οποίο σε θαυμάζω είναι που καταφέρνεις με τεράστια δυσκολία να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου, τα μάτια σου όμως καταμαρτυρούν πως είσαι έτοιμη να πλαντάξεις στο κλάμα, όταν θίγεις ευαίσθητα θέματα. Όλοι ξέρουμε πόσο ευαίσθητη είσαι, παρά τις αγωνιώδεις σου προσπάθειες να το κρύψεις πίσω από ένα γυάλινο προσωπείο.

Την αλήθεια μου όμως θα την πω, μου άρεσαν περισσότερο οι εκπομπές που έκανες παλιά στυλ "Γυάλινου τοίχου", όταν φιλοξενούσες τα ινδάλματα των σύγχρονων 20
ρηδων όπως ο κύριος Δαραβίγκας, η Τζίνα Ντρούλης, ο Φίλιππος Καμπούρης, η Στέλλα Μπεζαντάκου, το δίδυμο Μπάρκα- Χειλουδάκη. Με στεναχωρεί που έχω να τους δω καιρό στην εκπομπή σου. Ελπίζω να τους δώσεις βήμα μέσα από το site σου γιατί πραγματικά η φωνή τους λείπει. Με αυτές τις εκπομπές σου έχει μεγαλώσει μία ολόκληρη γενιά και είναι κρίμα να τους στερείς τα πρότυπά τους.


Τώρα τι θα μπορούσα να κάνω στο site σου.


Αρχικά θα μπορούσα να σε λιβανίζω από το πρωί μέχρι το βράδυ αφού ανήκεις στο πάνθεον των γυναικών που θαυμάζω. Μελίνα Μερκούρη, Μαλβίνα Κάραλη, Χαρούλα Αλεξίου κι εσύ.

Θα μπορούσα να έχω μία στήλη μαγειρικής όπου θα συμβουλεύω κόρες ακαμάτρες για το πως να τηγανίσουν πατάτες, να φιάξουν ομελέτα, να ψήσουν έτοιμα μπιφτέκια και άλλες χρηστικές συμβουλές. Καλύτερη είναι η Μπαρμπαρίγου?

Θα μπορούσα να γίνω φωτορεπόρτερ με κάνα 2 μαθηματάκια θα είμαι κομπλέ, τα παίρνω και εύκολα.
Θα μπορούσα να γίνω σκέτη ρεπόρτερ στα πρότυπα του άλλου
ινδάλματος της Κατερίνας Σουλιώτη. Έχω την ικανότητα να παραμένω εώς και 48 ώρες ξάγρυπνη και είμαι επαναφορτιζόμενη. Κρατάω την αναπνοή μου μέχρι 1 λεπτό και σε 10' αναπτύσσω ταχύτητα 60 km/h.
Όπως καταλαβαίνεις είμαι σκληραγωγημένη και θα μπορούσες να με αξιοποιήσεις σε απαιτητικά ρεπορτάζ όπως πχ. ολοήμερο πρήξιμο τηλεστάρ. Μπορώ να γίνω πολύ ενοχλητικό τσιμπούρι.

Όσον αφορά στο μισθό μου, δεν είμαι απαιτητική, με 400 ευρώ έρχομαι και κάνω παπάδες.
Θέλω να γίνω το
επόμενο αστέρι του Ιντερνετ και είμαι έτοιμη να πατήσω επι πτωμάτων γι' αυτό, ξέρω ότι τέτοιους ανθρώπους τους εκτιμάς.
"Αξίζει να με δεις".

Με εκτίμηση,
Τσούγδω

ΥΓ: Μη στεναχωριέσαι γι' αυτά τα περί κρεατομηχανών που γράφουν κάποιοι. Είμαι σίγουρη πως η κυρία Διγενή δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το γεγονός ότι ποτέ της δεν παρουσίασε μία εκπομπή σαν το “Φύλλο και Φτερό”.

Όσοι διαβάσετε το ποστ μη διανοηθείτε να στείλετε βιογραφικό, δε θα μου φάτε τη δουλειά.

1 σχόλιο:

Ι.Σ. είπε...

Πολύ ωραίο το ποστ σου αυτό. Συγχαρητήρια!